Citiraj:
Autor Gabre
(Post 1146864)
da li si ti uopće probao instalirati takve windowse i raditi s njima neko vrijeme..
takvi windowsi su za normalnog usera neupotrebljivi, izbacano je sve van, nema podrške za jezike, uglavnom bacaju milion errora itd itd... ;)
probao sam ih više, probao sam nliteati svoje windowse, i na kraju zaključio da me tih 500-1 Gb prostora više na disku neće upropastiti, ali zato imam potpuno funkcionalne windowse... a da rade nešto brže baš i ne... tuneup-om možeš puno stvari nakon instalacije podesiti i to je to..
|
Ja sam ih isprobao nekoliko (uključujući i ove koji su gore navedeni) i osim toga sam ih ja i napravio u par navrata i to kolko su (ne)funkcionalni je direktno proporcionalno iskustvu onoga ko ih je radio o tome što smije, a što nesmije ubit...
Inače kao što dobro znaš neke stvari je
nemoguće ukloniti bilo čime jednom kad su instalirane ali ih je moguće (s određenim manipulacijama) nikad ne instalirati naravno tu se povlači pitanje - kolko je glavobolje vezano s tim i u većini slučajeva se ne isplati gnjaviti za parsto mega koje neznače ništa
danas jer nekad to i nije bilo baš tako...
Ovi gore istina nisu baš za običnog balkanac usera ali en zato jer ne valjaju generalno nego jer je to eng verzija i u nju nakon instalacije ugurati HR tastaturu je malo frustrirajuće iskustvo za takvog usera...
Citiraj:
Autor Baja 001
(Post 1146985)
Evo ima dosta izlaganja na temu. Konkretno meni se ne sviđa kod Winsa (pa i Viste) da se sve vuče od prije, tj. ništa nije napravljeno iz početka (kernel). Sada W7 je kao reveolucija u tom smjeru, jer će napravit sve iz početka, i to pozdravljam.
|
Pšššš... Nemoj da te Bubba čuje jer ćete se jako posvaditi oko toga, ne dirajte mu snippetse... ;)
Načelno je ljepo misliti i zanosit se idejama kako će se "sve napisati iz početka" i bit "bolno optano" ali u stvarnosti to nema smisla i uopće je jako teško to izvesti tako da ne vjerujem da će na kraju biti stvarno i ostvareno to što tavrljaju u redmondu...
Kad pređu određeni iznos koji će spiskat na razvoj toga shvatit će da to neće moć prodati pa će u glavama exekutive proraditi kompromis i u njih će se stavit sva kompatibilnost koja treba da se mogu prodati - i bit će nova Vista ili XP ili kaj već oćeš...
Citiraj:
Autor Baja 001
(Post 1146985)
Što se tiče software, tu se strogo protivim *AUTO* instalaciji, tj. volio bi da postoji mogućnost odabra aplikacija za instalaciju.
|
Mogućnost odabira postoji samo ne za obične usere - one iste koji ionako nebi znali kaj odabrati...
Citiraj:
Autor Baja 001
(Post 1146985)
Isto tako ovo pljuvanje po Visti, je opravdano. Ljudi se jednostavno boje onoga što ima je strano i neobično, jer jednostavno nemaju volje, snage, samopouzdanja otkrivat/učiti neke nove stvari. Isto tako, Vista po meni nije ništa manje bolja od XPa. Svi koji govore ždere RAM i sl. neka pogledaju konfe. Malo od nas ima ispod 2GB RAMa, što je dosta, a ima ih dosta sa 4GB i +. Kada sam uzimao prije par godina računalo, onda sam pljuvao na Win XP jer, mi je 512MB bilo malo za igre i sl. Naravno da sam se prilagodio, i kupio još toliko RAMa.
Sada kada je izašla Vista nepada mi na pamet, da se pljujem tako agresivno, jer znam da će kad-tad HW biti sposoban ( i je) da sve normalno pogoni.Isto tako gledam pozitivno na W7 jer će se rješit starog Hwa i ostalih gluposti koje su pumpale Vistu.
Što se tiče korisničke strane, izmjene u sučelju su mi OK, jer mi nije problem malo istražit i naučit nešto.
|
Problem je što esencijalno sa Vistom ne dobivaš ništa naprama XPa, potencijalno ona ima nekih prednosti (bar na papiru) ali u stvarnosti ih jednostavno - niko ne koristi jer - pogađaš, svi programi moraju biti kompatibilni i s XPima (pa i w2k) i tako sve propadne još na crtaćoj dasci...
Vista je ok ako je se shvati kao "most" u kojem će se moći pokretati i "stare stvari" i "nove stvari koje tek dolaze" jedini problemčić je u tome što se nove stvari - ne pišu (niti se budu tako skoro) jer se nikome neda/ne isplati pisati kod ispočeka i tako je puno profitabilnije i lakše jednostavno ga kopirati odprije i malo doraditi uz pokoju novu funkcijicu i ljepo uglancano sučelje...
Evo kao primjer - ja sam sa Photoshopom od verzije 4 i skoro na svima sam imao priliku raditi i iako postoje definitivni evolutivni pomaci na nekim poljima (baratanje tekst layerima i neke druge stvari) generalno kad gledaš osnovnu namjenu i funkcionalnost tog programa - svejedno ti je imao 4 ili CS3 instaliran na stroju...
Citiraj:
Autor Shifty Gypsy
(Post 1147248)
Nisam ih isprobao, ali se slazem sa vec spomenutim da bi prilikom instalacije najbolje imati opciju instaliranja ovog ili onog. Ja npr. ne korisim paint - imam ps cs3.
|
Načelno se slažem s tobom ali si odabrao rđav primjer jer ovi koje si ti linkao
imaju u sebi paint, oe i još dosta gluposti...
Edit:
@Baja (ovo dole :D)
Citiraj:
Autor Baja 001
(Post 1147561)
Makar CS3 ima novu (ružnu) ikonu.
|
Bogami tu si u pravu...