![]() |
meni treba za game nesto neki cpu i mbo
|
onda radije uzmi x2 7750 i tu tvoju matičnu
|
neznam nekako mi malo izgleda tih 2.7 tolko mi je bio dignut stari proc,moze preporuka i polovnih djelova do 1000 kn naci mbo i cpu
|
Premalo ti je 2.7GHz, ali ti 2.2GHz kod Phenoma bolje odgovara? Igre ti budu tak i tak u velikoj većini slučajeva koristile maksimalno dvije jezgre, pa si kalkuliraj kolko je sve to isplativo.
Osim toga sad imaš 3800+ X2 i HD 3850 na 17" monitoru i s novim procesorom i pločom (i memorijom kad smo kod toga) ne budeš imal velike korisiti na toj rezoluciji. Sadašnji procesor i kartica su ti čist dosta za tu (a i veće) rezoluciju, tak da kaj god da kupil, bacil budeš novce. Bolje ti se isplati malo veći monitor i kvalitetnije napajanje, nego novi dvo ili četverojezgreni procesor za igre. |
Proc i MBO za malo kuna. :)
Prvo pozdrav svima koji su budni, a onda idemo na pitanje. :no2drug:
Imam budzet od max 400 kuna. Dakle trebala bi mi neka sck775 matična (pref. sa integriranom grafikom, ali i ne mora). Zasad bi na toj ploči radio P4 Prescott (LGA 775, 3.0ghz, 800 fsb, HT), a kasnije vjerojatno E5200. I još, da ne zaboravim, na ploču mora biti moguće prikopcati stari HDD (IDE). thx edit: ova mi se čini ok ASROCK G31M-GS , a i BIOSTAR G31-M7 TE neki drugi prijedlog? |
- izbor -
ako pitas koja je bolja/losija, to je sve tu negdje. iako bi osobno isao na polovnu plocu sa garancijom, sada se moze naci P35 zaista dobrih ploca za 300 kuna, sa jos dobrano garancije. jedino sto nemaju integriranu......... ili gnjavio hgspot da ti nabavi koju Abit-icu (jos bolje rjesenje) ;). |
A gdje si ti to našao P35 sa dobrano garancije za 300 kuna? :D Ako bi uzeo ploču bez integrirke onda bi se na nju postavio jedan Radeon X600 (pcie). I možeš malo pojasnit to sa HGSpotom i Abit-icama?
edit: misliš na ovu Abit-icu |
Da na tu Abiti-cu se mislilo ali je nedostupna pa eventualno da im pošalješ upit e-mail-om da probaju nabaviti:D pa odma uzmi 2kom.
MBO za tu lovu je super jer imam istu i razmišljao sam da uzmem još jednu Ali Pro verziju cca 500kn:D. ali dok sam ja razmišljao odoše:fiju: |
Izduži se za 80kn
MB Gigabyte EP35-DS3L, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN - 480 kn http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142273 |
Matična + Amd procesor ???
Pozdrav svima.
Odlučio sam malo obnovit svoju staru kantu pa mi treba pomoć i savjeti. Ukratko kupio bih novu matičnu i novi amd procesor, a ostatak bi bio : - Cooler Master kučište (Atx) - Cooler Master napajanje 380W - Ati Sapphire Radeon HD 4670, 512 mb/GDDR3 - 4 * 512 DDR (mjenjao bi s vremenom na 4 x 1Gb) - Seagate 160 gb Sata + 320 WD externi (book) - Teac DVD, floppy ......... E sad treba mi procesor i matična za sve skupa oko 2000 kn.... S tim da bi memoriju mjenjao naknadno i neznam jel mi ovo napajanje adekvatno. Koju matičnu i koji procesor bi preporučili???? :fala: |
Athlon 7750 i ploču baziranu na AMD 770 čipsetu, npr. ASRock A770DE ili ASRock A770CrossFire.
