![]() |
Citiraj:
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=HX+520&x=0&y=0 |
corsair 650 tx
|
A evo za Strider-a mogu reć da je nečujan i mlak na dodir. Zrak koji izlazi van njega nije vruć, gurao sam nos do njega ( ventilatora ) jer kad sam ga ubacio zbilja se ništa nije čulo pa rekoh.., je radi ovo bokca mu :D
Kablovi su dovoljno dugački i ima ih ko drva te su ljepo upakovani i da ih se fino složit, posakrivat, nisu kruti. Što se napona tiče nebih znao puno reći/pomoći jer nisam nešto isprobavao. Malo oc proca na 3,6GHz i dok sam imao Gainward 9600GT GS na 760/2300 nije uzrokovao nikakve nestabilnosti niti se napajanje pregrijavalo, čulo, i dalje je iz njega pirilo mlako... Eto... |
nikakvi Corsair ne dolazi u obzir jer ga nemam gdje kupit u VŽ-u.Vjerojatno bude Hiper
|
Ako ti šta znači chiefovi koje si navea su modularni za razliku od hipera ... možeš uzet i najjeftinijeg, 600W će ti bit dosta.
|
Je znam..uglavnom Chif ili Hiper ću uzet.
|
Citiraj:
|
Glasam za Silverstone ili neki od Corsair/Seasonic serije.
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
molim preporuku napajanja
...za buraza. AMD 5000+, AM2 , Gf 7900GS, 2 GB RAMa
ja imam chiefteca GPS 400AA-101 A i osobno mi je mrak napajanje, no ja ne znam ništa. Pa ono, da mu ubodem to ili da uzmem nešto drugo? Eh da, mora bit što tiše... hvala i pozz Shoki P.S. zanm da ovog chiefteca postoje dvije vrste, PNF i KNF (ak se ne varam...), koja je dobra? thx |
Jesi siguran da nisi pobrkao lončiće,Fortron je PNF :stoopid:
|
vjerojatno jesam, zanm da je bilo PNF i ?NF, i znam da je jedan bio dobar a drugi ne :)
uglavnom, evo što sam iskopao čitajući okolo: FORTRON 350W, PNF, Super Silent, 12cm ventilator, ATX2 FORTRON 400W, PNF serija CHIEFTEC 400W, GPS-400AA-101A - imam ovo, po meni mrak napajanje, nikad problema, stabilno CHIEFTEC 450W, GPS-450AA-101A Eh sad, koje od toga? Prioriteti: 1. stabilnost 2. tišina 3. future-proof (da bude u stanju pogonit eventualne dogradnje kompa u budućnosti) hvala shoki |
Fortroni su dobri, ali pate od manjka konektora.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115736 |
Ovaj fortron od 400W mislim da je taman.Dosta je za tu konfu i 350,ali tražite nešto future proof.
|
hvala!
|
NEEEE! nemaju Fortrona 400 u adm-u.
Sljedeći izbor bio bi...? |
350 ;)
|
350 PNF. Dosta ce mu biti. I previse. BTW Fortroni postoje PNF i THN.
|
Ovaj moj/tvoj Chieftec GPS-400AA-101A. IMHO, ovi Fortroni (pogotovo 350W) su malo previše dignuti u nebesa. Osobno sam ostao razočaran kad sam kolegi pospajao komponente i vidio da nije ostao ni jedan dodatni molex konektor. A ima dvije prže, grafu i disk. I s tim da padove napona i lošije instalacije koje imam u kući Chief kod mene bolje trpi, njemu se komp obavezno ponovno pokreće uslijed istih. Jedina stvar je što je u loadu Chief dosta glasniji (ne struže ali se čuje jak propuh) dok je u idleu to ista stvar.
|
hvala svima.
Ubost ću mu ćufteka jer je spominjao nekakav SLI u budućnosti... pozdrav! |
pa jebo ih ja. nemaju ni ćufteka 400W, samo od 450W. Sad mi se to čini malo kao overkill...
ništa, odoh po ćufteka 450 |
Ak ocete future prof nek se rastegne jos 100kn do corsaira vx450 bolje imat kvalitetno napajanje(ne kazem da ova nisu kvalitetna) i sa 5g garancije,a sigurno bu mu bilo dostatno za svaki buduci upgrade!!!
|
meh. uzeo ćufteka 450.
hvala svima i pozdrav! |
Napajanje do 600kn max
Pozz svima.
Trazim si najbolje napajanje za 600kn(SAMO U HG šrOTU ILI VE-muLJU) Nasao sam Chiefteca od 700W za 550kn a sad se pitam koliko ono ima u stvarnosti Watti? hm.. Ako znate neko bolje iz ta dva shopa samo mi preporucite. Konfu vidite ispred mog imena.. A to napajanje bi mi sluzilo za nadogradnju u buducnosti .. |
S obzirom da je pitanja i zasebnih threadova koji se otvaraju na dnevnoj bazi previše, sva pitanja oko toga koje napajanje kupiti za određenu cifru (bilo to za 200kn ili 800kn), postavljajte u ovaj thread.
Molim Vas da prilikom upita napišete:
Ostala pitanja poput usporedbe određenih modela za sada stavljajte u zasebne topice. |
Hm,dvije trgovine sa najukurcu ponudom napajanja(a i ostalog).
Neznam,ovaj OCZ nije loš.Možda će netko imat bolju ideju. http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=7710007 |
Znam,da :(
A jbg.. A druga misljenja? EDIT:VIdjet cu jos,nitko bas ne preporuca OCZ. |
Koji PSU?
