PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Nokia 5800 XpressMusic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136879)

Router 22.02.2009. 12:43

Nisam osobno mijenjao product code , ali cuo da sam da zbog toga se trenutno kod nas ne moze napraviti update , jer nasa regija kao nije podrzana , i da za update ga treba promijeniti i da postoji i program za to . Poslao sam ti par linkova na pm :)

2fast4you 22.02.2009. 13:46

Citiraj:

Autor Router (Post 1283841)
Nisam osobno mijenjao product code , ali cuo da sam da zbog toga se trenutno kod nas ne moze napraviti update , jer nasa regija kao nije podrzana , i da za update ga treba promijeniti i da postoji i program za to . Poslao sam ti par linkova na pm :)

na 5800 xpressmusic kupljenim u slobodnoj prodaji(citaj mobis,alo alo..... 3100kn)se MOZE radi update softwera a to sta kupujete u simpa,simpa mix paketima i u tmobile jos necete neko vrime moci raditi update

Router 22.02.2009. 13:48

Citiraj:

Autor 2fast4you (Post 1283892)
na 5800 xpressmusic kupljenim u slobodnoj prodaji(citaj mobis,alo alo..... 3100kn)se MOZE radi update softwera a to sta kupujete u simpa,simpa mix paketima i u tmobile jos necete neko vrime moci raditi update

Pa mislim da osoba koja pita ga nije kupila u mobisu nego u SIMPI , kao sto je napisano na stranici prije :D Pise na jednom drugom forumu da se moze uz tu promjenu , cak je netko vec i napravio , i napisao dojmove .

2fast4you 22.02.2009. 13:52

Citiraj:

Autor Router (Post 1283894)
Pa mislim da osoba koja pita ga nije kupila u mobisu nego u SIMPI , kao sto je napisano na stranici prije :D Pise na jednom drugom forumu da se moze uz tu promjenu , cak je netko vec i napravio , i napisao dojmove .

naravno da moze cim se promini cod u 0559299 (ovo je red verzija) moci ce napraviti update na v20.0.012

Zakpu 22.02.2009. 14:30

Citiraj:

Autor thenayk (Post 1283604)
Ma da, trebo bi se i ja zaletit do mobisa..

daj mi reci dal ti je to pod garanciju priznato ili naplaceno, ak su ti naplatili daj reci kolko...

Ima ko kakvih saznanja u vezi GARMINA za 5800 posto je touch..
ako neko zna nek da linkove za app i mape ako moze.. hvala... usput Router znas li kako da promijenim taj product code?

Pod garanciju je priznato naravno, mora bit, ipak je tako kupljen i riječ je o njihovoj grešci.... što se garmina tice, ja osobno nisam probao jer nokia mapse koristim ali navodno radi uz pomoc virtualkey dodatne aplikacije, ima ovdje detaljnije:

http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=324573

thenayk 24.02.2009. 15:18

tnx probat cu ovaj garmin pa sta bude da bude.. :fiju:

TheBEaST 24.02.2009. 19:31

Ja stavio jucer garmin i AdriaROUTE_2.20 i radi ko urica...cak i unutar kuce mi ocitava tocnu adresu na kojoj se nalazim...

Jos sam i stavio onu GMXT Launch 1.0 pomocu koje pokrecem garmin, tako da stedi bateriju zbog TSRautostart.exe koji inace ostaje raditi i nakon izlaska iz garmina...a ovaj launch gasi automatski taj TSR servis koji jako trosi bateriju...

n30n 24.02.2009. 19:40

vi koji ga imate, recite jel brz?
jel dobar odaziv touchscreen-a?

TheBEaST 24.02.2009. 20:33

Citiraj:

Autor n30n (Post 1286103)
vi koji ga imate, recite jel brz?
jel dobar odaziv touchscreen-a?

