![]() |
Aha, to su već modovi :D
Nego jel može fan mate kontrolirati druge ventove? Baš ću probati skinuti fan mate sa Zalmana na grafičkoj i ubosti u Revoltec :) |
Samo ne znam hoce li ledice radit kad se spusti napon sa fan mateom!
|
Kako je rijeseno montiranje diskove u Antec 900 kucistu? Jel ima kakvog materijala da smanjuje vibracije?
|
Pa nema neke gume i sl. ako si na to mislio ali kao sto vidiš na slici sarafi idu kroz dvije stijenke pa su diskovi odlicno pričvršćeni i nema nikakvih vibracija u kučištu
Ništa se ne osjeti kad se stavi ruka na kučište niti se čuje ikakva vibracija osim lagani zvuk ventova! |
šteta što je ovo kućište 900 kn kod nas...svaka čast antecu ali...
|
skupo je ali vrijedi svake pare (moje osobno mišljenje) ali vjerojatno i večine vlasnika ovog kučišta!
|
Citiraj:
|
rekao sam da je to moje subjektivno mišljenje, tko misli drugačije neka si kupi što god hoće!
|
Citiraj:
Izvadio sam kaveze za diskove ostavivši ventove naprijed i stavio diskove u scythe himuro. Komp praktički nečujan, jedino se čuju motori od diskova i tihi traktorski zvuk gornjeg 200mm venta na minimumu. Bilo bi super kad bi se mogao zamijeniti nekim kvalitetnijim. |
Citiraj:
Da odma uzimam još jedan fan mate pošto bi ovaj od grafe ostavio ovako. |
Citiraj:
|
Hmmm, znači da se napraviti. Ajde možda i ja nešto probam.
|
Da malo dignem temu...
Uskoro krećem u bušenje 2 rupe radi boljeg cable managementa i nešto mi je sinulo. Kako je napajanje okrenuto ventom prema gore, tako su i kablovi udaljeni od stražnje strane, tj. druge bočne stranice. Pošto bih dobio par cm na kablovima i jednostavnije manevriranje, da li bi igralo da ga okrenem? Znači vent prema dolje... Case trenutno nema rupe s donje strane, ali mogu ih izbušiti manjim borerom. Konfa iz "Moj komp" osim grafe, ali ona je nebitna za ovo. Da li bi to "igralo"? EDIT: kućište je uzdignuto od poda onim plastičnim nožicama. oko 1cm max. |
Pa vjerojatno bi, ako se tvoj cors ne grije previše.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da li je i kako netko uspio staviti 2kom 3.5" uređaja u ovo kućište?
Npr. card reader i scythe kaze. |
moje napajanje je od prvog dana okrenuto "prema dolje" bez ikakvog busenja kucista i nikad nije bilo problema
imam cors 550w |
Opet problemi sa napajanjem.
Nedavno nabavio HX520 i okrenuo ga ventom prema dolje, ali čini mi se dosta topliji od CX-a koji je bio okrenut gore. Sad kemijam kako mu dati da diše, ali imam problem. http://www.pohrani.com/t/2N/ZO/16yPiMJo/p1020427.jpg Napajanje ide do malog šerafcigera, a kao što vidite, nožice su točno ispod. Da ih odlijepim, probušim rupu i vratim gdje mogu? Ili da zdravoseljački probušim određen broj rupica bez da diram te nožice? Može li to utjecati na strukturu kućišta, tj. čvrstoću te donje stranice? A mogao bih nabaviti deblje nožice pa ih staviti, nije ni to isključeno. |
@ borny
Dw, neće ti utjecati na čvrstoću kućišta bitno, osim ako se ne namjeravaš brutalno iživljavat na kućištu i puno je lakše izrezati. |
Znači da izrežem krug? Ide li i kakav fangrill preko rupe ili je samo rupa ok?
