![]() |
nadogradnja?
moze mala pomoc? imam 9600 GT i cak kad ju klokam sve do artefakta svejedno mi je pre slaba grafulja za GTA IV, sto mi mozete preporucit da uzmem, recimo da prodam ovu 9600GT i dodam nekih 500kn i uzmem ___________ (nadopunite crtu heh) volio bih jednu od 1GB memorije.
hvala na pomoci ! |
Evo ja sam kupio Gigabyte 9800GT, 1 GB GDDR3, stavio sam još jedan modul rama (sve skupa 3 GB) i igirca mi piči na ful detaljima bez problema.
Evo benchmark, čisto radi usporedbe: Ati Radeon x1950pro Statistics Average FPS: 21.45 Duration: 37.11 sec CPU Usage: 92% System memory usage: 83% Video memory usage: 99% Graphics Settings Video Mode: 1024 x 768 (70 Hz) Texture Quality: Low Render Quality: Low View Distance: 1 Detail Distance: 1 GeForce 9800Gt, CPU: C2D e6300@2.8 GHz Statistics Average FPS: 27.02 Duration: 37.28 sec CPU Usage: 82% System memory usage: 96% Video memory usage: 79% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (59 Hz) Texture Quality: High Render Quality: High View Distance: 45 Detail Distance: 63 |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
XFX4830. Ide na 700/1000 |
Citiraj:
|
GTX260 vs 9800GX2
Koja je bolja za igranje?
|
GTX260 u svakom pogledu...
BTW: za to ti ne treba novi topik nego samo malo googlanja review-a :chears: |
Ovisi na što misliš. Ako pod "bolja" podrazumjevaš brža u igrama, onda je izbor GX2. Ako pak pod "bolja" misliš na efikasnija, štedljivija, hladnija etc. onda je GTX260 bolji izbor.
|
Temperatura u radu,efikasnost i štedljivost mu neće baš povisit broj FPS-a,tako da je očito što je pitao. :)
|
nije bas sve u FPSima :)
|
Ima nesto i u racunu za HEP :)
|
GeForce nVidia 9600 Gt 1gb ili nešto drugo??
Evo novi sam na forumu pa mi ne zamjerite na nekim greškama ako ih napravim. Ja bi uskoro kupio novi kompjuter pa nisam siguran jel imam dobar cfg u glavi...Uzeo bi onak Intel Dual Core 2.6, Grafičku iz naslova, 2gb Ram, (u matične ploče se fkt nerazumijem i to mi nije toliko važno al bi volio da mi savjetujete što najbolje ide), a ostale stvari poput HDD itd. imam...Znači volio bih da mi savjetujete najbolji cfg do 3700kn( važan mi je dobar procesor i dobra grafa, procesor bi uzeo koji sam vec reko, a za graficku se još predomišljam, inače su mi Nvidia puno draže on ATI-jevih jer se iskreno mnogo više razumjem u nVidia i bolje sam upoznat s njima)...Tak da osnova ovog topica je da mi savjetujete dobar cfg do 3700kn ili čak 4000kn, ili rečete neku drugu a vrlo dobru grafu!
Unaprijed hvala!:respekt: |
ovaj procesor Intel Pentium Dual-Core E5300 , 2.6GHz ?
uzmi e5200, razlika je zanemariva Matična - gigabyte p35 ds3l ili p43 ds3l ili BIOSTAR, s. 775, TP43D2-A7 a grafu ne tu s 1 GB, ionako grafa to neće iskoristiti, 9800GT bi bila bolja, ali i skuplja, a za 3700 kn se može složiti dobra konfa i ako hočeš cijelu konfu onda piši u forum Konfiguracije |
Nova grafa :D ajmo!
Bok evo doso nalog sa servisa moje 8800 GTX nemaju vise GTXica tako da mogu birat bilo koju drugu u tom rangu posto sam ja tu karticu kupio za 3.200kuna a decko od kojeg sam kupio je platio kojih 4 soma! mislim da imam veliki rang izbora ili mi moraju vratit novac =)...
Znaci koja je preporuka? 9800 GTX+ ? sta bi se mjerilo sa mojom 8800 GTX ili da je bolja! Thanks :D |
Pa sad, ja bih na tvome mjestu lagano zatražio GTX260, pa šta bude bude, radije bih natrag 8800GTX nego 9800GTX, ali to sam ja..jbg. ;)
Sretno |
Uzmi nazad toliko koliko je placena i onda biraj grafu ...
|
GTX 260 ili ti nek vrate novac..
