![]() |
Nisam vidio duži post u ove 3g..:D:beer:
|
Ja se moram složiti sa Mad_Duke-om, Uber Gosu-om i žile-tom, ne zato jer i ja imam "gay"merski Logitech G5 miš, nego zato što zaista postoje razlike u tim miševima. Nekome će to biti nebitno, a nekome će i ona mala razlika što je čini biti dovoljno bitna...
|
Citiraj:
Bolja grafika za pro gaming samo smeta. |
Ma dobro,ali osloniti se na miš od 500kn i izvaliti da ćeš time biti bolji i IMBA igrač je,hm...tražim još izraz,a da mi ne puknu kartonček.:D
Tvoje iskustvo,znanje i refleksi jasno da neće doći do izražaja na MS-u od 39kn sa 2 tipke i kotačom:D,al sad baš ti gay uber-game proizvodi tipa G51 zvučnici,G5 miševi,Fatal1ty zvučne,stvarno ponekad mislim da se radi o poluproizvodima za debile... Miš će ti doći kao zadnja rupa na svirali kad igraš multiplayer,iz iskustva ti pričam da je prvenstveno stvar veze,onda tek kompa,i miš ajde,u shooterima može doći do nekog izražaja.Jasno da je razlika u mišu od 39kn i onom od 399, ali da je baš 10x,ili da ćeš biti 10x bolji igrač ako imaš skuplji...ma, odustajem:D:D:D.:fuming: |
Obicnim smrtnicima nece pomoc ni super duper uber razer XXX.Jedino ak "pro" gejmas onda bi ti mogo pomoc skuplji mis da ostvaris puni potencijal,zapravo u tom slucaju mis moze biti usko grlo ako ne dozvoljava igracu da igra kako si je on zacrtao i da prati svakov njegov pokret.
To ti slicno ovome: slab igrac+skupi mis=slabe performanse :D jak igrac+krš od misa=slabe performase jak igrac+dobar mis=dobre performanse jak igrac+uber mis=super duper performanse:D i na kraju los igrac+los mis=bez performasni XD |
Citiraj:
Nikad ni pomisljao ne bi otvarati temu samu zbog tega, pa ako bi netko od über updejtvanih mouse forumasa bio zlatan dati 2-3 konkretna linka na temu : Zanima koji je trenutno no1 mishko, ili koje su no1 mishke u ovom trenutku kao donedavno nezamisliva kategorija žichne preciznosti. Bas me briga ako je taj prepoznat i medju gamerima. Samo me zanima par linkova na modele koji su stvarno dorasli da budu zamjena za one naj zichane? Ovo je mozda ad-actirana konstatacija buduci da zasigurno takvih modela ima veci duze vremena. Ali zbilja nisam u toku sa novijim mishkama. |
Citiraj:
sa ovim se slazem, ali i sa vecinom dosada sto je napisano. samo sam poboldano, tj promjenio onako kako ja mislim da je nekakva klasifikacija. ali je fascinantno kako je ta ista vecina fulala temu uzduz i poprijeko. jel se tko sjetio procitati uopce pocetak teme? ajmo malo pomoci: Citiraj:
dobar igrac ce imati malo losije "perfomanse" u igrama sa ovim medium, ali koliko? ne toliko da ovaj skuplji mis treba kostati 3-4-5 puta vise. a sva sila svijeta (ovaj, novci) jednom prosjecnom ili ispod prosjecnom igracu nece pomoci da postane bolji, brzi, efikasniji, bla bla igrac. kamoli jedan mis na kojem pise gamer's choice. u tome je stvar, ne koliko su sami misevi postali bolji, kvalitetniji, brzi, fleksibilniji, prilagodljiviji, xyz. a uostalom, svatko kupuje sto zeli. i ono sto si moze prisutiti. ali me smeta kada jedino skupo mora biti dobro, i sve ispod je srot. |
Citiraj:
Inače, Google nije baš teško koristit... |
Citiraj:
Mx Rev? |
Citiraj:
Naravno, niti stari MX 1000 nije za baciti :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se miševa tiče,svakako da te neće učiniti boljim igračem,ali će ti pomoći u igranju,čak su i neophodni.Ja osobno sam skoro pa High-sens igrač,pa se nemogu zamisliti da igram na šrotex mišu sa jako povećanim ingame sensitivityem.Jednostavno nemožeš na malom području kretanja pogoditi točku koju želiš.Sad sam na Razer Copperheadu već par godina,i definitvno je ono što želim,i lakše igram (moja igra se svodi dva-tri cm lijevo i desno po podlozi :) ). Ali isto tako,bitna je i ergonomija miša,daleko mi je lakše igrat na Razeru nego na Microsoft Intelliju kojeg sam imao prije. Evo imao sam prilike probati i nove serije Razera (DA,Lachesis) i jednostavno mi ne odgovaraju,tako da ostajem na Copperheadu do kraja.Važno je pronaći miš koji vama odgovara,a ne nekome drugom. Isto tako,i podloga je jako važna,bitno je da miš klizi. |
Citiraj:
Stvarno jadno malo. Iz iste Logi Hize trackball mi drzi skoro 6 mjeseci na jednom punjenju. Jesu li i ostali konkurentni bezicni misevi ovako rastrosni autonomijom? |
Evo recimo na mom primjeru, meni je za igranje najbolji logitech mx 1000, imam razer diamondbacka i mx revolutiona koji su noviji, precizniji i bolji miševi od mx 1000 ali mi ovaj jednostavno daleko najbolje leži u ruci!