Pretpostavljam da je dremelom najlakše? |
možeš dremelom ili ubodnom pilom,reda radi možeš stavit fangrill
|
Fangril eventualno jer to je ispod kućišta pa nema baš svrhe, manje ćeš se mučit ako ga izostaviš.
|
Update :)
Nisam izbušio rupetinu, već nekoliko manjih. Ako HX neće dobivati dovoljno zraka, proširit ću ih. Na originalne nožice sam stavio po 2kom podmetača za stolice i sl. da ne oštećuju parket :D Time sam dobio još 7-8mm razlike između kućišta i stola, te malo više zraka za napajanje. Sve skupa oko 1h posla, sa vađenjem matične i čišćenjem ostataka. http://www.pohrani.com/t/4/42/32eqOA1L/p1020432.jpg Nije baš precizno i čisto napravljeno, ali stara Iskrina bušilica i ograničen broj "borera" su obavili svoje :care: |
Mislim da bi bilo bolje izrezat kvadratnu rupu ispod napajanja i staviti filter za prašinu, tako da bi napajanje imalo dobar usis a ne bi se nakupljala prašina u njemu!
to je moj plan samo nikako da uhvatim se posla! |
Citiraj:
Sa ovim rupama na dodir osjetim poboljšanje, ali ne mogu odrediti točan pad temperature. U svakom slučaju, napredaj je ostvaren. Barem kroz činjenicu da sam napravio nešto što mogu poboljšati. Bez brige, i meni je duuugo trebalo odvažiti se. Kad se sjetim čupanja ploče, grafike, napajanja... Pa vraćanje nazad:hitthewal: |
koliko vidim iskustva s ovim kucistem su uglavnom pozitivna, uzimam novi komp, tj vecinu sam vec uzeo i dvoumim se izmedju antec 300 i 900. ali ovi komentari su mi svakako pomogli odluciti, kad je bal nek je maskenbal :) antec 900 it is :)
edit: u biti trebao bi paziti da uzimam napajanje sa ventom gore koliko sam skuzio iz ovoga navedenog ? |
Pa okreneš ga kako ti paše, ali cable management je lakši ako ti je vent okrenut dolje, tj. kablovi su bliži desnoj bočnoj stranici.
Mene bi je*** onaj 8pinski koji ide na ploču, bio bi prekratak da je napajanje okrenuto drugačije. http://www.pohrani.com/t/25/Gj/3mDsvZ9R/p1020435.jpg Ovu rupu gdje sam provukao kablove inače nemaš, to sam probušio jer one 2 mi malo znače bez ove i jedne kod pržilice na vrhu. |
a cek pa mogu se naknadno duzi kabeli kupiti da to sve izgleda divno i krasno. uz antec 900 sam mislio uzimati scyte stronger 700W tako da mislim da ce to sve fino sjesti.. velika sam picajzla sto se kompova tice i sve mora biti pod spagu :)
|
A možeš i tako, ali ovo je urednije i bolje rješenje imo.
Ali onda imaš i boljih kućišta, pogledaj malo po forumu što drugi hvale i uzdižu:D |
hehe, ma odlucio sam vec, ovo uzimam.. a ove sitnice cemo regulirati vec.. :)
|
Jel ima netko da je trpao SSD u ovo kućište?
Prvi 5.25 slot je prazan, u drugom je prža, u trećem 3.5" čitač kartica u onom adapteru 5.25"->3.5". 4 slota za 3.5" diskove slobodna. Nekakvi adapteri? |
mislim da ti ovo treba link
|
Sa Intelom dobiješ adapter 2.5 > 3.5"
|
Citiraj:
Svoj X25-M G2 sam kupio u ADM-u i došao je u ovakvoj maloj kartonskoj kutiji, bez ikakvih adaptera. Kod nas se uvijek dilaju neka OEM pakiranja. :rolleyes: |
Jel zna netko gdje bi se moglo nabaviti ovakav adapter - 5.25 -> 3.5"?
Ovaj na linku je 12$+shipping 10$, malkice previše, ako uopće šalju u HR. Treba mi još jedan, pa ne bi bilo loše da izgleda isto ko maska. |
Je to ono kam ide flopy,meni to netreba, pa se možemo dogovoriti.
|
Citiraj:
|
Imaš kakvog frenda u VŽ da ti donese.
|
malo da dignem temu, jer se može na ovo kučište ugraditi kakve filtere za prašinu?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:10. |