![]() |
Kak nema Mege evo ga:
http://www.codecguide.com/download_k..._pack_mega.htm Makar ti je full dosta. Ima više filtera za iste stvari ali ti se ne instaliraju svi nego koje odabereš ili koji je defaultno odabran (a to je uglavnom najbolji od njih). |
2 a-v ..
ja koristim klite basic ( nekoih 6-7 mb ) + vmp i gledam sve filmove bez ikakvog opterećenja većinu ih otvori vmp a ona 2-3 otvori mpc .. simple as that .. radi šta hoćeš ali .. probaj instalirat basic ..pa vidi jel možeš sve gledat .. iznenadit ćeš se .. |
Ja koristim vista codec pack i WMP, ako slucajno nece da otvori odvojen titl na .mkv-u uvalim sve to u BS i to je to, apsolutno sve radi.
Je ga komplicirate isuse :hitthewal: Razvezali ste se koda je ovo kvantna fizika. |
Dobro je, gledat filmove u WMP je ko slušat muziku na kazetama. A o BSPlayeru iz kamenog doba s hrpom spywarea da ne govorimo :D
|
Citiraj:
To kaj smo mi cijelu raspravu proširili smeta samo tebe. |
Tema je super, i da, (za neupucene evo i moja potvrda) noviji BS Playeri nose sa sobom Spyware.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
zašto bi se maknuo od wmp ?
odgovara mi sučelje - radi . amen .. |
Citiraj:
Mislim pusta film kao i svaki 16i media player, pusta titlove, uz ovaj codec mi se pali lijepi izbornik u donjem desnom uglu u obliku zelene strelice (DirectVobSub), da objasnim na najjednostavniji i gluplji nacin, u kojem mogu birat izmedju ubacenih tj. ostavljenih titlova u .mkv-u (u kojima nekad bude i hrvatski) kao i audio zapisa i jos miljon opcija itd... Zasto da instaliram jos 5 programa ako mi WMP sve to radi savrseno, cemu trazenje dlake u jajetu i bespotrebno kompliciranje? Dajte neke argumente, da vam se ispričam ako ste u pravu. Ne kazem da su vase metode lose, samo da ja nevolim komplicirat, ali vi ser... po mom nacinu pa se izjasnite. U bs-u nisam primjetija nikakve spywear-e mozda zato sto ih nema ili se jednostavno ne zamaram SRANJIMA. (koristim, kad mi zatreba, stariju verziju gdje jos pamti j*** postavke,to me jedino smeta u novoj verziji ali i to je popravljeno u ...986-ici tj. najnovijoj verziji) Citiraj:
Daj molim te, pojasni mi, tebi ce KM ili VLC prikazat ljepsu/bolju ili sta sliku nego meni WMP ? Od divix-a ti napravi HD sliku jel, moram to skinit odmah, odmah. Zivis li blizu pruge ? A pazi ovo, muziku slušam isto u WMP-u :eek: |
Uz postovanje raznim rješenjima ja se i dalje kunem u Media player classic i ffdshow kao temeljno i osnovno rješenje za 99% stvari :)
Imam još i coreavc te cyberlinkov i nerov, koji dodju s instalacijom. Ako grezne imam u backupu (ali neinstalirani su kmplayer, gom, vlc... ) Prezirem i imam ruzna sjećanja na ultramegasupercodec packove i u pravilu ih ne koristim... |
Citiraj:
Drugo, u KMu ili MPC će mi stvarno i biti bolja slika. Na stranu što MPC recimo ima DXVA akceleraciju za HD filmove i sl., MPC i ako se ne varam KM imaju i shadere i raznorazne bicubic resizere i filtere koji stvarno čine sliku boljom. Sliku još dodatno možeš poboljšati s npr. 16-235 -> 0-255 shaderom za pretvaranje boja koji sliku na Nvidijim, a i na Atijevim karticama čini puno življom i puno manje ispranijom. Imaš li još nekih argumenata koje mogu pobiti neoporecivim dokazima ili bi bilo dosta. Što se WMPa i glazbe tiče tu nemam primjedbi. Eto, ako želite nastavit gledat filmove u WMP nitko vam ne brani, samo kažem zašto je to meni lejm. Ne moram ja biti u pravu (ali jesam) niti se vi morate prebacivati odma na drugi player jer sam ja tako rekao. To je moje mišljenje i jebiga. |
