![]() |
Pozdrav zemljak.
Ta tvoja je vjerovatno onda fabricki ocana (zavisi da li je AGP ili PCI-E). To sto pise 500MHz za memoriju nista ne brini, ona radi na 1000MHz efektivno. Ta 2-3 ventilatora oko nje ti nece puno pomoci jer ce proizvoditi toliku bku da nema svrhe tako nesto raditi. I koliko god ti tu graficku OCao neces ima neke koristi jer je ona ionako preslaba za danasnje igre. BTW Popuni "Moj Komp". |
moja je pci-e...
sad sam je clockao na: core 362 363 364 mem 527 527 527...da li mem jos da dizem? i sad radi na 70C...a mislim da ce biti razlike sa coolerima...btw. kako se moj komp. popunjava... |
Ja sam imao Leadtekicu 6600GT 128mb, PCIEX verziju, bila je stabilna na 630/1288(1300 - nisam siguran) al nije mogla vise, ima jedna Gainwardica koja je isla do skoro 1400 ;)
Prijatelj ima Leadtek 6600GT 128mb takodjer samo što je njegova AGP verzija...ako te zanima za AGP rezultati mogu mu rec da provjeri...a u ostalom sigurno ima na google Edit: postao si 1min prije mene pa nisam vidio da je PCIEX. - Moj komp se popunjava u tvojem profile, pod '' moje opcije'' |
hahahaha... :D
kako je kod tebe bilo sa temp...kako si to rijesio? btw. moj komp...kako da popunim? |
Ja sam imao Leadtek 6600GT AGP sa Volt moddom je isla na oko 630/1400 ako se ne varam. Ima i thread negdje na forumu. Hlađena Zalmanom VF700AlCu
Za profil idi ovdje. http://forum.pcekspert.com/profile.php?do=editoptions |
stavicu sutra slike pa da vidite...interesuje me vase misljenje, i slike bi mogle biti oko 13h sutra...stavicu ih u ovu temu...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja clockam preko atitoola... |
Slike u thumb :-)
evo i slika pa da vidite ... |
OK Ovo je PCI-E verzija kartice.
Vezano za ovo sto si ti gore napisao za nove frekvencije do kojih si stiga - pogledaj koji profil si odabrao prilikom OC-anja. Po ovome što si napisao gore dalo bi se zakljuciti da si ti OCao frekvencije za 2D mod, a ne 3D performance mod. Zato pogledaj to (ili ako ti je lakse napravi SS ATT-a pa postavi ovde da vidimo tačno štasi podesio). EDIT: Ponovo te molim da popunis opciju "Moj Komp" kako bi znali šta još imaš u kućištu osim ove grafičke. |
@ Crash009 - mislim da su AGP verzije 6600GT kartica dolazile s taktovima 500/900, a PCI-E verzije sa 500/1000
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
momci...ne ja sam napisao i za 2d i za 3d low i za 3d perf...idu sa lijeva na desno...
i ovo mi je samo privremeno...moram da stavim koji koler da mi smanjuje temp... btw...trebalo bi da sam popunio moj komp... |
evo uradio sam...stavio sam codegen cooler 80mm...mislim da je dosta...
evo slika... http://i36.tinypic.com/2zret6x.jpg http://i35.tinypic.com/25spjqo.jpg http://i38.tinypic.com/2e5mfx5.jpg |
ROFLMAO :D
barem si mogao maknuti stock zujalicu dole i onu plastiku te ovaj 80mm ventilator pricvrstiti direktno da puse po bakru |
da...
ali je problem to sto se bakar nalazi ispod plastike...kontate...i kad nebi bilo stock zujalice...slabije bi bakar se hladio...a ovako ta zujalica tjera vazduh ispod plastike... trebalo bi se vidjeti na 1. slici...moze jos koji komentar??? |
vidim qurca kad su slike premale...
uploadaj ih na imagesforme i stavi u thumbnailove hoces reci da se i stock cooler vrti? cemu onda jos i ovaj 80mm ventilator? ostavi samo 80mm, skini stock zajedno sa plastikom i nek 80mm puse drito po bakru dobit ces tise i bolje hladjenje |
Zaboravio sam ti reci da prvo skines plastiku. :D
Zujalicu mozes a i ne moras skidati, ali je obavezno ugasi. |
Citiraj:
milentije ubicu te... pa napatio sam se ko isus...sto mi ne rece?!:wtf2: |
Citiraj:
|
Pitanja u vezi overclockinga
Da li se nekome desilo da ne moze kloknut biti 1mhz? Probao sam sa atitoolom 0.26 ali nista. CAk mi baca artefakte u defaultu. Probao sam i bios mod,dignuo sam clok za 10mhz na core-u i odm,ah artefakti. Radim li nesto lose? novi driveri i stari driveri,XP. Na visti 32 mi atitool ne prepoznaje grafu.
