![]() |
Gle em vozis golfa, favoriziras saundstrim kod koje firme, napomenimo od sq-a ni qratz, kao i kod dd-a i ostalih moramimatnajjakiji rezultat na db dragu...al glavno da tebi nabija(zato si ga vec jednom skuril:D).
Dosad u auto akustici mi lijepo zvuce hertz sistemi, i neki omanji sub u kompresiju, ne dumi, kikne kad treba... Elipse mi nemaju smisla, posteni sistemi napred i neki subic ih pobiju.:) |
Nije loš taj MAC pope,u mnogočemu ovise i o autoradiju koji ćeš koristiti, ja sam ih poslušao na pioneeru kojem sam prodao,ip4900 čini mi se model da je bio,sa sub kontrolom direktnom preko receivera dakle,dovoljno je oko 50% snage,sve iznad toga na subovima te kategorije spada u tešku distorziju.
To ti govorim zato što osobno imam Audijev sub od 600W u gepeku kojeg sam dobio tvornički ugrađenog,i zvučnike,koji inače ne dolaze serijski sa A3 tog godišta, ovo su dosta veći,i jači trosistemci naprijed a natrag su bassevi u vratima,dakle ono,za auto te klase,zvuk je stvarno odličan,bez imalo distorzije i plastik efekta. Savjetovao bi ti,da ako je ikako moguće,ali stvarno ikako,da poslušaš to što ćeš kupiti i ugraditi. Mnogi su uzimali još u konikomu kad sam ja gledao prije 2g skoro,MAC zvučnike,i osim jeftine plastike i fejk bling-bling efekta nisu puno dobili od zvuka. Navodno su im subovi nešto bolji od samih zvučnika,ali obavezno poslušaj. Nisam pratio temu nešto,koji to main unit imaš,pajo isto neki,2100 piše,sad tek vidim. Taj ima sub control isto direkt? |
mislim da ne postoji ni jedan auto koji dolazi sa 600w rms sub-om u seriji/nadoplati :D
|
Citiraj:
Gepek mi je potreban i neophodan svakodnevno. Iskljucivo me zanima spajanje direktno na radio, a da nedobijem na kraju piskutav i metalni zvuk kakav cesto cujem kod kolega s posla. Trebam nezahtjevnu soluciju bez preseravanja tipa pojacalo+sub sa redovitim posjetima dokktoru radi recepta za spazmex jer su mi bubrezi prosvirali :) Da mi je postici zvuk sto sam imao sa tvornickim zvucnicima (koji su prosvirali) ili sto imamo u autu od firme sa tvornickim ozvucjem bio bi sretan... Znaci ono, minimum - minimuma, a da zvuk bude solidan. |
Citiraj:
Ovako nešto,njemu se grill isto vidi van pretinca,moj je unutra. http://www.eurotuner.com/featuredveh.../photo_37.html http://caraudio.nazwa.pl/basser/alle...audi_a3sub.gif I nema ga u manualu od auta,dakle ugrađen je očito naknadno.Nemam pojma ništa osim da je sve dobro spojeno, i da radi ko urica jer kad se daljincem stiša na - 10db,da se ne čuje i ne trese,ni iz zadnjih vrata ni iz gepeka. Dok je na recimo +5db neki optimum,i za distorziju i za pojačavanje volumea na pristojno slušanje.:chears: Kućište je neka legura metala i drveta,neki miks,baš bi najradije poslikao pa tu stavio.:) Nebitno, samo kažem da sub nema nekog efekta preko 50% snage, jer osim dum dum dum seljo efekta,ne dobivaš ništa. A ovisi debelo i o zvučnicima u vratima,i da li plastika trese. http://forums.fourtitude.com/zerothread?id=2741663 Frendu je u Bravi vrata raznosila,očajna je plastika.:D EDIT : našao sam izgleda taj svoj sub, BOSE je marka, nešto jako jako slično ovome,samo sa malo većim grillovima čini mi se,sad ovisi snaga jel je,nije 600W u toj oznaci. http://cgi.ebay.de/BOSE-Subwoofer-Au...ayphotohosting Eto,i polovni je 150 eura.:) |
odustajem....
