![]() |
Nije do drivera grafičke, stavio sinoć nove i opet se smrzava komp na defaultnim postavkama biosa, danas ga opteretio u OCCT-u, najprije kombinirano cpu i ram - smrznuo se nakon 12 minuta, pa samo cpu i smrznuo se nakon skoro pola sata, izvrtio mem test i sa ramom je sve u redu. Winse nisam reinstalirao, zašto bi to bilo potrebno ako je komp radio i to na oc-u prije instalacije nove grafe? Da nije hardverski problem u grafičkoj? Temperature su OK.
Koliko iznosi defaultni vMCH i koliko je riskantno dizati to? |
Ljudi moji dragi, grafička je u banani, stavio staru i komp radi k'o urica, još odnio ovog mačka u vreći do frenda da isprobamo da budemo sigurni i grafa mu skurila matičnu! Čut će me u Ve-milu, već kuham jezikovu juhicu :zdero:
|
Šta stvarno je spalila matičnu?
|
Na kraju odnio grafu na servis i tamo sve normalno vrti, prolazi testove, odnio cijeli komp da bi se ispostavilo da verzije biosa na mbo ima problema s vga. Koja banalnost! Uglavnom, problem solved :chears:
|
kaj je s frendovom matičnom, kaj je fakat skurena ili ... ?
|
Ne znamo još, poslao ju na servis ali okladio bih se da su se poklali bios i grafa, flash biosa bi trebao riješit problem ali to se ja sad pravim pametan... vidjet ćemo što kažu na servisu:fiju:
|
ok, javi kad saznas kako je prosla mbo na servisu :)
pozz |
Ali problem sa biosom ne može spalit matičnu. El mu radi matična ili ne?
Prijatelju klvovnu šta nisi probao staviti drugi bios prilikom tvojih silnih pokušaja riješavanja problema? |
Prijatelju mortalu, nisi mi dao taj savjet, znaš da sam ja ovisan o tvojoj ekspertizi :goood:
|
A onda starija verzija biosa je gore stavljena ili zadnja?
|
Zadnja verzija biosa je sad na matičnoj...
|
Update:mbo od frenda poslana na servis i radi! Sad ne znamo što se njemu poremetilo pošto se komp ne želi dignut nego se pali i gasi...
|
napravite kod lege clear cmos mozda pomogne mala bat van kao i napojni kabel van i mozda to rjesi problem ili neki update biosa i kod frenda :)
|
Citiraj:
meni se to desavalo ... i na kraju glupi kabl od 7kn ...!?:stoopid: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:46. |