PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   ljeto i grijanje memorije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10222)

LorD ClockaN 15.05.2004. 12:53

Auto ne volim vozit brzo, pa mi tamo gume i nisu jako bitne. Imat ću na umu Eagle F1.

Freek 15.05.2004. 12:56

koji motorček imaš....

vga killer 15.05.2004. 13:32

Vjeruj, s tim gumama nećeš pogriješit. Stari ih je iamo na Audiu s 265 konja i gume su mrak.

@freek - da malo čitaš pažljivije.

Honda VFR 750 '91
107 konjića

LorD ClockaN 15.05.2004. 13:43

Imao sam prilike vozit sa tim gumama. Svojevremeno sam dok sam bio u ZGu vozio od frendice 206CC (oko 2 mjeseca) 2.0 i 140KS. Auto je imao te gume. Skupe su ko sam vrag

vga killer 15.05.2004. 14:02

Al i vrijede tolko. Al da si vidio gume koje mi je stari onda stavio na taj Audi. Isto GoodYear koje idu serijski na Ferrari F50 i svaka je došla oko 3000 kuna. :o

Freek 15.05.2004. 14:03

Citiraj:

Originally posted by vga killer
Vjeruj, s tim gumama nećeš pogriješit. Stari ih je iamo na Audiu s 265 konja i gume su mrak.

Honda VFR 750 '91
107 konjića

ziher ću čitat cijelu temu!!!!!!!!!!

Freek 15.05.2004. 14:05

Citiraj:

Al i vrijede tolko. Al da si vidio gume koje mi je stari onda stavio na taj Audi. Isto GoodYear koje idu serijski na Ferrari F50 i svaka je došla oko 3000 kuna. :o
nek uzme TOYO.

vga killer 15.05.2004. 14:07

khm, kak da ne. ;)

Freek 15.05.2004. 14:08

Citiraj:

khm, kak da ne. ;)
najbolje gume za trkaće piste što se tiče automobila ili TOYO il YOKOHAMA....drugi svi zaostaju:rambo: :rambo: :rambo:

vga killer 15.05.2004. 14:10

Za trkače stazeda, ali za ceste GoodYear i Bridgestone.

Freek 15.05.2004. 14:14

Citiraj:

Za trkače stazeda, ali za ceste GoodYear i Bridgestone.
pa svi ti street raceri koriste TOYO(koji imaju love za njih)
GoodYear još nekako la Bridgestone ne bih nikad...
kažem ti TOYO ti je sve osim formulu i snijeg sve ostalo uzimaj...

vga killer 15.05.2004. 15:06

Čuj, stari mi je predugo radio s time da neke stvari neznam. Bridgestone su opake gume pogotovo Protenza.

LorD ClockaN 15.05.2004. 17:25

SAVA!

vga killer 15.05.2004. 20:22

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
SAVA!
..... TIHO TEČE, ZADNJE NAM JE VEČE..... :D Ja pjesnik. :rolleyes:

Ne bi to stavil na auto.

Freek 15.05.2004. 22:10

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN
SAVA!
: goood : : goood : : goood : : goood :

oyilla 16.05.2004. 01:06

Citiraj:

Originally posted by Freek
najbolje gume za trkaće piste što se tiče automobila ili TOYO il YOKOHAMA....drugi svi zaostaju:rambo: :rambo: :rambo:
Jel to ukljucujuci i tebe?

vudu2 16.05.2004. 02:18

Citiraj:

Honda VFR 750 '91
107 konjića

Imaš S4??????!!!!!
quattro 2.7 twinturbo
bemti
100 ks više od moga...
Jeli plav?????
Ja imam (mislim moj stari) A6 2.4
Gume su Michelin Pilot Primacy, prije njih su bile (ja sam nagovorio starog) Yokohama AVS Sport
To su ti gume ,šta god ti rekao za Goodyear (nevjerujem im od kad se proizvode u Sloveniji)

@Lord
Nevoziš auto brzo a motor da??
Ja motor nebi mogao više od 100kmh (možda K1200LT:D )
Ali sa autom.........koliko i kako treba

vudu2 16.05.2004. 02:24

Citiraj:

pa svi ti street raceri koriste TOYO(koji imaju love za njih)
GoodYear još nekako la Bridgestone ne bih nikad...
kažem ti TOYO ti je sve osim formulu i snijeg sve ostalo uzimaj...