Citiraj:
Citiraj:
U doba kad se DivX probijal (kak se danas probija .mkv) svi smo mi koristili BSplayer i hrpe odvojeno instaliranih codeca. Ali vremena su se promijenila nabolje i BSplayer je skupa s codecima i ostalim veseljem postal stvar prošlosti. Puno kvalitetnija i još k tome besplatna konkurencija je pomela sve kaj je nekad činilo i vrtelo DivX i stvarno nema smisla da se nekome dan-danas preporučuju zastarjele "metode" za video reporodukciju i još pri tome govoriti da je sve ostalo komplicirano ili kvantna fizika, kad se ta kvantna fizika očituje jedino kod tebe i ljudi koji ne žele prihvatiti da za jedno najobičnije gledanje fima ne treba codec-pack ili player koji je nekad bil popularniji od današnjih reality gluposti diljem TV kuća, da bi ga s godinama vlastiti programeri syebali do kraja i napucali u njega masu malicioznih sranja i onda bez imalo srama tražili da ljudi plate, ako žele samo čisti player. Zasebno instalirani codeci u kombinaciji s WMPom i BSplayerom su bili rješenje za sve negde oko 2000. godine, ali danas više nema potrebe za njima i to je činjenica. Ko hoće nek koristi kaj god ga volja, ali govoriti da ta ista rješenja "pale" i danas i da su bolja ili manje komplicirana od konkurentnih rješenja - jednostavno nema smisla. |
Citiraj:
Titlovi mi ne trebaju, osim kad gledam film s bratom pa ih upalim, micat titlove na crne trake mi ne pada na pamet jer onda ti isti titlovi nemaju smisla, onda moram birat zelim li gledat film ili citat titlove za razliku kad su titlovi na slici. Ili ako je film u većem formatu pa su te crne trake siroke 1,5 cm di ces onda sa titlom ?! Drugo, o slikama. Pobrisao sam detaljno vista codec pack s računala, restartao ako ista znaci, skinuo i instalirao onda MPC, MPC HC (extrakt-a) i KMP. I napravio sljedeće, odabrao film (.mkv) u "1080p", odabrao scenu i radio screenshot-ove, prvo u KMP-u i MPC HC-u jer ne trbaju codece, onda sam nakon toga skinuo i instalirao najnoviji Vista Codec Pack, sto traje cca 120 sekundi i uzeo screenshotove iz WMP-a i MPC-a. Da napomenem, nikakve postavke u nijednom programu kao ni codecu nisam dirao,sve je na default-u, i sumnjam da ce ih 90% korisnika ic dirat. Rezultati su sljedeći:Sejvano u paint-u u .jpg format, 24bit .bmp mi je smanjivalo na manju rezoluciju kad bi ih upload-a na ImageShack. Dakle kao sto vidite WMP po defaultu ima najzivlje boje i zato najbolju sliku po meni, a nema nikakve postavke za video, a svi ostali imaju isprane i blijede slike, kao i MPC koji je koristio za pustanje filma iste ove codece kao WMP, kad bi se ta blijeda slika namjestila preko postavki (neznam jeli do brightness-a ili cega li), slike bi bile identicne, ne vidim kako i koliko bi se to mogla slika poboljsati s tim uber postavkama koje 90% pučanstva ne kuži nit im se da experimentirat i učit. Primjecujem jos da KMP ima nekako blago pixeliziranu sliku po rubovima ociju itd. . @McG Skidanje KMP-a i instalacija, nakon toga gledanje sadrzaja u njemu = Skidanje vista/xp codec packa i instalacija, nakon toga gledanje sadrzaja u WMP-u. Ovo jednako je vremenski recimo, a onda dolaze one puste postavke u KMP-u koje sve imas i u ovom codec packu ako se ne varam. Mozda nisam trebao uzet animirani crtić kao primjer ali eto, mogu napravit isto i s nekim filmom.A mozete i vi, volija bi vidit tu vasu poboljsanu sliku vs. ovu default-nu. :) |
