![]() |
Citiraj:
Tako da ...dream on..dream on ;) |
a ti programi kad-tad moraju dobiti nove inacice. a autori ce se prilagoditi ili ne, MS moze samo profitirati boljim i brzim OSom. kao da se vista ne bi bolje prodavala da nije toliko zasrana zbog kompaktibilnosti sa svim mogucim i nemogucim starim aplikacijama.
a ovo gore o tweaknju OSa kako bi radio normalno.....IMO cista idiotarija. jer, zasto se zajebavati s time kad imas OS koji radi normalno bez da po njemu ista radis (mislim na XP naravno)? zbog sarenog sucelja? takve stvari mogu samo osnovnoskolci napisati a da im se ne zamjeri :D |
Svi ćemo mi bit već tada na Google OSu :)
A Windowsi 7 će biti 128-bitni, pored 256-bitnih procesora. :) Nema sikiranja dokle god mi imali XP pored sebe, ili Vistu, kako kome, jel. :) |
Citiraj:
:roller: |
Citiraj:
|
Citiraj:
mene su te stvari prosle - sad hocu da nesto radi iz prve, da ne moram gubiti sat vremena nakon instalacije OSa na podesavanje, da ne moram zbog jedne sugave igre promijeniti cijeli set drivera itd. tweakanje se za mene svelo na nlite s kojim podesim classic start menu par slicnih budalastina na koje sam navikao a ne na gasenje pola beskorisnih servisa zato sto je MS odlucio napraviti OS koji je sam sebi svrha. |
|
hoces da tako nesto napravim na debianu pa da vidimo? mislim da bi na konfi tipa PIII 1.0GHz i 512mb ram otvorio vise,samo bi se malo nacekao,bas bi mogao probat u ponedjeljak na faksu :D
|
Ma ono sam ja onako rekao, sarkastično. ;)
|
Citiraj:
sve u svemu...jedva čekam da probam windoze 7 a do tada se idem igrati sa serverima 2k8 :) |
Citiraj:
Još jednom napominjem, XP meni sa svim istim glupostima (dosta softwarea, igara, multimedije) (tweakan na isti način) sporije se pokreće i igre mi trzaju. Što se tiče nekih programa morao sam ih zaboraviti na Visti, ali sam dobar dio iskoristio! |
Hm, malo bumpam topic, al eto, nisam mogao odoljeti.
Naime, Microsoft je trebao napraviti sa windowsima ono što je Apple napravio sa MacOS-om još 2001. A to je: Baciti sve u smeće, i krenuti ispočetka. Je, prvih godinu dana je bilo teško. Čak i dvije recimo. No danas je to jedan future-proof os. Dok god XP/Vista/Win7 nose kod koji se provlači još od win3.1, nikad niš od njega. A jedini razlog zašto to ne naprave, je horda rulje koja još uvijek diže win98 u nebesa kao "Najbolji OS ikad", a XP/Vista je smeće jer im ne radi IPOS knjigovodstvo 0.72, Monkey Island 2 i Lotus Office. Win7: Sve novo. Od nule. Ništa što je radilo na Visti neće raditi osim pod virtualizacijom na Win7 (nadam se da je ovo korak prema tome), 64 bitna arhitektura isključivo. DX 10.x isključivo. Bez kompromisa. Ako nekom treba knjigovodstveni program iz 1999, nek si instalira win98/2000 na svoj celeron 300, a ostatak ljudi nek pusti na miru da se mogu maknuti iz 1999. Ovo je slijepa ulica kud idemo, i svaki budući OS će biti sve gori i gori dok se to ne napravi. |
@Punio4, u potpunosti se slažem s tobom. ja sam i mislio da će 7 bit nešto novo, pisano od nule. ali sam čuo negdje da će 7 bit samo rebrandirana vista. nadam se da to nije istina :(
|
Citiraj:
Ne ide to tako, moraju zadržati backwards kompatibilnost. Korisnici Maca su zanemariva brojka, te sam software za Mac je većinom ili appleov ili od velikih igrača kojima nije problem napraviti nove verzije (kao što je Adobe napravio s PS-om za Intel arhitekturu). Za PC ima valjda miljun puta više softwarea nego za Mac... čim ljudi koriste iTunes za muziku to sve govori :D |