KHM, fulao si.
Zašto svi street šminkeri/racer voze na Toyo?? Zato što je to budget firma sa dobrim proizvodima, nešto kao epox.
Svi koji imaju lovu za gumu imaju love za Toyo. Pogledaj cijenike
Znam kada sam napokon nagovorio starog da uzme Yokohamu AVS Sport (205/55/16, to im je najmanja dimenzija za tu gumu, jer je to prednja guma porschea 911 (993)) koštala je jedna oko 1700kn bez pdv-a a Toyo proxes sa v šarom(uglavnom po performansama konkurentan proizvod) 900kn bez pdv-a
Znaš koliko košta ovaj sada Michelin? 1400 kn bez pdv-a
Yokohama AVS Sport su najbolje gume na kojima sam se imao priliku voziti

Sky 16.05.2004. 02:59

Imao sam Potenze RE040 originalno na autu, 225/45/R17, i nisam baš bio zadovoljan, jedna strana se više trošila od druge (geometrija je u redu, jednostavno sam dobio takav primjerak), a i nekako su bile preplastične, ne znam.
Sad imam Eagle F1 i gume su ZAKON, milju ispred starih Potenzi, leže savršeno, izgledaju opako, udobnije su (koliko se može govoriti o udobnosti u toj dimenziji), ma jednostavno fenomenalne. Uzeo sam i zimske UGW3, isto odlične gume. Jesu Goodyearke skupe ko Svetog Petra kajgana, ali vrijede svaku lipu...
Nego, vga killer, jel bi se mogao sredit neki popust kada ove F1 istrošim?:D

ßellerophon 16.05.2004. 10:38

malo zastranila tema... :D
a sta je s Pirelliem?

Freek 16.05.2004. 10:42

Citiraj:

Originally posted by vudu2
KHM, fulao si.
Zašto svi street šminkeri/racer voze na Toyo?? Zato što je to budget firma sa dobrim proizvodima, nešto kao epox.
Svi koji imaju lovu za gumu imaju love za Toyo. Pogledaj cijenike
Znam kada sam napokon nagovorio starog da uzme Yokohamu AVS Sport (205/55/16, to im je najmanja dimenzija za tu gumu, jer je to prednja guma porschea 911 (993)) koštala je jedna oko 1700kn bez pdv-a a Toyo proxes sa v šarom(uglavnom po performansama konkurentan proizvod) 900kn bez pdv-a
Znaš koliko košta ovaj sada Michelin? 1400 kn bez pdv-a
Yokohama AVS Sport su najbolje gume na kojima sam se imao priliku voziti

Fulao si daleko TOYO je je najbolji za STREET TRKAČE kakav MIchelin, Yokohama još može nju sam uvrstio al ovo sve drugo ne!!!
neznam koje si TOYO gledao al vrhunske gume TOYO dođu pun kura*****!!!!!!!!!!

Freek 16.05.2004. 10:43

Citiraj:

Originally posted by oyilla
Jel to ukljucujuci i tebe?
joj šta volim kad neko nema pojma o čemu govori!!!

: bonker2 : bonker2 : bonker2 : bonker2

Freek 16.05.2004. 10:45

Citiraj:

Gume su Michelin Pilot Primacy, prije njih su bile (ja sam nagovorio starog) Yokohama AVS Sport
To su ti gume ,šta god ti rekao za Goodyear (nevjerujem im od kad se proizvode u Sloveniji)

tako je GoodYear još nekako la sad više ni to...
Bridgestone je imao velikih problema sa gumama čak je bila i gomila tužbi protiv njih jer su njihove gume bile krive za nesreće.

maky-st 16.05.2004. 11:33

Citiraj:

tako je GoodYear još nekako la sad više ni to...
Bridgestone je imao velikih problema sa gumama čak je bila i gomila tužbi protiv njih jer su njihove gume bile krive za nesreće.

ovo da su bile krive za mnoge nesreće nisan zna ,ali hvala na informaciji:p

vga killer 16.05.2004. 12:01

To s nesrećama jebilo na terenskim gumama.

