PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   xp sp3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99418)

domy_os 29.03.2008. 19:07

Treba ga integrirati u instalaciju kao i svaki prethodni SP jer tada bude najmanje sranja...

potemkin.hr 16.04.2008. 21:34

Citiraj:

Autor SilentException (Post 982346)
bas citam overview za sp3 da vidim sta me ceka..

http://www.max-save.org/thumbs/755091winxpsp3.png
updaets :D

ah bas su povrsni, odmah na gresku naletim..

ma kakvi su ovi iz redmonta budu i za to hotfix napravili :D

Misek_Chipsy 17.04.2008. 20:10

ja sam instalirao neki dan Windows XP SP3 black edition i moram rec prezadovoljan...napravio sam to da se maknem s viste..... i ovo sad mi je ono...ujedno i najbolji os,najbolej updatean a da je i stabilan,jer vista mi pocela srat kako se updateavala... mrezna me poceka odj.... wireles...zvucna... i onda ja odj vistu :D

sad na XP SP3 ujedno koristim kao tako a usto i experiment period :D

zasad naso samo 1 gresku.... nema podrsku za High definition AUDIO i morao sam prilagodjavat drivere i vracat registry key na SP2 da bi ih instalirao i kasnije vratit RK na sp3 (300)...al uspjelo...
ostalo je ok :D
looks like vista,vorks like XP :D perfect :D

tomek@vz 17.04.2008. 20:34

Citiraj:

Autor Misek_Chipsy (Post 1004285)
ja sam instalirao neki dan Windows XP SP3 black edition i moram rec prezadovoljan...napravio sam to da se maknem s viste..... i ovo sad mi je ono...ujedno i najbolji os,najbolej updatean a da je i stabilan,jer vista mi pocela srat kako se updateavala... mrezna me poceka odj.... wireles...zvucna... i onda ja odj vistu :D

sad na XP SP3 ujedno koristim kao tako a usto i experiment period :D

zasad naso samo 1 gresku.... nema podrsku za High definition AUDIO i morao sam prilagodjavat drivere i vracat registry key na SP2 da bi ih instalirao i kasnije vratit RK na sp3 (300)...al uspjelo...
ostalo je ok :D
looks like vista,vorks like XP :D perfect :D

Jesi čuo za Windows XP Bananko Edition? Taj je još bolji i ima podršku za HD audio.

m4dm4n 17.04.2008. 23:10

@Tomek & Ostali :
To što je Black Edition nužno ne znači da je odmah ilegala. Nitko vam ne brani da vrlo jednostavno promijenite serijski broj instalacije u onaj koji ste LEGALNO kupili (ne uz laptop,nego retail verzija), i uglavnom su sve instalacije programa koje dobijete uz tu verziju trial, i dobijete mogućnost da to ostane sve legalno.
Tak da ono, da ne bude neke zablude...

@ Misek_Chipsy : SP3 sigurno nemaš, osim ako ne radiš u Microsoftu, a ako radiš, možeš biti zakonski gonjen zbog otkrivanja firminih tajni :)

Misek_Chipsy 18.04.2008. 01:01

1 privitaka
:/ necu nista tvrdit bzvz pa evo ss u attachu

registry key mi se sad neda trazit,mogu stavit ujutro ako bas nekog zanima.

horza 18.04.2008. 01:01

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1004455)

@ Misek_Chipsy : SP3 sigurno nemaš, osim ako ne radiš u Microsoftu, a ako radiš, možeš biti zakonski gonjen zbog otkrivanja firminih tajni :)

ne kužim zašto i kako ga ne bi imao? pa i ja sam si ga instalirao prije par mjeseci sa msdn-a. no big deal. i time se ne krši nikakva tajna, pošto me za M$ ne veže nikakav ugovor niti išta slično.

m4dm4n 18.04.2008. 01:20

Ajte se nemojte šaliti, znam da je kasno :) SP3 službeno nije izašao, i kaj god da imao to nije SP3 :)

Misek_Chipsy 18.04.2008. 01:35

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1004549)
Ajte se nemojte šaliti, znam da je kasno :) SP3 službeno nije izašao, i kaj god da imao to nije SP3 :)

boldana je kljucna rijec :chears::fiju:

Odojak 18.04.2008. 07:14

Ne kuzim poantu, v3264 je isto RC verzija još iz ožujka? O.o A na MSDN-u je SP3 predviđen za 21.04?