M$ da nešto napiše od nule? Pa nisu to ni prvi put napravili :lol2:
Kaj se čudite, Win7 će biti OS poput svih do sada iz windows serije, nešto šminkanja, nešto novih mogućnosti, nekoliko velikih service packova nakon izlaska i to je to :D Da Microsoft piše OS iz nule vjerojatno bi ga čekali 10 - 15 godina. |
Citiraj:
Ako ti treba neki program otprije, koji radi samo na starom OS-u, nitko te ne sili da prelaziš na novi. Štoviše, nitko ti ne brani niti dual-boot, niti virtualizaciju, ako i pređeš na novi. Citiraj:
A napokon su smjenili lika koji je bio "zadužen" (zaboravio imena) za windowse još od win 98, i stavili čovjeka koji je zaslužan za office2007, koji je po meni najbolji microsoftov proizvod do dana današnjeg. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Činjenica ostaje da je lagana nadogradnja OS-ova najjednostavnije rješenje, pisanje OS-a iz nule (ja pri tome podrazumijevam prvenstveno kvalitetno rješavanje stvari koje su se do sad pokazale rak ranama windowsa - FS, sigurnost, podrška za developere...) bilo bi dugotrajnije i skuplje pa je logično da se ekipa iz Microsofta vodi time. Čini se da u ovom trenutku nit OSX niti Linux ne predstavljaju opasnu konkurenciju MS-u, a nema naznaka niti da će se to uskoro promijeniti pa tako ne treba očekivati ni radikalne promjene u windowsima dok je takva situacija. I da MS krene pisati novi OS u radikalno drugačijoj varijanti, kvalitetna emulacija riješava problem kompatibilnosti. |
Evo novih Windowsa 7 :P
http://www.youtube.com/watch?v=-crFaYLW-xk |
Citiraj:
Zasad samo jedan lik ima Win7 milestone 2: http://www.thinknext.net/archives/2199 Isplati se pročitat, vidjet screenshotove i video na kraju. I naravno da nije za očekivati da ima odmah drukčiji UI. To se stavlja kad su gotove "tehnikalije" , tako je bilo uvijek dosad. Jedna od meni super stvari je nova funkcija doubleclickanja na titlebar. Umjesto maximizea/restore, kakav je bio dosad (za što postoji i gumb), funkcionira kao "zoom/expand" u OSX-u, tj, prozor se poveća do te mjere koliko je potrebno da se prikažu sve informacije u prozoru. Ne vidi se na ovom videu, tu je samo prikazan vertikalni/horizontalni expand kad se na rub doubleclicka. U zadnjem buildu (negdje na Neowinu pročitao) se ponaša kako sam prethodno opisao. |
Meni je samo smijesno kako ekipa prica kako je Vista samo prijelazni OS.
To nitko nikad nije izjavio prije. A sada sta eventualno netko izjavi nema tezinu, vec moze biti protumaceno samo kao pokrivanje guzice. Radio sam bas neki dan na Mac Airu (koji mi se ne svidja zbog nekih fizickih sranja, ali tu ne pricamo o tipkovnici...), ali taj OS je intuitivniji za red velicine od Viste. Do te razine da nisam znao za neku funkciju preko touchpada, ali mi se cinilo logicno da bi mogla biti aktivirana ako napravim ovo+ovo. I vidi vraga, djubre to napravilo. Opcenito je OS za red velicine bolji od Viste, a o out-of-the-box necu pricati. Samo da napomenem da na PC Ekspertu govorimo o hardware i software kakav je, a ne koliko ga ljudi koristi. Ako nesto manji broj ljudi koristi, a bolje je. Jednostavno je bolje. |
Citiraj:
U potpunosti se slažem! :respekt: |
istalirajte linux.