|
Znači praktički biraš robu u vrijednosti 4k kn :care:
Ufff Uzmi GTX260 za 2000 kn, a ostalo potroši na ostale druge stvari. Ili ak nedaju tako teraj pravdu do svake kune i onda potroši 4k kn gdje hočeš |
ovo je ko ostvarenje snova XD koristim je 2 god crkne i vrate mi pare ahahahahah! XD... onda bi mogo 260 GTX a?.... jel bolja od 8800 GTX pretpostavljam da je i zakonski imam pravo trazit povrat novca ako nemaju takvu grafu! muahahhahah
problem je sto u hgspotu nema 260 gtx =/ i btw imam Corsair HW 520W nebi htio da uzem previse da moram i jace napajanje kupit =/ |
O HG spotu se znači radi, dobri su tamo, nebi trebalo biti problema sa garancijom
Da, ako ju ne mogu popraviti ili ti zamjeniti identičnom imaš zakonski pravo ili da ti vrate sav iznos sa računa (do zadnje lipe) ili da kod njih potrošiš sve te novce (IMHO bolje da ti novce vrate pa ti potrošiš gdje se tebi sviđa i gdje je jeftinije) Neznam dali je moguća ova opcija da kupiš nešto i da ti ostatak novaca vrate. GTX260 je bolja od 8800GTX, ali ne baš nešto strašno bolja. |
Problem je sto 260 GTX nema! radije bi ja 4 soma natrag! za 100€ kupim 8800 GTX i ostane mi 3.300 kuna lol... mogo bi dodat koj novi monitor :D hahaah tako da cu ja zatrazit 280 GTX OC pa makar ju prodat ako ne mogu pare natrag dobit!
|
Da, nema je, i upravo sam ti zato rekao:
Citiraj:
GTX280 je malo preskupa i poprilični overkill od grafičke Jedino ak češ riskirati sa živcima i ići na kakav ATi 4870 :D Ja bi tražio da mi vrate novce, kupio grafičku u Hardveraju/Linksu/nevermind (bilo gdje) i još ti ostane para. |
nebi ja ati vise volim nvidiju!
a 280gtx OC nek je overkill ionako je free XD ahahah... al dobro ako ne moze to nek daju pare! :D |
Waooo nek ti vrate pare, prodaj ploču i proc te uzmi 840 BE i Asrock 790GX/128mb.
A od ostatka razmisli o 4870 ili 4850X2, i još ti para ostane... :D |
ja bi preso na intel sta mislis koliko bi mogo dobit za moj Ahlon x2 6000+ , Gigabayte GA-M57SLI-s4 (nova je) i 4GB ddr 2 800 mhz geil ultra...
tako da uzmem intel plocu i proc! i jos imam 4 soma tamo.. odlucio sam trazit povrat para ipak... |
HG Spot baš i nema izbor matičnih ploča.
Jedino dobro tam od MBO je DFI P45 T2RS/DFI X48 i naravno, predobra EVGA 780/790i :) |
ok ploca 2 soma i proc npr Q6600 je jos 1400 kn to je 3.400kuna jos mi ostaje 600kn za 2gb ddr3 a sa prodanim komponentama kupim neku grafu?
|
PA ako češ već tako ići, ali to je nekak neisplativo :/
Ako ti ne treba EVGA 790i onda ju ni nemoj uzimati, ona je čisti eye candy i ploča za SLI, ako ne gledaš na izgled/SLI - uzmi neš isplativije. Nemoj se povlačiti za mene, ja bi EVGA 790i uzeo samo da ju imam, jer sam yebeno zaljubljen u tu ploču, ali to sam samo ja :D ti uzmi ono što tebi treba/odgovara Za proc bolje ciljaj neki E8400/E8500 Znači uzmeš ploču od 1000-1300 kn, proc od 1200, DDR2 memoriju (iz HG-a Mushkin) i ostane ti para za odličnu grafu |
dižem temu s jednim možda idotskim pitanjem, i upozorenjem da se ne kužim u nvidia grafičke.
trebala bi mi nvidia grafička koja će bit sposobna vrtit oblivion i eventualno nadolazeći starcraft, ali to nije presudno. imao sam prije radeon x1600pro i sa njim je bilo milina, baš je super radilo. onda sam prodao taj komp i u novoga utrpao nvidiu 8500gt , ne moram reć da je oblivion bio neigriv, čak ni sa onim hackovima za gašenje trave i stabla. dakle molio bin preporuku nvidia grafičke koja standardno nije glasna, jer imam bešuman komp (najglasnija stvar je neki kurac na matičnoj koji škripi u ritmu blinkanja narančaste lampice na lan portu). da li je OK izbog nekakva 8800? i da li se mogu naći pasivne verzije iste? ili skroz tihe dok su u windowsima? rado bin kupio ati ali se bojim konflikta sa integriranom gf7100 (dok nisu izašli u 1. mjesecu oni novi driveri uopće nisam mogao imat pci-e grafičku u kompu jer bi se driveri poklali). a da, hoće li napajanje od 250W predstavljati problem? koliko troše prosjećne grafičke kartice? |
za sve navedeno mi iskljucivo jedna graficka odgovara: Sapphire HD 4670, 512Mb GDDR3 Ultimate, 128bit, Dual DVI.
sto se tice nVidie, ovim redom od kojih 400 kuna pa na vise: 9500GT -> 9600GSO -> 9600GT -> 8800GS -> 9800GT (8800GT). ali jedino 9500GT ne zahtjeva dodatno napajanje, tako da ne znam koliko je dobro spajati na 250W-no napajanje. terat ce napajanje najvjerovatnije sve to bez beda, samo pitanje koliko dugo i koliko ce mu biti opterecenje. a onda potencijalno kabum nikola........... dok je ova HD4670 gddr3, skroz pasiva i full malo trosi (u full loadu ispod 50W). naravno, ne treba dodatno napajanje osim sa ploce ;). |
trose previse, barem kada je takvo napajanje u pitanju.
