![]() |
kod necckermana još moraš dodat 25 kn poštrine
|
Citiraj:
|
Evo samo da javim, nažalost nigdje nisam u dućanima našao jeftine utege, pa sam odustao od toga. Na kraju, jučer mi je uletila prilika kakvu Đu ne propušta :D
Dao sam 150kn za polovne, ali mislim da se isplatilo: http://www.imagesforme.com/show.php/133630_uteziga6.jpg Znači u paketu je došlo: 2x5kg crvene bučice 2x kratke šipke od 2kg sa osiguračima 4x5kg uteg 8x2kg uteg 4x1kg uteg i prastari abwheel :D, ali kotura se ;) Uglavnom, po onome kaj sam vidio po dućanima, prošao sam i više nego dobro. Hvala Siniši sa UF foruma za brzi deal :beer: |
Citiraj:
Super si prošao. Sada opleti... :beer: Još ti samo fali klupica :) Ako želiš da imaš prsa ko švarceneger, javi da ti pokažem jednu prehebenu vježbu. Kada sam ja krenuo, prsa naotekla i skoro pobro batine od cure jer su moje bile veće :roller: |
Citiraj:
|
Citiraj:
3-4 vježbe za prsa, 3 serije, 8 ponavljanja, 23kg svaka ruka, pa 20-itice, pa 17-ajstice za kraj. Nakon takva dva treninga sam dobio upalu, doslovno podljev u sisama :D Nakon 10-ak dana je tek prošlo. Ako misliš na neku dugoročnu promjenu, barem 6 mjeseci je potrebno da se neki ozboljniji rezultati vide. (fizički) Ako se gleda napredak u smislu težina, ako se po pravo radi...ide jako brzo na početku. Recimo, sa 80kg maximale na bencu, za 3-4 mjeseca (povremenih treninga) sam došao na 105kg...ovisi što se radi. Ja ne smijem raditi na masi i maximalnoj snazi zbog sporta kojim se bavim, ali ako je cilj povečanje mišične mase - to je jako dug proces i nije baš kako to mnogi misle. Potpuna promjena prehrane je obavezna...no, dosta OT-a:beer: |
rađe cu onda dalje ko do sad preko ferja raznasat crijepove po krovu, ide polako ali sigurno :D :D. Paket ima cca 20kg, dođe nam fino cca 8 paleta i ljepo po krovu gore, dolje (s tim da se moramo zurit jer dizalica je placena po satu :D). Tako se razvija sve, od nogu, ruku, prsa. Istina Bog sporo, ali sigurno :chears:
|
Citiraj:
Da, nedostaje mi klupica (i bilo bi super kad bi kupil onu kojoj se može nagib mjenjati) i sobni bicikl (ali to tek preko zime da zamjeni aerobno trčanje). Meni je cilj definicija, uz držanje kilaže koju trenutno imam, a to je 77-80kg. Prehranu postupno mijenjam. Postupno jer starci baš i nemaju razumijevanja, kako za neku zdraviju prehranu (al naravno, junk mogu slobodno kupiti) tako i za dnevne treninge od nekih sat-sat i pol trajanja. A i za tjedan dana počinju treninzi, pa ću vidjet koliko ću moći gurati tu prehranu na svoj džeparac. Ajd ak imaš neki video te vježbe, slobodno pošalji na PM ;) |
Imas jeftine tegove u Getro-u,Kauflandu i Metrou
|
http://pride.hr/commerce.asp?CatId=709&ProdId=7522
Ovo ti je dosta jeftina klupa. Trbušnjaci, leđnjaci, i improvizirana bench klupa (sam kaj štangu ne stavljaš gore na spuštaš na pod, big deal :) ) . Ja mislio uzeti nju prije koji mjesec, ali nisu imali, pa uzeo vrlo sličnu iz quellea. Al sad bi trebali oni imati, rekli su da će dobiti. Imaš i jeftinu šipku za bench, stotinjak kuna. Ma općenito imaju dosta povoljnije stvari, što me dosta začudilo. |
kako štangu sa pun klinac utega spustit na pod?
|
Vježbaj,hehe :) Kao drugo,on je rekao da mu ne treba ogromna masa, 60 kg bencha je čist solidno za snagu i dinamiku, a to se može spustiti na pod :)
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Super moderator my ass...
