PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Šta raditi kad vam je dosadno (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107079)

frANZi 09.05.2008. 19:05

Skoro da sam napisao esej, ali onda mi se nije više dalo filozofirati o trenutačnom stanju po ovom pitanju pa ću reći samo: jebeš sve! Buljo, nanesi neke droge, uživaj i piši pjesme.

capo_ri 09.05.2008. 20:05

sto se tiče dosade, evo možeš čitat ove bajke što TB piše!!!!

Fleks 09.05.2008. 20:16

Citiraj:

Autor stuc (Post 1024419)
A moram, u HV-u radim i trenutno je kak bi rekli reorganizacija u tijeku.
Dolaze polako ali sigurno mladi ljudi no ono što ti rade na psihičkoj bazi moraš biti ko nakovanj da te ne dira.

Ako nisi u standardu, a to nisi čim napuniš 40g ili ako si ikad bio na bolovanju po šifri F ( bolovanje otvoreno od strane psihića )
ili ako ne potpišeš da "dobrovoljno" pristaješ ići u mirovne misije odmah te stave u takozvane "neraspoređene" i onda čekaš da ti
nađu neko mjesto van borbenog sektora no isto u sastavu HV-a. Problem je u tome što su to obično najgori poslovi, lopatanje u
inžinjeriji, košnja trave i sve vrste komunalnih radova po vojarni, pranje suđja u kuhinji, stražarsko osiguranje tipa 7/5/2 i za šlag
na kraju to obavezno biva 250-400 kilometara od svojeg prebivališta gdje ti je obitelj.

Nadalje, premještavaju te svake 2-3 godine da se nigdje nemožeš donekle prilagodit ili čak cijelu obitelj preselit, u suštini stalni
neizravni pritisak da se sam pokupiš i daš otkaz.
u svakom slučaju dosadno nije :D

Nije problem radit, ali zaista ni najgore fizičke poslove no kad te netko prca koliko god ti to kvalitetno odradio onda mirovina sa 37g dobro zvuči :smoke:

Daj me nemoj klat da je tak lose u HVu??

Ja sam si bas razmisljao kako tamo i nije tak lose, al evo neznam scenu, pa mogu ispast samo bedast.

A i brijem da je najgore ekipi koja radi za drzavu, a drzava ih se oce rijesit... :smoke:

Thoroughbred B 09.05.2008. 20:20

najbolje bi bilo otvorit bordel nekakav kad se legalizira :D

Delta S4 09.05.2008. 20:50

Kad mi je dosadno, potkopavam neoliberalni kapitalizam na koji god način mogu.
Sve to uz zvuke Internacionale i Bandiere rosse. :D

http://www.slobodnajugoslavija.com/k...ckePjesme.html

BTW: Da, meni je 3000 kn na mjesec malo, ako su osnovni životni troškovi preko 4500 kn(da se zna, ne dobijem ni 2500 kn).

stuc 09.05.2008. 20:58

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1024497)
Daj me nemoj klat da je tak lose u HVu??

Loše je staroj vojsci jer kvari :D mladu koja dođe. Ima slučajeva da npr. moj zapovjednik ima 24g i usere se čim ga skočim
nešto "pitat" i kak će on sad s menom na kraj kad je još zelen :D Prioritet je "zbrinuti" staru tj. svakog vojnika koji je sudjelovao u ratu
tako da bi se u NATO ušlo sa mladom discipliniranom vojskom.

Ma već bi oni nas potjerali da mogu međutim za razliku od mlade vojske koja potpisuje ugovor na 3 + 5 godina mi svi imamo
trajne ugovore tj. zaposleni smo za stalno pa sad rade svašta nešta kako bi mi pobjegli no nedamo se :D

U suštini dobro je, bar znaš da ćeš plaću uvjek dobit za razliku od rada u nekim firmama.

Općenito za mladog čovjeka koji nezna šta bi radio a ide mu škola i nije loša stvar upisati ovo što se reklamira " ajd u Hv" ,
plate ti školovanje, dobiješ mjesečni đeparac i kad završiš fax dobiješ časnički čin a tu je plaća 6k pa nadalje.
Sad neznam koliko moraš ostat u sustavu, mislim da je 3 godine i slobodan ko ptica.

Fleks 09.05.2008. 21:02

Citiraj:

Autor stuc (Post 1024527)
Loše je staroj vojsci jer kvari :D mladu koja dođe. Ima slučajeva da npr. moj zapovjednik ima 24g i usere se čim ga skočim
nešto "pitat" i kak će on sad s menom na kraj kad je još zelen :D Prioritet je "zbrinuti" staru tj. svakog vojnika koji je sudjelovao u ratu
tako da bi se u NATO ušlo sa mladom discipliniranom vojskom.