|
2100UB nema sub kontrolu
|
Citiraj:
Kao sto walbi kaze, malo po malo kupovat, najprije neke sistemcice napred a onda sub, a koji sub to ovisi kaj voliš, ili si bego pa imas nekog saundstrima, dd-a, za nabijacinu ili uzmes nesto manje sto provjereno lijepo svira...Recimo neki DLS |
Citiraj:
Dakle uštelam sub na 50%, F/R je nekakav -3 u korist reara, low/mid/high naprijed je,govoreći na skali od 10, na 7/3/9 i nemam nekih primjedbi zasad. Čak i uz ovaj Sony unit koji imam,GT414U. Da mi je dati nešto bolji unit, sigurno bi sve i bolje zvučalo. Hvala svejedno na objašnjenju,nisam skužio iskreno,totalno smo se nesporazumjeli.:D Kada govorimo o ni pola snage,da li je to isti princip kao i oznaka 4x50W,što ustvari rijetko na boljim modelima da je i 4x22.5W,tu negdje? To je taj princip,dakle 500,600W sub,u biti daje nekakvih 250W efektivno? Ne kužim se baš u detalje zvuka,ali tako sam to shvatio. |
Citiraj:
koliko ludjaka na ovoj temi... tech - wof nije bio dobro premotan prvi put pa je zato i krepao... a to da od soundstreama nema sq-a, grddddno se varas, jer očito nisi cuo reference, human reign serije, human nisam ni ja ali reference jesam i sisteme i jedan amp koji će uskoro u moj golf... |
ja počeo slagat sistem od suba... jeftin bio :D
|
trebao si prvo spustit auto, a ne se vozit u SUV-u na prednji pogon sa 70ks:D
pa neke ljedice nabacit da ti pase uz boju auta, i obavezno iza nakaci neki sank, da mozes rostilj zavrtit u slucaju da pukne guma:) |
prestani širit dubravu po forumu... mi na ferenščici smo ipak stari kužisti tuninga :D
|
Ode tema u KR tuning :D
|
syss dabog da ti Fleks tjuniro auto...(cuo sam od AMD-ejca da je mali strašan sa bodyworkom:D)
Uglavnom, POP kaj si se izjasnil na kraju? |
Citiraj:
|
Trebam preporuku bass zvučnika 16 cm za zadnja vrata bez visokotonca,do 250 kn,max 300.
Znači sam nešto da malo udara iza i da nije smeče ko ovi tvornički u Golfu 3. |
ti papiri u trojci su bolji po zvuku od bilo kojih do 300kn a sad glasnoća...
imas veliku ponudu za te pare od raznih proizvođača, kao primjer kaj sam ja cuo, HELIX DB 6.1, nije lose ali bi moglo bolje, čak ima i basa, imaju visoki...bar će se čut :D :D |
|
Citiraj:
vec 2 ili 3 tema u kojoj dr*** po KRapini..... Ajde ovako.... U KRAPINI nema nikakvih "tunjiranih" sranja, voze se NORMALNI auti......... A to kaj imaju Krapinske rege to je drugi problem..... Zabok, Đurmanec, Pregrada, Oroslavje, Zlatar, NIKO nema svoje zasebne rege, nego imaju Krapinske...... Krapina ima ~9000 Stanovnika..... Sve iznad su brda iza gore koji se SLUŽE KR regama.... I da to su vecinom zatucani seljosi..... Koji nemaju nikakve veze s Krapinom osim REGE kad za njihova mjesta/ gradove nema zasebnih rega......... Wiki Nitko od ovih gradova , sela, naselja nema zasebnu regu nego svi imaju KR...... I prestani više ke*** po Krapini .... Ak se vec pacas u Krapinu onda pitaj vlasnika auta od kud je pa onda pisi kaj god zelis........ Mislim da sam bio jasan.... :) Bez uvrede... :chears: SRY za Off... Al mislim da je fer da sam razjasnio neke stvari... |
|
Za 400/450KN bih mogao dobiti Phase Evolution Box 12V... Imam trenutačno Kickera comp c12 u kompresiji od 33L, ali htio bih nešto glasnije. :-) Pojačalo je panasonic 380W. Je li se neko susretao s tim phaseom?!
|
pa di crni brate sa kompresije na br?
|
Citiraj:
đabe ti novi woofer ako nemas snage za potjerati ga... phase 12v box je ok igracka i bit ce glasniji od c12 u kompresiji ako ti amp moze gurati ga. |
PANASONIC CY-PA2003N
Kompresija je odlična za slušat, ali je problem buka. :-) Imam struje dovoljno, budem pogledao i BR kutije pa bubnem možda i kickera unutra, ako mi se ne sviđa lagano se vratim nazad. |
Pitanje u vezi autoakustike
Da li tko zna gdje se na podrucju Rijeke i okolice moze nabaviti MEDIAPAN debljine vece od 20 mm? Treba mi za izradu kutije za subwoofer od 1kw RMS-a?
Usput jos jedno pitanje: Da li je ovo preslaba kutija, http://www.ronis.hr/kutije-za-subwoo...bassreflex30m/ za ovaj sub, http://www.ronis.hr/pioneer/77/subwo...4/TS-W3002D4/? Kazu u Ronisu da bi trebao deblji mediapan. Znam da terminal treba promijeniti... tnx:chears: |
mislim da bi kutija bila ok, mozda samo ju malkoc vecu napraviti jer ova ima oko 42litre...a ti da napravis recimo 45L
ovako nesto http://www.crutchfield.com/p_777BB12...ml#details-tab |
Pogledaš na netu specifikacije suba i izračunaš koliki volumen kutije ti treba.
Ova što si ti stavio mi se čini premalog volumena za taj sub. |
Ok,recimo da nadem za kupit kod nas kutiju veceg volumena,koliko je bitan taj deblji mediapan,recimo 18mm i 20+ mm? To je ono sto me zanima,ovu kutiju sam dao za primjer. Par litara mi ne igra neku veliku ulogu.
