![]() |
Jebeni city express!
Još ne dolazi. Pička im materina -.-'' Čekam još od jutros ko lud. Sad pošaljem poruku Darku kaže da je na terenu ali kad se vrati pogledat će po broju što je sa paketom. Nebi ni bio toliki problem da sutra ne radim cijeli dan i ne mogu preuzeti paket. Kakva je to kurirska služba!?:fuming: |
Sutra je subota, a nekak mislim da ne dostavljaju vikendom. :)
|
Znam da je subota, ali sigurno imaju i neku hitnu dostavu, a ovdje se očito radi o njihovoj pogreški, pa bi ju idioti mogli i ispraviti. Samo i kad bi mogli, mene nebi bilo doma. Ljut sam ko yebeni pas. Nesposobni maloumnici.
Darko i Hardveraj nisu ništa krivi, još je i sam Hardveraj nosio osobno pošiljku u City Exoress jer ovi debili nisu po nju došli kad su trebali. Pa najobičnija preporučena pošiljka poštom bi mi ju teleportirala do jutros do 11 sati, a kamoli City Express EDIT: BTW radno vrijeme im je radnim danom 8-19h a subotom 8-13h EDIT 2: Najnovija informacija nakon što me Darko upravo zvao... Navodno ženska u CityExspressu stavila pošiljku na 48 sati :rolleyes: genijalka :fuming: I Darko ju zvao i ona se sad kune da će doći sutra :wtf: Pošto sutra radim, moram staru moljakat da bude doma i mjenja planove :kafa: |
i ja sam ga sebi uzeo, sutra dolazi(pon) :D jedva cekam :D
|
nabaci neki video slikice hehe,da vidimo malo u vecoj rezoluciji ako moze :D
|
Meni vec dosadilo od kada ga imam a vi tek sad, jebote kao da vi zivite u bosni a ne ja.:beer::roller:
|
Citiraj:
Sorry na OT: al zato ste vi Yumatu doživjeli 2 god nakon nas :goood: |
|
evo decki samo da kazem da sam i ja ponosni vlasnik haf-a i da je kuciste ludnica. tiho je i izvrsno obavlja svoj posao. jedino hd4870 radi buku kod igrica i ovak u normalnom radu no samo malo vise muzike i nis ne cujes! kuciste je po meni za 5!!!!
|
Vi "friški" vlasnici, preporučujem da stavite neke homemade filtere na ventove :D
I kad je ugašen, tj, kad je gornji vent ugašen trebalo bi ga pokrivati sa nečim jer i tu kroz rupice upada dosta prašine ;) Inače evo ja nakon 3 mjeseca korištenja još uvijek full zadovoljan i nebi ga mijenjao za nijedno drugo :) |
Eto da se i ja pohvalim kao svježi vlasnik jednog HAF-a. Isto kao i svi sam oduševljen s kučištem. Samo mogu reći da je JAKO veliko.
O filterima već razmišljam kako ih napraviti da to lijepo izgleda. Evo dvije slikice mog stroja. Kablove sakrio koliko sam mogao. A ovo kučište to stvarno omogućava. http://www.imagesforme.com/show.php/470224_IMG0371.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/470223_IMG0368.JPG |
Uzeo bih si odma tog hafa jer me u svem odusevio osim po izgledu.. previse mi je izrezbaren nekako.. bocna stranica mi se ne sviđa nikako a izgled mi je jedna od bitnijih stavki posto moram kuciste gledat svaki dan.. tak da cu se ipak odlucit uzet 900
|
Ja na svome maknuo tj zamjenio onaj crveni vent odnaprijed i stavio obicni crni. maknuo sam bocni i gornji vent i sad je kuciste doslo na svoje. mozda je temp porasla za koji stupanj ali je kuciste dosta tise (dva venta manje) i ne svijetli u noci crveno (da je bar plavo :D )
i k tome sam nasao idealnu tipkovnicu za njega, onako military look http://www.stuartconnections.com/eba...DSC05265AT.jpg inace je jako ugodno pisati na njoj, malih je dimanzija, ima veliki enter i hrv slova, fina tipkovnica za malo novaca. |
Citiraj:
Heh da, ej pa imam ti ja jedan blue led 120mm viška ;) A tastatura je minimalistička, bez nekih suvišnih kerefeka, nice. A jesi pokušavao ventove stavljat na potenciometar? Pa imaš i ofce i nofce :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Inace je tipkovnica jako ugodna za pisanje, lijep je osjecaj prilikom pisanja na njoj. To mi je bila jedna od boljih kupnji u zadnje vrijeme :D |
Bok!
