![]() |
Info za matične za AMD
Zanima me da li na socket AM3 pasu procesori za AM2 i sto to znaci kad pise AM2+/AM3?
|
na AM3 ne idu AM2 ili AM2+ jer ti procesori nemaju ddr3 kontroler a na AM3 ploce ta memorija.
AM2+/AM3 u tom kontekstu znaci da na plocu ide DDR2 i da podrzava procesore koji imaju DDR2 kontroler, dakle + AM2/AM2+/AM3 procesore Izuzetak moze biti Asus, mozda jos koji proizvodjac koji vec dugo sve ploce deklarira kao AM3 iako je pun k tih modela ddr2 i samim time AM2+ |
imam pitanjce. recimo da se traže 2 ploče, jedna da bude best buy za overclocking i druga da bude za "ultimativini" overclock. dakle, da više manje kod ove druge ne presuđuje cijena. koje bi to onda ploče bile?
|
|
Koju ploču preporučujete za Phenom II X4 965 BE ?
overclock mi ne treba tako da samo neku dobru funkcionalnu ploču ništa posebno ne treba... |
Još da si napisao koji socket AM2+ ili AM3 tj. koju memoriju koristiš/imaš i popuni opciju pod "moj komp" pa bi se onda ipak lakše pomoglo ovako samo možemo nagađati šta ti treba ili nazvati "vidovitog milana":) i otprilike koliko krznaša si spreman izdvojiti jer ima odličnih MBO do cca 650Kn.
Evo 2kom za AM2+ : Asrock A785GXH/128M i Gigabyte MA770-UD3 Evo 2kom za AM3 : Asrock M3A785GXH/128M i Gigabyte MA785GT-UD3H |
Hehe pa Phenom II X4 965 BE jest AM3 i podržava DDR3 memoriju, mislio sam da se to zna :)
Iako nema linka(linkao si na Asrock) na Gigabyte MA785GT-UD3H, pogledat ću to bi trebalo biti dobro. |
Podrzava on i ddr2 na am2+ plocama...toliko o tome tko sta zna
|
Gle na AMD-ovi stranicama piše pod socket da je to AM3, na online trgovinama svugdje piše AM3. E sad ako taj proc radi i na AM2 ok, ali ja govorim šta piše svugdje.
Ne znam iz prakse jer ga nisam nikad imao da bi još i probavao na raznim pločama. Uostalom onda AMD sam daje krivu informaciju ako proc radi i na AM2 socketu. |
Jednostavno je-na AM2/AM2+ ploče idu AM2 i AM3 procevi, na AM3 ploče samo AM3:)
|
:bonker:i već ima skoro godinu dana da to već vrapci pričaju na granama i piše svuda na amd-ovim stranicama i na stranicama od proizvođača matičnih:beer:
|
Jel Gigabyte MA790X-UD3P dobra AM2+ ploča za overclock?
|
Da dobra... :goood:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Overvolt, pa di ces bolje.
|
Riknula mi je matična, pa moram kupiti nešto novo. Pošto je budžet ograničen na nekih 350 kuna, našao sam sljedeće (1, 2, 3, 4) primjerke ili jedna od ove (1, 2) dvije polovne za 250-ak kuna.
Ima li netko iskustva s navedenim, savjet koju uzeti, bilo što. Ne bavim se overclokiranjem, najveći zahtjevi koje imam prema kompu su PES i COD2/4. |
Po ovome sta si nabrojao ja bi kupio Asusa.
|
Tako sam i ja nekako mislio kaj se ovih novih tiče. Ove polovne, jesu li osjetno bolje da se isplati uzeti?
|
Isplati se uzeti onu drugu polovnu sto si naveo..eh,kad bi mogao dodati jos 70-80ak kuna i mogao bi uzeti ASRockicu A770 CF/DE(+),one su tu negdje,400tinjak kn,po meni best buy za mid range,podrzava CF (doduse drugi slot je 4x ali dobro ak neces to korstit),jako dobro se klokaju i sasvim solidno su opremljene,mozes na njima i otkljucavat phenome...totalni BEST BUY!!
|
Brzo pitanjce ako netko zna, ima li kod nas za naci ikakve AM2+/AM3 ploce u mITX formatu - 780/785 chipset?
|
Imam gigabyte 770ud3 i iz prve ruke mogu reci da nemam taj problem tako da je to do ranijih modela ili revizija
|
Preporuka MBO do cca 700 kn
Jako hvaljena Dfi GX790 - M2RS je nakon nekih godinu i par mijeseci bezrazložno odbila poslušnost pa mi treba preporuka za neku solidnu am2/am2+ ploću koja podrzava ddr2 1066, sata i jedan pata disk. I da je u okviru nekih 100 eura... :fala:
|
Evo, ova je solidna. Imam ju ja. Ok je.
|
Baci oko na gigabyte 770ud3 rev2.0 ili 2.1, jako solidna maticna po dobroj cijeni
|
Što kažete na Asus M4N78 PRO?
|
Bolje Gigabyte MA790X-UD3P.
|
Hvala svima na pomoći, ipak je DFI preživljela (detaljnije čišćenje konektora na ploči i novi kabeli su riješili problem), tako da ipak nema potrebe za novom pločom.
|
Šta kažete za ove dvije matične ploče: Gigabyte MA770-US3 rev 2.0 i ASRock A770DE+?
Jesu obje jednako dobre, imaju li kakve mane? Na njih bi išao Phenom II X2 550 BE ili Athlon II X3 435. |
matična za Phenom 965
Koju matičnu da uzmem za Phenom II X4 965 Black Edition, bitno da je DDR3? Ne mislim ga clockat.
|
|
ok, a jel se isplati dat 300 kn više za GA-MA790X-UD3P od ove M3A770DE, mislim koje su neke osnovne razlike koje ću kao liak vidjet ili osjetit u radi, dal je ova skuplja stabilnija ili kaj? :chears:
|
U biti i nećeš osjetiti neku veliku razliku, pogotovo kao što navodiš da nećeš clockati:), tako da ti je i jeftinija opcija OK. Razlika ima i ove skuplje modele uzimaju malo iskusniji (oni koji overclockiraju komponente i koji iskorištavaju kompletan potencijal ploče) i naravno kojima to financije dozvoljavaju. Pogledaj po specifikacijama koje su razlike i vidi treba li ti sve što skuplji modeli nude, pa onda odluči.
|
Ova UDP3 je DDR2, tak da otpada i zbog toga i zbog cijene. Ova 770DE je 450 kn u ADM-u, znači to je čist ok ploča za tog Phenoma? Kaj se tiče cijene može bit do maksimalno 600 kn.
|
Da, sad sam bolje pogledao i oni u Linksu su sve strpali pod AM3, pa moraš dobro pogledati o čemu se radi.
Ja sam automatski linkao na iste pa to otpada, i imaš modele s 785G čipsetom i njih možeš uzeti u obzir, jer su cijenovno negdje oko 600 kn. |
Što mislite o ovoj ploči? Kakva je? Meni izgleda savršeno :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
AMD CPU Desktop Athlon II X2 240 (2.8GHz,2MB,65W,AM3) box
Zanima me koja bi AM2+ matična pasala na ovaj proc i da li bi bilo potrebno flashati BIOS na dotičnoj?
|
Koju god hoćeš, počevši od skromnije opremljenih mATX 760/780G, pa do 790GX/FX i nadolazećih 890GX/FX ploča. Sve ovisi kaj tražiš od ploče i kolko ju misliš platiti.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:13. |