EDIT: zaboravio sam . Grafa je BFG 8800 GTS 640. Koliko vidim,one OC verzije ove grafe su samo malo klokane i rade odlicno. Ne vjerujem da su stavljali poseban chip koji se malo vise kloka. Klokovi su 513/800 EDIT: probao sam na brzinu s rivatunerom ali nista |
Zanimljivo.....ja svoju bez problema mogu overclockirati na 650/900....btw. imam gigabyte 8800GTS 320Mb ali mislim da tu i nema neke bitne razlike u usporedbi sa tvojom!
Provjeri temperature, trebala bi biti negdje oko 55 stupnjeva idle, ventilator na 60%! Ako ti nije problem izvadi karticu i pogledaj nije li se nakupilo prašine na hladnjaku koja spriječava protok zraka i efikasno hlađenje (kao što je kod mene bio slučaj). Ako kažeš da na default taktovima baca artefakte gotovo sam siguran da je problem prašina na hladnjaku odnosno visoke temperature. Temperatura moje kartice je nakon čišćenja hladnjaka pala sa 72 na 55 stupnjeva idle!!! Kod overclocka stavi da ti ventilator radi na 100%, malo je glasan ali barem hladi. |
Baca ti artefakte na defaultu? Da ti nije vrisnula memorija? Probaj spustiti takt memorije, a eventualno OC-aj GPU pa javi...
|
artefakte mi baca samo u atitoolu. temperatura je stvarno odlicna na default brzini venta. nakon igranja max 75
|
evo probao ponovo s friskom instalacijom drivera,sad ide na 594/1000 i nema problema prolazi sve testove. Recite mi sta koristite za overclock i provjeru stabilnosti,atitool mi na visti ne radi ,tj ne prepoznaje karticu i klokove. Malo sam se igrao s rivatunerom,ali max sto mi dozvoljava je 594 za core i 1000 za ram. Jel rtuner automatski provjerava stabilnost pa mi ne dozvoljava daljnji overclock ili?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam kaj da ti još kažem osim da probaš s Powerstripom ili onim Nvidijinim, mislim da se zove NVTune... |
za clockanje koristi Rivu Tuner
za opterecivanje GPU-a koristi Furmark |
Citiraj:
|
naravno da moze!
|
Citiraj:
|
bump stare teme :)
s cim overclockat ovu graficku, 7900gs? koje drivere ili kaj i gdje skinuti? hvala |
Citiraj:
|
Imam sad malo drukciji problem.
Probao sam overclockat i ide do 694 za gpu i 1000 memorija. Prolazi sve testove ,furmark,3dmark,u igrama ne steka,ne grije se ,vent na 60% i nakon igranja itd itd. Posto ne volim stalno prckati po rivatuneru, editirao sam bios ,stavio 650 , 900 za svaki slucaj,i kad sam restartao,sve radi odim FURMARKA. 3dmark prolazi,igre ne stekaju ali furmak ne radi,blokira mi sliku i javlja 16fps-a. Reinstalirao sam i drivere i sve,ali ista stvar. Posto volim da je sve u redu, jel moze netko reci u cemu bi mogao biti problem? P.S. Probao sam underclokati preko rivatunera na 513,798 (original taktovi) ,probao sam i nize,ali ista stvar. EDIT. Vratio originalan nemodan bios,furmark jos uvijek ne radi |
RivaTuner bench
Pozdrav!
Mozete li mi molim vas reci kako prilikom klokanja 9600 GT znam da sam usao u nedozvoljeno i da riskiram kurenje graficke, naime default je 675 MHz GPU, a 1700MHz mem. Koliko daleko ja smijem klokati to, neznam granicu? Za GTA IV klokam GPU na 740 a mem na 1863 MHz, i onda provjeravam temp graficke u everestu, pise oko 75 stupnjeva gpu. ali neznam temp memorije. jel ima neki benchmark u rivatuner, koji ce mi rec dokle grafa ide? hvala svima na helpu. |
Za bench koristi ATITool i Furmark, a klokaj sa RivaTunerom
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:35. |