Jedna stvar mi nije jasna, svi vicu kuciste je "ogromno" B.I.G tower i to ali po specifikacijama to uopce nije BIG Tower (kao ni Antec P182 koju nasi shopovi prodaju pod BIG :( ) nego takozvani "full tower". Neznam, mozda sam se ja naviko na BIG tower kucista (imam 3 komada kod kuce i zadnji midi tower sam kupio negdje 1998 i od onda samo BT :)) pa mi je to "malo/sitno" ?? Mislim BIG tower mora biti od 66-68cm visok (zavisno od instaliranja nogica ili ne) a ovo je samo 56cm visine ??? |
A šta će ti više od ovoga? :stoopid:
Imaš 8 diskova i 8 DVD pržilica koje treba negdje smjestiti? :D |
Citiraj:
|
pa to probaj vidjet s trgovcima/trgovinama jer na specifikacijama na stranicama proizvodjaca pise full tower, a ne big tower. mozda je big tower izraz ostavljen i presli su na full tower? a ionako tih par cm mi nista ne znaci, mozda bi mi na stolu jos i ruznije strcao...
|
Citiraj:
Sto se tice par cm razlike nesto ti nestima ta racunica jer kad na 56cm dodas jos 11-12cm (koliko je vislji pravi Big Tower) to je 20% razlike - da 20% - ako je tebi 20% malo daj ih za krizni porez, meni je i 2/4% puno :). Sto se tice tvog komentara o ruznoci na stolu to ni nije kuciste za stol nego za POD stol ;). BTW ja nigdje ne govorim da kuciste ne valja nego samo navodim da ljudi krivo misle da je to BIG Tower pa da se netko ne zaleti slucajno na osnovu tih komentara. meni je kuciste sasvim solidno za tu cjenu ali definitvno NIJE Big tower :). P.S. Nemoras se ti osjecati "napadnutim" jer posjedujes doticno kuciste (klasnica HR prica kao da ih vlasnik proizvodi pa ih mora "braniti" ;)), nisam rekao da nevalja, dapace odlicno je ;). |
dobro s jedne strane si u pravu no s druge cjepidlacis. ionako kad kupujes kuciste (bar ja) odem fino u trgovinu i pogledam si ga. mora biti veliko i prostrano te dobro za kejbl managment. Sad da li je visoko 56 ili 67, meni nije toliko vazno, vazno mi je da stane 2 napajanja ili napajanje sa vodenim i da ima dosta mjesta za airflow.
Druga stvar, svaki moj komp je bio na stolu i tako ce i ostati, ne zelim da mi komp postane usisivac prasine i ostalih necistoca s poda, pa da ga cistim svaki dan. Ovako je gore na stolu, relativno zasticen od necistoca s poda, a i DVD mi je na dohvatu ruke :) Sad sto se tice mog HAF-a, kuciste je odlicno no nije savrseno, nekako mi se Cosmos vise svidja (estetski izvana), a i stari stacker ima svojih aduta tako da ne mislis da slijepo branim neku stvar koju imam. sve komponente imaju i dobrih i losih strana, pa tako i HAF... |
U 95% slucajeva takva kucista kod nas bas nema na lageru u trgovini (ili ako ima ond aje bas u drugoj poslovnici :)) pa onda ovo "dodjes/vidis" pada u vodu. Mogu mislit samo kako bi me gledali da im kazem da hocu da otvorimo kutiju i da ja pregledam kako to izgleda iznutra i koliko ima mjesta pa onda odlucim hocu li kupiti :). Da, to je normalana pojava u svijetu ali kod nas bas i ne (jos) :).
