![]() |
:fuming: :fuming: :fuming: SOPHOS je MOJ izbor.
ne zbog "jednostavnosti", ne zbog cijene, ne zbog kvalitete, NEGO ZATO ŠTO JE INSTALIRAN NA MOM KOMPU,točka. |
Evo na Infou možete dobiti besplatnu licencu NOD32 za 60 dana od trenutka aktivacije sa opcijom instaliranja na neograničen broj kompjutera / raznih os-a.
|
Citiraj:
Ima li štogod zanimljiva? |
Baš i nema osim hostesa. Malo proćakulali s čovjekom iz NOD-a, malo gledali ACER-e i ostalu opremu (Manor), Čiftek kučišta i sve te silne prozore, neonke i sl. (Melcomp). Neš čakulali oko wireless acess pointa kod Infotehne, popili pivu ( :beer: :beer: :beer: ) i ošli mado. Sad ja ne znam jer smo mi od tih piva zaboravili otiči u neke paviljone ili je fakat sajam mali :confused:. E da htjeli smo prisustvovati e-government bla ... konferenciji ali eto :beer: se ispriječila na putu pa nismo otišli :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Na sajmu si svi jako dobro osposobljeni za svoj posao. Dobio sam oko 3 odgovora na jedno 100-tinjak pitanja koje sam postavio. To se odnosi na zgWireless, nekakve satelitske linkove i prolaznika kojeg sam pitao gdje je :beer: . U melcompu sam slinio na Enermaxa, ali sam za cjenu jačeg modela morao čekati jako dugo. Nisam dočekao. Komp im malo ne radi. Onaj je drugi bio zauzet. Dell ima 30-tak kompova od kojih rade 2 laptopa. Na Compaqu se igraju igrice. IBM je pod boljom zaštitom od Mesića. Princo štand ima 100 CD-a za 120 kn (mislim) i toliki centimetarski prosjek grudi gostesa. To ponajviše govori koliki im je IQ. Kod Feniksa imaju 20-tak monitora (gledaj, ne diraj). Na njima se vrti Shrek pa nema govora o provjeri mogućnosti. Svi uglavnom nude isto, skupo i bez mogućnosti da se provjeri, već viđeno. Uludo bačenih 40 kn. Preporučam preskakanje ograde. Tako je jedino isplativo. |
Ja koristim novi PCCillin 2002 ... dobro me sluzi i jednostavan u primjeni ...
|
Hvala decki.
Ma koristim Norotna, kao sto rekoh, i ipak Zone Alarm. Lagano mi je updatati Nortona. |
Evo jedna lista Antivirus softwarea... sa www.virusbtn.com
1) Antidote Super Lite * 99.81% 2) Kaspersky Anti-Virus 99.80% 3) McAfee 5.21 99.16% 4) Panda AV 6.0 Platinum 98.81% 5) AntiVir PE * 98.61% 6) NAV8 (2002 beta) 95.20% 7) NAV2001 95.03% 7) Pc-cillin House Call** 95.03% 8) F-Prot 95.00% 9) NAV4 (1995) 94.96% 10) Pc-cillin 98 94.45% 11) AntiVirus eXpert Pro. 94.14% 12) NOD32 93.26% 13) AVG * 90.31% 14) Inoculate IT 86.92% 15) eSafe Desktop 67.50% Znajte i da visoki postotak ne znacu uvijek najbolji antivirusni software... jedan je boljji za home pc... jedan za work... a pak drugi za mrezu... ;) |
Moja preporuka je ova:
1. Niti jedan antivirus ->usporavaju komp 2. NE KORISTITI FLOPPY -> leglo virusa 3. Imati html e-mail (yahoo ili hotmail...dovolljno su veliki) 4. Tu i tamo kad skužiš da se nešto čudno dešava s kompom skenirat ga sa SOPHOSOM |
Ma gle, evo ...
Imam svoj hosting i domenu i pazio sam da se ne suscribam ... I evo, svaki put poberem neki virus, mislim Norton ga spriječi... A i baš kada smo kod toga, na poslu sam dobio preko maila isto virus (tj. worm), a nije lijepo kada si zaduzen za kompace, pa nesto krene po zlu .... To sto mi usporava komp, e fakat je neznatno, nasprem prije (na 300Mhz), sada kada mi komp radi na 1400, a zapravo je 1200, ovih 200 i da i izgubim svih 200, nije bad, ako je donekle siguran komp... Imam malo previse pre dragocijenih stvari na kompu da bih se salio ..., a i radim stranicu, kako bi to bilo da uplodam virus??? I izmedu ostalog nemam floppy, hehe. Uzivajte.... A virusi ... :rambo: |
Citiraj:
|
Sophos je antivirus i ne sadrži firewall. Od firewall-a preporučujem Agnitum Outpost Pro ili Zone Alarm. McAfee soluciju "sve u jednom" ne preporučujem jer opterećuje sistem. Kerio i Sygate premalo naprednih opcija.
|
Citiraj:
Meni treba nesto jednostavno, antivirus+firewall - sve u jednom. Norton ne volim. :beer: |
BitDefender 8.0...imaš sve u jednom antivirus, firewall, antidialer i antispam. Naravno moreš uključiti one zaštite koje ti trebaju. Mene služi čist v redu...v godinu dana kaj ga imam ništ nisam pobral.
|
Citiraj:
|
Meni treba nesto jednostavno, antivirus+firewall - sve u jednom worm narisa
možeš i zone alrm security suite isto ima sve u jednom AV,anti spyware,antihacker,anti ovo antiono:D . |
Citiraj:
|
Mrtvi hladni nastaviše temu od prije 3 godine:confused: To se zove kolektivna nesvjest...:D
|
Citiraj:
|
bas sam htio napisati ovo sto tor rece :D
ljudi gledajte datume :D |
Red Worm je 20.09.2005 postavio pitanje da li Sophos sadrži firewall. Dakle ja sam odgovarao na post postavljen prije 2 dana. Red worm jednostavno nije htio otvarati novu temu.
|
Citiraj:
|
Da, ima i to smisla:p
|
kak se zeme... :D
|
kaspersky je zakon jedino što se kasperski anti hak ne podnosi s t-com antidialerom ne znam zašto ali ne idu skupa dok s antivirusom kav dobro radi
|
NOD32 - ZAKON
|
@pikeman
A čuj svako ima svojeg favorita i onda mu je taj najbolji. |
A gdje se može skinuti update za NOD 32??!!:smoke: :o :beer:
|
Pa složiš da ti se automatski update-a i on sam skine potreban update.
|
Je,ali za to treba imati šifru....;) :beer:
Ima li štogod što mogu manualno update_tat??:cool: :beer: |
A probaj pogledati na njihovoj stranici možda imaju update za sknuti.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:12. |