Sa onim slylusom (trzalicom :) ) ili olovkom meni osobno super radi i jako sam zadovoljan odazivom i preciznosti, a jos imam gore i zastitnu foliju sa kojom mob dolazi...mob se jedino malo uspori ako uzmes neke divlje custom theme za graficki izgled...sa ovom origigi kaj dolazi na mobu radi dosta brzo...posto sam imal priliku probati malo iphone, mogu reci da ova nokia radi brze od njega...i ima barem 3 tipke dolje...dok iphone ima samo jednu...o cijeni iphonea ne treba puno ni govoriti, jedino je kolko tolko normalna cijena ako ga uzimas na crno, ali jednostavno je preloš odnos cijene i kvalitete...
Dok je ova nokia best buy...pogotvo za nas kaj smo ju uzeli u simpa paketu :goood:

Matijac 24.02.2009. 21:30

Meni je odlicna! Dns sam si kupil. Sviram gitaru i imam nokte pa mi je jako lagani stiskati s prstima, super funkcijonira! I brza je :)

TheBEaST, kak imas navlaku zastitnu gore jos? Nije ti onak s crtama? :) vidi se dobro? Ova moja je bila neka iscrtkana pa sam maknul.

TheBEaST 24.02.2009. 21:45

Citiraj:

Autor Matijac (Post 1286216)
Meni je odlicna! Dns sam si kupil. Sviram gitaru i imam nokte pa mi je jako lagani stiskati s prstima, super funkcijonira! I brza je :)

TheBEaST, kak imas navlaku zastitnu gore jos? Nije ti onak s crtama? :) vidi se dobro? Ova moja je bila neka iscrtkana pa sam maknul.

Sve folije s kojima dolazi mob su iste...steta kaj nisu bez tih crta i tak...Al necu ju skidati jos dok ne nabavim neku full prozirnu foliju ili neku prozirnu futrolu...

Matijac 24.02.2009. 22:43

Oke. Dok nađeš javi pa da si i ja nabavim.

Gabre 25.02.2009. 01:53

pogledajte si na zagg.com, oni rade fantastične folije za uređaje, barem je ova za iphone predobra.

TheBEaST 25.02.2009. 08:17

Ma da, super je ovo

LINK

Ali tko ce to narucivati od tam? Kad bi se barem naslo tak nesto u Zg-u i sl.

fanATIk 25.02.2009. 19:27

Jel rade divxi na toj nokii?

TheBEaST 25.02.2009. 20:44

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1286905)
Jel rade divxi na toj nokii?

Nope, ne rade avi fajlovi...mp4, flv, itd. rade

velorien 26.02.2009. 00:14

Ma rade, samo skinete SmartMovie ili sl. alternativni player. Ipak je to smartphone ljudi ;)

Gabre 26.02.2009. 01:04

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1286429)
Ma da, super je ovo

LINK

Ali tko ce to narucivati od tam? Kad bi se barem naslo tak nesto u Zg-u i sl.

postoji čovjek i firma u Zg koji prodaju njihove proizvode... zagubio sam broj, no imaš ga na Mackorisnik, potraži, oglas Prodaja Zagg Invisible shield..

ja kupio sebi za iphone, našao se s čovjekom u gradu i to je to. 150kn je bilo za iphone, ali stvar vrijedi svake kune (osim što sam se najebo dok sam ju stavio)

TheBEaST 26.02.2009. 09:11

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1287248)
postoji čovjek i firma u Zg koji prodaju njihove proizvode... zagubio sam broj, no imaš ga na Mackorisnik, potraži, oglas Prodaja Zagg Invisible shield..

ja kupio sebi za iphone, našao se s čovjekom u gradu i to je to. 150kn je bilo za iphone, ali stvar vrijedi svake kune (osim što sam se najebo dok sam ju stavio)

OK, tnx...bum probal to nabaviti jer se isplati bolje nego bilo kakva druga zastita.

coconut 26.02.2009. 09:21

Vidi malo sa userom munjara jer je on znao imati takvih stvari.

Scitec 26.02.2009. 12:04

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1287248)

pa ako imate (ili roditelji) master/amex/visa kreditnu kupite zaštitu za displej po 11$, a ne za 100kn više... ionako imate free shiping preko njihovog webshopa (7-10 radnih dana).

