![]() |
Citiraj:
Koliko ja znam i koliko sam citao, celeron je bolji od atoma samo u superPI-u i u nekim slicnim stvarima. A ta glupost mi u zivotu apsolutno nista ne znaci. Jel mozes dati neke linkove na te testove gdje je celer bolji? Bas me zanima, jer sam si bas razmisljao o kupovini oko 3. mjeseca nekog netbooka, pa mi mozda prevagne. |
Citiraj:
Hm, iskreno vise nemam nikakvih linkova posto sam prije 3 mjeseca izisao iz netbook voda i nedavno uzeo Flybook V5. :) Potrazit cu malo pa ako nadjem, javim ovdje. BTW, nemoj misliti da navijam ili preferiram Celeron. Da opet uzimam netbook, opet bih isao na Atoma definitivno. Za ono za sta bi netbook trebao sluziti Atom je sasvim dovoljan i energetski ucinkovit. Samo se nadam da ce uskoro poceti izlaziti novi modeli sa kombinacijom Atoma i 9400 chipseta. |
Ma, mene zivcira sta moraju da leme te procove direkt na plocu. Inace bi si copio vec taj asus, kupio plocu sa dualcore atomom, zamijenio ih i to je to. Imao bi super netbook, a s druge strane bi od onog cuda napravio jeftinjak NAS.
|
Citiraj:
Ako si imao priliku koristiti EEE onda znaš o čemu pričam, XP + 1GB+ RAMa, i Atom jednostavno nije kočnica :kafa: Uostalom ASUS EEE (kao i drugi netbookovi) rade baš ono zašto su namjenjei :kafa: To što se tiče lemljenja, to je bolje, jer manje se kemija oko samog PCa, a i njima je lakše sve u komadu zalemiti. |
Citiraj:
A sto se tice lemljenja. To nije NIKAKVO opravdanje. Dapace, jaaaaaaako glup argument. Manje se kemija, lol. Bar sam ti ja dao primjer kako bi zamjena bila dobra! Ajmo ne opravdavat nekog, nego gledat ono sto pruza! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Napravljeni su da budu jeftini, jednostavni i da malo troše. Imao sam priliku isprobati prvi eee sa 7" ekranom i u XP-u se odlično ponašao i to sa 512 mb. Vjerujem da bi me neki jači netbook kao što je Acer Aspire One ili MSI Wind oduševili jer imaju i dosta mjesta na disku, veći ekran i tak to. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW meni se jako svidio koncept, ali sada ću morat pričekat :( http://www.pce.hostili.com/images/9607-nvidiaion2men7.jpg Baš mi super izgleda za Windows7 i HD materijal na LCDu..... |
Ma ovo mi se jako svidja,stvarno svaka im cast..Ja bi to za laptope prvenstveno,malo trosi a i dovoljan je za ono primarno..Oni kojima je preslabo neka su uzimaju jace laptote i neka nepljuju po ovome,jer to im stvarno netreba
|
Citiraj:
Još jednom šteta što Intel odbija suradnju :smoke: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
gdje ima ovog kupiti? te jedino nedostatak što nema wireless pa da se može wirelessom povuć podatke sa drugog kompa/diska... back OT: ovo izgleda stvarno primamljivo, baš me veseli u koejm smejru se razvija IT |
Imaš u Autronicu za lijepih ~2.500 kn.:)
|
sa 215$ na 500$, finoooo gamad
|
Citiraj:
Hebiga volim da mogu prčkat, na kraju krajeva nesviđaju mi se ta OOB rješenja, a po meni se nemogu mjeriti sa PCom, pogotovo IONom ako izađe :goood: |
ovo je odlična stvar, u biti dvd player koji čita mkv.. bez optičkog uređeja i sa mrežnim sučeljem..
kad bolje razmislim, nedovršen proizvod... :D |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://techreport.com/articles.x/16340 |
Multitasking:
http://www.tweaktown.com/news/11369/...deo/index.html |
Citiraj:
Izgleda predobro. |
Izgleda dobro, još da vidimo za koje nofce.
|
Citiraj:
Koliko vidim ovo ima 9400 grafiku, možda bi čak mogao na ovo OSX :) |
Koliko sam citao ove godine bi ta Ion platforma bila videna u HTPC izvedenici, ono sto mene zanima tj sto su i najavili da sljedece ce ih porinuti u podrucje subnotebook-ova...
Samo da maknu onu imbecilnu GMA950 grafu... |
Citiraj:
|
|
Ipak su bar po ovome clanku krenuli ranije sa implementacijom ION platforme u Netbookove:
http://www.pocket-lint.com/news/news...med-june.phtml |
|
Ne znam da li je vec netko postao o ovome ali ASRock im vrlo vrlo zanimljivu stvarcicu:
ION 330 Intel® Atom™ 330 (Dual-Core CPU) NVIDIA® ION™ graphics processor 2GB DDR2 800 MHz memory, support dual channel, maximum memory capacity 4GB NVIDIA® ION™ graphics, support DX10 / Full HD 1080p (Blu-ray / HD-DVD) playback 2.5” HDD 320GB DVD Super Multi (Slim type) 1 x HDMI (with HDMI to DVI adapter), 1 x D-Sub VGA, 6 x USB 2.0, 1 x S/PDIF (Optical) Gigabit LAN HD Audio 5.1 channel System acoustic - Below 26dB Power Unit - 65W /19V Adapter (dakle cigla - besumno :) ) 195mm (W) x 70mm (H) x 186mm (L) 1.69Kg |
Citiraj:
Inače kada ove stvarčice dolaze kod nas? Ja sam strašno nabrijan ;) |
Citiraj:
Negdi vani sam vidija cijenu od cca 400 bUSh $ s 2GB DDR2 800 i 320GB HDD-om,IMHO nije baš ni malo ali još je sve ovo friško. BTW Milu im mamu grebem,po ovome ftp://europe.asrock.com/manual/ION%20330.pdf na str.32,postoji mogućnost Vcore i Vchipset -da to im je zbilja potriba na Nettop-u,dok na ovoj mojoj Ašrot ATX MBO mogu samo to sanjat:fuming: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:07. |