![]() |
Citiraj:
P.S. Signature ti je gramatički netočan. Ispravno je "deserve". |
VMware uredno podržava x64 sustave. Vjerujem da znate ali eto info za one koji ne znaju.
Mislim ali nisam siguran da VMware od verzije 5.5? podržava i instalaciju servera 2008. |
Citiraj:
|
Kako misliš nije besplatan? Besplatan je već dugo, ovisi samo koja verzija ti treba. Osnovni player i server su besplatni.
|
Ima li ko da ima stardock object desktop i da li rade window blinds icon packager?Thx.
|
moze li se ovaj windows server koristiti kao nekakva zamjena za XP, posto bi ja konacno nakon 8 godina promjenio vindovse
dakle pitanje je jel se moze ovaj vindovs koristiti onak za home upotrebu... |
nevidim zasto ne, evo koristim ga par dana manje vise sve ko vista, samo nesto brze... cak reko bi dosta brze makar ce me neki popljuvat sada, ali par modifikacija i leti :D
|
ok thx, jel moze sam neko provjerit jel radi xfire na tome
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tema se zove Windows Server 2008 as Workstation
Workstation znači radna stanica Linkovi u prvom postu su tamo zato da se pročita članak i da se Windows isproba Ostali komentari su mišljenja forumaša i njihova pitanja Pod ''Moj Komp'' ti piše kakav kompjuter imaš :P |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Edit: Sad mi je jasan komentar na Moj komp. Tvoj je nadasve informativan te nisi ni primijetio opciju OS kod mene. |
:lol2: na 2 posta iznad...
nego, kako mogu , khm, kupiti cijelo verziju pomocu ovog triala? |
|
thanx :p
|
Da nadopunim sam sebe i preciznije odgovorim na "dakle pitanje je jel se moze ovaj vindovs koristiti onak za home upotrebu..."
Da, može se ali ne bih preporučio neiskusnom useru. Zašto? Jer postoji mogućnost (kao sa UT3) da se instalacije ne želi pokrenuti jer ne prepoznaje OS. Postoji rješenje i nije komplicirano no svakako nije user friendly. Također pojedine aplikacije bi mogle odbiti raditi. Onaj tko ima volje potražiti rješenje neka svakako proba vrlo dobar OS. |
Kako vam stoji OC na 2k8? Ja na nikoji nacin ne mogu progurati OCanu masinu do WIN. :\
U cemu je caka? |
Meni isti OC koji je radio na Visti radio i na 2k8 nikakve razlike nema...
|
Pas mater....postavim OC kao na WinXP, pc se restarta i nakon toga crni ekran, jedva ga upalim, postavke se vrate na def. Probam neke druge postavke, ista stvar...
Btw, disableao sam si admin account radi potrebe passworda na njemu i napravio novi. Admin acc sam disableao preko cmd-a koristeci naredbu: Code:
net user administrator /active:no |
neznam šta te zajebava, što se tiče OC ak mi se komp uspije upalit Win se boota normalno:D
što se tiče OS za sad sve:goood: (osim wireless kartice koja nikako da proradi):hitthewal: |
Uspio sam ga natjerati da radi na 2.9, ali uz dosta vise temperature sto je zbilja cudno.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ok, glupo pitanje, al da pitam,
koji od one dvije verzije je za Intel? :( znači, ima amd64, i x86.. zbunjen sam.. :( :P |
Citiraj:
Ako je Intel procesor kompatibilan sa A64 onda može pokrenuti amd64 veziju (tj. 64 bitnu) a ako nije onda x86 (tj. 32 bitnu). Kao što vidiš ovaj moj pokreće amd64 verziju. P.S. Boldano je namjerna provokacija Intela i Intelovih korisnika u koje i sam od nedavno spadam te imam pravo na provokaciju ;) |
Malo glupo pitanje, al kak se instalira ovaj windows?
Vidim hvalite ga, pa ga želim isprobat, al kad stavim instalacijski dvd i resetiram računalo, on opet boota u XP. U biosu sam postavio da su svi uređaji za boot CDROM |
Instalira se kao i svaki drugi OS. Jesi siguran da imaš bootabilan DVD ? Jer ako si sve dobro napravio oko boot ordera, onda ti DVD sa Windowsima nije dobar.
|
Citiraj:
|
dakle,
ja trebam onaj fajl blablabla.iso imat na dvd-u ili setup.exe; boot, efi, sources, support, upgrade foldere ? ima i jos tu autoran i te spike |
Citiraj:
|
e vidiš, ja sam mounto image i onda preko nere selektiro te fajlove za prženje...
|
To tako ne ide, momak. ISO file učitaj u Neru preko izbornika Recorder > Burn Image i onda tako snimi, drugačije neće raditi.
|
Citiraj:
Nevjerojatno, znao si to napraviti a snimiti običan iso nisi :) |
Ako vam je problem pratiti onaj manual možete skinuti Windows Server 2008 Workstation Converter
|
Evo instalirao sam Server 2008, i stvarno je BRZ. Moram ga još malo tweakat da bude kao Vista eyecandy. 300 MB in RAM ;)
Je li netko probao sa vLiteom ga olakšat ?!?!? |
Citiraj:
A što bi ti još izbacio? Zar nisi skužio da je sve već izbačeno? Jedino su mogli malo slobodnije napraviti features a ne da se sa instalira i ono što ne želim. Recimo sa Desktop Experience mi instalira i Windows Media Player koje ne trebam. Eh da da "pohvalim" WinServer 2008. Neki dan sam nešto vukao sa njega na laptop i gle što je pametnjaković napravio: http://www.imagesforme.com/out.php/t...udalastina.png Stavio sam kopirati, i nešto čitao. Hoću kliknuti na link a ono strjelica trza!? Probam prebaciti na task manager a ono jedva i imam što vidjeti (slika gore). Znam da se takve stvari događaju na WinXP, na Visti ali ovo je Server! Nakon nekog vremena je valjda shvatio kakvo je sranje napravio pa je zauzeće memorije palo iako se kopiranje nastavilo i mogao sam normalno raditi. |
Citiraj:
BTW je li ti vozaš x86 ili x86-64 ?!?!? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:40. |