PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   ANTEC THREE HUNDRED (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=125381)

trouble 04.10.2009. 16:41

Imali tko šta za reć o ventilator managementu? :) Ja imam naprijed jedan šta upuhuje i ona dva iza šta ispuhuju....valjda :D

baban 04.10.2009. 17:06

kod mene su naprijed dva s-flexa f (upuhuju) na oko 900rpm, iza jos jedan isto tako na oko 900rpm (ispuhuje),
a gore je stock antec na min (ispuhuje)..

bubbaloo 05.12.2009. 13:28

sorry sto dizen opet ovu temu,zanima me kako ste vi koji imate ovo kuciste ugradili napajanje.sa ventom prema gore,ili sa ventom prema dolje.

iako u knjizici koja dodje uz kuciste stoji da se vent bude gore,vidio sam na dosta slika (google:fiju:) da je nekima vent dole.

iako ispod napajanja ima jos oko 1 cm mjesta,zanima me dali bi takva ugadnja bila stetna za napajanje.

ovo pitam jer sam si nabavio jacu graficku pa da joj napajanje ne uzima zrak,da se ne prave neka vrtlozenja isl.

baban 05.12.2009. 15:04

i ja sam bio u dvojbi kad sam kupovao to kuciste..
ja sam svoj hx okrenio sa ventom prema dole..
nema nikakvih problema (kad stavim ruku iza na napajanje zrak je skroz mlak)
naravno moze se okreniti i vent prema gore

dubravkol 05.12.2009. 15:11

Ja sam okrenuo vent prema gore jer na kučištu od ispod nisu napravljene rupe da bi napajanje vuklo zrak od ispod što sam vidio na nekim drugim kučištima.

xlr 05.12.2009. 15:46

Ruku na srce, teško da će atmosfersko vrtloženje u kućištu poremetiti mikroklimu grafičke kartice. A još teže da u trenutnom kućištu imaš uspostavljen savršen zračni tunel.

bubbaloo 05.12.2009. 16:25

Citiraj:

Autor xlr (Post 1503432)
Ruku na srce, teško da će atmosfersko vrtloženje u kućištu poremetiti mikroklimu grafičke kartice. A još teže da u trenutnom kućištu imaš uspostavljen savršen zračni tunel.

ma meni je zapravo vise bilo,dami neki sarafcic ne upadne kroz vent na napajanju,kad mjenjam komponente,graficku......hdd...al mi ovo sa oduzimanjem zraka grafickoj prvo palo na pamet

d4rk_ch1ld 05.12.2009. 17:24

Pa napajanje ti ne vuče baš puno zraka, uglavnom so to ventovi na malim okretajima. Pa i da je neka turbina sumnjam da bi bilo loše po temperaturi grafulje.

Strider 25.12.2009. 15:15

E ljudi moze mala pomoc.Neznam kak spojiti front audio.Imam one AC97 i HD kablove i procito sam da mogu sam jednog koristiti .USB mi radi al sluske i mic ne.Maticna je ova http://www.giga-byte.com/Products/Mo...ProductID=2841

EDIT:

Na crveno zaokruzeno sam spojio ac97 al i dalje neradi. http://img13.imageshack.us/img13/655/gap45ds3p0001.jpg

xlr 25.12.2009. 18:50

Upravo tu di si zaokružio, ja sam spojio HD audio kabel i radi sve 5 ;) Driveri prepoznaju kad spojim mic odnosno sluške. Ploča EP45-DS3

Strider 25.12.2009. 18:57

Probao sam maloprije na hd stavit i dalje nece.Izgleda da mi driveri neskuze sluske i mic.

xlr 25.12.2009. 19:07

Probaj otići u Realtek HD audio manager, odaberi mixer, playback sekcija, klikni na onaj mali ključ ispod Playback volumea i uključi kvačicu na 'enable playback multi streaming'.