Evo komponenti samo nemam pojma koji PSu i koliko jak
MB Asus AM2+ M3a32 MVP/DeluXE-WiFI-AP -1250kn AMD Phenom 9850 BlackE -1145kn Sapphier Hd 3870X2 -1830kn ddr2 patriot Signature line 2GbX2 -537kn Hdd Western Caviar 250GB,16mb -328kn SONY NEC OPTIARC AD-7201A -168kn Kučište Point of view turbine -261kn + Neka TV kartica(preporuka bi bila fora ne pre skupa) i možda u skoroj budućnosti bi otišao u crosfire svijet :D unaprijed hvala |
ko ti je to slagao te gadno opeljesio... hd4870, kingmaxi itd, no nvm...
corsair vx 450 ili 550 |
Tagan ;)
|
zapravo sam si ja slagao
htio sam 3870x2 da si kasnije možda piknem još jednu pa da imam 4 grafik chipa a ubo sam si patriot jer u biti neznam malo je skuplji(20kn po keksu) a bolje zvući od kingmax mars |
Samo da ti otkrijem jednu tajnu:
3870x2 je (iz)radjena u starijem (grubljem) tehnoloskom procesu koji zahtijeva vise struje -> zahtijeva kvalitetnije/jace napajanje -> povlaci za sobom vecu disipaciju topline -> zahtijeva kvalitetnije hladjenje chipa/ostatka kompa -> dovodi do povecanja buke generirane od strane kompa .... Uglavnom spomenuta 4870 ima bolji omjer performanse/potrosnja i perf/cijena, ima manje/slabije zahtijeve za hladjenjem i na kraju krajeva puno ces lakse/kvalitetnije/tise/hladnije s njom izvuc XFire nego sa 3870x2. A sto se tice RAM-a, ako oces dat vise za njih uzmi te svoje, ako zelis ustedit -> MARS |
Koje napajanje za Quad Q6600 i ostatak konfe ?
Kompjuter je za igranje.
Grafička će vjerovatno iti 9800 GTX. Memorija Cruical Ballistix 2x 2GB 800MHz, ... ploća DFI Lanparty P35-T2RS, DVD RAM, 250 Seagate 16 MB 7200, napajanje koje sam mislio: Corsair 450 W ATX 2.2, .. Al činjenica da Q6600 troši cca 170 W idle, i na maxu oko 300 (iako: http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=3066&p=2 tu pše 215) nje mi to jasno, na jednom siteu piše da ide preko 300, 350, tu piše 215?! Al to i grafička koja ždere oko 130 W me straši,.. možda ja to sve krivo gledam, no čitam toliko toga, treba sve to poloviti, a onda još i razumijeti :lol2:. Isto tako bi molio odgovor na pitanje oko ploće (znam da je to OT za ovu temu, no zanima me je li ok odabir ima li nešto bolje za te ili manje para) Zanima me i je li dovoljan BOX cooler, ako se Q6600 neće clockat, koliko je glasan taj BOX, što mislite o tome svemu. Hvala unaprijed. |
To je potrošnja cijelog kompa.....u svakom slučaju će to napajanje biti uvrh glave.... :goood:
|
pitanje u vezi napajanja
Dali je netko radio s ovakvim napajanjima COLORSit -Power Supply 550W,
ja sam sada prvi puta cuo za njih, pa me zanima kakvi su, ako je netko imao takva iskustva,... dosta su jeftinija od ostalih,... tu sam ga nasao, http://www.h2-shop.com/katalog.aspx?...a&ID=1&ID2=103 a evo i njihova stranica, http://www.colors-it.com.cn/03_produ...n_id_search=21 hvala |
u ovom slucaju vrijedi ona stara : koliko para toliko muzike :kafa:
|
Citiraj:
Riječ dvije o konfi... Ako uzimaš 9800GTX, onda uzmi 9800GTX+ koja je na malo većim taktovima i u 55nm pp. Druga solucija bi bila 4850 sa boljim hladnjakm (toxic ili ova). Može i 3870/8800Gt polovno, neđu se već za 600kn. :) 2x2GB mema, ballistix znaju raditi probleme, a ako nećeš clockati...kingmax bi bilo bolji (i jeftiniji) izbor. A i kingmaxi znaju ići visoko, tipa do 1000Mhz, a ballistixi tek malo više. Imaš i jeftinih Mushkin kitova u HG-u i Hardveraju. Za ploču bi bilo pametno da razmišliš o P45 chipsetu, moj favorit bi bila recimo gigabyte EP45 DS3P :) Pošto se radi o kompu za igranje, Q6600 nije pravi izbor...još pogotovo ako neće biti clockan. Moj prijedlog bi bio E5200/E7200 i clockaj ga na ~ 3.2GHz. Ako ne želiš clockati, onda E8400/E8500. Box hladnjaci na 45nm procesorima su dosta manji, a za buku ne znam. Moj box na E6700 je tih, ali recimo box od celerona 420 je bio za počupati uši. :D Ako bi uzimao hladnjak posebno, odličan izbor bi bio Xigmatek HDT S-1283. VX450 je odlično napajanje, ali za 100kn više možeš uzeti odlično TX650 napajanje, koje ima i 8pin PCI-E konektore. Jeste da nije potrebno tako snažno napajanje, ali kada je tako mala razlika u cijeni... :) |
e7200
asus p5q pro club3d 4850 2x2gb ddr2 800 500gb disk dvd prža To je to.. Poželjno ispod 400kn.. Ne treba mi ništa pretjerano future proof jer neću ništa drastično nadograđivati (tipa još jedna grafulja i sl) sem možda još jednog diska ili u dalekoj budućnosti još jedna pločica rama. Samo nek je stabilno i relativno tiho. Vidio sam chieftec 450w u hg spotu za 299kn ili možda radije neki fortron? Eto, unaprijed fala na odgovoru. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01. |