Super provokator :D |
Ko da sam te ja tjero da si staviš Hoffa u avatar:D
|
i jesi piknuo nešto?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
"Dao sam 150kn za polovne, ali mislim da se isplatilo:"
isati ti krista koji židov :D :D :D meni se smiješ za memoriju a ti si kupio polovne utege muiahahahahhahahaha |
Vuco-budi čoek i muškarac pa vrati avatar:D
|
Citiraj:
na stalke ,i da treba nekog imati za pomoć kod većih kilaža,vuco di su čučnjevi???nemoj reć da ćeš samo bicepse i prsa radit,bilo je par funny guysa na plaži sa tankim nogicama a gore ko životinje pa su smješno izgledali,renesis si ti bio kad u scipionu?? jelc kupuješ li i ti utege???:D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
mhmh,meni je frend imo doma malu teretanu,pa je svo tjelo pokrio,kako ćeš leđa radit imaš vratilo,lat??
|
Polako. Malo po malo... :)
Sad mi još u 9. om počinju u treninzi, tako da ćemo vidjet kako će to sve ići. Možda dobijemo i novu dvoranu sa teretanom ako Bog da... |
Ja cu sada krenuti na treninge isto
Jiu-jitsu i boks :) p.s onaj tko me quouta i napise Đu-jitsu..unaprijed ga nabijem :D |
@vuco - tražim kompaniju za trenirat sada kada dođem u ZG, ima zainteresiranih? :)
@demetrius - bil san ja u scipionu skoro 2 i pol godine, 2 ili 3 put tjedno :) |
Za neki lagani cardio, uvijek :D
|
lagani cardio i malo teretane :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
lagani cardio smatram minimalno sat vremena na pulsu ~140, da te baš ne umorim :D
|
Može. Ja inače trčim oko 160-170 kad mi je volja, otprilike nekih 10km na sat vremena. Mada znam da je to prebrzo za cardio, ali tako mi paše.
Inače trčim solo navečer po 45-60 minuta, a ako odradim prije toga malo sa utezima, onda trčim dodatnih 15-20min. Ali, s društvom je uvijek lakše... :) |
a dobro, budemo se već dogovorili kad se ja dopeljen gori :)
|
VJEZBANJE S UTEZIMA
ovako zanima me jedna stvar visok sam 1.85 i iman 60kg 16 godina i sad bi poceo vjezbat s utezima zanima me koja je tezina dovoljna za pocetnika kao sto sam ja te koliko vremena dnevno vjezbanja je dovoljno?
|
fulao si forum.
http://www.hr/wwwhr/sports/sports/body/index.hr.html |
Tebi bi trebalo 20kg, i to "kvalitetnih". A tvoja visina i težina za težinu utega nema veze sa vezom. Radiš 3 ili 4 puta tjedno, imaš sisteme vježbi za određena područja (mišiće). 3-4 serije po 8/10/12 ponavljanja. Cardio ti ne treba, ionako si mršav. Ja sam osobno pronašao dobar forum za takve stvari, a vjerujem da je većini poznat - forum.teretana.net
Ovisno o genetici i metabolizmu, možeš napredovati jako brzo (uz kvalitetne vježbe i prehranu), a možeš se ubijati ko konj za 1kg mišićne mase. A tebi opasno nedostaje kvalitetne mase. Primi se vilice i noža prije, a onda tek razmišljaj o utezima :) |
Citiraj:
|
ok znaci prvo se bacam na zderanje
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:03. |