![]() |
Citiraj:
nego jesi možda gledao koja je mema gore...nebi vjerovao ,ali moja ima 2.2ns (850MHz) hynix :D |
1 privitaka
Nisam jos skidao pasivnjake ali Everest baca nebuloze :eek:
|
pomoć
molim vas pomozite mi imam istu karticu kao Mental harakiri
uspio sam sa riva tunerom otvoriti vertex unite dok pixel unit nemogu kod prvoga sistem proradi ali su afekti dok kod zadnjeg se sistem uopće ne želi startati dali postoji kakva druga mogučnost pomozite savjetom unaprijed se zahvaljujem kartica je Leadtek 6800Le iz ve-mila bulk verzija |
ange
mislim da si jedan od onih nesretnijih kojima su svi zaključani pipeline-ovi defektni :( prvih 4 sigurno nije ispravno,a za ovih drugih 4 mi je malo čudno....u čemu je stvar?? ne žele se dići windowsi??? no i ovako češ moći dobre performanse iz nje memorija ide sigurno na 850MHz (ako je ista kao i kod mene,a trebala bi biti) ,a GPU bi oko 350MHz trebao ići.... |
da windowsi mi se neće podiči kada otvorim pod brojem 4 a pod brojem 2 imam afekte u 3dmarku šta mislis nemogu si pomoći nikako drugačije i koliko je max. onda overclock kartice
|
maslim da su pajpovi defektni :(
max overclock možeš odrediti sa Coolbits -ima .....samo pokreni file i u control panelu od drajvera će ti se pojaviti nova opcija u kojoj imaš >detect optimal frequencies< |
mozete li napisati koliki ste dobitak imali kada ste otključali ostale pajpove mislim u 3d marku:D
|
Citiraj:
|
molim odgovor dali ste kod soft moda dirali napon agp u biosu i ako jeste koji ste stavili i koje draivere koristite jer meni u Far Cry radi ok dok u DOOM 3 ima afekata ali ne puno puno hvala na pomoči i odgovorima
|
evo mojih iskustva s voltažama
ako se digne na 1,6 V...ruši se nakon nekog vremena u 3D aplikacijama !!! ako se digne više ...ruši se trenutno , neče ni da uđe !!! ne pitajte ..ZAŠTO , jer nemam blage veze ali...ali na 1,5V ...ide na 400 Mhz i 820 memorija , dal je to DDR ili nešto opakije ...više nisam ni isprobavao...budem kada uhvatim vremena s 12 pajpi i 5 vertexa... na 400/820 ..u 2003...9450 bodova budem otključao sve pa da vidim što će da kaže nešto s mojom nije u redu, ali ide divlje...nemoguće kako se kloka GPU , ajde za mem je OK, ali toliko za GPU , a ići će još...i sve to bez grijanja , oko 65 stupnjeva ne mogu vjerovati kako se od onoga ružnog pačeta koje me izmučilo i iživciralo, izrodio takav, labud:beer: |
AJDE MALO NAPIŠITE NA KOJEM VAM CLOCKU RADI 6800 BILA ONA LE;OBIČNA;GT ILI ULTRA NA KOLIKO STE JU KLOKNULI KOJE DRIVERE UPOTREBLJAVATE I KOJI VAM JE SKOR U 3D MARKU 2005
|
Citiraj:
2. trenutno radi na 400/1100 ali može i više. 3. skorove imaš pod "postajte svoje 3D mark 2001 scorove" pod OC! 4. ali dobro ovo je malo OT ionako! koristim trenutno beta 70.41 ali mi se čine najbolji 66.81, 05 score je oko 5100 bodova. |
meni rade samo vertexi...(8x1,6vp), clock 366, 835, napravi 7850 u 03 marku,u 05 28xx, jel to ok.?
Nisam baš zadovoljan, al jebi ga, u far crayu nema poda!!!??? i drveće (ono u daljini) skače ko ludo!!!???? domac se vrti na ultra high(il koje je več najviše) bez af i aa, stalno na 60 fps (valda ograničeno) kak vama radi??? jeste zadovoljni?? mislim, ja sam je platio 1500 kn, pa je ok. stavit ću sliku pa recite jel keller valja? kakav je uopće kod leadteak-ica?? |
1 privitaka
sorry, nije mi se dala čupat van.kaj nije ovo običan keler od 6800?
:p kolko gpu ide gore?? radi na 366 bez gluposti (jedin o u far crayu nikak):fuming: |
po neznam koji put....da bi farcry radio kako spada treba staviti 1.1 patch ili viši (trenutno je 1.3 najnoviji)
i da do je nvidia refrence cooler...ja sam dobi isto takvog na grafi....i jako brzo ga zamjenio sa NV5 silencer-om :cool: |
1 privitaka
6800nu GS, otkljucano 16x6 i zasada clockana na 390/890
|
1 privitaka
akl dlucim ja staviti AS% na grafiku, iskuzim da nisam nikda prije stvljo, a a pitam jel isto ka kod rocesora, dakle skinem pastu sa alkoholom' btw. namemoriji je neki vrag koji bas i nije pasta, nek nes cudnoga, dato makne l prek toga mazem -.- damn mrzim postavljatoak njbovska pitanja, al sta jetu je moram se naucit :)
|
Citiraj:
kolko sam primjetio na 366/835 se uopće ne grije, makar mi je senzor sheban i stalno pokazuje 56 C :smoke: :smoke: :smoke: |
gle moj cooler je isti kao i onaj koji si ti postao na slici....to kaj ti misliš da se ne grije niš ne znači...ide ti on oko 70-75°C nakon 3h opterćenja sigurno (pogotovo ako nisi mjenjao pastu/micao žvake)
primjera radi....sad kad sam stavio NV5 nejde preko 50°C kaj god joj radio @BELIAL hmmm rado bi ti pomogao da znam što si pitao :D |
Ma tipkovnica mi bila "malo" sjebana :) al nije bed saznao sam drugdje
|
Chaintech 6800... otvorene sve pipe, i sve radi bez problema (sve pipe rade OK) :)
OC-ao malo do 390/840 ... i radi OK. Za 'svakodnevnu' upotrebu stavio konzervativnijih 375/800. |
evo, samo sam napisao jedan post da ovaj kvalitetan topic ne bude zaboravljen, jer sam sicher da mnoge ovo zainima (novije članove)
|
:cool: otključane sve pipe na Leadtekici.
