PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

danc00 22.02.2009. 18:30

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1284089)
  • iphoneBrowser - ponekad se ruši (barem meni na Visti 64) zato koristim:
  • iFunBox - prilično brz prijenos, nije potrebna instalacija - zasad sve 5.
  • T-pot - plugin za total commander (nisam još probao, ali sigurno dobro radi)
Nakon svega - imaš i winscp - ako ne proradi otprve - enable/disable wifi karticu, restart iphonea i probaj ponovo (zapamti da SSH mora bit omogućen - SBSettings) - ovo je ujedno i najsporiji način prijenosa podataka.

iFunBox...upravo isprobal radi super na Visti x64!
Nego jel ima netko CYCORDER-njega koristim za snimanje kamerom, i sad neznam kak da te snimke prebacim na komp, jel zna netko, ili ima još neki bolji app za snimanje...

iPhone 3G je totalna debilana kad se kupi, al eto kad se sredi malo, nemam zamjerke...

PROBLEM@ pa za ring tonove ti je jednostavno, samo skratiš mp3 na 28sec, sa itunesom pretvoriš u onaj AAC format i kasnije tu datoteku editiraš u npr. xxx.m4r i prebaciš na iphone i radi super...

Problem 22.02.2009. 18:55

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1284111)
PROBLEM@ pa za ring tonove ti je jednostavno, samo skratiš mp3 na 28sec, sa itunesom pretvoriš u onaj AAC format i kasnije tu datoteku editiraš u npr. xxx.m4r i prebaciš na iphone i radi super...

fala :chears:

e, jen kveščn :D
koji je vrag itunesu da mi zauzme cpu na 80-100?

danc00 22.02.2009. 19:06

Ako neko ima offline mape za hrv, nek javi! Molio bih ga da mi pošalje prek e-maila, jer mi nejde baš po ovom tutorijalu :)

Problem 22.02.2009. 19:37

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1284134)
Ako neko ima offline mape za hrv, nek javi! Molio bih ga da mi pošalje prek e-maila, jer mi nejde baš po ovom tutorijalu :)

mislis skinutu kartu hrv? Ako mislis na to onda jako tesko da ce ti to netko uploadat jer imo karta bi imala gro više od gige :)

danc00 22.02.2009. 19:59

Ahm :), neznam onda kak ću !

bartokomus 22.02.2009. 20:04

Skidaš grad po grad koji ti treba, ja sam tako ali za sada mi još ne radi bez mreže. Ne znam u čemu je stvar, pokušavam saznati ajde ako hoćeš šaljem ti zg i st kartu

Problem 22.02.2009. 20:26

ja imam vecinu varaždinske, zagorja, međimurja i zg + okolica i ima cca 130,140mb. Al imam jadni upload i jako bi dugo trajalo (ta ista karta za xGPS ima malo vise od 180mb).
E, GMDL vam na Visti nece raditi, morate na xp-u :( (ako vas to koci u izradi mape)
tj. prolazi sve do dijela gdje morate kartu konvertirati u ajfon mod

danc00 22.02.2009. 20:30

da skužio sam da neće radit, zato sam i bartokomusa pitao dal mi hoće poslat!

problem@ daj ajde napravi upload,za sve, baš mi treba varaždinska i zagorje...sigurno i drugima! :)

Problem 22.02.2009. 21:06

aj, sad prek noci stavim da uploada, do jutra cete ju moci skinuti :)

$čofi$ 22.02.2009. 21:21

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1284111)
iFunBox...upravo isprobal radi super na Visti x64!
Nego jel ima netko CYCORDER-njega koristim za snimanje kamerom, i sad neznam kak da te snimke prebacim na komp, jel zna netko, ili ima još neki bolji app za snimanje...

ovo i mene zanima pa ak neko zna..:)

danc00 22.02.2009. 21:27

Citiraj:

Autor $čofi$ (Post 1284236)
ovo i mene zanima pa ak neko zna..:)

Skužil sam :D kak!