Ako baš hoćeš potrošiti sav budžet onda je Phenom II 720 u kombinaciji s 790GX pločom čist vredu izbor. Napajanje bude dosta. |
Bolje A770Crossfire, zbog 8x/8x PCI-E i skoro svi kondezatori su solid (makar to ne znači da se neće napuhati prema dolje, ako koristite MS šrot napajanja). :p
|
procesor i maticna do 1000kn
trazim procesor i maticnu do 1000kn intel kao i njegov chipset za frenda!
|
e5200
gigabyte p35 ds3l |
e5200
+ Asrock P43DE ipak noviji chipset, sa ovim e5200 imo genijalna kombinacija. |
eno ti bravo prodaje svoju mbo na trznici
|
bravo nema garanciju a on bi i garanciju,mislim nije iskljuceno niti rabljeno!
ovaj asrock se cini zanimljiv! |
što kažete na ovu kombinaciju ?!?!?
mbo : DFI LANPARTY DK 790FXB-M2RSH (1062 kn - nobilis informatika) cpu : AMD Athlon 64 X2 7750+ Black Edition (480 kn - Diskont 24) Bili to bio dobar izbor ? Ima li tko iskustva s tom matičnom? |
(pre)skupa matična
ali ako baš hoćeš nešto posebno.... |
konfig. je ovakva.
amd athlon 64 x2 4000+ 1gb ddr2 5300 planirao sam uzeti ovu mbo, jer mi treba solidna matična ploča sa integriranom vga.. ali mi je neplanirano otkazalo napajanje.. pa mi sad treba napajanje + matična za 500 kn. može koja kuna više. gledao sam nešto ali neznam koju uzeti od ovih (1, 2, 3). |
uzmi posteno napajanje, pa kasnije razmisljaj o maticnoj. moj glas svakako ide prvoj navedenoj jer sam ju imao par dana, ploca je zaista predobra. cak ima na sebi integriranih 128MB za integriranu..........
sto se tice napajanja, forton 350W/400W, chieftec 400W ili sharkoon 350W (najvjerovatnije bi ovo bio osobni izbor, jedino sto ima dosta kratke kablove). jer barem si onda miran sto se napajanja tice ;). cak i za upgrade u obliku graficke kartice. |
Citiraj:
Makar za kojih 50 kn više imaš i ASRock A780GM-LE koja je ipak bolja od tri između kojih se dvoumiš, pa ako ti nije problem ta malo viša cijena onda rađe kupi tu ploču. |
MBO + CPU do 1000kn - dilema
Uvjeti:
Gigabyte MBO mATX Hardversko dekodiranje videa Svrha kompa: Multimedia Office Photoshop Surfanje Trenutna dilema: AMD Athlon II X2 240 + Gigabyte MA785GM-US2H (ADM) ili Intel E6300 + Gigabyte EG41MF-US2H (MagazinRS) Kome bi dali prednost i zašto? Ja bi najradije Intel E6300 + Gigabyte 785GM-US2H da je moguće. |
1. konfa...mislim zato jer je AMD-ova konfa novija.
|
Meni se isto više sviđa AMD iako sam Intel fan :)
A Intel + P35 + nv9400? |
Ništa od intel+ p35. :)
Neznam kakav je amd vs intela kaj se tiče rada u winsima. Koji je brži/bolji |
Citiraj:
Citiraj:
|
P35 je danas otišao pa-pa.
