![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Abit je naravno moja sljedeća ploča, umrli, ne umrli. Uzeo sam Gigabytea jer nisam imao izbora. Ali nije mi žao. Ploča radi rock stable već godinu dana, čipset je naravno vruć, ma sve je vruće i puno prašine..Poče ću čistit kad garancija istekne. :D A što se tiče moje obožavane IC7-MAX3..Oženio bih je da mogu :D Zujalica je zamjenjena drugom zujalicom koja je sad crkla pa je čipset na pasivi, a to bi trebalo sredit. Jedino me nervira što LEDica od biosa svijetli crveno od ong samopopravka. I šta je onaj OTES nemoguće skinut a klima se. |
Steta za Abit ako odu, prije par godina na njihove ploce se gledalo ko na neka bozanstva :)
Istina da su u zadnje vrime oslabili ali ja bi da su i dalje tu, barem radi izbora pri kupovini |
Ne sviđa mi se prorjeđivanje tih firmi ali ako moraju nek idu...
Evo i ja imam dobrog iskustva sa Abitom (NF7-S) preluda ploča, radila i kasnije se pokvarila mojom greškom al i dalje je radila uredno (jedan mem utor mi nije radio). Tor i meni je ovaj Asus već dugo u kompu i radi odlično, FSB do neba, support super. Soltek također nemogu se sjetit točnog modela ali najbolja Socket A SDR ploča. Još kad se sjetim jumpera na ploči i klokanja sa šerafcigerom :D |
Drago mi je da je netko spomenuo K7 povijest ABITa. :D
NF7-S v2.0 je bila i ostala the ploca za K7 AMDejce, u vrijeme kad je μ-kod radio tocno ono cemu je i bio namijenjen: unlockao multiplier. Kada je Epox bio high end, a koristio je Realtek umjesto Soundstorm APUa (ABIT: SS), NF7-S nije pala na neVidijine spike oko 400, U400 i kako su sve zvali kasniji nForce2 MCP-i. Umjesto da se bace na produkciju potpuno nove ploce, ljudi su izdali BIOS. BIOS je bio potpuno dostatan da ploca prezivi 3-4 revizije chipseta, odnosno 3-4 nova chipseta. I nadmashi ih. Radila je sa 20% overclockanom DDR sabirnicom (200->240MHz), od kraja 2002. do (gotovo) sredine 2008. :care: I mislim da radi i dalje, samo je promijenila adresu. :D:D:D |
Mislim da je DFI Infinity rev. B the ploča za AMD K7. Ak me memorija dobro služi, ali je bila skupa ko suho zlato, i odmah nakon nje je bila NF7-S i AN7.
|
Citiraj:
Moja IS7 je radila 20-tak dana sa 10-tak prerezanih vodova rock stable. Nisam mogao vjerovati. Onda je crkla i dobih novu na reklamaciji :D i evo radi kod kolege DJ Distinctive vec godinama skupa sa prescottom na 3GHz. Imam jednu IC7-MAX3 koja radi kao i prvog dana kada sam ju nabavio. Vise radim na toj konfi nego na ovoj novoj. P4 2.4C 4x512 Kingmaxa na 500MHz 9800XT koja je to gaming konfa bila... |
Citiraj:
Dakle, AN7 je bila so-so, a za tada, 500-600 kn-icha, NF7 je bila bog bogova. Ma... da je DFIjka i zlatom bila optocena, NF7 je bila overclockers/enthusiast BB paradajz(citaj: raj:care:). A spoiled bratz i overclockers/enthusiasts nisu (nuzno) iste kategorije. :D Ugl, steta ABITa...a slabi su vec duze vrijeme (marketinski, mislim). |
Citiraj:
|
Al ste se ispuhali sam starim s.A i 478 plocama hebte. Dajte vi meni recite kakove su nove ploce. Ab9 ,IB9 , nove AM2 ploce itd itd s kojima se uopce nisam susretao. Jebes firmu koja zivi na staroj slavi. Koga briga za stare. :D
|
I nove su dobre. One malo skuplje su odlične. Evo, koristim AW9D-MAX što predstavlja vrh ponude nekadašnjem x975 chipseta. I zbog bilo kojeg razloga mi ne treba novija ploča. To bi trebalo biti dovoljno.
