![]() |
sve su ti iste samo uzmi onu koja ima naj duzu garanciju sobzirom na cjenu... Tj uzmi onu koja ti je naj jeftinija :D
|
Citiraj:
|
o boze, sto puta vec recno sve su iste.....Gledaj najpovoljniji cijenu i kupuj onu koja daje najduzu garanicju.... U vecini slucaja razlika je samo u Budleu, i naljpnicama na grafickoj , nekada se razilikuji o OC-ane vezrije , verzije sa aftermarket rjesenjima hladjena ali to ovdje to nije slucaj... eto sretno ako kupujes jednu...
EDIT: Pretekose Me--- :lol2: |
EVGA ima Quake Wars u bundleu, a XFX i Asus imaju Company of Heroes..
Sad ovisi koja ti je igra bolja od te dvije i onda odluci sta kupiti.. :fiju: Samo mozes se ti odlucivat koliko oces kad su grafe prodane i prije nego dodu u trgovinu.. :D Al nadam se da cu upecat koju do kraja tjedna, ako ne cekam novi GTS :kafa: |
Citiraj:
ufff....pa iamju bar tri teme do sad o 8800GT...:-S čemu još jedna?! uostalom jedina bitna razlika je bundle....clock je svima isti osim ako se ne radi o EVGA-superclocked! |
Citiraj:
|
8800 gt 512
jel zna netko gdje ima danas za kupiti 8800 gt 512mb..zvao sam sve trgovine koje su mi pale na pamet i nijedna nema na stanju..iduci tjedan dobivaju svi..
|
ta ti je potraga nazalost za ovaj tjedan cisti sf...navodno technomax od danas na svojim stranicama ima 8800gt kao novi proizvod ali ocito ovi u prodaji ne znaju o cemu se radi pa su mi ljubazno rekli da zovem drugi tjedan:stoopid:
|
A sto ste se svi napalili na 8800GT-ejke kao da ih vise nikada nece biti...normalno da ih nema kad je u HR stiglo 8 komada u prvoj posiljci (tako sam cuo u jednom nasem ducanu)...do Bozica kad pocne suludi shoping svi ce ih imati i jos ce im i cijena pasti...samo malo strpljenja...citajuci postove unazad par dana ispada kao da se besplatno dijele LOL
|
ve mil je dobio 2 , adm ih je imao između 2 i 5 , technomax ih kao ima MSI 8800gt , samo sto nema u dućanu za kupit XD , a neznam kolko ih je links dobio
|
Kako možete više otvarati tolike teme o toj kartici, ima ih već gro otvorenih.
|
Citiraj:
|
Cisto da vam malo mast vadim :D Ovo je meni takorec pred nosom :D
http://www.max-save.org/thumbs/814066Image1.jpg http://www.max-save.org/thumbs/357936Image2.jpg |
Sad bi ti bilo pametno da isključiš PM :D
|
Citiraj:
|
8800GT i reuse VF700CU
Imam malo pitanje.
Naime, na staroj 7800GT kartici sam imao VF700CU hladnjak, i sad bi to prebacio na 8800GT. Da, ima i boljih novih hladnjaka, ali ovaj vec imam, i bolje je nego stock hladnjenje. No, pitanje: memory sinkove sam skinuo sa stare kartice, gdje se drzali dosta dobro. No, sad vise bas i nisu ljepljivi te se bas i ne usudim ih tako staviti na karticu. Ima li negdje te termalne trake za kupiti, ili na koji drugi nacin zaljepiti, a da se po potrebi kasnije moze skinut (u slucaju da treba karticu vracati zbog garancije i sl.)? |
Evo mozda ti ovo pomogne http://forum.pcekspert.com/showthrea...716#post863716
|
dobio je danas m-san..ali kao i uvijek u malim zalihama odnosno sve je rezervirano..sva sreca da sam uletio na vrijeme:P
ipak ima boga |
Ja imam termalnu pastu+ljepilo doma (u dvije male tubice, mjesa se prije upotrebe), ali sam zabrinut u slucaju da grafa iz bilokojeg razloga crkne, i onda skidanja tih hladnjaka da ne ostanu ikakva vidljiva ostecenja i sl. na memorijskim cipovima zbog garancije.
|
Citiraj:
Pa ***..e stvarno niste više normalni. Ako i je madafakin pomama, sad tu pitaš gdje ima, netko ti odgovori, a treći vidi i kupi prije tebe tu jednu jedinu prokletu koja postoji i opet je nemaš. Skužili smo već da je kartica fucky-fucky 10$ ali meni ne-nevidijašu (dvostruka negacija) ste da oprostite, dopiz...li. |
Citiraj:
|
Hladnjaci za memoriju su bespotrebni, samo se ti pobrini da ohladis naponske regulatore kako grafa ne bi otisla u vjecna lovista.
|
8800GT + VF700CU
Eto, na kraju ipak reusea-o stari VF700CU koji sam ima na prijasnjoj GF7800GT kartici.