OVAK:
-otvoriš taj iFUNbox
-pa ideš na rawfilesystem\private\var\mobile\media\videos

Eto to ti je to, i tam se nalaze video formati i samo ih kopiraš u komp :)

@problem--aj molim te uploadaj, sad mi je na mail bartakomus poslal SPLIT, i po onom tutorijalu sam radio i radi super, jedina mana je ta da sam ja iz drugog kraja HRV :D, al glavno da radi!
čekamo upload zagorja i zagreba :)

$čofi$ 22.02.2009. 21:42

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1284245)
Skužil sam :D kak!

OVAK:
-otvoriš taj iFUNbox
-pa ideš na rawfilesystem\private\var\mobile\media\videos

Eto to ti je to, i tam se nalaze video formati i samo ih kopiraš u komp :)

@problem--aj molim te uploadaj, sad mi je na mail bartakomus poslal SPLIT, i po onom tutorijalu sam radio i radi super, jedina mana je ta da sam ja iz drugog kraja HRV :D, al glavno da radi!
čekamo upload zagorja i zagreba :)

e thx :):chears:

Problem 22.02.2009. 23:35

efo :)
http://rapidshare.com/files/201348181/VZ-ZG.rar.html
znaci, karta sadrži varaždinsku, međimursku, krapinsko-zagorsku županije te grad zagreb

danc00 23.02.2009. 00:36

Global Map Download Tool

ne radi na visti x64, bar ne kod mene, skine mi mapu al kad treba pretvoriti u ona dva file-a onda baca neki error.....morat ću do frend na XP :( !

Problem 23.02.2009. 15:54

e, kolko sam skuzio iphone ima dolje 2 zvucnika, prilikom reproduciranja zvuka meni se cuje zvuk samo sa jednog od njih. Kaj to znaci da je drugi prdnul? Ili ovo drugo je samo maska, tj opce nema nutra zvucnika?

Gabre 23.02.2009. 17:23

ok problem, pa jesi ti uzeo manual u ruke od mobitela?!

da li se ovdje na ovom forumu itko potrudio imalo sam neke stvari saznati, a da ne govorim o tako glupim stvarima.

lijevo je zvučnik, desno je mikrofon

Problem 23.02.2009. 17:34

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1284889)
ok problem, pa jesi ti uzeo manual u ruke od mobitela?!

da li se ovdje na ovom forumu itko potrudio imalo sam neke stvari saznati, a da ne govorim o tako glupim stvarima.

lijevo je zvučnik, desno je mikrofon

skuzio sam vec :)
pa sta ti neznas da se maual cita tek kad nista ne funkcionira :D

Prcko 24.02.2009. 14:28

Registrirao sam se ovdje samo da bi vam dao (možda) par dobrih savjeta.

Naime, osobno nemam iPhone, iako sam otkljucavao, jailbrekao iPhonove.

Imam iPod Touch i na njemu sam sve isprobao. Od Jailbreakanja, brickanja pa popravljanja gresaka itd :D

Prva stvar koju bih vam htio preporuciti za sve one koje nemaju WiFi doma, je da si dowloadaju software tipa DiskAid koji vam omogucuje pristup SVIM fileovima na iPhoneu ukljucujuci i system fileove. Za koristenje iPhone memorije kao diska, pa i prebacivanja offline mapi za programe o kojima pricate. Meni je osobno DiskAid metoda puno draza od prebacivanja preko WiFi putem open SSH.
Premissione za pojedine fileove mozete direktno s telefona raditi pomocu iCommandera koji je besplatan i moze se naci na Cydia.

To u potpunosti zamjenjuje WinSCP i open SSH metodu i meni je puno draža.

Toliko zasad.

Sretno Jailbrakanje

Gabre 24.02.2009. 15:56

prcko, prcko, izgleda da imaš znanja :) samo nastavi, ovo cu definitivno isprobati o čemu pričaš :)

vidim da ista firma radi i FileAid, univerzalni čitač formata, što mi baš treba

ne treba mi iphone za prijenos podataka, već da mogu jednostavno na njega i s njega prebacivati razne dokumente i video fileove a ne da moram sve preko itunesa...