-.-' toliko lijepih operativnih sustava, i ljudi bas za windoze zahaklali. ubuntu, debian, red hat... solaris, freebsd.... i bas windowse koristiti :rolleyes: |
E da jabuka je jabuka i nema do maca. Od stabilnosti sistema max podestljivosti, probranih komponenti do samog kraja meni su macovi bog i batina. Ali zake ih nema u primjeni ko ovih M$ shita? Zato jer kvaliteta trazi svoju cijenu i ruku na srce nema svatko da se pocasti sa takvim strojcekom.
Ali da se stavi cijena na stranu opet tu zakaze prosvjeta, jer u skoli smo svi raditi na nekom stih kompu koji je jedva da boota i koji sustav je imao na sebi? Normalno WIN.:banned: |
A čuj, zašto Apple nije čisto softverska kompanija nego dilaju/guraju i svoj hardver sa OSom? Ko da je taj hardver nekaj posebno od kad su prešli na x86. Praktički si svako doma može složiti Hackintosh uz više ili manje zafrkancije.
|
Istina je da je PC uspio upravo zbog otvorene arhitekture i kompatibinosti Win sa starim aplikacijama. U međuvremenu se hardware prilično razvio i virtualizacija je postala lako ostvariva na kučnim računalima. Ima jedan moj screen shot u kojem se vidi da sam podigao 15 Win98 u besplatnom VirtualPC-u. Slijedeći Win će vjerojatno biti 64 bitni ne zbog toga što ti dodatni bitovi značajno ubrzavaju programe (kako koje, neke i usporavaju) već zbog adresiranja više od famozni 3 i nešto gige. Koristim Vistu x64 i meni sve radi, srećom ne koristim starije 16 bitne aplikacije ali da mi trebaju ili kad mi trebaju tu je virtualizacija.
MS bi doista trebao, kako je netko već napisao, raskinuti korijene koji ga vežu za ranije verzije i napisati OS od nule makar u početku bio kompatibilan samo sa Officeom. Problem ostaju igre koje će vjerojatno loše raditi pod virtualizacijom. Nije problem samo sa Windowsima i procesori troše solidnu količinu tranzistora da bi zadržali kompatibilnost sa prijašnjim verzijama. Ono što je nekad bilo prednost (kompatibilnost) sad postaje kočnica. |
Što se tiče novog kernela kod Windowsa 7 i datum izlaska: http://windowsvistablog.com/blogs/wi...windows-7.aspx
|
Ja koristim Free DOS.
Sve ostalo je fuj ... |
Citiraj:
Tak i treba! Radi uvijek i nema sr*** Nego, zakaj svi ne pređemo na Linux odnosno Ubuntu, em sve radi, em nema virusa, em je FREE!!! Ma linux je zakon! :))) :respekt: |
Citiraj:
Zaista, "zakaj ne"? Sto cekas? |
Doista 4GB i 32 bitni OS...
|
nebi htio flejmat,ali vidio sam 32-bitni debian koji je bez problema prepoznao i radio s 8gb ram-a out of the box.
tako da te 32-bit i 4gb ram gluposti su cisti windows bug |
Citiraj:
4 GB limit, nazalost, nije ni glupost ni bug. |
Dobar dio novih distri linuxa danas dolazi s kernelom koji ima podršku za veću količinu memorije.
a i za one distre koje to nemaju po defaultu u većini slučajeva se da lako uključiti: http://www.linux.com/feature/119287 Što se windowsa tiče, već je bilo preko nekoliko puta govora o količini podržane memorije, 32 bit vs 64 bit etc. |
Citiraj:
|
toliko je pljuvanja po visti, a uzdizanja xpa da je fakat atmosfera za povracat.