Sto se tice nvidie, moralo bi se moci naci neka 9600gt/gso pasivna (ima i 8800gt pasivnih ali IMO one se vec malo previse griju i za to treba imati vise nego dobro rjeseno hladjenje kucista). Ako ces ati (no tada ti nece raditi ta integrirana, barem ne pod vistom koju koristis) 4650/70 bi bile dobar izbor, valjda bi ih se dalo naci i pasivne. Btw, trose manje od nvidie (osim 9600gt green ali ne znam ni jel ih ima kod nas) tako da bi vjerovatno bile pametniji izbor. No opet, i jace napajanje bi bilo pametna stvar :) @burko kojom logikom si slozio taj niz? 9600gso i 8800gs su potpuno iste kartice :) |
mislim da mogu uz malo traženja i zivkanja od nekoga posudit neku x4xxx i vidit kako se ponaša sa integriranom (nedavno sam izvadio van 8500 jer nemam više potrebu koristit 3 monitora, pa sam sada opet na integriruši i vratio sam win xp, a po performansama dali imam 8500 ili 7100 isti vrag mi je, vrhunac 3d-a mi je screensaver).
nisam nikada pokopčao performanse gf kartica , pa me zanima u kojem su rangu ta 9500 ili 9600 ako ih usporedimo sa ati karticama. ustvari da možda pojednostavnim pitanje (jer se performanse ati kartica ponavljaju iz serije u seriju), hoću li moći na nekoj od te 2 kartice igrat oblivion na 1680x1050 sa detaljima na high (bez aa i af naravno)? jer na x1600 sam mogao i samo mi to treba. šta se napajanja tiče, ne uspijevam nać jače i bolje napajanje, samo colorsit ima neke kvazi produkte od 400W (imam matx case i matx psu). a i ne baca mi se lova, jer je uvijek fali. zbog toga sam i kupio to govno od 8500 jer nisam imao love za ništa jače. ustvari - nedavno se na tržnici motala neka x1800 za pristojnu lovu, a i x1900 ako se ne varam, to bi trebao bit ok izbor? samo šta su dx9 i nemaju zadnje shadere pa je upitno kako će se ponašati sa nadolazećim starcraftom. šta na to kažete (jebiga, sad sam se sjetio, x1800 troši kao mala termoakumulacijska peć, prdnulo bi mi napajanje i prije nego šta bih ga ukopčao u struju) i puno hvala za pomoć. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@sasuke
9600GT bi trebala sasvim dobro gurati Oblivion na tim postavkama, ali se bojim da će ti napajanje biti preslabo za nju. HD4670 je nešto slabija od nje (u rangu 9600GSO), ali i troši manje. |
dobio sam ponudu za x1950 (mislim da troši previše), a druga koju san vidio na tržnici je hd3650 ddr2 silent magic . ma samo da iman 30-35 fps da bude glatko.
|
Citiraj:
što se tiče potrošnje same kartice - mislim da 3650 troši manje, ali nije ni ona poznata po štednji. :D Između te dvije, moj glas za X1950.. edit - o kakvoj X1950 se točno radi? |
Citiraj:
To je inace sporija, magično sporija memorija, o kojoj ja neznam ništa pametno rec osim ono što sam procitao što drugi govore:beer:. Okani se te 3650 ddr2 i uzmi x1950pro. Osobno sma imao x1950GT na starom procu, i naigrao sma se u to vrijeme igara, koliko se nisam odkad imam 880000 ultra/mega/gtx/xyz grafe... :no2drug: |
evo ja se svima zahvaljujem i odustajem od kupnje i igranja na ovom kompjuteru.
razlog je banalan ali ipak je razlog: veličina kartice ne smije biti više od 11 x 18 cm. http://pce.hostili.com/images/I_11641mk0_thumb.jpg možda ću na ljeto kupit neku konfu samo za igranje (po sistemu šta jeftinije to bolje, second hand sve živo), pa ju palit samo kad se budem htio igrat, jer za upgradeat ovaj komp trebao bi mi novi mini tower koji košta barem 400kn, novi psu od 500W za barem 200kn, i naravno grafička. a toliko love nemam. hebiga studenti su i inače bez love, a sad je recesija i bit će pad prometa u turizmu šta će se odrazit i na moju plaću po sezoni :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:53. |