![]() |
Ok
I ja idem u BIH,SRB pa ne prijavim fotic i kameru jer niti bi mi dali potvrdu, ali ja idem u Ameriku i radi se o laptopu tipa 1200$ pa necu sad da mi ga oduzmu. No evo spike, ponesem laptop cca 700kn iz oglasnika,prijavim i tamo u usa, instaliram na novo kupljeni windowse i napravim par foldera sa imenima na hr i instaliram bsplayer recimo i mozillu i kad idem preko granice imam vec od prije prijavljene laptope, ja i zena, jel.... Kad sam rekao,dal mogu prodati mislio sam prije puta nac nekog da mu treba,ja kupim pa mu prodam, ako odustane pa sto , naci cu kupca vec , alienware je pojam veci od bilo kojeg proizvodaca kojeg ovdje imamo i ne bojim se rizika,. isto bi ucinio sa ssd diskovima vecim od 128gb jer i da prodam za 20% nize cijene nasao bi kupce a i dalje bi zaradio barem 50$ po disku. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uostalom, ako si toliko siguran da možeš tek tako prodat alienware i skupe ssd-ove u čemu je onda problem? Odi i nakupuj se... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hm
Mislio sam na snagu konfe...a i koji je to brand bolji od alienwarea, HP ? lol |
Očito je za tebe skuplje isključivo bolje. Onda nađi mušteriju prije kupnje, nek ti da kaparu i bok. Odi i nakupuj se.
|
Citiraj:
AW karakterizira "trpanje" jakih komponenata, što je za 99% korisnika overkill, generira probleme u dizajnu i hlađenju, probleme s jamstvom ćeš imati bez obzira kako ga probao riješiti (ovdje ili tamo), a da ne kažem da ti je tržište za njega upitno. Ako imaš kupca, još i kako. No, iz vlastitog iskustva čestog skakanja preko bare, u praksi na kraju kupiš neke sitnice i to je to. Nabava opreme i njihova cijena je malo problematičnija nego što se obično misli. |
hardware u americi
Idem za par dana u ameriki pa sam mislio kupit možda neke komponente pošto u kompu nisam mijenjao ništa valjda 2 god. U sigu je sadašnja konfiguracija.
Mislio sam uzet procesor i recimo 8gb memorije, al neznam što da uzmem jer ne pratim više tolko hardware. Ugl. nebi uzeo neki proc koji je kod nas preko 600kn. Htio bi nešto best buy... MB nebi uzimao jer će mi previše mjesta zauzet, a ima i kod nas jeftinih matičnih. Ako nekome padne na pamet nešto što bi bilo dobro kupit, a ne zauzima puno mijesta nek napiše. |
Athlon II X4 640 ~ 100$ :goood:
A RAM ne bi uzimao u Americi, i kod nas ima šrot modela u ponudi, a ove skuplje ne bi uzimao bez jamstva u HR. Ako kupuješ, gledaj Kingston Hyperx ili nešto od Mushkina. :stoopid: A možeš ganjat i neku GeForce GTS450, taman se pojavila na cjenicima za 130$, a po performansama bi trebala bit u rangu HD5770. ;) |
Citiraj:
|
Ljudi pomagajte,ovako danas sam dobio od carine papir kao da trebam platiti carinu,a kupio sam od frenda sve,znaci Guitar Hero world tour complete pack+jos 1 gitara,platio sam cijeli set 155 eura i frend platio full postarinu,e sada imam paypal racun,a na posiljci ne pise nit kolko sam platio niti ista,makar oni su naveli da zele vidjet sve racune itd,e sada,jel ikako moguce izigrati situaciju,i ako nije moguce,koliko bi oni od tih 1150 kn uzeli sebi?Hvala!
|
Citiraj:
Pripremi pare i odi na carinu. Može ti se dogoditi da procijene više, rijetko kad manje. Računa se vrijednost robe s poštarinom, bez obzira tko je što platio. |
A neznam, vidi dali mozes reci da je to polovno i reci da je to dar od frenda za tebe, mislim da se ispod 1000 kn moze poslati ako je dar i nije za komercijalne svrhe.