Ciljam na matx sa int grafom. Meni isto nekak amd upada u oko, pogotovo zbog matične, samo nisam siguran za CPU. |
Citiraj:
Citiraj:
A ploča je sigurno bolja od onih G41 sranja koji kako sam rekao ne podržavaju HD osim u cyberlinku (koliko sam vidio). :smoke: |
Za ovo kaj njemu treba je dosta bilo koji dvojezgreni procesor (počevši od Atoma s HT-om, 45nm Celerona, novih Semprona, Athlona II i tak dalje) i bilo koja ploča s iole modernim (AMD 780G, 785G, 790GX, GeForce 8300 do 9400) IGP-om. Kupi onu AMD soluciju, jer ploče za Intel s GeForce 9300 ili 9400 karticama koštaju skoro ko cijeli tvoj budžet i da stvar bude bolja, nema ih za kupiti kod nas. AMD-ova i nVidijina IGP rješenja su skoro pa podjednaka, uz minimalne razlike koje tak i tak najviše zanimaju zagrižene sastavljače HTPC mašina. Tak da ti je totalno svejedno dal kupiš AMD ili GeForce ploču. Razliku između procesora budeš skužil ako cijele dane vrtiš SuperPi, Everest, wPrime i ostatak veselja.
|
AMD it will be then.
Svaki put kad mijenjam komponente idem na sve slabije i slabije :D |
Kupiš kaj ti trenutno treba i to je to.:) Makar ovaj Athlon II i ploča čak ni nisu tolko slabije rješenje od onoga kaj imaš sad. Najveća razlika je u posebnoj HD 4670 kartici koja je ipak za nekolko koplja ispred integrirane HD 4200. Makar prave stvari nas čekaju sljedeće godine; 32nm AMD i Intel quad-core procesori bazirani na novim Bulldozer i Sandy Bridge arhitekturama s integriranim grafičkim karticama (Bulldozer s IGP-om u rangu HD 5000 kartica), a i Intel ima spremno slično rješenje.
|
Laughabee?
Sve je to super ako stave normalnu cijenu. i5 s ugrađenim GPU-om košta blizu 2000kn ploča+cpu, a za HTPC nije bolji od ove gore preporučene kombinacije... |
Niko ne priča o Clarkdale procesorima i tak jasno da Core i3 ili Core i5 s Intel HD IGP-om nije bolji izbor od ovoga kaj je on izabral. Ako ti se da, daj si truda pa pregledaj kaj nas čeka sljedeće godine (Llano već i krajem ove godine, a slijede ga Fusion i Sandy Bridge) na području novih procesora s IGP-om i skužil budeš da nema veze s ovim kaj se danas nudi i još k tome po relativno pretjeranim cijenama.
|
nisam baš shvatio najbolje, kaj će u budućnosti težit tome da na procesor integriraju i grafičke kartice ? onda neće bit potrebno posebno ih kupovat?
|
Da.
Moja dilema je riješena. AMD kombinacija je u kučištu. |
Citiraj:
AMD za razliku od Intela planira smjestiti četiri jezgre procesora i grafičku karticu unutar istog čipa, a i sama grafička kartica bi (navodno) trebala biti u rangu s HD 5670. Mada sve je to tek početak, jer sljedeće godine stižu dvije nove arhitketure, pa AMD i Intel imaju spremne nove četverojezgrene procesore kombinirane s grafičkim jezgrama na istom komadu silicija. Ovo kaj Intel ima sad i ono kaj AMD sprema za kraj godine je samo predstavljanje i mali okus onoga kaj nas čeka s dolaskom novih arhitektura. |
hvala na opširnom odgovoru, a kakve će biti potrošnje i zagrijavanje tih procesora kad naprave malo jače grafičke (integrirane)?
|
Pojma nemam, ali sigurno ne budu stavljali grafičke koje troše ko današnje HD 5970 ili GTX 295. AMD-ova Bulldozer arhitektura bude obuhvaćala proizvode s TDP-om od 10 do 100W, dok budu razni derivati (namijenjeni prijenosnim uređajima, itd.) iste arhitekture okupirali TDP od 1W do 10W - ovisno o kakvoj namjeni bude riječ. Intelova Sandy Bridge arhitektura bude omogućila TDP od 65W do 95W za quad-core procesore s integriranim grafičkim karticama. Sve u svemu sama potrošnja ne bude ništ drukčija od današnjih procesora, a zahvaljujući manjim proizvodnim procesima, može biti samo manja. Jasno, mobilne verzije tih procesora budu imale osjetno manji TDP.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19. |