Nova kartica je EVGA 8800GT. Naime 8800GT se ipak dosta grijala, sa ventilatorom na 50% je bilo oko 80C sa stock brzinom, a OC-ano na 700/1700/1000 je znalo doci i do 90C. Naravno, povecanjem brzine ventilatora temp. su bile nize. Na 100% vent dok je bila OCana je max temp bila nesto ispod 80C, ali je zato ventilator bio vrlo bucan. Jedini problem prilikom instalacije su bili memory heatsinkovi - jer se bas nisu htjeli dosta cvrsto zaljepiti s onom dvostruko ljepljivom trakicom, tako je sam trebao dosta se pomuciti za pocistiti memorijske module na 8800GT. Na kraju, sve super ispalo - komp jednako tih kao i prije, a temp daleko nize. OC-ana kartica sad na 700/1700/1000 se ne grije vise od 70C, sto je velika razlika u odnosu na prije, a pogotovo ako se brzina ventilatora drzala da nebude bucna (50% ili nize) - FYI, stock kartica drzi ventilator na samo 29%, i kad cak predje 90C nije povecavala brzinu! 'starac' VF700CU jos nije za penziju :) PS: Temperature sam mjerio u Crysis demo-u, posto je on trenutno najzahtjevnija aplikacija. |
Sto nema 8800GT regulatore napona koji se takoder moraju hladiti?
Moze par slikica ako nije problem? :) Jer me cisto zanima kako izgleda djelomicno "gola" (vf700 prekriva relativno mali dio kartice) 8800gt. |
Da, obavezno stavi jedan 70/80mm ventilator da puse po regulatorima inace ces se oprostit od kartice.
Fino je vidjet da dobri stari VF700 moze 'ladit G92 :) Ja prodah X1950GT zajedno sa VF700, mozda je bolje da sam ga ostavio :D |
Evo par slika dok instalirao (hmm.. da, zaboravio finalnu, ali ionak svi znaju kak izgleda :D).
Ogoljena 8800GT: http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila Iz slika se vidi da je origigi sloj paste relativno 'debel', ali sama kartica je isto bila poprilicno vruca kad sam je izvukao iz kompa. Thermal padovi za memorije/voltage regulatore su poprilicno debeli (imaju cca 1mm gdje su 'stisnuti'!), i IMO je upitno koliko uopce pomazu, pogotovo uzevsi u obzir samo temperaturu coolera koja je vrlo visoka. Osobno smatram da se cak regulatori napona bolje hlade ovako: ne grije (!) ih hladnjak koji je bio stvarno vruc, a imaju dovoljno 'propuha' od VF700 koji puse dosta preko njih. |
Isuse kriste! Slike obavezno potrpaj u thumbnailove..
|
daj koji cooler da šibnem na 8800gt?
|
vf-900 bi bio ok...samo ne hladi jos dobro..ako ne vf-1000 ili cekaj da izbace neki cooler bas za tu grafu
|
a vf 1000 treba i onaj dodatak. kojeg nema nigdje??? a izbacili su ja mislim neke, al eto dok to na balkan dodje... proći će nova godina:D
|
a doci ce..ali dodatak je za sada samo za GTX i GTS...za GT neznam jos....
|
vf 1000 nemože na 8800gt bez tog dodatka? ili može al onda neće hladiti kao treba jel?
|
Citiraj:
|
ja nisam siguran dal vf 1000 može raditi bez onog dodatka svoga?
|
Accelero S1 uzimajte i nista drugo. A vent na Accelero stavit otprilike da puse zrak po regulatorima napona i gotovo. :) Boljeg rjesenja NEMA.
|
on ide znači na 8800GT na GT a ne na gtx ili gts... mene baš zanima za GT!
|
accelero ide na svim modelima, ono za VF-900 sam rekao jer ne hladi dobro memoriju i regulator napona, a sa onim jezicima se ne dobije puno ako se pusti zvakacu izmedu...
Vf-1000 moze radit bez onog dodatka, ali bolje imat ga jer on hladi dodatno memu i reg. napona...za sada nisam ga vdio da se moze u hr kupit..ali mozda ce doc... |
Citiraj:
Citiraj:
|
pa ako ide vf-900 -700, a i oni imaju rupe za recimo x1950pro, accelero ide na tu grafu, mislim da bi i na 8800gt ic, ako ide na nju zalmanicic
|
okej. samo provjeravam:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19. |