![]() |
samo malo skuplji hi-fi zvučnici (cijena nekolio tisuća kuna, prije nekoliko desetaka tisuća kuna) mogu reproducirati frekvencije do 20kHz (vidio sam neke do 100khz, al za cijenu nepitajte... možeš si dva mercedesa kupit za njih:D), i dolje do nekih 30hz, a samo high-end subovi mogu do nekih 20hz, eventulano 18hz... nijedan logitech il sony il bilo šta slično tome zvučnik nemože to proizvesti, a za takvo što češ morati posegnuti duboko u svoj đep.
a za ovu donju frekvenciju... to sve ovisi od čovjeka do čovjeka, netko če čut 20hz, netko jedva 50hz, a neko ni to... lako moguće da se u tim uđbenicima definira 50hz, jer svejedno svaki autor u svojoj knjizi uzima neku svoju vrijednost. |
Ama ja imam sub za HT ko ves masina velik pa ide do 30Hz. tesko je naci ista nize za normalnu lovu, jedino bas horne idu nize ali to je ko soba veliko.
|
nema ti to bas veze s veličinom..
Ne znam jel tko vidio onaj "zvučnik" koji ima umjesto membrane propeler i moze ici ja mislim do 8 hz (nisam siguran) |
Citiraj:
Uspio sam lani kad sam ju upogonio na jako jako pojacalo odvalit komad zvuke sa zida kod vrata. Mislim da to dosta govori. Inace francuzi su 50ih kolko znam cak rabili zvuk niske frekve za rusenje zgrada ako se nevaram negdje sam to procitao. |
Koja f treba za razbit casu? :D
Idem se s time igrat, a cujem do 17.6kHz po ovom progu na Sony-evoj liniji... |
Citiraj:
|
tek sam sad vidio da sam Fgg svojeg slusnog sustava izrazio u KKHz:D, OT naravno da ovisi o zvucnicima, al moji imaju Fg 40Khz tako da se moze rec da imam naj*eceg:D
|
Citiraj:
A znate ono kad vam na kratko sam zapišti nešt u uhu, onak iz čista mira? E tu frekvenciju nikad više neš čut! Tako sam negdje čuo! A što se tiče ovog testa, ne valja baš zbog zvučnika ;) |
Spojen sub na pojacalo i zvucnici isto tako...... i SVE se moze reproducirat samo sto ljudsko uho ne cuje....... npr 10-15hz membrana sub-a lijepo radi, ali ne cuje se nista ;) !
|
14Hz-18300Hz
ovih 14hz, to sam vjerojatno membranu čuo kako udara? Zašto su mi zvučnici nastavili šumit poslje 10 sekundi na 18KHz nakon gašenja programa? Sad sam probao i na burazovim z2300, membranu čujem i na 10Hz, a jednom je tako lupilo u nešto metalno da sam mislio da je gotov :stoopid: na sreću nije |
Citiraj:
|
36-17817,00hz
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:41. |