Ma već bi oni nas potjerali da mogu međutim za razliku od mlade vojske koja potpisuje ugovor na 3 + 5 godina mi svi imamo
trajne ugovore tj. zaposleni smo za stalno pa sad rade svašta nešta kako bi mi pobjegli no nedamo se :D

U suštini dobro je, bar znaš da ćeš plaću uvjek dobit za razliku od rada u nekim firmama.

Općenito za mladog čovjeka koji nezna šta bi radio a ide mu škola i nije loša stvar upisati ovo što se reklamira " ajd u Hv" ,
plate ti školovanje, dobiješ mjesečni đeparac i kad završiš fax dobiješ časnički čin a tu je plaća 6k pa nadalje.
Sad neznam koliko moraš ostat u sustavu, mislim da je 3 godine i slobodan ko ptica.

a kaj ak ne zavrsis fax a pokupis djeparac? :D

ček znaci to zavrsis i imas ZAGARANTIRANIH 6k kn? :stoopid:

žile 09.05.2008. 21:04

Citiraj:

Autor stuc (Post 1024527)

Duplo.6 godina znači.

3NCORE 09.05.2008. 21:07

Da,ides na faks i onda moras tamo odraditi duplo od vremena provedenog na faksu.

Uglavnom,evo pa prouci

http://www.morh.hr/kadet/index.asp

žile 09.05.2008. 21:09

I uz to školuju te do statusa prvostupnika ;)

stuc 09.05.2008. 21:18

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1024533)
a kaj ak ne zavrsis fax a pokupis djeparac? :D

Robija :D

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1024533)
ček znaci to zavrsis i imas ZAGARANTIRANIH 6k kn? :stoopid:

Yep ! Sad naši časnici imaju od 5,2-5,5 tisuća pa nadalje a ide i neko povećanje ove godine.
Moja Gola plaja je 4,5 a sa još sitnim dodacima natučem 5,9k redovito, ako opalim koju stražu bude 6,5k :smoke:

Mislim, nisu plaće toliko ni loše ali recimo pričali smo sa turcima kad je bila ona velika vojna vježba u Slunju
i plaja im je 1000€, talijani, njemci, francuzi itd... 3,500€ ....

No fićkaš i novce, vjerujte mi. Ponekad ti doslovce prisjedne i radio bih i za 3k ako treba ali da ne poželim svako malo nekog :Machineg:

No dobro, vama mladima će biti dobro, mladi, poletni, friški živci - ajd ekipa u vojsku ?? :fiju:

Thoroughbred B 09.05.2008. 21:48

Citiraj:

Autor 3NCORE (Post 1024541)
Da,ides na faks i onda moras tamo odraditi duplo od vremena provedenog na faksu.

Uglavnom,evo pa prouci

http://www.morh.hr/kadet/index.asp

dakle svi rođeni prije 1988. su fino pocuclali šansu...damn't

šteta...

Fleks 09.05.2008. 22:33

Citiraj:

Autor stuc (Post 1024551)
Robija :D

Yep ! Sad naši časnici imaju od 5,2-5,5 tisuća pa nadalje a ide i neko povećanje ove godine.
Moja Gola plaja je 4,5 a sa još sitnim dodacima natučem 5,9k redovito, ako opalim koju stražu bude 6,5k :smoke:

Mislim, nisu plaće toliko ni loše ali recimo pričali smo sa turcima kad je bila ona velika vojna vježba u Slunju
i plaja im je 1000€, talijani, njemci, francuzi itd... 3,500€ ....

No fićkaš i novce, vjerujte mi. Ponekad ti doslovce prisjedne i radio bih i za 3k ako treba ali da ne poželim svako malo nekog :Machineg:

No dobro, vama mladima će biti dobro, mladi, poletni, friški živci - ajd ekipa u vojsku ?? :fiju:

daj si zamisli mene u tenku. Drugi dan natpis u novinama: napravio tunel kroz vojarnu i opalio u barake mislivsi da na ručici piše ručna kočnica :D:D .

northeus 12.05.2008. 04:28

ljudi moji svi ste pomalo u pravu ali evo vako, radiš u kazahstanu kao elektroničar (pomoćni) na pogonu koji je u izgradnji, znači sve čisto (2000 USD) radiš mjesec mjesec tj 6mj si gore 6mj doma, put i smještaj plaćeni, lagano učiš ruski.... imam trogodišnju elektro školu :D

tako odradiš 5 godina onda otvoriš obrt (neki nešto) i u svom gradu si, svoj si gazda :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:56.