Citiraj:
Autor Mar
(Post 1119266)
Vidim da nitko nije skuzio polemiku oko cijene.
Stvar je ta da je GTX280 2 mjeseca ranije dobio veću ocjenu iako nije značajno brži od 4850/70 kartica, da u to vrijeme je koštao 2-3X više, tj 500-1000kn više nego što sad košta X2.
Meni ovo nije nikako jasno, to je kao da HD3870 dobije bolju ocjenu od HD4850 jer se ova druga, eto više grije, no to što je najbitnije - da je performansama najbolja kartica dosad po najnižoj cijeni dosad (za najbržu karticu) te dobije 88%.
2 mjeseca prije, GTX 280 je dobio 90% s tom razlikom da je košta 500-1000kn više.
Sad neka mi netko to objasni....
Hipotetski:
Da sad izađe grafička koja je 5x brža od X2 i da košta 10000kn - trebala bi dobiti višu ocjenu samo zato jer je omjer cijene i performansi najpovoljniji.
To što će takvu karticu kupiti malo ljudi ili što je "neisplativa" jer će za 1g takva koštati 1000kn nije uopće bitno kod ocjenjivanja.
Mislim da bi se trebao uvesti neki stanard za ocjenjivanje tipa Kuna/FPS te bi kartica s najboljim omjerom trebala dobiti i najvišu ocjenu, neovisno o tome da li spada u rang 500 ili 5000kn.
edit: jebem ti ocijene :D
|
Citiraj:
Autor thedream
(Post 1119439)
Ma da obje koštaju 2500kn nipo žalosti,al nije u redu stavljati 280 sa korigiranom cijenom u test ako znamo da je i ona kako kaže mcG bila po 4000+ kn kad je došla,eh sad,da je ovaj test zakasnio,kojim slučajem,mj,dva dana..pa da i 4870x2 padne cijena na 3000,3200kn,to bi onda bilo to, prava usporedba,i nikom ne bi padalo na pamet pisati cijenu kao minus za high-end karticu ili razinu buke i toplinu.
To je jednostavno cijena implementacije DDR5 memorije, GPUx2 se sam po sebi da ohladiti ali ostaje izuzetno brza memorija kao problem.
No opet,po ko zna koji put vrtimo se ukrug a svaki komad HW ima svog kupca i pitanje je dana kada će user-recenzija najsnažnije 48xy x2 kartice na našem forumu.:chears:
Zdravi bili..
|
Citiraj:
Autor Jelc
(Post 1119697)
Kaj se tiče ocjene-prisjetimo se malo superskupe (u ono vrijeme) Zotac GeForce GTX 280 AMP! kojoj su pod minus išli pa je dobila veću ocjenu:p
|
Citiraj:
Autor krešo
(Post 1119821)
Zašto viša ocjena:
1. Ipak je nešto tiša od HD4870X2
2. Peak joj je 50W niži, a ima i napredniju kontrolu potrošnje (idle 25w, blu-ray reprodukcija 35W)
3. Odlične performanse za single-chip
4. Odlične GPGPU predispozicije
5. bolje se clocka od Radeona
6. niža radna temperatura
7. ne pati od problema homogenog multi-GPU rješenja (HD3870X2, HD4870X2) kada rast performansi ovisi o softwareu (igri)
8. mislim da ima i nešto duži garantni rok što je bitno ako znamo da se radeoni znatno više griju...
Naravno sve ocjene treba staviti i u kontekst trenutka u vremenu kada je testirana.
|
covjek vam sve rekao. i onda i danas je 280 kartica takva kakva je. a radojka isto tako. i za godinu dana ce biti takve. a 280 ima pluseve koje je kreso naveo, i oni ce tu uvijek biti. a radojka kaj god da radila, nemoze to stici.
ona je to stigla testovima. i nema se cega sramiti. svoje minuse nadoknaduje brzinom.a opet, zar je bas toliko brza od 280? nije, no par fpsa u testovima ne znaci da ce bas biti toliko brza u realnom zivotu citaj gejmingu.
vrlo je tesko ocjeniti takav komad hardwera, jer je vec u samom pocetku hi-end, od njega se ocekuje jako puno, pa je razumljivo da mu je svaki minus, ovo osobno mislim, duplo vredniji od neke obicne kartice. to bi recimo znacilo, da ako je vec postajala slicna kartica na trzistu, proizvodac koji izda novu generaciju kartica, a ona ispadne losija karakteristikama od starije, recimo zagrijavanje ili potrosnja, zasluzuje dupli minus zbog toga.
bez obzira kaj je ta sad najbrza bla bla ipak je po dosta karakteristika losija od konkurenta.a 5 fpsa vise ipak nije nikako vrednije od problema koji mogu nastati losim hladenjem ili velikom potrosnjom.
sve je to napuhana reklama kojom se picekashima izvlaci lova iz dzepa. vjerujem da imate stol s dva kompa, i da nemate pojma kaj je u njima, da su instalirane igre po vasem izboru, i da je poslozeno sve kako treba, da 99% ljudi ovdje nebi prepoznalo koja je kartica u kojem stroju.ovaj 1% ostavljam za one marsijance s telepatskim sposobnostima :) :) :)
stoga..cemu polemika oko 2% razlicite ocjene? mozda sokre naprosto vise voli nvidiju...pa kako moze, dao je njoj prednost..recimo..a moj puz je brzi od susjedovog, pa je eto,trenutno u vodstvu od sest cm pred njim na trecem mjerenju na 20om metru...u utrci na 5km :) :)