@Sky - mislim da ima više vrsta Protenzi, Pole Position su the best

Eagle F1, kažeš, jelda da leže odlično na kiši?

@vudu2 - nije bio S4. Model jebio V8, 265 kunja, quattro, avtomatik, max oko 260km/h

Freek 16.05.2004. 12:09

Citiraj:

To s nesrećama jebilo na terenskim gumama.

da a bilo je dosta slučajeva i s gradskim autima kojima jednostavno gume nsu dobro držale cestu.

vudu2 16.05.2004. 12:15

Sky, koju ti to mrcinu od auta imaš?
@vga
To je onaj stari audi V8? Lijep auto.....prava stvar! Šta se sad vozi?

Gume ubojce su vam Firestone Wilderness koje su serijska ugradnja na Ford Exploreru, Excursionu i ostalim velikim SUV vozilima u USA. Imale su feler tako da pri višim temperaturama (na autocesti, dom za USA aute) gazeća površina im se odvajala, i , dalje znate.

@freek
Jesi li ti kad pročitao neki usporedni test guma??? Vjerojatno nisi, jer da jesi, znao bi da je na prvom mjestu obično Continental(iako nema ni usmjerene gume najbolji je) Pirelli, malo niže Goodyear, Dunlop, Michelin, Yokohama, a sredina (zbog niske cijene) Toyo.
Nemam ništa protiv Toyo guma, odlične su za te novce, kao i Avon i Fulda, ali nisu najbolje (bolje su od ove dvije spomenute)
Continental stvarno proizvodi nevjerojatne gume, kao i Pirelli, samo što set njihovih guma košta kao 2 seta Toyo + rezevna.

Ljudi moji, šta vi kažete na BMW E34? Danas sam baš gledao par njih u gradu, i iako je to star auto, sa pravom bojom i felgama može postati fenomenalno lijep i dobar. To mi je naj BMW.

vga killer 16.05.2004. 12:20

Yep, onaj stari V8.

Sad starci voze Berlingo: bonker2 i Mazda Premacy 2.0 dizel 100 konja.: goood : Auto je super.

I mene čeka Fiat Croma 1.6 '90 godište, a auto se nemre ni upalit. :D

Freek 16.05.2004. 12:34

@vudu:
jebeš te testove:rambo: :rambo: :rambo:
TOYO ima manju cijenu zbog toga što se on mora probijat na tržište dok ovi imaju monopol...
ja stojim kod svoje tvrdnje sa su TOYO i YOKOHAMA najbolje gume moguće...ja doma imam Michelin i nisu ama baš niš posebno.

vga killer 16.05.2004. 12:37

Imam i ja Toyo gume na Mazdi i gume su vrlo dobre, ali i dalje stojim pri tome da Goodyear ima najbolje gume za cestovne aute.

Freek 16.05.2004. 12:42

@vudu:
evo ti link na testove pa si pogledaj di ti stoji taj Continetnal(pljuga)-u ovom testu nema TOYO guma al zato YOKOHAMA vlada..:rambo: :rambo: :rambo:
pogledaj

uostalom ako nisi znao TOYO dobiva zadnjih 6 godina nagrade za najkvalitetnije gume u svijetu i 6 godina zaredom ma koji continental ,,goodyear,bridgestone to je prošlost!!!!!!!!

vudu2 16.05.2004. 13:30

Ajd ovako freek.
Za cca 2 god ja i ti ćemo dobiti vozačku, nadam se i auto, pa ti na svoj stavi Toyo gume a ja ću staviti Continental ili Pirelli i idemo na grobnik, ne na neki stritrejs, već na grobnik. I onda mi ti dokaži da su Toyo gume najbolje.
I da, Toyo se mora probijati na tržište, pa im je cijena manja. Ali iskreno, NIKAD NISAM VIDIO NIGDJE DA SU TOYO GUME BOLJE OD NEKOG CONTINENTALA/PIRELLIA/DUNLOPA
Da su bolje od goodyeara, to nije neki veći pothvat.......pogotovo sada kada ih Slovenci proizvode.....

vga killer 16.05.2004. 13:44

Ma od kad Janezi proizvode Goodyear?