Nisam od volje za radit kutiju bas,ako bi ovakva bila ok za taj sub bez nekih velikih gubitaka kvalitete,onda bi ju uzeo. Inace,sub se spaja na ovo: http://www.ronis.hr/1-kanalna-mono-p...00/PDX-1_1000/ Akcija je,treba iskoristiti.:D I da li su potrebni kablovi od 50mm2 ili je dovoljno 35mm2 za pojacalo? tnx |
Ekipo,Da li je pogodno spojiti ovo pojacalo iz proslog posta sa subom od 1500/750W Rms-a. Pitam to jer sam citao puno razlicitih misljena os spajanju pojacala i subova sa razlicitom peak i rms snagom,od pregrijavanja pojacala,mehanicke stete na pojacalima i subovima do postepenom propadanju suba( cliping). Inace max power pojacala je 2200w a suba 1500w kako sam i napisao. tnx
|
Te brojeve objesi mačku o rep. Nit to pojačalo ima toliko RMS-a, a bogme ni sub.
Umeš si pojačalo sa recimo 30 tak % više snage nego sub i nemaš frke. Iznenadio bi se kada bi vidio šta radi kod mene u autu sub od "jadnih" 200W prave snage. |
Ovako uvijek kada sam spajao po autima, sam išao da ide pojačalo npr 1000w sa 1000w subom ili 500w na 500 ili 250w sub...
Znaci ako ces ici na to pojačalo, bolje recimo usmes neki slabiji sub,em ti odmah onda moze i ona kutija biti dovoljna :D Kablove, ja imam 20mm za svoju mac tubu 500w sa 500w pojačalom...ukratko, sto kvalitetnije i deblje kablove to bolje! Ali 35mm ti je sasvim dovoljno za ovo ;) P.s. ako vec tolike novce trosis na ozvučenje, nije li bolje da odes tipa u autosound ili neki drugi koji ti to se sve kuze i mogu sve ljepo naštimati i postaviti u auto? Kazes im ljepo, Trebam to i to, za toliko i toliko para max i neka ti oni daju ponude sto bi bilo najbolje za tvoj auto, jer ipak puno toga i ovisi kakav je auto... |
Citiraj:
Uzeo bih snagu tog pojačala s velikom rezervom ali evo računice za tu snagu Ako je dužina kabela 4 metra 35 kvadrata na tih 83A pad napona će ti bit 2,8% odnosno 0,3v što je dovoljno dobro(bar po meni) S nešto kondenzatora pred pojačalom će bit i znatno manje |
ja imam 8kvadrata napajanje na dls ca41, zadnja dva u bridge-u i nema nikakvih problema... sub je 4ohma, znači u mostu ga vidi na 2ohma što bi reklo da u peaku bi max davao kakvih 250-300w prema subu.
nema potrebe za nikakvim kondenzatorima u maltene bilo kakvom setupu... dobar accu i kablovinje i bok. |
ja sam uredno stavljao bar 50% jace pojacalo od suba.. I to mi se pokazivalo najbolje, najbolja kontrola bassa, najfinija mekoca bassa.. E sada taj pionner ne svira lijepo, ali je glasan. Kutija bi mogla bit veca, cca 40 lit je malo iako moze svirat i u takvoj kutiji.. Ta Alipina itekako ima 1000rmsa i fino ce potegnut taj bas. Iako taj bass ide i na puno jaca pojacala.. Kabal za 1000rmsa minimalno 25kvadrata.. Sub je 8 ili 2 ohma ovisi kako spojis zavojnice..
|
Sub ima 4ohma u mostu ili bez....
Kondenzatori su dobro došli ali da se može bez njih...da može se |
impedancija drivera iliti otpor vs. freq raspon je konstantan, tak jasno... međutim u mosnom spoju pojačala, samo pojačalo vidi otpor sa druge strane duplo manje.
kond nisu sigurno dobro došli u sq setupu. |
Ne kužim....kako može vidjet otpor od 4ohma kao 2
Zašto kondenzatori nisu dobro došli? |
vidi on otpora tocno koliko ga ima.. Ili 2 ili 8 ohma ovisi kako spojis zavojnice!!! (u ovom slucaju jednog pojacala, a sto syss kaze kad spojis u most 2 pojacala, dijele otpor po pola)
|
zato kaj svaki kanal fura svoju periodu i vidi ga kao duplo manji otpor, ergo daje duplo više snage van i može uletiti u nestabilnost... mislim to mi nekak logički gota vodu, može biti i da griješim.
ako je sistem optimalno podešen, onda nema potrebe za kondenatorom i sve funkcionira normalno... tamo gdje se treba ugraditi kondenzator zbog dimmanja svjetala i sl. anomalija - nešto ne štima + cucla konstantno još više struje iz baterije pošto se puni nakon svakog pada... nepotrebna karika u lancu imho. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:53. |