![]() |
DFI DK P35.
Vidim da tebe sve vuče GB-u, samo daj ;) |
Citiraj:
Ti to mene vrtiš u mrtvoj petlji da vidiš jesam li stabilan? :D |
Onda ti jedino GB preostaje, u tom cjenovnom rangu, ako želiš 6-ero faznu regulaciju, time si riješio svoj misterij :)
Pokazao si se kao stabilan u cijeloj priči :D Je zbilja smo prešli svega i svašta ovdje, i ima korisnog infa za svakog, pa budem ovu temu uvrstio u post u stickyu :) |
Citiraj:
|
Ovaj sticky, u ovaj post.
|
Barem neke koristi od svega :)
Skoro konačni prijedlog: Gigabyte P35-DS3R - Sa svim metalnim kondenzatorima, Jmicron Raid + Intel Raid, 6-fazna naponska regulacija, 3 PCI, 1 PCI-E, 8pin EPS, navodno može gurati quada na 3,5GHz 24/7, valjda dovoljno niskim hladnjakom na SB da ne smeta dual slot grafičkim i smetajućim kondenzatorima oko socketa te paziti na cooler: oko 660,00 kn Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, steping G0 - jer ima x9 i 8MB casha, FSB 1067, 65nm: oko 1400,00 kn ili Core 2 Quad Q9300 2.5GHz - jer je nešto napredniji (45nm, SSE4.1), brži FSB (1033), hladniji (45nm) ali ima x7,5 što otežava OC: oko 1800,00 kn DDR2 2048Mb ( 2Gb ) PC6400 Kingmax MARS , 800MHz, CL5 x2 - nije mi baš jasno zašto :) valjda jer su 4Gb oko 450,00 kn Možda neku od ovih ako ima smisla i ako ih ploča može iskoristiti: KINGSTON HIPER X 2x2GB - 749kn _HG PATRIOT Extreme Performance 2x2GB - 749kn - HG MUSHKIN XP Series 2x2GB - 900kn - HG OCZ Vista Upgrade XTC 2x2GB - 600kn - Diskont 24 OCZ Platinum XTC 2x2GB - 755kn - Diskont 24 Nekako me privlače ovi 4GB kitovi. Eventualno napajanje kao zalog za budućnost: CORSAIR 550W, VX Series CMPSU-550VXEU, 12cm vent., ATX - 585,85 kn (koliko je tiho?) Zaboravili smo cooler, sad imam na Athlonu Freezera, vidim da postoji i za s775 i kakav je za hlađenje quada? |
freezer 7pro uzmi i miran si,nekako best buy
|
Citiraj:
|
Ne, uzmi ZEROtherma Nirvanu NV120 ;) Jaci je od Freezera za 10-15 celzija na mom E6850, been there, done that.
Ček dis out: http://forum.pcekspert.com/showthrea...=103788&page=2 Razlika je 100kn, ali u izradi kulera su kao nebo i zemlja. Nirvana izgleda kao da je iz svemira dosla onako niklovana spram Frizerke :) Mali je problem sto moras imati plocu koja ga moze regulirati iz BIOS-a, jer ima 3-pinski konektor, tj. nema PWM regulaciju kao Frizerka, ali ja tako i tako ne volim tu vulgaris regulaciju, nego svoju kako ja hocu. Doduse, ima onaj fanmate sto dodje s njim, ali uz abitov uGuru nije uopce potreban, samo ga u aplikaciji odvrnes koliko hoces i odredis mu korake za brzine vrtnje :) Na max. brzini je ziva turbina, ali na 1200 rpm je necujan, a razlike izmedju 2000 i 1200 rpm u temperaturi gotovo da i nema. Mrcina od kulera. |
Bilo bi dobro da mi predložite cooler koji paše na GB ploču a ne da googla da li paše :)
I neki komentar na skoro konačni prijedlog ne bi škodio ima još par nedoumica (RAM i glasnoća napajanja). |
Ako si čuo VX450W, ovaj VX550 je malo glasniji. Glasniji po pitanju venta, naravno.