Nisu oni pali u kvaliteti nimalo. Drugdje je puklo. |
jel na kraju ovo službena informacija ili samo nagađanje?
inače planirao sam kupiti Abit iX38 quad GT, ali izgleda da neću zbog ovog... |
Citiraj:
Svi znaju za fatal1ty-a i svu pompu i proizvode ovog branda. Vjerojatno uzrok treba traziti (u drugim) komponentama/djelokruzima poslovanja, eventualno onima daljim od tehnicko/tehnoloskih podrucja njihove proizvodnje i proizvoda. Ne znam, mozda clanak da naslutiti, bar ovaj dio: Code:
As for the future, our moles suggest that USI who is Abit’s parent(MBO, rekao bih) na dio consumer electronics segmenta. ABIT za mase... I cini mi se kako je ovo input izvana. USI, ili tko vec. Moguce je (ah, spekulacije) kako vanjski partneri nisu bili zadovoljni performansama produkcije, u smislu efikasnosti poslovanja, pa su uslijedili budget cuts... recimo, prvo u marketingu, zatim u smanjivanju kapaciteta... tko zna, bla, bla, bla. Bilo bi doduse zgodno promatrati rasplet situacije, jer mi nesto mirisi (i) na prodaju ovdje. |
A dobro ako se ne varam,ostaju nam uvijek Intel - Intel ploče zar ne? Ne svijetle,špricaju,nit je plavi PCB sa narančastim PCI utorima,ali su rock-solid, funkcionalne,ne pretjerano skupe i pružaju sve što je 90% korisnika i zahtijevalo u normalnom radu.
|
:Dma koji intel, điđabajt.
Šteta Abit mi je uvjek bil no.1 samo što su uvjek bili uber skuplji od konkurenata. |
Citiraj:
|
kako sam već rekao na jednom forumu... nek krepaju i oni i msi skupa s njima, zapravo svi koji se drznu staviti rozi bios na ploči i takve slične kerefeke (layout abita je ponekad stvarno graničio sa mladeži i drogama).
ajde drvlje i kamenje slobodno na generaliziranju, ali ovo sve je debeli imho i 100% sam uvjeren da ni abit ni msi neće mog napajanja vidjet iz jednostavnorazloga što postoje bolje ploče za moje zahtjeve/prohtjeve/želje/izdrkavanja... za abita sam zapravo 110% ziher :D p.s. ograđujem se od starijih serija već prije spomenutih - genijalna nf7 kompletna serija, ic7 i tako to. msi recimo ni tada nije imao ploču vrijednu spomena :) |
Citiraj:
Imao sam prije NF7-S v2.0,bile su poslije revizije koje ni za kurac nisu bile. Bila je pila za tu godinu 2003.,ali nije me impresionirala pošto je bila kineskinja,nije htjela preko 215fsb ni pod razno.. |
Šteta stabilnih ploča. Zaboravit će se Epox i Abit, kao što danas nitko ne spominje Soyo. Ali zato ćemo za koju godinu doma imat Asus veš-mašinu, Asus frižider i Asus mikrovalnu. Tako se valjda opstaje...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mene su do sada najbolje služile upravo Intelove ploče. Prva Intelica koju sam imal bila je temeljena na i815 chipsetu i radi dan danas u kooperaciji sa starim Celerončekom ;) Doduše imao sam dobra iskustva i s Asusom (P4S533-E), Abitom (AG8) i Gigabyteom (965P-DS4)...ali sam se kod svakog od ovih proizvođača susreo i s razočaranjima. Trenutno sam na Intelovoj ploči i najvjerojatnije će i sljedeća biti Intelova ;) A što se Abita tiče, žao mi je (ukoliko se ova vijest ispostavi istinitom)...imali su doista predobrih proizvoda. |
Meni su baš sve stare intelove ploče katastrofa zbog komponenti koje ugrađuju...
