![]() |
Citiraj:
Najgore je sto i nije sad Ati HD4870 sa 1GB rama (to sam uzimao jer radim na full HD, i to sa puno polyja u 3d-u)... bio uopće bitno povoljniji od recimo GF gtx 260 core216 - jedini i glavni razlog što je ati kod mene odjednom toliko brojčano narastao je što Intel sa X48 i ranijim p35 nadalje chipsetima podržava samo Crossfire, a ja si planiram obično upiknuti i drugu karticu kad nešto pojeftine, što sam učinio sa HD3870. Naravno da AMD chipset nema druge, ali Intel je trebao odavno dozvoliti SLi kompatibilnost, afaik, stvar je samo u glupim driverima, i da je Nvidija imala pristupa za SLi ranije na intelu, nebih uopće razmišljao. Kao što neću kad upiknem X58 i i7 :zdero: @Wizzard i Alen S: vjerojatno nije kod vas prednost kako ste instalirali update, nego na čemu ste instalirali update. WinXPSP3, kod mene nema što raditi sa 8GB rama. I da, treba mi svih 8 GB, mogu poslati screenshot zauzeća, ako netko ne vjeruje. A vidim, Čak i vista32 ljudima pravi probleme. |
Citiraj:
|
Dobro, sa da ne offtopičarimo, spomenuo sam da imam i XP64 i Vistu 64, moram imati 64 bitni OS zbog rama.
.... Evo mali update, nisam još osobno provjerio, ali mnogi po netu potvrđuju da su uspjeli rješiti crossfire i bsod problem sa 8.12 ccc-om na Visti nakon što su ručno, ne preko automatskog updatea, skinuli i instalirali zadnji DirectX sa Microsofta, odavde: http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en |
imam problem kod ati avi convertora
ovak fajl uspijem covertirat u codec koji oču al kad kad ga pokrenem mi nema slike al ima zvuka ? |
Eto samo da ukratko javim da sam i ja samo "pregazio preko starih" 8.10 ak se ne varam) i sve ok. Al igram samo Stalker CS trenutno pa i nisam neka referenca :P
A da, i stavio sam ih na čistu Vistu x65 SP2, sa svim njenim updateima i ručno instaliranim DX-om iz 11.mj, i sve 5. Naravno, opet smao Stalker CS, no dobro.. Neke extra testove nisam radio, al igra radi u DX10.1, i mogu sve stavit na max (+ ručni tweakovi za još bolji izgled) na 1600x1200 i skoro pa je igrivo... nekih 16-17fps ( :D ) Al na 1280x1024 je zbilja igrivo.. a i bilo bi bolje da smanjim detalje barem na "high" a ne da sam ih ručno stavio na "super high" :) Ovo kodiranje sam probao, ali sam dobio neupotrebljiv file.. Slika bi malo išla normalno, pa zacukala, pa bi onda "poletila" na brzaka i tak to.. Al eto probao sam samo jedan file, a i bojim se da mi je istovremeno radio i Folding@Home na koji sam zaboravio :D Bum baš probao malo.. I da - još neki članci vele da nema veze frekva GPU-a, al moral bum sam probat.. Cya soon :) EDIT: OK, par stvari.. - GPU clock zbilja ništa ne mijenja - mjerenje vremena je jako nepouzdano (jednom mi je program stajao kao da je završen još cca 30 sec nakon kraja..ali nikako da ZAVRŠI konačno..) - onaj video s početka je ok, problem je bio u originalnom fajlu koji ima jednu dionicu di zacuka i onda brzo preleti (my bad!) - sad skidam Rad Tools da na brzinu vidim usporedbu vs CPU -> edit2: nisam baš neku usporedbu uspio napravit.. jako sam loš s kodiranjem videa općenito, pa nikak pogodit da bu file isti (više manje). .a onda usporedba nema smisla. Al cca 2x brže je sa grafičkom na ovom mom testu. Baš i nije onih 6x kak su neki testirali.. :/ Quad nemam za isprobat.. |
Citiraj:
"The new ATI Video Converter uses ATI Stream™ technology1 " .....a niže u tekstu stoji: "1. The ATI Video Converter is only supported on ATI Radeon™ 4600 and ATI Radeon™ 4800 Series GPUs" ...dakle jedino 4600 i 4800 serije grafa podržavaju ATI Stream tehnologiju, tj novi ATI Video Converter koji koristi tu tehnologiju. Evo i link sa kompletnim tekstom: http://ati.amd.com/technology/Avivo/technology.html :respekt: |
Glavno da oni o stream tehnologiji pričaju još od X1xxx serije.