Isto tako ovo sa DVDom na dohvat ruke i jest jedna od prednosti BIG Towera (ma koliko ti mislio da je to prednost kucista na stolu). DVD koji najcesce koristim stoji na najvisljem utoru i nalazi se evo tocno 9cm ispod razine stola/misha sto ga cini vrlo lakim za koristenje u BIG toweru a ti moras protezati ruku barem 25-30cm do njega :) ;). Isto tako ja za tu svrhu imam SLOT-In DVD pa saltanje izmedju 50 raznih backup DVDa ide puno brze jer nema zamornog otvaranja/zatvaranj ladice :) Sto se tice drzanja na stolu, meni ne smeta ako ces ga ti drzati i u krilu ali i u reviewu (video) se nadovi da je "podno" kuciste ;). Ja recimo na stolu imam 2 velika monitora, printer, scaner, tablet, tipkovnicu, podlogu za misha itd. itd.. tako da mi kuciste na stolu nikako nebi bilo lijepo niti uredno niti prakticno a i pod stolom je puno tishe bez obzira na broj ventolatora :) :). Kao sto vidis 100 ljudi 100 cudi, 100 zena 200 s... ;) ;). Nije sve Crno/Bijelo :). |
Citiraj:
Sto se tice padanja u vodu teorije, ne bih se slozio jer recimo u Zagrebu ima trgovina gdje ima dosta izlozenih kucista - recimo meni je najdrazi Feniks jer ima stvarno dobrih kucista izlozenih, a nije niti Links puno losiji tako da se kuciste moze pogledati i uzivo. A sad ako zivis negdje u perirefnom dijelu Hrv, onda to predstavlja problem... (zato smo tu mi koji mozemo reci iz prve ruke :D ) Ovo za DVD sam naveo kao banalnost, meni je osobno draze da DVD fino stavljam u kuciste na stolu, a ne da se sagibam po njega ispod, mozda stvar navike. No prednost je ta da recimo ja cesto mijenjam komponente na kompu (iz dosade :D ) i puno mi je prakticnije da mi je kanta na stolu, lakse sve spojim i raskopavam dok je kuciste na stolu. da je na podu opet se saginjati dolje i kopati. k tome i uv-lampa se ljepse vidi ako je komp na stolu, zar ne? gle, sto se tice ovog o namjeni kucista, kazem jos jednom, svako sebi stavlja kuciste kamo njemu pase, meni osobno odgovara na stolu iz gore navedenih razloga, a sad ako ces ga ti staviti na prozor to je tvoja individualna stvar. Mislim da je netko cak preko zime komp i drzao na balkonu radi hladjenja pa eto, ima i blaknosko kuciste :D Da se vratuimo na tvoju originalnu poantu, cinjenica je da je HAF trenutno jedno od najvecih kucista koje se moze kupiti i da neki ducani to napisuju pod BIG, no sam coolermaster pise full tower. Sam korisnik je s time mozda obmanjen no cinjenica je da mu prostora sigurno nece faliti i da je postao vlasnik jednog od najveceih kucista trenutno dobavljivih. Trgovci se sluze svakakvim trikovima i varkama da bi privukli kupce i prodali im sto vise proizvoda sa svog asortimana. No ruku na srce sa HAF-om sigurno nece biti zakinuti ni za sta... :chears: |
mislim si uzet cm haf 922(jako mi se sviđa kućište)čini mi se kao odlično kućište sa super cirkulacijom zraka i najednostavnijim montiranjem drivea u kućište(to mi je prejebeno jer mi sad neće trebat jebene kacavide i ostale stvarčice :D),jedino mi smeta šta nema na par otvora dust filtere,al to ću vjerojatno rješiti sa nekom najlonkom i naljepit preko tih otvora pa ću imat svoj kućni filter :) (valjda najlonka neće smanjit protok zraka u kućištu???
kakva su vaša iskustva sa ovim kućištem i dal da ga uzmem po vašem mišljenju??? |
Kućište je odlično. A svaki filter (pa i onaj od čarapa) ti osjetno smanji protok.
Što će ti filteri? Dobri su, al ako kućište držiš na prljavom podu ili u podrumu.. :D |
Jedan omanji "problemčić".
Kućište HAF 922, MBO Asus P55 EVO. Htio bih smanjiti brzinu vrtnje gornjeg (200mm) venta. Jel netko ima neku ideju koja ne zahtjeva otvaranje kućišta (garancija). U BIOSu, mogu kontrolirati CPU cooler, a od kućišta ili max. brzina ili Ignore. Da uspijem nekako smanjiti buku (ako možemo to nazvati bukom) gornjeg fana, konfa bi mi bila, ali doslovno, nečujna. |
Citiraj:
|
Gdje se u ZG moze HAF922 vidjeti u zivo....u kojoj trgovini?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jos neka trgovina mozda? |
ADM još možda, u Feniksu ga isto nemaju...
|
zanimljivo da Haf922 u početku bio oko 1200kn i sada padaju za 785kn
|
Citiraj:
|
HAF 922 kad je došao nije bio preko 1000 kn
Neznam di si vidio da je košta 1200? A što se tiće 932, nije preuzeo cijenu na sebe jer je oduvijek bio oko 1200-1300 kn, i ktome je bio tu puno prije 922 |
da li ovo ?
|
da se u tom postu ne radi o 932 jos nebi bilo nista za prigovorit, ovako...
922 je noviji model, manji, jeftiniji, no ne nuzno losiji, ima neke stvari malo bolje rjesene (tj preciznije receno ispravljene) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:06. |