![]() |
U zadnje vrijeme jako malo, oko 50 kuna, samo tekući troškovi (DVD/adsl...). Jedino sam monitor danas upecal (vidi) :D
Najesen bude temeljita nadogradnja pa budem ulupal masne pare... |
Citiraj:
Cekam ice deamona da se pohvali : D |
Zavisi kako kad, tekuci troskovi ( struja ); ak se nadje dobra ponuda necega smogne se lova odnekud... Platformu promjenim mozda svake 4 god, ( sad me Razer nes podbada da predjem na Intel :D ( dvoumim se izmedju Intel platforme i renoviranja bicikla... :D ), pa bi se moglo u sljedecih par mj potrosit vise :D )
IMHO Bezveze tema, isto ko i ona kolko mj promeat napravite, show off .... :chears: |
Citiraj:
Linija od preko 2 tisuće kuna, spojena na, opet, integrušu...svaka čast :rolleyes: |
Imo je GTX-icu,valjda otkad je izašla i koštala 4k.
|
Uzeo je polovnjaču, za oko 2k...svejedno, 22k ulupat i imati totalno neizbalansiranu konfu...
|
Citiraj:
ipak ima zvijer :fiju: |
Citiraj:
|
Ove godine trosim vrlo malo , samo net kaj platim , i u pola godine sam samo dodao 7600gt za 200kn i miš lx7 za 150kn , i sad cu uskoro i hard dodati od 500 ili vise gb ... radije lovu potrosim na auto , pustila me manija za trosit na komp ...
|
Bezveze tema. Mogao si napisat "kolko godišnje trošite...". Pobogu pa nemjenja niko miš ili neki drugi dio hardvera svaki mjesec. Na stvari koje tu spadaju su dvd mediji, net i to je to, otprilike.
|
baš me briga za potrošnju
kupio sam novi komp (otišlo 12k kuna u k.... tak kaže moj stari) ja ništ neplaćam tako da me nije briga |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Razer, hoćeš moju konfu komentirat? :goood: |
Tvoja je izbalansirana.Jedino što me bode u oko je G9 na low sens podlozi :D
|
Citiraj:
Inače svake 2 godine mjenjam platformu i na to ode 2000-2500kn, svake godine promjenim 2 puta grafu i tu ode 3000kn recimo (natempiram da novu kupim pola od podaje stare grafe, pola dodam), hard 1-2 godišnje za recimo 1000kn, tu i tamo kad se pojavi potreba naravno ubodem sa strane cooler (npr. sonic tower, accelero s1 i pokoji case cooler), mjesečna potrošnja mi je samo net i 1 dvd u prosjeku...ko oče nek računa ja nemam namjeru :D |
5L low sens?
|
Citiraj:
Igrao tjedan dana,doslovno se mučio s njom,vratio nazad svoj func1030 i preporodio se.U cod4 mi uvijek falilo desetinu milimetra da bi roknuo nekog. Reko ne hvala i proslijedio je bratu za wow. Sad da li je jer je bila ishabana od korištenja ili neki drugi vrag,ali meni pasala nije,dok bratu func ne paše. Sreća pa je nisam išao kupit u trgovinu za 3 glave.Ova plastičnjara ftw. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Neznam,meni je bila nekako nedovoljno precizna.
Znam i ono kada sam sam bio u kupovini kako si uvijek navijao za taj 5L,ali eto,nije me impresionirala. |
Koji miš imaš ono? Jer je ona "napravljena" za laserske...
I onda ćemo završit sa OT :) |
Citiraj:
Zaboravi sto laju u novinama i na TV-u da je prosjecna placa 5000+kn, takve place ima 10% njih, ako ne i manje, svi ostali su na minimalcu ili mozda malo vise jer moraju zaradjivati za jahte svojih gazda i Mercedese S klase. |
Dečki mislim da je jako neumjesno i skoro pa sam si i mislio da će ova tema u ovo prerasti mislim da će Tor ovo lokotirati i to s pravom, od benignog "polla" se po običaju razvija rasprava oko toga ko kolko troši i jel prosječan hrvat ili tatin sin, što koga briga odakle nekome 1000kn za komp, eto ja si isto mogu bez problema to priuštiti, čak i više a još i nemam punu plaću koju ću imati...
Čisto za info stara i ima 1500kn penzije a stari plaću od 2k cca a ja sam išao u školu 20g i mislim da ako si nakon toga nebi neke stvari mogao priuštiti onda bi stvarno bilo vrijeme da se emigrira... :kafa: |
U zadnjoj godini prosjek na mjesec me ispao 1650.99 kn.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma u stvari, boli me kita koliko ce strajbati s tatinim parama, svatko ima svoje prioritete u adolescentskoj dobi. Netko cugu i sisojke, a netko bleji u komp cekajuci da mu dioptrija naraste na velicinu vrata od Gorenje vesmasine :) |
Šunke imaju rizik od trihinele a rakija može imati metanola... :p
|
Cuj, i lova iz Splitske poste ima svoj rizik :)
|
Citiraj:
Svako sljedeće OT će rezultirat brisanjem posta, mene iskreno zanima koliko ko daje za komp, jer masa ljudi u zadnje vrijeme ima grafu po par mjeseci i čim izađe nova mjenja ju... |
Pa tu se nakupi onih 500-600kn,da dobijem neku lovu dok se još da izmust za ovo što već imam,i onda uz malu nadoplatu imat nešto novije.
|
Citiraj:
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomi...une,22173.html glup topic do bolja, kao stvoren za bacati neke glupe cifre. samo ljudima pogledas "moj komp" i sve ti je jasno. |
Citiraj:
Da se vratim on topic. Inače ako trošim na komp nešto onda je to upgrade novih komponenti ali najviše jednom u dvije godine, tko pomišlja kupovati mjesečno ako se nešto nije pokvarilo. |
Zadnjih nekoliko mjeseci 0kn. :beer:
Inače,zadnje investicija mi je bio 22'' LCD i 500gb HDD,a trenutačni kompjuter mi je i više nego dovoljan za ono čime se bavim(web dizajn,photoshop) tako da sigurno neću mijenjati još nekih 1-2 godine. |
0 kn zadnjih par mjeseci....
|
a nekih 100tinjak kuna, ali to je vecinom na medije, dvd-e i tako sto
a komp ce se brzo mjenjati pa ce poci svotica pa sam miran onda opet neko vrijeme |
s internetom koji je 100kn mjesečno i strujom od 40 kn mjesečno ispada 480 kn mjesečno kao prosjek zadnje tri godine (s time da je laptop 60% toga)
|
Ma nikad vise od 150-200kn, i to na prazne dvde, neku igricu i slicno:)
|
komp imam dvije god,jedino kaj sam kupio u te dvije god bio je mx 518 :D
uz to jos prazne dvd-e |
hmm.200 net.medije ne kupujem.boju ne trosim kod kuce :D
odem kad mi treba po neku komponentu.recimo sve skupa 300kn mjesecno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46. |