Citiraj:
Citiraj:
Evo kod mene primjer (ne)kvalitete:) slike u MPC HC i VLC playeru (ostalo ne koristim, niti namjeravam samo za usporedbu slike), s tim da ni u jednom nije dodatno uključivano ili podešavano bilo kaj za poboljšavanje slike. ~2.5MB u PNG formatu za svaki thumbnail. http://www.imagesforme.com/out.php/t408011_VLC.png http://www.imagesforme.com/out.php/t408010_MPC.pngMakar sve to nema smisla jer kvaliteta slike se tek spominje u ovih nekolko zadnjih postova, (dok je tema o playerima i codecima, te se traži preporuka najjednostavnijeg načina za gledanje HD materijala) i ako već hoćete raditi usporedbe treba vam čisti operativni sustav i isti (film, crtić ili serija) HD materijal. |
Evo ga, obe slike su iz MPC HC, prva je bez 16-235 -> 0-255 shadera, druga ima uključen. Nemam nekog HD sadržaja da slikam jebiga :(
http://www.imagesforme.com/out.php/t408348_losija.png http://www.imagesforme.com/out.php/t408355_bolja.png Za taj shader je glavno da imaš bar VMR9 renderer i radi. U WMPu je po defaultu življa slika zato jer ima ukljucen ProcAmp tj. equalizer za boje. Mogli su i ovi stavit defaultno uključene shadere itd., ali su htjeli da radi na svim računalima. |
Hm neznam zasto komplicirat zivot,skini gom player sve zivo cita bez problema,ako fali koji codec uvjek mi je skine iz neke svoje baze i sve radi uvik ka podmazano..
|
Evo malo sam KMPlayer studira i ima stvarno brdo opcija, i odlican je program.
Bolju sliku sam dobio kad sam jednostavno u opcijama umjesto VMR9 za video renderer (sto je ukljucno po defaultu) stavio Haali-ev video renderer ili EVR. Dakle ovo je bila slika po defaultu sa VMR9 rendererom A ovo sa Haali-evim Ali ni jedno ni drugo nije kao u WMP-u , haali je za nijansu jos bljedji. Sliku kao u WMP-u sam dobio tek kad sam za video renderer stavio EVR (Enhaced video renderer), ali s njim ne rade titlovi u programu ?! Znate li zasto ? Btw. velorien, ovaj codec pack (Vista Codec Pack) koji koristim za gledat filmove u WMP-u ima DXVA codec itd... |
A eto ja sam stavio gore primjere slike i to je to, i rest my case.
Što se EVRa i titlova tiče ja ga nemam jer je exluziva za Vistu ak se ne varam, a Haali već u sebi ima DXVA :D Npr. u MPC HC odeš i postaviš renderer na VMR9 (Renderless), sve živo prebaciš na DirectX9, staviš Bicubic resizer i 3D surfaces. Zatim nađeš Shaders i odabereš 16-235 -> 0-255 i imat ćeš savršenu sliku i titlove koje ti MPC HC sa svojim engineom učita (makar je isti kao i ovaj iz DirectVobSuba jer ih je isti lik radio). Poanta je da su svi playeri osim WMP toliko moćni i konfigurabilni i neovisni da WMP više nema smisla (IMHO, nhf ljudi). MPC HC bi bio moj izbor za gledanje, ali mi disejbla multimedijske tipke za pojačavanje na laptopu pa ga ne koristim previše, a i navikao sam se na GOM jer ima nešto bolji engine za titlove & stuff. GOMu je mana što je ponekad trom pa mu treba dugo da se pokrene, a i još duže da izađe :) |
Da se i ja ubacim...