Mozda zna ko vise. |
Citiraj:
dobro sad oni se mozda ne drze tocno 160kn al 1000+ je previse |
To stoji, sli neznam kako je za darove ako se salju postom, do koje vrijednosti moze ici
|
Citiraj:
|
to gift ti nema nikakve veze, kaj mislis da oni ne znaju te fore?
malo si pogledaj na forum.hr imas tam dost o tom... |
jel istina da se pri osobnom unosu robe u hrv moze unijeti do 150eur bez carine I poreza? naglasavam i poreza! jel to samo za jednu osobu vrijedi?
zelim otici u sloveniju sa starom uzeti robe za ukupno 240eur, mislio sam da mi naprave 2 racuna svaki po 120, hoce li proci tako preko carine bez dodatnih troskova? |
1000kn po osobi.
|
ok, a oce mozda zezat zbog ovoga, mislim uzeti 6 kanti http://www.flexshop.hr/optimum-nutri...52g-p-340.html
dakle dodatak prehrani, proteini(bjelancevine) |
Da mislim da je vec netko imao problema sa tim. Ne sjecam se zasto, pokusaj na trazilici foruma nac nesto.
|
Preporučam kupovinu u Sloveniji, dosta je jeftinije. Cca 30%
|
Imam jedno pitanje, naručio sam jedan proizvod preko Dealextremea i sad mi je došao poziv od carinarnice. Da li ja moram ić baš na carinu npr na rupi po proizvod ili mi ga oni dostave kad im pošaljem račun faxom? Hvala
|
Oni ti pošalju proizvod nakon što im pošalješ račun.
|
Oke, tnx majstore ;)
|
Citiraj:
|
Imam ja jedno pitanje, naime na nagradnoj igri sam osvojio slusalice coolermaster sirus i misa coolermaster spawn, slusalice su kod nas oko 800kn, mis oko 250. Nagradna igra je bila u Americi pa mi je to poslano poštom naravno. Sad mi je došao poziv sa carine da im donesem neki račun za to, pa me zanima kakav je postupak oko toga. Ako možete odgovoriti što prije, sutra ujutro idem na carinu. Hvala!
|
Citiraj:
|
Pokusaj im predocit nekakav dokaz da je nagradna igra u pitanju, odnosno da nisi nista placao. (Ovo zna proc :))
Ili ovo sto Old Iggy kaze. |
Kao što Nino kaže, najbolje je pokušati dobiti direktno od pošiljatelja "račun", odnosno mail u kojemu piše da su stvari koje ti šalju besplatne i da ti ih besplatno šalju (bez poštarine).
I još je bolje da na tom istom papiru napišu neku simboličnu vrijednost (for customs purposes - samo za carinske svrhe). Recimo 20 USD. U svakom slučaju neka ne pišu vrijednost 0,00 USD jer će onda vrlo vjerovatno slijediti procjena i plaćanje davanja na tu procjenjenu vrijednost. |
Citiraj:
|
Slažem se Iggy, ali ovako je veća vjerovatnost da se ne zezaju sa time i puste čovjeku paket, jer će imati "papirnato pokriće" za takvu radnju. Ako je vrijednost 0, gotovo pa sigurno ide procjena.
Bez obzira na vrijednost iskazanu na računu, carina "ima pravo" izraziti sumnju u vjerodostojnost iste, te izvršiti procjenu na način kako to propisuje Carinski zakon. |
Hm, imam ovakav mail od organizatora nagradne igre :
This is to confirm that the following items; 1 Cooler Master CM Storm Sirus Gaming Headset 1 Cooler Master Cm Storm Spawn Gaming Mouse Were won as prizes from a contest on DecryptedTech.com They were not purchased and have no resale value pisu dalje jos podaci njegovi i to sve. isto tako se mogu logirat na taj forum na kojem je bila nagradna igra i pokazati da nisam nista platio. Nedavno je prijatelj osvojio od coolermastera onaj najveci HAF i neku maticnu od 2000+kn i nije platio nista, samo su ga nazvali sa carine i morao im je poslati popis toga sto je dobio, prikazati osobnu i napomenuti da je osvoji na nagradnoj igri. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Evo bio jutros tamo, kazu da moram platit PDV, prvo bila neka ok zenska, vjerojatno bi me i pustila, nakon toga dosla neka nervozna i pocela zahebavat. Sad mi traze racun, koji ne mogu dobiti jer su slusalice i mis donacija od Coolermastera i nemaju tržišnu vrijednost. Onda ide na procjenu pretpostavljam. Imate ideju na koliko bi to mogli procjeniti i na temelju cega to naprave?
|
A zašto ih nisi pitao kad si već bio tamo.
Pogledaju vrijednosti po webshopovima, ebayu, službenim stranicama. |
Ma znam ja kolko košta, sluške su 800, miš 230, samo što je ona rekla da oni to uspoređuju sa sličnim proizvodima, i da mi ne može reći niti otprilike koliko će koštati. Još je i poštarina bila 54 dolara :baad:
|
Vecer, planiram si mozda narucit ovaj tablet online i platiti paypalom da mi stigne u zagreb, pa sad, dal cu morat platiti carinu i pdv na to ak mi dodje kao novo novcato? I koliko bi to izaslo otprilike s obzirom da je vrijednost 170 dolara?
|
Kako tablet ne dolazi iz EU platit ćeš i carinu i pdv. Koliko? Carinski troškovi su bar 100kn + 23% pdv-a na zbroj cijene i poštarine.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:57. |