Primicanjem uha bliže napajanju, čuje se lagano piskutanje (neznam kako drukčije da to opišem) iz ležajeva. I vjerujem da bi Nirvana stala na ploču, uzmi si par slika ploče i coolera (na nekoj ploči) pa si malo usporedi, da budeš siguran. |
http://www.techpowerup.com/reviews/Z...Premium/1.html
Evo ti jedan jako dobar review Nirvane, kao sto vidis na ovoj Asusici su isto blizu kondici i bez problema se montira :) http://www.imagesforme.com/out.php/t...vana120p22.jpghttp://www.imagesforme.com/out.php/t...vana120p21.jpg Sto se tice napajanja, stvarno ne znam kakva su ova nova, ja sam prije 3 godine trazio tiho i mocno i dan-danas Tagan radi bescujno, kakvi su ovi novi, pojma nemam. To nek ti netko drugi predlozi. |
Ova tema je postala prava sapunica. Zvučiš kao moja cura kada ide kupovati cipele :D
Nego, meni nije jasno kako si došao do DS3R? Ima 4 pin +12, a ne 8 pin EPS. To kaj su Razeru rikavale gigabytice, ne znaci da ce prosjecnom korisniku riknuti i jedna jedna od 100. Razer je malo zahtjevniji korisnik, ja bih njemu zabranil ulaz u bios pa da vidiš:D Jedina ozbiljnija mana kod DS3P je mali problem kod pikanja EPS-a, zato kaj malo smeta hladnjak. Vidim da je bilo govora o hlađenju na istoj, rev 2.0 kao moja i 2.1 imaju heatpipe...no, od toga neke koristi nema, to je više fansy dodatak. Ja bih uzeo P35 DS3P + 2x2GB Kingmax + Q6600 G0 + Nirvana. PSU bih gledao VX 550 ili Hiper4M630-PU (569kn Hg) (gotovo isti VX, malo drugacije riješena regulacija napona prema Jonny-u, snažnije - 50A na +12V, jedino ne znam kako je bučno). EDIT: Vin, dobra ti je ova za Tagan :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Edit: Evo kako sam došao do DS3 samo sam još uzeo kao bolju. Citiraj:
|
S Type-R-om se nikad nezna :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel' to ovaj Kingmax o kojem pričate?
|
Da, to je ta memorija.
|
Citiraj:
I to ide na 850-900? A ni hladnjak nema? Što su one ST i Adata lošije od nje? Ili je njima hladnjak samo šminka? |
Da, na 900MHz bi trebalo ići, svakako.
Inače, po pisanjima forumaša 2GB keksi se ne vole sa CL4 latencijama, više vole veće brzine na opuštenih CL5. Da, većinom su ti HS-ovi šminka na jeftinijim (a i nekim skupljim) memorijama. Za ST i A-Datu nemogu reći, jer nisam baš čitao o njima. |
Za ST sam u par navrata citao da ne idu preko 850MHz, mislim da je ovdje Wolv to potvrdio. :)
|
Ipak ću uzeti:
CPU INTEL Core2Quad Q6600, jeftiniji je i lakše se kloka od q9300 MBO DFI Lan Party DK P35-T2RS, prevladala ljubav prema DFI-u a i hvale je po raznim forumima o 500+ FSB-u na Quadu iako nigdje nisam našao pravi review Kingmax, DDR2 2GB PC6400 (800MHz) x 2, ispada da je više nego dovoljan za naklokati quada čak i na 4GHz ako se ne varam Corsair 550VXEU, svi ga hvale valjda nije bučan Ostao je samo cooler, predložen je Freezer, ZEROtherm Nirvana NV120 a Beštija mi nudi Xigmatek HDT-S1283. Freezer je oko 180kn dok su ova dva oko 280. Koji izabrati za hladiti quada na 3,5 - 3,6 u dobro provjetrenom big toweru? Može i neki četvrti. |
Mislim da je dovoljno ovo što je Vinko spomenuo o 15ak stupnjeva razlike između Freezera i Nirvane, i to na dual core procesoru ;)
|
Xigmatekova baza mi je koma. Ne znam zasto, ali te cijevi tako otvorene i koja to onda povrsina nasjedanja ispada...Nirvana je ispolirana kao staklo, za razliku od ovoga. Jedini plus Xigu je 4-pinska PWM regulacija(bezveze opet po meni) i promijenjivi ventilator...