Munjara 26.02.2009. 12:38

Citiraj:

Autor coconut (Post 1287352)
Vidi malo sa userom munjara jer je on znao imati takvih stvari.

fala na reklami ali nemojte vidit s munjarom :goood: nemam toga niti sam nabavljao niti nabavljam - imam još nešto caseova, ali ne za 5800, a i to čekam da se riješim jer mi ih je pun kufer :fiju:
Preporučam direktno od zagga i strpit se 2-3 tjedna - evo baš sam prijatelju naručio za 5800 pa željno iščekuje, a sumnjam da ćete naći nekoga tko to ima za prodati :)
Imaju i popust za kupnju drugog i trećeg shielda pa ako imate nekog s kim bi uzeli...

TheBEaST 26.02.2009. 20:27

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1287500)
fala na reklami ali nemojte vidit s munjarom :goood: nemam toga niti sam nabavljao niti nabavljam - imam još nešto caseova, ali ne za 5800, a i to čekam da se riješim jer mi ih je pun kufer :fiju:
Preporučam direktno od zagga i strpit se 2-3 tjedna - evo baš sam prijatelju naručio za 5800 pa željno iščekuje, a sumnjam da ćete naći nekoga tko to ima za prodati :)
Imaju i popust za kupnju drugog i trećeg shielda pa ako imate nekog s kim bi uzeli...

Uzeli bi ja i frend 2 zastite za cjeli mob, ne samo display...tak je onda neki popust, a kolko bi postarina bila? i ide li kakva carina kad bi to bilo oko 50 dolara minus popust...

zeko21 27.02.2009. 10:44

evo, sutra cu kupit nokiu 5800xm pa me interesira koliko joj baterija traje uz normalno koristenje (uz to se podrazumijeva da se slusa mjuza i vidi par filmica)?

TheBEaST 27.02.2009. 11:12

Citiraj:

Autor zeko21 (Post 1288278)
evo, sutra cu kupit nokiu 5800xm pa me interesira koliko joj baterija traje uz normalno koristenje (uz to se podrazumijeva da se slusa mjuza i vidi par filmica)?

Onda se pripremi na punjenja svaki drugi dan...jer ipak ima jako veliki i kvalitetni ekran koji i trosi onda dosta.

Corporal Clegg 27.02.2009. 18:41

Kako stoji s citanjem PDF-a i Word dokumenata?

TheBEaST 27.02.2009. 20:41

Pdf savrseno radi...za office programe tak-tak...trebaju jos malo srediti office suite kad ovaj mob koristi najnoviju verziju symbiana pa se jos nebres pomocu touch screena kretati po dokumentu i sl.

yedwy 28.02.2009. 17:10

Eto ja danas ubo jednu... :D

zeko21 28.02.2009. 19:53

eto i ja danas kupio!

radhat 28.02.2009. 21:09

da razveselim sve one koji su mob kupili u Tmobileu, svi imaju lufta u desnom kutu sastrane, a to je ona greška koju je nokia priznala i otklonila u sljedečim verzijama.

kako se manifestira ova proizvodna greška, prekidanje tokom razgovora koje nestaje kada se mob jače pritisne desnom kutu.

službeno mobisovo riješenje za onaj luft, i crte po ekranu koje se znaju pojavljivati nakon što se otključa iz standbaya uređaj je otvaranje moba, zamjena zvučnika, popravak kontakta zvučnika te kasnije pričvrščivanje maske tako da nema lufta i update frimwarea.

sretno svima koje odluče kupiti ove prve serije moba u T-mobileu :D

i sad se čudite što su nama na balkan došle ove verzije sa proizvodnom greškom i kao patkice prodavane u običnoj simpi :D

Mejzlik 28.02.2009. 21:49

Kako ova njoka stoji s baterijom uz malo vise koristenja wifi-a i slusanja mjuze?