u 3Dmarku05 prije 2476,sada 3345. nije loše za početak. pozdrav...: goood : |
Citiraj:
Pipe su malo usporene, al nema veze, ganjaj sine... |
Novi driveri?
Koje imaš? To bi rješilo problem. |
Graphics core : NV40 revision A1 (16x1,6vp)
$0100000001 Hardwired ID : 0042 (ROM strapped to 0042) $0100000002 Memory bus : 256-bit $0100000003 Memory type : DDR (RAM configuration 06) $0100000004 Memory amount : 131072KB $0100000005 Core clock : 299.250MHz $0100000006 Memory clock : 351.000MHz (702.000MHz effective) $0100000007 Reference clock : 27.000MHz $010000000b HW masked units : pixel 1010b, vertex 101000b 66.93. kolika treba bit temp??? 47 kad ništa ne radi, a kad izletim iz npr.undergrounda2 vidim da bude i po 52.:D jel to normalno?pitaj boga koliko je onda u doomu... |
prije je bila 43(kad je bila tvornica)
|
Citiraj:
Tu nema brige. Meni je max bila 56, a pogledaj clock u sigu. Daj joj malo diži frekvencije pa jevi rezultate. |
Citiraj:
|
Kupio sam Nv 5 silencer, i nevidim baš neka poboljšanja, što se tiče temperature.idle=48, max 58, tak je bilo i sa stock kulerom, al dobra je stvar što mi je sad komp skoro nečujan:D :D :D , valjda sam previse paste stavio, iako sumnjam, stavio sam artic silver 5.
Nevjerojatno je jednostavan za stavit. |
jel postoji kakva razlika clockanjem preko Biosa i pomoću Rive???
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Naime, imam nekoliko pitanja, nevezano baš uz ovu temu, al imam ovu karticu.Naime skino sam Nalu demo:D , i ima opcija hoćeš ju vrtit za 6800 series, ili 6600 series, ali i na 6600 i na 6800 mi se vrti sa 0-1 fps??
tj, svake dve sekunde se pomakne slika. I, što je ovo? Prije se događalo, al sad puno manje, tj. već dva dana nije hvala bogu. |
sam previsok ti je clock memorije na grafi...stavi na 850MHz :)
|
Citiraj:
|
imam pitanje.
u rivi mi neda da dignem clock,tj. kad dignem onda treba na TEST,a izbaci poruku u stilu the driver cannot pass internal test, please decrase frequency, i to odgovara na svakoj frekvenciji.u čemu je štos??? evo sam tek sad testira grafulju i kad je otvoreno svih 16 imam na CPU test sitne crvene točkice(samo nekoliko). pa je sad 12x1,6vp. 3Dmark2005Pro----3050. hoću li ostavit na 16 il ovako na 12. u igrama je sve normalno na 16. |
imam pitanje.
u rivi mi neda da dignem clock,tj. kad dignem onda treba na TEST,a izbaci poruku u stilu the driver cannot pass internal test, please decrase frequency, i to odgovara na svakoj frekvenciji.u čemu je štos??? evo sam tek sad testira grafulju i kad je otvoreno svih 16 imam na CPU test sitne crvene točkice(samo nekoliko). pa je sad 12x1,6vp. 3Dmark2005Pro----3050. hoću li ostavit na 16 il ovako na 12. u igrama je sve normalno na 16. |
mislim da ti je bolje da isključiš...jer ionako te samo usporava !!!
3000 dobiješ i s 12×1.6...., pa nema potrebe čačkati mečku poslje će ti dozvoliti i da digneš clock , pa češ imati bolje perfomanse nego s poluispravnim pajpima ali kada pronađeš ispravne i izoliraš neispravne...napravi potpuni reinsta i drivera i rive i svega što ima veze s grafikom, i onda nanovo po redu , i otvori samo one koje rade ! imačeš bolje rezultate nego ovako... ne zaboravi driver cleaner |
Instaliraj si Powerstrip. Meni tamo najbolje ide. Brzo jednostavno i isti ima dobro razradjene profile mini manager, tak da si ja imam fino 3 profile-a koja sam si napravio. Stock, Max, Max Testiranje. I tako malo po malo gledam do koliko ide. Nema onih test sranja. Ja vise niti nemam rivu odkada sam bios moddao za pajpove vise mi nikaj ne sluzi!
|
Hvaljen Isus i Marija!!
Danas bio frend kod mene i išli mi bezveze otključat one šitne pajpe da mu pokažem kak nevalja. I bootam ja komp kad ono na 12x1,6 vp sve normalno Nigdje artefakta, sve glatko ka led!!!! 2k3 score: 9990 2k5 score: 4005 Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! Pozdrav!!! |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:36. |