http://benchmarkreviews.com/index.ph...1&limitstart=2 S druge strane, prilicno sam siguran da Nirvana na full speedu (kojeg ne prakticiram nikada) tuce sve zive i mrtve budget zracne kulere za LGA 775... |
|
Citiraj:
|
Zanimljivo, Zalman im je pri vrhu, a uglavnom nitko ne pise lijepo o njemu...hm hm. Evo ti jos jedan razlog za izbjeci Xigmateka: bjezi od tih plasticnih tipli za LGA 775 ala stock hladnjak. Uvijek sam protrnuo kad sam ih nabijao na Freezeru, jer siroki i masivni kuleri jednostavno trebaju dobar saraf i backplate ;)
Al definitivno mu je najjaca fora onaj spojler, LOOOL :D EDIT(Bestija mi uletio:) ) Ma kuzim da su tu negdje i sam sam rekao da mi se vise svidja njegov izmjenjivi fan za razliku od Nirvane. Frizerka je i meni bila super dok nisam stavio ovog E6850 na 3GHz stock. Tu su vec poceli problemi i Frizerka se ne moze dobro nositi s njim kad ga se "natovari" dobro :) Doduse, moj frizeraj je bio i 2 godine vec star, jos je i Smithfield 805 i 820 i Presler 945pod njim radio, pa je i to mozda jedan od razloga...iako ne znm da ima ikakve veze starost hladnjaka s efektom hladjenja, eventualno mozda da se malo izmota baza od temperature...ali to je stvarno sansa u promilima.. |
DFI i nije izbirljiv s memorijama (meni je radilo sa supertalentom, kingmaxom, OCZ-om, i ballistix tracerima), samo ne kuzim zasto kad vec kupujes malo bolje komponente ne uzmes balliistixa ili nekog corsaira koji ide provjereno na 1066 i vise, da te ne koci memorija kasnije kod clocka. a i 200 kn vise dati za memoriju vise klase mislim da nije tak puno, recimo ovako nesto
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.206.154 da odes na cugu s frendovima tih 200 kn ce otici u 2 runde :chears: ovaj cooler sto ti je Beshtya ponudio je cini mi se odlican cooler, vidim na netu je odnio samo pohvale... |
Stvar je u tome da novi Ballistixi nisu vise ni sjena starih. Danas je najbolje kupiti Kingmax i spiciti ga na 1:1 pa dokle ide :)
EDIT: Alene, jel ti to imas 800W Tagana u kompu?! |
Uopće nije problem potrošiti gomilu novaca na komp. Mogu kao neki na nekim drugim forumima uzeti cjenik i složiti konfiguraciju tako da uzmem najskuplje komponente.
Poanta ovog threada i rasprave je složiti optimalnu konfiguraciju (i to ne cijelu). To je ona skupina komponenti koja je međusobno kompatibilna i zajedno može dati maksimalne performanse za uloženi novac, uz ogradu da ne mora nužno svaka komponenta biti best buy. Neka iz opravdanog razloga može biti skuplja. Prema onome što sam ovdje pročitao da bih digao Q6600 na 3,5 - 3,6 pa čak i više mi je dovoljan Kingmax koji bi trebao ići do 450 a to je 450x9=4050. Kao što reče Beštija iz dugodišnje prakse znam da ultra niske latencije, vrlo brza memorija na koje sam se i sam nekad palio zapravo daju zamjetnu razliku samo u sintetici. Edit: Sad sam pročitao ovdje na forumu da ima jednostranih i dvostranih kingmaxa i da se jednostrani bolje klokaju. Ovi u vemilu i hgspotu su kakvi? |
@Vin EuroDizel da, imam taganče 800 u kompu...:D
|
Dobro, uvijek nakraju to ispadne subjektivno vise nego objektivno ;)
Ali KIngmax ti je sasma okej za ram, vjeruj mi. Imam i Tracere 1066 2X1GB u ladici i razlika je nula bodova izmedju njih i ovih Kingmaxa 800. Zbog reza u Everest benČMARku? Jedino to. Eh da, ja sam seljak i palim se na LEDice, zato i je Tracer izabran, hehe. Čoban slavonski, sta ces. :D @alen; mora da spremas nekakvu zvijer ala Škulltrail kad si tog monstruma ubacio :) |
Citiraj:
I do koliko ti idu ti kingmaxi? A mogao bi nabaciti komentar na moj prijašnji edit o jednostrano/dvostranoj dilemi, kao i da li su isti kao u hgspotu jer u vemilu trenutno nema. P.S. Davno sam se prestao paliti na beČMARKe :D Služe mi samo kao provjera da nisam nešto smrdao u postavkama. |
Hm, cuj ja imam singlesided Kingmaxe iz Vemulja :
Citiraj:
|
@Vin Eurodizel bila je "zvijer" Quad 6600 na 3.8 i lanparty x38 tr2, sa ballistixima ali sam vidio da trenutno nemam potrebe za time pa sam zamjenio za jeftinije i razliku u krznenim zivotinjama spremio na sigurno za crne dane.proc, memu i plocu sam rijesio dok se tagance vrti na "prazno" sad na ovoj konfi. vrti ga sa 10-inom snage...:lol2:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:19. |