Nemam baš puno ideja koje uključuju prčkanje po driverima. Kad spojiš sluške ispred u port, trebao bi ti iskočiti popup koji te pita jesi li spojio sluške ili nešto treće...

edit: provjeri si ovo:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_c71694fa.jpg

Strider 25.12.2009. 19:30

Izgleda kolko vidim nemam taj menager mozes mi rec koju verziju da skinem(neznam dal ikaj utjece al imam windows 7)?

xlr 25.12.2009. 19:43

Dobio sam ga na CDu od matične. Jedini info koji imam je da se zove Realtek HD audio manager, audio driver v5.10.0.5653, a instalacija je verzija R1.97

Pošto imamo isti audio codec na ploči (ALC889A), ćeš da ti uploadam instalaciju pa probaj? ima 90ak MB, a vjerojatno i manje kad se kompresira.
Makar nigdje ne piše ništa za Win7, samo XP/Vista/Vista64 :\

Strider 25.12.2009. 20:20

Hm imam R2.39 al pazi ovo sta kaze u instalaciji:Niti jedan program ovog programskog paketa nije podrzan ?????

EDIT:
Evo nabavio R1.97 al i dalje komp nemre prepoznat sluske i mic.Probo sam sluske i mic stavit iza da vidim dali one rade al rade.Mozda je kabel nest strgan neznam????

xlr 25.12.2009. 22:07

Hm čudno. Možda da probaš WinXP kombinaciju prije nego otpišeš kabel, nemam baš puno ideja.

Strider 26.12.2009. 16:18

pokuso sam s xp kobinacijom al ipak nece.Meni komp uopce ne nade da sam mic i sluske spojio na komp.Gledo sam mal na netu i naso sam da i drugi ljudi imaju ovaj problem neznam sta cu svi kazu da pokusam s realtek managerom al meni ni on ne nade da sam spojio.

shrek00 19.03.2010. 09:47

Pozdrav ljudi,

slažemo konfiguraciju u malog Antec-a pa me zanima raspored ventilatora,slučaj je ovakav.
Kao cpu hladnjak ide Corsair H50 na koji idu dva venta koja upuhuju hladni zrak u kućište,također za upuh sam mislio koristiti dva prednja 120mm venta,te kao ispuh na vrhu kućišta 140mm te 120mm na bočnoj stranici,
što mislite o tome,ako netko ima neku bolju ideju neka kaže,evo i slika kako sam ja to zamislio,
eh da tu dolazi i napajanje koje bih okrenuo tako da je vent gore pa bi i to vuklo nešto toplog zraka van....
pozz

http://img199.imageshack.us/img199/9...tecairflow.jpg

DiRT 19.03.2010. 10:47

Inače, za upuh zraka su prednji i bočni, a zadnji i gornji su za ispuh. :) Jer kad se još nema prednjih ventova i bočni osjeća se zrak kako ulazi unutra.

shrek00 19.03.2010. 10:50

Citiraj:

Autor DiRT (Post 1599497)
Inače, za upuh zraka su prednji i bočni, a zadnji i gornji su za ispuh. :) Jer kad se još nema prednjih ventova i bočni osjeća se zrak kako ulazi unutra.

Da ali moram se orijentirat po ovome Corsairu koji upuhuje zrak,tako da mi se mijenja cijela koncepcija :) za sad mi se ovo na slici čini nekako najbolje s obzirom na mogućnosti :) još prijedloga?!

xlr 19.03.2010. 11:06

Šta ne možeš okrenuti vent na Corsairu da ispuhuje?

Naprijed si stavi 2 venta s malo boljim protokom, bočni ti niti ne treba (može pomoći ako smatraš da ti je vga jedna omanja termo peć), a gore stavi da ti oba venta ispuhuju.

Imam dosta hladniju konfu od tebe pa sam se malo igrao. Na kraju sam napravio sljedeće: stavio ispred 2 venta na 500 rpma, bočnu rupu zatvorio, okrenuo Katanu2 na procu da puše gore prema 140mm ventu. Zadnji 120mm vent sam izvadio i zatvorio rupu.

Tvoj izbor, možeš napraviti tornado u kućištu, a možeš se probati igrati i eventualno napraviti tiši setup.

shrek00 19.03.2010. 11:22

Citiraj:

Autor xlr (Post 1599515)
Šta ne možeš okrenuti vent na Corsairu da ispuhuje?

Naprijed si stavi 2 venta s malo boljim protokom, bočni ti niti ne treba (može pomoći ako smatraš da ti je vga jedna omanja termo peć), a gore stavi da ti oba venta ispuhuju.