Uz njih si obavezno kupiš 3 seta svih kondezatora koje se nalaze na ploči... :D |
Kad ih je proizvodio Asus.
Sad ih radi Foxconn i stanje se popravilo ;) |
Sa Asusom nikad problema, Intel, ok al ne za prezahtjevne korisnike, Soltek ..eh da vrlo zanimljive ploče, Abiticu nisam nijednu do sad imal...:(:(
|
Citiraj:
Zujalica sam imao cca 10 komada, i RAK-u sam jednu poslao free uz Abit AI7(prva zvijerka sa µGuru chipom), abit support ih je dijelio kao na traci, samo je trebalo mail poslati, i ^SU^ to dobro zna :D Na Abitu sam otkad sam prodao Asus TUSL2-C i raskrstio s Asusom jer je P4 serija njihovih ploca bila koma, a Abit BH7 prava mala zvijercica :) Eto samo da oom topicu dodam da su se pojavile nove abit ploce na P43, X48, P45 chipsetima, a i najavljuje se vec i X58 Nehalem bebica. http://www.abit.com.tw/page/uk/mothe...ages/title.gif Abit je promijenio strategiju koliko vidim na njihovom forumu i ne stanca vise ove mass effect ploce sa stotinu revizija koa Điđibajt i Asus, koliko je to dobro ili ne, vidjet cemo. Mene osobno veseli jer ce biti samo par modela koji ce se detaljno srediti sto s BIOS-om, sto s layoutom i imat cemo rock stable platforme. |
Citiraj:
|
Eh, kao da postoji ikakva razlika izmedju 4x i 8x AGP-a...marketing, nista vise. Inace moja ex-BH7 i dan danas pere sa P4 2.4B( bez HS-a :D ) kod moje sogorice, godinama usprkos ;)
Inace, bas citam na abit-usa forumu da je i Hexus, koji je dosta provjeren site objavio da Abit napusta proizvodnju maticnih ploca sto im diktira njihova maticna firma USI i baca se na consumer elektroniku. Steta. Citiraj:
|
Jel onda prestaju ili nastavljaju s proizvodnjom? :D
|
Nista, mozda kupim Abit-ov shpaher ili fridz u buducnosti :D
|
Citiraj:
Svakako, Abit SoftMenu i Abit µGuru je promijenio svijet maticnih ploca, ma sto mi trkeljali o tome. |
Evo promjenili su onu finu straicu u neko bezlično sranje.
www.abit.com Odurno. :D EDIT: Moja greska, zaboravio sam dopisati .tw.:no2drug: |
IC-7 najbolja ploca za P4 ikad [tocka]
http://img.w3dizajn.net/images/Abitogu9.jpg |
IC7-MAX3 :care:
Najjaca ploca koju ikad imah, uzeo sam je rabljenu, sjecam se da me cijena+trosak dostave kostao ravno 666 kn (600kn ploca, 60 dostava i 6 kn prozivije u banci za uplatu na racun) :fuming: :D Jedino sto mi je kod nje falilo je paralelni port, ali prezivio sam :) |
Sad kada bih negdje našao da se može kupiti polovna kupio bih je bez razmišljanja i na nju stavio neke zvijeri (iz tog doba). Čisto fetiša radi. :D
|
Imah, probah, zadovoljih se :D
To je valjda jedina ploca koju necu prodati, cak ni ako ne crkne necu ju pokloniti :D |
|
Ne znam odakle Milosavu taj link, i dalje je main stranica ova:
http://www.abit.com.tw/page/en/index.php Kao i ova koja je referentna sto se foruma tice: http://forum.uabit.com/index.php Ona Milentijeva je nekakva shopping stranica koju valjda nitko ne koristi. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Eto na direktno pitanje na mail kazu da ce drzati i dalje podrsku zivom...zivi bili pa vidjeli ;)
Citiraj:
|
Naravno, bilo bi krajnje neozbiljno da ne ostane podrska. To su duzni ispostovati.
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:54. |