Prcko 24.02.2009. 16:06

Alternativa WinSCP i OpenSSH za iPhone/iPod Touch (bez WiFi interneta)

Radi se o identicnom pristupu (čak i bržem) samo se podatci razmjenjuju putem standardnog USB kabela.

Treba vam:
- Jailbrake-an iPhone/iPod
- Software koji omogućuje pristup iPod/iPhone-u kao standarnom eksternom disku (ja osobno koristim DiskAid)
- iCommander, dostupan preko Cydie, za assignanje permissiona pojedinim file-ovima, ako je potrebno. (za ovo će vam biti potreban bežični internet za instalaciju, samo jednom).

Nakon sto sve to imate, možete normalno putem DiskAida pristupati iPod/iPhone-u bez internet veze.
A za eventualno dodjeljivanje dopuštenja (tipa #777 i sl.) koristite iCommander direktno sa iPod/iPhone-a.

Nadam se da će vam ovo biti korisno.

IcyTexx 25.02.2009. 10:05

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1284046)
Xilisoft video converter :) samo kupi punu verziju :)

Ako imas nVidiu - Badaboom konverter...
Koristi GPU i "deset" je puta brže od konvertiranja preko CPU-a. Ima profile gotove za iPhone...
Na 8800GT mi je islo dosta brzo, zanima me kak ce sad ic na novoj.

danc00 25.02.2009. 15:37

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1284046)
Xilisoft video converter :) samo kupi punu verziju :)

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1286486)
Ako imas nVidiu - Badaboom konverter...
Koristi GPU i "deset" je puta brže od konvertiranja preko CPU-a. Ima profile gotove za iPhone...
Na 8800GT mi je islo dosta brzo, zanima me kak ce sad ic na novoj.

Imam i jedan i drugi, no Xilisoft je meni puno bolji, makar Badaboom brže konvertira i baš je za iPhone, ovaj prvi ima puno veću mogučnost poštelavanja i formata!

Sve u svemu oba koristi i odlični su!

$čofi$ 27.02.2009. 21:59

jel se mogu kak ubaciti titlovi s bilo kojim od ta dva convertera-koristio sam xvidpsp converter na burazovom kompu jer na win 7 ne radi no odjednom se na visti počeo pojavljivati neakav error sa "com surrogate-om" i neznam kaj da sad radim a converter je odličan..

Rain Man 01.03.2009. 15:29

Ja sam kodirao na tone filmova s xvid4psp i ni jednom problema na visti x64. Probaj reinstalirat, nadogradit ili smanjit verziju avisynth-a...

rak21 01.03.2009. 18:01

jel ima netko na forumu da je preko quickpwn.a digao software na 2.2.1 (bez dizanja basebanda na 2.30) ali na windows OS.u?? Zbunjuje me što neki kažu da ide no nigdje na netu službene upute za to..

Dalje; kako staviti mipatch (mobile installation patch) na verziju soft.a 2.2 jer u cydii mi nudi samo 2.2.1 (probao sam taj pa mi ne može ništa instalirati), znam da se može no ne da mi se cijeli proces vrtiti manualno...

EDIT: sad tek skužih da bi možda post trebalo prebaciti u "iphone jailbreak FAQ" temu pa ako se nekom MOD.u da..

danc00 01.03.2009. 19:01

ili je windows ili je OS nema winodws os! Zasad imaš samo za 2.2 prek windowsa, za 2.2.1 možeš samo ako imaš osX!

IcyTexx 01.03.2009. 19:34

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1289866)
ili je windows ili je OS nema winodws os! Zasad imaš samo za 2.2 prek windowsa, za 2.2.1 možeš samo ako imaš osX!

Naravno da mozes jailat na 2.2.1 preko Windowsa... Ali mijenja se baseband.

rak21 01.03.2009. 22:51

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1289866)

hm hm, "windows os" kao "windows operation system" iliti operativni sustav, kuiš??