Imam dosta hladniju konfu od tebe pa sam se malo igrao. Na kraju sam napravio sljedeće: stavio ispred 2 venta na 500 rpma, bočnu rupu zatvorio, okrenuo Katanu2 na procu da puše gore prema 140mm ventu. Zadnji 120mm vent sam izvadio i zatvorio rupu.

Tvoj izbor, možeš napraviti tornado u kućištu, a možeš se probati igrati i eventualno napraviti tiši setup.

A očito mi nema druge nego probat sve solucije,Corsair preporuča upuh hladnog zraka kroz fan a samim time i taj mali grill što opet grije druge komponenete,neznam probat cu svakako pa cu vijdet što je kommpromis između najhladnijeg/najtišeg...

shrek00 24.03.2010. 16:28

Sve je složeno i solidno hladi sa H50 strojem,sad mi još trebaju dva prednja ventilatora od 120mm, razmišljam o Sharkoon System Fan modelima sad neznam dal da uzmem M seriju koja je na 31 dB ili S koja je na 21dB,za ove od 21dB znam da su nečujni rade na 1000 o/min a ovi brži na 1700 o/min,neznam dal će bit preglasni pa sam u nedoumici,
ili ako netko ima neki bolji prijedlog umjesto Sharkoona?!

pozz

DiRT 24.03.2010. 20:12

Mislim da je 31 dB preglasno. Možda da uzmeš scythe??

fran123456 03.07.2010. 22:21

Ispričavam se što dižem temu, ali da li ima nekakav način da sredim speaker za postanje?

Čudno mi je sad, navikao sam se na tog malog bipavca :)

Masaniello 28.07.2010. 14:06

Ja nisam imao nikakvih problema pri spajanju power led konektora, nista nisam morao rezati, samo sam spojio i radi normalno..

@fran123456 Mozes spojit speaker za postanje.
Pretpostavljam da imas speaker
Samo trebas spojiti speaker na maticnu i problem rijesen(evo slike).

Dizel 16.12.2010. 05:30

Evo samo da se pohvalim da sam se i ja ponovio za jednog ovog Anteca 300. Spram Centuriona 5, mjesta kao u priči....diskovi ladni ko led (u Centurionu su se kuvali na 50°C), a konačno mogu i GTX260 uvaliti unutra.

Ja zadovoljan za novce koje sam dao za kućište.

Doink the Clown 16.12.2010. 08:19

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1802119)
Evo samo da se pohvalim da sam se i ja ponovio za jednog ovog Anteca 300. Spram Centuriona 5, mjesta kao u priči....diskovi ladni ko led (u Centurionu su se kuvali na 50°C), a konačno mogu i GTX260 uvaliti unutra.

Ja zadovoljan za novce koje sam dao za kućište.

Ajde onda lijepo to posloži i u Kejbljving fotke natrpaj, bez snejk pitova ovaj put molim :D

Dizel 16.12.2010. 17:47

MA nema teorije, dovoljno mi je da su mi diskovi pali sa 50°C na prihvatljivih 30-35°C, zbog toga sam najviše i ganjao da što prije otpušim Centuriona jer me je bila vuna da će mi sva 4 WD-jca pokrepat u mukama :D

DiRT 09.03.2011. 20:25

Imam 2 SSS venta naprijed od 500 rpm-a. Dal je to dosta za protok zraka il sam trebo uzet od 1200 rpm-a? Makar ih već imam dosta dugo, al imam osjećaj da bi mi sa bržim ventovima bio puno bolji protok i niže temperature, makar su i sad jako niske. :)

borny 09.03.2011. 20:53

Citiraj:

Autor DiRT (Post 1866924)
Imam 2 SSS venta naprijed od 500 rpm-a. Dal je to dosta za protok zraka il sam trebo uzet od 1200 rpm-a? Makar ih već imam dosta dugo, al imam osjećaj da bi mi sa bržim ventovima bio puno bolji protok i niže temperature, makar su i sad jako niske. :)

Pitanje i odgovor u istom postu :)

DiRT 09.03.2011. 21:17

Ma znam, al mi se čini da sam trebo uzet brže jer nemam povjerenja u ove spore. :)