|
Citiraj:
Moguće da je novija serija revolutiona loša ili ima slabe baterije, ali tako je. Ipak ovaj MX1100 se čini dobrim pošto ima izmjenjive AA koje bi trebale trajati barem 3-4x dulje. |
Citiraj:
|
Bežični miš i gejmanje nejdu zajedno :D
|
Evo me opet spamam nepotrebono:fiju::
Rezolucija, "grafika", teksture........se ne stavljaju na 800x600 i ostalo na najnize prvenstveno zbog trzanja jer Quake3, CS, UT i sl radi na 300FPSa i na normalnim postavkama na danasnjim kompovima, ima jedan razlog koji sami necete otkrit ako ne igrate sa "Uber" igracima ko sto su neki od nas imali prilike igrat, dale stvar je u sljedecem: kad znate mapu koju igrate do te mjere da znate kolko RPGu treba od tocke A do tocke B i mozete zazmirit 5 sekundi i kretat se bez da zapnete/padnete onda vam teksture postaju smetnja i zelite ih "ugasiti" (ovo se Morpheus iz matrixa obraca Neu:D) dakle stavljate 8bitne sive teksture a "enemije" bacite u recimo kricavo zeleno ili sl. tako da ako ga vidite i 0.1s u kutu ekrana ODMAH ga zamjetite(inace iduci level nakon ovoga je ilegalan a zove se transparent wallhack) ,bilo bi znaci idealno kad tekstura nebi niti bilo, dakako pretpostavka za ovo je savrseno poznavanje mape/a. Ima jos stvari sa odnosom pixela i dpi-ja na misu sa sensitivitijem i sl. ali to je "mnogo komplikovano" i trazi dane vjezbanja i trazenja svog optimuma(koji svatko od nas ima razlicit). Spam #2: Nepostoji odlican bezicni gamerski mis[tocka] MX1000 i sl. su za preseravanje i ko sto rece thedream to su poluproizvodi za "debile". O manama bezicnjaka ima na netu i previse a i neda mi se sad srat nepotrebno.:beer: |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nisam na cisto sa dizajnom ali svidja mi se da je sa mozgom "unisex" za ruku. Da, kazu pola godine autonomija. Zanimljivo, moram ga ako nista drugo barem probati. http://img207.imageshack.us/img207/8351/editsmio1.png 9 mjeseci? Nek je 3 manje, pa i dalje odlicno! |
Evo onda jos info-a koji nemozes dobiti koristeci ga par minuta:
-mis radi i sa kineskim baterijama, i to po mjesec dana -radi i sa samo jednom baterijom -nevjerojatno je izdrzljiv, svaki dan u zadnje 4 godine padne po 2-3 puta, i jos radi besprijekorno -domet je preko 10 metara - u horizontali, jako je osjetljiv na vertikalni pomak, znaci pazljivi razmjestaj receivera... -svakako ga isprobaj prije kupnje, jer nekim ljudima se ne svidja osjecaj koji pruza dok mices kursor po monitoru -tipke back i forward rade i bez drivera, jedino tilt wheel ne radi bez intelli pointa -brzina pomicanja kursora se mora dosta podici, mis je dosta spor po defaultu -mis fenomenalno lezi u ruci, no to ces vidjeti i sam da li ti pase... Sa alkalnim baterijama s kojima je dosao moj, izdrzao je nesto sitno preko godinu dana, i to u vrijeme kad nisam silazio sa kompa... :kafa: |
Citiraj:
Pa tko bi rekao da MS ima ovoliku ergelu bezicnjaka. Pitam se dal ovaj vredi tolikih para? > Laser 8000 Jao sad tek vidim : Plava Tuta. To nemerem smisliti :( |
kak vam se da ljudi mjenjat/punit baterije svakih 3-4 dana?