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1289893)
Naravno da mozes jailat na 2.2.1 preko Windowsa... Ali mijenja se baseband.

znam da naravno možeš jailat na 2.2.1 no čitaj post iznad: "bez dizanja basebanda na 2.30"...

a za mipatch; uspio sam u settings.ima installousa.a pod install method staviti na "dirty" no kad je na "clean" opciji ništa mi se neće instalirati. Netko nešto ??

danc00 01.03.2009. 23:25

aaa žiku :D !
Nego, da ja sam mislil na firmware 2.30(2.2.1ver), s njim se neda na windowsu, isprobano i nula bodova, vračao sam na 2.2verziju al ni to nije htjelo...rezultat error

flajpan 02.03.2009. 00:00

Citiraj:

Autor rak21 (Post 1290042)
a za mipatch; uspio sam u settings.ima installousa.a pod install method staviti na "dirty" no kad je na "clean" opciji ništa mi se neće instalirati. Netko nešto ??

Taj MI patch sa installousa nesto drukcije postavlja permissione, ali ovo provjereno funkcionira:
http://www.iphonedownloadblog.com/20...o-your-iphone/

Taz_729 02.03.2009. 12:29

jaaaaj
nemogu naci taj icommander na cydii
omg :D
pliz help
ak se sjeca ko u kojoj sekciji ima?
vec se pol sata zivciram s tim xD
i nemogu naci da ga hebes

bartokomus 03.03.2009. 00:58

Citiraj:

Autor bartokomus (Post 1283438)
Ja nikako na zelenu granu sa OfflineMaps. Kako u vas to funkcionira? Sve odradim ali mi kartu otvara samo kada sam online. Spremim kartu sa GMDL, pretvorim u onaj iphone file, učitam je sa onim "Link" ali u Maps mi je otvara samo kada sam online. Izgleda mi kao da samo spremi link u Maps, a ne i cijelu kartu. :(

sredio problem. Ušao u /private/var/mobile/Library/Caches/MapTiles/ izbrisao MapTiles.sqlitedb :bonker: i ponovio učitavanje mape i radi bez problema. Nešto mi je slomilo taj fajl pa nije preko njega moglo učitavati mape:goood:

Gjurovski 11.03.2009. 00:19

ok, par pitanja:

1. Trebam nekakav čitač raznih fileova, prvenstveno PDF-a, da ima zoom, prikaz stranica, i da po mogućnosti zapamti gdje sam stao sa čitanjem..

2. Kako staviti neki drugi ringtone za poruke osim onih defaultnih? za pozive sam ubacio novih, ali za poruke ne kuzim kako ni gdje...

EDIT: ovo je postao Gabre lik..... :D

IcyTexx 11.03.2009. 00:34

Jel je vama spor iTunes?

Fadolf 11.03.2009. 00:53

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1297125)
Jel je vama spor iTunes?

U kojem smislu spor? iTunesi su sami po sebi spori, tj. tromi... Ne znam na kaj točno ciljaš...

IcyTexx 11.03.2009. 00:54

Citiraj:

Autor Fadolf (Post 1297135)
U kojem smislu spor? iTunesi su sami po sebi spori, tj. tromi... Ne znam na kaj točno ciljaš...

A to... :D

Fadolf 11.03.2009. 00:56

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 1297136)
A to... :D

Onda je odgovor da! :D Navodno da se na Mac OS-u puno brže ponašaju i da troše manje resursa... Iskreno, nije da me dira koliko mi memorije ždere, ali da bi mogli biti malo brži to definitivno.

Rain Man 11.03.2009. 01:03

Mislis na ono kad ides s "library" na "store" pa na "phone" i slicna saltanja? To je od uvijek sporo u itunesima.

bartokomus 11.03.2009. 10:34

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1297117)
ok, par pitanja:

1. Trebam nekakav čitač raznih fileova, prvenstveno PDF-a, da ima zoom, prikaz stranica, i da po mogućnosti zapamti gdje sam stao sa čitanjem..

ReaddleDocs :dajpivu:

danc00 11.03.2009. 10:56

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1297117)
ok, par pitanja:

2. Kako staviti neki drugi ringtone za poruke osim onih defaultnih? za pozive sam ubacio novih, ali za poruke ne kuzim kako ni gdje...

Imaš i app "Docs" se zove, čita sve živo, PDF,WORD,....dobra stvarčica !

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47.