Tyrant 09.03.2011. 22:01

Citiraj:

Autor DiRT (Post 1866973)
Ma znam, al mi se čini da sam trebo uzet brže jer nemam povjerenja u ove spore. :)

E vidiš, ja pak ove brže kontroliram preko matične i svi rade na 40% nižoj brzini tako da su nečujni, podešeni u biosu da povećavaju brzinu dinamički ovisno o opterećenju i temperaturi, sveukupno 7 ventova uključujući napajanje i grafičku cirkulira zrak unutar kejsa koji je na stolu 30 cm od uha i ne čuje skoro a temperature idealne
Ne bih to mijenjao za par stupnjeva manje i par dB više

DiRT 09.03.2011. 22:41

Aha, hvala. Ma nebi ni ja mijenjao ako su dosta glasniji i čuju se, makar nebi reko da se 24 dB tako jako čuje. A i imaju skoro 3 puta bolji protok pa sam ih zbog toga htio uzet, ali sam poslušo frenda i uzeo sporije. Ako su par stupnjeva niže temperature onda mi to ne igra ulogu, tek ako su 5-7 stupnjeva niže onda bi htio kupit. A i zbog tog bi morao uzet neki bolji hladnjak sa 120 mm ventom, ali za ovaj proc mi netreba, tek kad kupim neki X6. :) No, ništa onda. Samo sam pitao tek tolko da čujem druga mišljenja. :)

blackened 09.03.2011. 23:04

Meni sad preko zime ovi prednji usisni ventovi na antecu ni ne rade, radi mi zadnji 120mm i gornji 140 no da bi ih volio zamijeniti sa tišima bih. Što bi preporučili u nekom prihvatljivom cjenovnom rangu? Pogotovo za ovaj 140mm...

trouble 10.03.2011. 01:16

Ovaj dio foruma bi ti mogao pomoći u tome...

Dizel 18.03.2011. 16:43

Ja sam sve ventove na Antecu 300 pogasio. I bez njih su diskovi na prihvatljivih 35°C za razliku od Centuriona 5 u kojem su bili preko 50°C u istom stolu i istoj rupi od stola. Čak je i grafička bila dosta slabija u Centurionu jer mi u njega nije stala GTX260...u njemu je bila 7950GT koja je spram ove grdosije kikiriki.

tomycrosound 01.07.2011. 08:50

Evo, na nagovor forumaša (i vas) tj čitajući sve najbolje o antecu općenito, kupim antec 300. Rekoh pila od kućišta.
Imam neko neon kućište po 200-300 kn. Mogu reći da je neon što se tiče čvrstoće izrade i vibracija daleko bolji. ANtecu se stranice izvijaju. Prednost su veliki ventilatori. Inače se bavim glaz produkcijom pa mi treba tišina u "control roomu" i sa neonom sam to postigao sa spužvicama itd..I prednji vent na neonu vuče "odispod". S antecom nema šanse jer prednji otvor je, jbg prednji otvor! Sve dolazi van iz tog otvora, iako su nečujne komponente unutra. Osjetim vibraciju koja dolazi od hladnjaka procesora, koji je također preporuka forumaša.Kupio vent 120 za naprijed da hladi diskove, pa to traktoriše. Ok možda je vent kriv, ne znam mu ni ime. Na 7v neće da se pokrene, sve ostalo je glasno. Na antecu se hdd šarafa standardno, to mi se ne sviđa. Dobro je što je napajanje dolje. Nakon stavljanja taaanke spužve od 3cm na stranice, stranica se vitoperi prilikom zatvaranja i odvaja od prednje maske. Dakle, ventilacija je ok, ali nema neke opcije za dampiranje i diy absorbiranje šuma. Jbg. Ako bi netko kupio za 100kn jeftinije, tu sam.

AlexZG 02.07.2011. 23:45

Pred neki dan kupio one hundred i mogu reci da sam prezadovoljan....Cijena i omjer dobivenog su sasvim zadovoljavajući za normalnog korisnika. :chears:

trouble 03.07.2011. 01:23

Kakve veze ima one hundred sa three hundred? (psim naravno,zajedničkog proizvođaća :D )

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:08.