Stavija sam 8.12 ali sam prvo napravia uninstall na 8.11, zatim driver cleaner. Sve radi uredno. WinXP x64 2x3870 cf. Čak mi je ova instalacija dobro došla jer sam toliko prčka po ATI toolsima da mi je L4D grozno radija s 8.11. I dalje imam problem da se cf ponekad ne upali u igri. |
Prvo napišeš ovo
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Dakako ovdje cijelo vrijeme pričam o samom video convertoru, jer već i vrapci znaju da Stream ne radi ni na HD4000 seriji. |
Citiraj:
:respekt: |
Ma sve ok, došli smo do istog zaključka, nego nismo se sporazumjeli najbolje :respekt:
Što se tiče ovog convertera imam dojam da je sve sklepano na brzinu samo kako bi se nekako odgovorilo konkurenciji.:nono: |
"Error launching installer"
kod pokretanja datoteke za nove ati drivere prijavi mi poruku iz naslova. isto se dešava za 8-11 i ranijim driverima.
kontaktirao sam ati, ali od njih dobijem "automatski" odgovor koji ne rješava stvar. da li netko zna o čemu se radi? inače grafička je saphire x1950 pro hvala, |
Citiraj:
isti problem se i kod mene dešava.. jebali ih novi drajveri kad nevaljaju ništa... |
Citiraj:
|
Citiraj:
inaće opet sam samo pregazio stare 8.11 i nikakvh problema(osim što mi je lcd tv stavljen na main monitor) |
Nevjerovatni su,ajd ovo bi očekivao od Nvidije ali na ATIju pa nevjerujem,jedno 10tak puta probao na sve moguće načine instalirat drivere i nula bodova,najgore od svega što ću morat rušit sistem jer se sve nekako usporilo,pa sam na kraju stavio 8.10 koji rade normalno,tj. rade tako da GTA 4 super radi a PES mi je koruptiran,sve šteka ko neznam šta...Sjećam se 2005 kad su izdali 5.13...nadam se da će ove godine bit 8.13...
|
Kod mene jubilarni 75-ti catalysti po redu, i po 75-ti put nema problema.
|
heh i meni zacudo sve radi ko podmazano... i prije par dana na xp-u radilo bez problema iako sam napravija ceremoniju sa instalacijom (uninstall starih, driver cleaner, install novih drivera) i danas na Visti-32 bez ceremonije :D
samo nacisto inst 8.12... sve ok:kafa: |
Citiraj:
Citiraj:
Obicno je uvijek problem u samom OS-u, odnosno nece drugom instaliranom na istom! |
Trenutno sam na 8.11 i cekam 8.13. Ovako mi sve radi da je milina :fiju: Ne instaliram parne drivere, h****i ga praznovjeran sam :D :D
|
Imam hd2600 pro i ne igram se baš (osim COD4 povremeno). Ali foldam dosta. Sa starim driverima nisam uopće znao da mi je F@H pokrenut (osim po opterećenju CPU i GPU). Sve je bilo fluidno. Međutim, od kad sam instalirao 8.12 sve je postalo "jerky". Prozori mi se otvaraju kao da nemam instaliran driver uopće (ono kad točno vidiš kako se prozor iscrtava od gore do dolje). Kad ugasim F@H sve je OK ali sa starim driverima je bilo OK bez obzira da li je F@H pokrenut ili ne. A to me totalno iritira jer čak potiču ljude da foldaju budući da su u samu instalaciju uključili i link na F@H gpu klijent. Uglavnom, nisam baš zadovoljan i mislim da ću se vratiti na prošlu verziju.
|
Citiraj:
|
http://files.filefront.com/XG+Cats+8.../fileinfo.html
ovdje morete skinut XG catalyste za XP, zmoddani driveri... ja sad skidam, pa javim... :rtfm: eh i da, link na ofišl topic: http://www.tweakforce.com/modules.ph...er=asc&start=0 ljudi vele da rade super... |
ma meni sve rade sto puta bolje nego 8.11 mislim na ove xg,stvarno sam zadovoljan njima i odsad cu cekat njihovu tj sljedecu verziju ne od ati odnosno amd-a.
|
Stavio ove drivere i u CCC-u mi se pojavljuje ovo:
http://img.photobucket.com/albums/v5...hi08/error.jpg Osim toga, vidim da mi je font sjeban na netu. OS je Vista x64, zna ko lijek za ovo? |
Citiraj:
Eventualno stave stari DX ili OpenGL, ali koja je onda svrha, ako si tehnički ostao na 8.11. U tum slučaju nisi ništa trebao ni instalirati :) |
pa ovi driveri gore sto sam ti dao link su za XP... >.>
|
Kod mene ovi driveri rade najnormalnije, samo sam pregazio 8.11. Imam i opciju u tray ikoni da mi pokaže kada je cf aktivan. Happy days:D
|
Iscupao CF i ostao na jednoj HD3870 i dalje 8.12 rade normalno. Iscupao i drugu HD3870 i stavio X1650XT i 8.12 opet rade normalno. Sad sam na X700Pro i vidi cuda, opet rade normalno :D Koji safe mod i driver cleaner, lol. Ocito da nekima maticne ploce stvaraju probleme, a ne sama kartica.