Freek 16.05.2004. 14:03

Citiraj:

Ajd ovako freek.
Za cca 2 god ja i ti ćemo dobiti vozačku, nadam se i auto, pa ti na svoj stavi Toyo gume a ja ću staviti Continental ili Pirelli i idemo na grobnik, ne na neki stritrejs, već na grobnik. I onda mi ti dokaži da su Toyo gume najbolje.
I da, Toyo se mora probijati na tržište, pa im je cijena manja. Ali iskreno, NIKAD NISAM VIDIO NIGDJE DA SU TOYO GUME BOLJE OD NEKOG CONTINENTALA/PIRELLIA/DUNLOPA
Da su bolje od goodyeara, to nije neki veći pothvat.......pogotovo sada kada ih Slovenci proizvode.....

cca 1 godina...dogovoreno morat ću skinut Michelin al nema beda...
kakav grobnik na ulici će mo mi to riješit..ti sa svojim Continetnal a ja sa TOYO.

Freek 16.05.2004. 14:04

Citiraj:

NIKAD NISAM VIDIO NIGDJE DA SU TOYO GUME BOLJE OD NEKOG CONTINENTALA/PIRELLIA/DUNLOPA

vidio sam stotine testova u kojima je TOYO bolji ....probat ću ih večeras nać pa ćeš vidjet.

Renesis 16.05.2004. 15:21

hehe, ako budete dolazili na grobnik javite se, i da uzmite neke malo tvrđe gume, 5 krugova sa mekanim gumama i doma idete po koncima :D

- ma nismo mi malo zastranili sa pregrijavanja rama na izbor guma za auto :D

maky-st 16.05.2004. 15:36

samo malo je falivena tema:D

miato 16.05.2004. 16:14

Citiraj:

Originally posted by Renesis

pa sve je to zagrijavanje, sta nije? ;)
a zanimljivo je koji put naucit nes o stvarima o kojima nemam pojma :D

LorD ClockaN 16.05.2004. 17:51

Citiraj:

Originally posted by Renesis
hehe, ako budete dolazili na grobnik javite se, i da uzmite neke malo tvrđe gume, 5 krugova sa mekanim gumama i doma idete po koncima :D

U utorak dolazim u Ri, pa možda skočim do grobnika po gume za frenda. 30.og je Moto happening na grobniku i dolazim 100%.

Sky 16.05.2004. 23:54

Citiraj:

Sky, koju ti to mrcinu od auta imaš?...
Ma kakva mrcina, Passat karavan 1.9 TDI 4Motion ( dimenzija guma je tvornička).
@ vga : Gume fenomenalno leže i na suhom i na mokrom, jedino kod sljedećeg auta uzimam više (i vjerojatno uže) gume, nisu za ove naše ceste 45-ice.
Što se tiče prepucavanja koji je proizvođač bolji, pametnije je da uzmete modele i dimenzije u obzir, a ne generalno veličate ili pljujete po proizvođačima. Vozio sam svašta, i mislim da mogu reći da sve mogućnosti današnjih vrhunskih guma nitko ne može u potpunosti iskoristiti u svakodnevnom prometu. I viša srednja klasa guma je više nego dovoljna za sve što vam treba (osim ako niste profesionalni trkač.;))
Ekipo, nemojte se zanositi da ako imate dobar auto i vrhunske gume da ste odmah bolji vozač, iz pretjerane samouvjerenosti svakakva sranja izrađaju.:beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:43.