ukratko. novi hard, vista dvd, cista instalacija, adsl+router, unaprijed poskidani svi novi drajveri za sav hardwer. install tik tak tik tak...par reseta..live update drajvera. rucni install drajvera. i od tada uopce nemam pojma o kakvim to problemima ekipa prica kad je vista u pitanju. super se slozila s hardwerom i sada su si super frendovi. zasada. niti problemi s netom, niti s komponentama, niti s drajverima. ono, nije da mi nije drago to sve i da mi nije drago da se nisam razocarao kao neki. a isti taj hardwer na xpima je kasljucao i stekao. ne jako,ali je. no i vista i xp imaju musice.nije da je sad bezgresna. no ipak, mogu slobodno reci da vista radi ko urica, i totalni je preporod nakon dugooog iskustva s xpom. a svi zaboravljaju da je xp vanila bio totalno bugiran i preprelosh.cak ga ni sp1 nije u potpunosti izljecio. tek s sp2 stvari dolaze na svoje, a ponovo s sp3om je stvar upitne kvalitete, utoliko kaj ekipa ionak ne instalira sp3. toliko o tom uber operativnom sistemu. vista, iako na mom podosta jakom stroju, uopce nema nikakvih problema s resursima ili s nekakvim stekanjima i zastojima. cak je nevjerojatno da ti se srusi igra, kaj na xpu znaci 90% restart kompa, lijepo se vrati u desktop, pa ti cak i ponudi da sama nade rjesenje solucije. ja iz znatizelje puknuo ok, a kad tamo, nakon desetak sekundi kopanja naokolo, ona mi je fakat ponudila rjesenje i lijepo ga obrazlozila zakaj se desilo i kako da to rijesim.ono, stvarno nemogu reci nekaj protiv toga. a to da, ne da jebenije izgleda, vec je super ultra odlicna s tim sminkerskim kerefekima da mi se naprosto muka odluciti pokrenuti prastari xp. uglavnom, cak i da je vista mrtva, do trena dok ne dode nekaj drugo, ja osobno nemam nikaj protiv gledanja u lijepe pederasto prozracne prozore :) :) a i nemoram ugasiti ni jedan feature, cak naprotiv, nasao sam jedan odlican tweak program vista manager koji dize vistu na novu stepenicu, te mi daje sansu da jos bolje uprozirim svoje pederasto prozracne prozorcice ;) stoga, stvarno je nepotrebno toliko pljuvati vistu, jer radi sasvim pristojno, brzo te cak i ljepo izgleda ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Linux nije za svakoga kao ni Vista, treba navikavanja, treba malo "više" znanja i strpljivosti! Što se mene tiče ja povremeno vozim Ubuntu, koji mi je sasvim dovoljan, sve zagriženije distribucije zaobilazim! Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja idem od šestog mjeseca na Vistu Ultimate x86,pa bum videl kak bude funkcionirala,ali imam osjećaj da se ubrzo budem vratil na Xp. Ako je dobar service pack 1 na Visti kako sam imal prilike ćuti,onda nebi trebalo biti problema i sve bi trebalo raditi bez greške,nadam se.
|
ja na desktop kompu imam windowse jer mi taj komp sluzi samo za igre, te povremene zezancije s sony vegas-om ili fotošopom (radi veceg ekrana :))
na laptopu nikad necu imat windowse... mrzim tu njihovu prokletu zatvorenost... kad hoces nesto promijeniti moras nagađati što su majkrosoftovci radili na koji način, pošto za windowse ne postoji nikakva poštena dokumentacija o funkcioniranju sustava... koliko je samo vremena trebalo da se ne otkrije način funkcioniranja onog xp-ovog prefetchera... igranja s registryem i slično... da se na početku napravio pošten kernel, danas nebi bilo nikakve potrebe za ponovnim pisanjem kompletnog sustava... stavio sam na laptop arch linux i mogu reci da mi niti jedna instalacija operativnog sustava nije pružala toliko zadovoljstva... jeste da mi je trebalo 2 dana da sve slozim po svojem ukusu :), ali sam uživao u svakoj sekundi... windowsi su nekako pre sterilan sustav, sve je napravljeno na silu... kad radis s linuxom znas da je u pozadini rad ogromnog broja ljudi, koji su to radili s voljom a ne radi toga da dobiju plaću... čuo sam nešto da će se implementacija directx-a dopustiti i na linuxima, pa cu vjerojatno onda i na desktop računalo staviti linux... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:26. |