|
Citiraj:
Ukoliko se pažljivije čita release notes dođe se do slijedećeg: The ATI Avivo video transcoder does not currently use GPU acceleration under Windows Vista 64-bit edition. Što će reći ako si na Visti 64 bit onda ne radi već se isključivo oslanja na procesor. Edit: U windowsima XP su slijedeći problemi: Catalyst Control Center, the deinterlacing option under AVIVO video is not available after returning from VPU recovery • Previous transcoders may cause the ATI AVIVO Video Converter to not use the GPU for trancodiing • Transcoding multiple times may cause the ATI AVIVO Converter to not use the GPU |
Hvala na informaciji.:beer:
Nego, jesi li probao kod sebe, dali ti koristi GPU? Kolika ti je brzina transkodiranja (FPS-a)? |
Citiraj:
|
oni XG su mi 100% windows stabilni...
za igre ne mogu rec buduci da nista ne igram osim purea trenutacno (al to je isto full stabilno)... sad idem diablo2 instalirat.... :lol2: jebiga, starih otrova se tesko rijesit.... :no2drug: :amen: |
mene ta igra izbacuje na onom bloodravenu,da je to za pol00dit,ali to cu ostavit za drugi topic,ovako radi josh uvijek ko beba,znaci da mnema mjenjanja do sljedećih xg drivera nista obicni više.....
|
Evo, ja sam instalirao ove drivere... 8.12 dakle. I sad idem u RivaTuner pogledat klokove i ostalo.. kad ono: core clock 300. memory clock 828.... Kad ja stavim default sve ok, zatim kliknem APPLY i natrag se vrati na 300. kako riješit taj problem?
|
Pa samo u 3d aplikacijama ti digne brzine,u 2D radi na snizenim taktovima
|
ATI Radeon™ HD 4850 series: Installation of Catalyst 8.12 results in a black screen preventing Windows Vista from loading.
Symptoms: After installing ATI Catalyst driver release 8.12 for two or more ATI Radeon HD ™ 4850 graphics cards in a system with ATI CrossFireX™ technology, the system restarts and halts on a black screen. The black screen occurs prior to the loading of the desktop for the Windows Vista 64-bit or Windows Vista 32-bit operating systems. This issue ONLY occurs when two or more ATI Radeon HD 4850 graphic cards are installed in the system with ATI CrossFireX technology. One single ATI Radeon HD 4850 card will not encounter this issue. Recommendation: The following hotfix may help resolve the issue: Catalyst 8.12 Hotfix for Windows Vista 32-bit Edition Catalyst 8.12 Hotfix for Windows Vista 64-bit Edition Note: The hotfix driver is only necessary if two or more ATI Radeon HD 4850 graphic cards are installed in the system with ATI CrossFireX technology Applicable Products: The issue applies to the following products: Drivers: ATI Catalyst release 8.12 Graphics Cards: 2 or more installed ATI Radeon™ HD 4850 series graphic cards in a system with ATI CrossFireX technology Operating systems: Windows Vista 32-Bit Edition Windows Vista 64-Bit Edition http://support.ati.com/ics/support/d...estionID=40671 |
ova revizija mi je riješila problem rušenja nekih 3D aplikacija na blagom OC-u 4870(760/1000), a kada bi stavio na npr. (780/1150) ne bi se rušio, u COD5 mi se znao zrušit na samom startu, kao da aplikacijama nije pasao određeni clock grafe, sad ću probat malo COD5 udarit pa editiram post :)
EDIT: sad ulazi na 760/1000 ali padne nakon cca pol sata LOL, budem opet probao na većem OC-u... EDIT#2: na 780/1060 radi kao bebica, ali grafa je vruća kao zmaj :D |
forcing FSAA
ok zanima me jel moguce forsti FSAA samo za pojedinu igru...trenutno mislim na POP Sands of time
znači mogu ukljucit FSAA u Catalyst control centru ali kada želim igrati nešto drugo moram iskljuciti...pa me zanima je li moguce ukljucit FSAA samo za pojedinu igru da se ne odnosi za sve... znam da sam mogo to napravit na staroj nvidiji ali vamo ne vidim nikakvu opciju zato...grafa je iz siga s novim driverima. Hvala unaprijed!!! |
ATT:)
Napraviš si za svaku igru profil kak ti paše uključujući i clock grafe... |
jel mi možeš malo pojasnit kako to napravit???
jer sam na nvidiji imo ponuđeno u control centru sve:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:16. |