repeat every 3 days {do :hitthewal: until (!(battery low))} |
U cemu je problem ostavit mis na docku kad krenes spavat? :hitthewal:
Ovako nesto bi prije ocekivao od kineza nego od microsofta: http://www.microsoft.com/hardware/mo...s.aspx?pid=098 :-)))))) |
Citiraj:
A i u tom režimu rada može izgurati 5-6 sati korištenja. Što se tiče punjenja, samo ga baciš na dock i to je to... pun je za 2-3h, a ja to najčešće obavim po noći (uostalom baterija je li-ion pa ne pati od memorijskog efekta). Citiraj:
|
Frend je nabavio ovo čudo i kaže da je fenomenalan. Navodno je dotični razbio G9 u testovima.
http://www.cybersnipa.com/us/product...3e7a32b9122bd6 Nabavit ga se može ovdje http://www.zola.hr/index.html?lmd=39734.784097 |
joj, to je onaj OCZ, trust, cibersnipa miš...hehe bila je negdje tema...samo im je paintjob drugčiji
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
dosta ovisi o tome kako ti mis opcenito ergonomski pase...meni je npr prelazak sa mx1000 na razer diamondback 3g dao ogromni boost u igrama... bolje mi lezi u ruci i automatski je bolji filing u igrama, josh kad ga se dobro podesi i kad se naviknes na sensitivity...
treba probat par miseva i nac koji ti najbolje odgovara i to je to...po meni nema ovaj je dobar ovaj nije. pricam na osnovu igranja css na steamu. |
Citiraj:
Svidja mi se sto mi pase u obe ruke pa je odvagnuo od Logija. Nije mozda objektivno hvaliti dok ga ni spojio nisam, ali ono u autu sto sam napipao, odlican mishonja :) Pisem u temu a ne na PM, iskljucivo radi Mar-a. Siguran sam da ce ga sad i on uzeti :D Istina da nije über frajerski kao Logi, ali 4 dana i pola godine je ipak golema razlika. Posebno u doba eco osvestenosti :cool: |
Citiraj:
Zadnji dobar M$ je bio Intelli Explorer 3.0, sve nove serije nisu baš kvalitetne, em ode tipka, em kotačić, em preskače itd... Zanimat će me utisak nakon 3 mjeseca :zdero: |
@Mar - ovo ti je u biti IntelliMouse Explorer 2.0 :goood: tako da i dalje upada u tvoju definicju dobrih miseva... Isti takav mis (black leather) meni radi vec 4tu godinu, istina da je u zanjih mjesec dana kotacic poceo stekat - iskljucivo zbog prasine, ali 4ta godina je to... :chears:
http://pce.hostili.com/images/D01306wtb6_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/D01307u2fv_thumb.jpg (napomena - ovo je drugi mis po redu, a ne black leather, da ne bi bilo zabune) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ajmo sad malo on topic. Prije ovoga miša sam imao Genius ergo 525 koji je odličan miš nekih 2 dana i onda se počne raspadati :D. Tipku za povlačenje noža imam uvijek na palcu pa tako i na ovom miši. Kod erga brzina prijenosa kasni desetinku sekunde, dok kod trusta poteže nož isti trenutak. Ima gluposti koje su bitne kod igranja, ali to su ti sitnice koje možeš zapaziti samo ako ih tražiš. |
Preciznost miša u igrama jednako je bitna kao i preciznost i odaziv mjenjača na sportskom automobilu...
Ako voziš peglicu, ni ne treba ti mjenjač, nego vučna služba. Ako voziš audi, a imaš mjenjač od TAM-a, vjerovatno će te prejebati običan WV Golf 4 na 505 metara... Jel sada jasnije tipu koji je objavio temu? |
Citiraj:
A ako si loš vozač, ni auto klase Ferrari/Lamborghini/Maserati NE pomaže!!! |
Citiraj:
Ja sam pričao o mjenjaču, kao dio auta koji je sličan mišu na PC-u, jer dobija onaj "input" koji je presudan kod brzinskih utrka.. Loš shift, vidimo se nagodinu, tada više sreće... |
u školi sam radio u fotošopu na mišu za 30kn i popizdio sam, em svako malo preskoči idem ga pomaknut samo mrvicu gore on ode previše ili kliknem jednom, a on klikne 2 puta, doma imam miš za 120kn i sve ide lijepo i glatko i nema preskakivanja i tih sranja ali kad sam došo frendu koji ima G5-icu to je pilo prelijepo, sve ide super i precizno
tak oda ja konkretno u PS-u osjetim veliku razliku između 30kn 50kn i 400kn miša |
Citiraj:
Btw. košto je 66 Kn. :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:07. |