Daci 01.03.2009. 11:25

Citiraj:

Autor radhat (Post 1289311)
da razveselim sve one koji su mob kupili u Tmobileu, svi imaju lufta u desnom kutu sastrane, a to je ona greška koju je nokia priznala i otklonila u sljedečim verzijama.

kako se manifestira ova proizvodna greška, prekidanje tokom razgovora koje nestaje kada se mob jače pritisne desnom kutu.

službeno mobisovo riješenje za onaj luft, i crte po ekranu koje se znaju pojavljivati nakon što se otključa iz standbaya uređaj je otvaranje moba, zamjena zvučnika, popravak kontakta zvučnika te kasnije pričvrščivanje maske tako da nema lufta i update frimwarea.

sretno svima koje odluče kupiti ove prve serije moba u T-mobileu :D

i sad se čudite što su nama na balkan došle ove verzije sa proizvodnom greškom i kao patkice prodavane u običnoj simpi :D

mobitel svugdje u svijetu ima tu grešku ne samo u hrvatskoj i t mobileu . svi mobovi do 20 i nekog 1 su poslani s tom greškom . i napominjem da greška nije u desnoj strani di ima lufta već je greška u zvučniku i nokia je to priznala uglavnom poslali su u sve ovlaštene servise zvučnike od drugog proizvođača koji nemaju problema, također ugrađuju te zvučnike u nove mobove sada. miliun komada je prodano sa tom greškom (zvučnikom) tak da to nema nikakve veze sa t-mobileom i tom cijenom

Matijac 01.03.2009. 12:42

A koja je greška u zvučniku? Slabije se cuje?

thenayk 01.03.2009. 23:38

Ja neznam o cem pricate je malo je taj desni kut, ali kaj sa slusalicom meni se sve super cuje u cemu je problem!?!?:dajpivu:

TheBEaST 02.03.2009. 00:35

Citiraj:

Autor thenayk (Post 1290084)
Ja neznam o cem pricate je malo je taj desni kut, ali kaj sa slusalicom meni se sve super cuje u cemu je problem!?!?:dajpivu:

Taj desni kut nema nikakv utjecaj na rad moba, odnosno zvucnike...ali ako mob ima ugradenu stariju (losu) seriju zvucnika, kroz par mjeseci to pocne zaj*****
Uglavnom vise o tome ovdje...

http://www.mobile-review.com/article...-brak-en.shtml

@radhat
Nismo mi nist dobili defektne verzije, nego je tak opcenito situacija svugdje za ovaj model...a to kaj su se nasle u simpi za 1500kn je greska t-coma, a ne da su ih namjerno prodavali zbog tih problema sa zvucnicima...a i opcenito se taj problem sa zvucnicima najvise odnosi na one koji su taj mob kupili u 10,11 mjesecu u Rusiji ili gdje vec...a ne sad sredinom-krajem veljace dok se taj mob pojavio tek kod nas.

Munjara 02.03.2009. 20:40

evo i prijatelj mi kaze da mu je zvucnik poceo praviti probleme - tmobile simpa

Salko01 03.03.2009. 10:50

Citiraj:

Autor Munjara (Post 1290785)
evo i prijatelj mi kaze da mu je zvucnik poceo praviti probleme - tmobile simpa

Ja od prvog dana imam problema sa zvucnikom,stisava se i pojacava uz malo prekidanje.:fuming:

yedwy 03.03.2009. 13:19

Moj lufta u uglu nema i nema (zasad) nikakvih problema sa zvukom, inače mađarska je proizvodnja a kolko ja čitam one brojeve u njemu proizvodnja mu je 2mj 2009 inače kupljen u Mobisu na iblerovom...

thenayk 05.03.2009. 13:11

Jel zna neko kad dolazi novi frimeware za nas koji imamo product code trenutno neodgovarajuci za trenutnu nadopunu softwara?

Eo sad gledo stigo je...

pistolero 05.03.2009. 15:22

srdačan pozdrav svima!uzeo nokiu 5800 i namjeravam skinuti novu verziju v.20, pa me zanima koja su poboljšanja u odnosu na prethodnu (v.10).da li se isplati da je instaliram ili bolje da se ne zezem sa codom?hvala!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:43.