Dosad sam imao onaj Community pack codeca, al sam malo pregledao ovo i odlucio staviti iz znatizelje najnoviji MPC HC i samo Haali Media Splitter, pa to podesiti u HW akceleraciju po McG-ovom postu. Tražim najkvalitetniji prikaz slike i zvuka, pa me zanima što točno trebam tu napraviti još? Da li je bolje da je HW akceleracija ili da vratim na CPU, jer je po brzini svejedno. Sad kod premotavanja se premota instantno, ali se onda ubrza slika da stigne zvuk koji kao ide unaprijed kod premotavanja (na HW akceleraciji). I nekako općenito (možda i psihološki sad) djeluje da je film malo fluidniji, bliže dokumentarcu što i nije cilj. Al ne znam dal je to ovak, možda je samo na podsvjesnoj bazi kad znam da je prešlo na GPU... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma to sam i mislio, samo sam htio isprobat HD akceleraciju kako se ponaša i to (jer vidim da je bila masa priče oko nje)... Jel to ovaj članak? Vidim da se bavi baš HD akeceleracijom, a ima neš o shaderima u sredini. Koji bi bio onda najbolji izbor codeca (ako treba uopće pored MPC HC), za najbolji video i zvuk? |
Je, to je taj vodič. Ne treba ti nikakav dodatni codec ili codec-pack, pa vidiš i sam da ti samo s MPC HC radi HD. Ako hoćeš bolju sliku i zvuk, traži diljem neta još detaljnije oko tih shadera (ja se s tim ne zamaram, jer mi je i ovak dobro, tak da nemam pojma o detaljnom podešavanju i iskorištavanju shadera), nabavi si full-HD, tj. Blu-ray ili bolesno skodirane materijale, prebaci sve to na neki kvalitetan audio sustav o kakvima se zna pričati u Hi-Fi temi, pa dodaj k tome plazmu, HDMI zvučnu karticu i tome slično i evo ti kvalitetnog zvuka i slike.:)
|
Citiraj:
Ja koristim WMP 11. :) Možete me slobodno ismijavati da sam noob nema problema. I jesam naime, stvar je u tome da ja koristim WMP, i za filmove i za muziku jer - drugo ne znam. I to je bolna istina. Nije da ne bih volio znat, volio bih. Evo čitam sve ove stvari što ste napisali al meni su to nažalost sve egipatski hijeroglifi. Podesit ovo, podesit one, uključit ovo i dovuć ono... Niš ne kužim što vi pišete. Meni na WMP11 nakon instaliranja sve radi. Što gledam naravno, a to su dvixovi s titlovima sa strane. Jel sam glup il što, ali uz WMP nisam imao potrebe opće išta drugo koristiti pa zato ne znam. Jel onda po tome WMP dobar il nije ostavljam nekom drugom ocijeni. E da, sjetio sam se, imam Nero 6 Ultimate, ta instalacija koju imam čini mi se instalirava i neke kodeke. To sam instalirao prije. Jel to to? Ozbiljno pitam, bi li WMP radio bez toga? (Jer ako ne onda je po meni WMP plug and play). Problem je došao kad sam želio zalijepiti titlove na film i to spržit na cd da ima titlove u sebi kako bi se moglo gledat u jeftinom dvd playeru. Onda sam instalirao ffdshow i winavi još dodatno pa to tako ide. E sad, zašto sam uopće kvotao tebe velorien, vidim da pričaš o titlovima na crnoj traci ispod filma, e to mene zanima, kako ih zalijepiti na tu traku, što mi treba za to ako može neko objasniti (citirao sam tebe kad si već o tome počeo). U winaviu nisam nigdje našao tu opciju, jel se to može kroz ffdshow video decoder configuration? Hvala. Ili jel ima neki bolji način ljepljenja titlova, kad se to lijepi kroz winavi on ponovo kodira divx + titl u divx, volio bih to bez duplog kodiranja al pogađate ne znam kak. |
Citiraj:
Sad, isprobavam te shadere. Bez njih je malo isprano, sa njima je mooooožda malo pretamno, ili mi je samo jak prijelaz? Ma za jače Full-HD materijale nema problema što se tiče nabave, ali ima problema za spremanje. Obično sve starije pogledano pohranim na DVD, a tu mi 720p od 4.xxGB savršeno sjeda... WD6400AAKS služi samo kao "buffer" između novog materijala i DVD-ova. Koliko otprilike teži neki bolji 1080p? Jer onda bi trebalo mijenjat diskove i brisat nakon nekog vremena... Ovo drugo mi nekako teško pada, makar sam rijetke filmove ponovno pogledao. A pogotovo zato kaj BSG-a nema u 1080p. :D Stavit cu SS obih shadera, samo me sad zanima... Reinstalirao sam sve i pobrisao codece, al izgleda da je GPU akceleracija jos upaljena jer mi skoce taktovi grafe... Kak da sad gasim jer me malo zivcira ovo prematanje sadrzaja i ubrzanje videa pri tome. EDIT: Vidim da si editirao post. Ma LCD mi je u drugoj sobi sa kucnim kinom, al obicno gledam tu na monitoru sve sa novim Z-5500 koji su ogroman korak sa X-530, pa mi ne smeta veličina ekrana kad "izgleda" još veće sa ove udaljenosti nego da gledam tamo u sobi TV. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ali WMP koristi prije svega codece koji dolaze sa samom instalacijom Windowsa ili pak koristi one koje namtene sam korisnik putem codec-packa ili pojedinačnih codeca. |
Citiraj:
Sad sam nesto prckao i zalockali su mi se shaderi svugdje, ne mogu dirat te postavke uopce. Aha, sad sam skuzio... Nema shadera, očito kad se izgasi HW akceleracija (jer ide samo preko grafe). Al sad sam prebacio natrag na CPU i normalno se premata. :) Brže. Al uzeo sam SS prije toga. Sa uključenim djeluje prirodnije? http://pce.hostili.com/images/psoffg3fm_thumb.png http://pce.hostili.com/images/psonkqex_thumb.png EDIT: Ovo je jedan od boljih 720p koje imam... http://pce.hostili.com/images/psoffq6fl_thumb.png http://pce.hostili.com/images/psonir6_thumb.png Znači - ako želim PS, mora ostati HW akceleracija uključena. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Kak sam i rekel (a i oni moji screenshoti na prethodnoj stranici idu rukom pod ruku s tim), meni je i bez shadera slika vredu i ne zamaram se s tim. |
Citiraj:
Koliko vidim, samo su dvije opcije - off i on. |
Ima i opcija za dodavanje pojedinih shadera, njihovo kombiniranje, editiranje i tak dalje, pa zato velim ako se pretjera u svemu tome, lako postigneš suprotan efekt i dobiš goru sliku.:)
|
Citiraj:
http://pce.hostili.com/images/psoffdokk_thumb.png http://pce.hostili.com/images/pson5omx_thumb.png |
Sam najbolje znaš kaj ti najbolje odgovara, tak da je jedino na tebi kak budeš sve to podesil i koristil.
|
Citiraj:
_______WMP______________ _______MPC HC http://www.imagesforme.com/out.php/t...afoult.bmp.jpg________ http://www.imagesforme.com/out.php/t..._MPCHC.bmp.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t411568_WMP.bmp.jpg________http://www.imagesforme.com/out.php/t..._MPCHC.bmp.jpg |
Citiraj:
Što se tiče ovog s titlovima, ne znam na što točno misliš. Ako ih hoćeš zalijepit na film (baš ih hardkodat) onda mislim da nema nekog rješenja jer se to lijepi direktno na film i njegovu video informaciju, ove crne trake koje vidimo su tu jer ih je player generirao radi očuvanja omjera slike, crne su jer ne zamaraju oči :D Eventualno možeš prvo iskodirat film s ubačenim tim crnim crtama i onda postavit titlove na crne crte. To bi značilo da moraš mijenjat omjer filma i zajebavat se bezveze. Ako nisi mislio na zaljepljivanje titlova direktno u film nego tokom gledanja to sve ovisi od playera i njihovih enginea za titlove. U npr. GOM Playeru ih možeš namještati gdje god hoćeš pod uvjetom da ti renderer nije Overlay Mixer već VMR7/VMR9, po mogućnosti Renderless. |
Citiraj:
|
Imamo sad masu zanimljivih rješenja. Bilo bi super da netko sa viškom vremena kompletira sve te napravi pictorijal sa najkoristenijim plejerima. Pa da ga nakeljimo za sticky jer vremenom ce tema potonuti ...
|
Citiraj:
|
Koji codec pack
Na starom laptopu imam instaliran bsplayer, i sad bi mi trebao neki noviji dobar codec pack..koji odabrat?
|
Citiraj:
|
makni bsplayer i instaliraj bilo šta drugo... kmplayer ti je moja preporuka, ali naravno možda ima i boljih.
i nemoj tickat google toolbar :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:50. |