Misek_Chipsy 18.04.2008. 12:21

pa dobro ,onda je RC :D nisam upucen buduci da sam bio vistafreak jos do prije par dana kad smo se posvadjali i medusobno odj**** te nisam upucen u XP :D

Misek_Chipsy 18.04.2008. 12:31

i btw, imam legalnu licencu za xp ;)
...ono sto se desilo s origigi cd-om je jos jedno....kad sam ju intaliravao u stolni pc,raznjelo je cd u cd-romu :S

tomek@vz 18.04.2008. 19:24

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1004455)
@Tomek & Ostali :
To što je Black Edition nužno ne znači da je odmah ilegala. Nitko vam ne brani da vrlo jednostavno promijenite serijski broj instalacije u onaj koji ste LEGALNO kupili (ne uz laptop,nego retail verzija), i uglavnom su sve instalacije programa koje dobijete uz tu verziju trial, i dobijete mogućnost da to ostane sve legalno.
Tak da ono, da ne bude neke zablude...

Oprosti ali MS-ov softwer nije OSS pa da ga itko može/smije mijenjat.XP ima samo 2 verzije: Home i Professional (ako ne ubrajamo x64 te oem/retail) i to sa integriranim SP2 aktualno.Ako nije jedna od ovih edicija onda nije legalna.

Citiraj:

Autor Misek_Chipsy (Post 1004802)
i btw, imam legalnu licencu za xp ;)
...ono sto se desilo s origigi cd-om je jos jedno....kad sam ju intaliravao u stolni pc,raznjelo je cd u cd-romu :S

Kontaktiraj MS hrvatska,mislim da bi s obzirom na situaciju mogao dobit novi CD.

m4dm4n 18.04.2008. 20:21

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 1005145)
Oprosti ali MS-ov softwer nije OSS pa da ga itko može/smije mijenjat.XP ima samo 2 verzije: Home i Professional (ako ne ubrajamo x64 te oem/retail) i to sa integriranim SP2 aktualno.Ako nije jedna od ovih edicija onda nije legalna.

Pa te "Black Editioni" i jesu Professional, kaj ti misliš da oni mijenjaju nešto drastično. Pogase se procesi, neke male tune up gluposti i to ti je "Edition".
Jer prema tome, svatko tko je ikad primio u ruke bilo koji alat za optimizaciju je prekršio pravilo. Sve je to legalno ako se želi tako i iskoristiti.

greg SE 18.04.2008. 20:38

stovise, MS je alat za unattended setup ukljucio i na CDu :D
to sto netko koristi nesto tipa nlite a ne to....to nije MSova stvar, sve je potpuno legalno i s obzirom da se ne mjenja sadrzaj filova (osim zakrpama koje su ionako MSove) ne krsi se ni EULA. naravno, dok se koristi orginalan kljuc :D

yedwy 18.04.2008. 20:51

Pa i da i ne zapravo je tomek u pravu jer je zabranjena distribucija svih tih paketa uključujući i neke updateove i speove svima koji nisu MS licencirani OEM partneri, tj prepakiravanje za distribuciju je striktno rečeno - nelegalno, nije nelegalno koristiti svoj retail CD i nlite i od toga napraviti drugi CD s kojeg si možeš instalirati sustav, isto kao što nije nelegalno napraviti disk image sa Acronisim i spalit g na DVD i tako imati backupirane izmjene u sustavu, nelegalno je to što si napravio distribuirati (bilo profitno ili neprofitno) a ne posjedovati,može neko imati i 50 kopija svojih windowsa u arhivi tako dugo dok ih ne raspačava ne krši zakon niti licenece...

Ali Be i sl "edicije" u sebi sadržavaju osim Cd keya i originalne MS fajlove i zato jesu nelegalne jeddnako kao i da nisu modane, to što MS prešutno podržava piratiziranje svog softwarea da bi se što više ljudi navuklo je već nešto drugo...

Misek_Chipsy 18.04.2008. 22:25

imam svoj key i svoju licencu ;) i koliko znam distribucija je zabranjena po pitanju tog key-a a ne same instalacije windowsa.....

Sex-machine 18.04.2008. 22:31

kad izadje full sp3 onda cu tek stavit . juce stavio ovaj sp3 i pao mi sistem odma

Misek_Chipsy 19.04.2008. 00:53

Citiraj:

Autor Sex-machine (Post 1005338)
kad izadje full sp3 onda cu tek stavit . juce stavio ovaj sp3 i pao mi sistem odma

kad neznas:lol2::fiju::chears:

yedwy 19.04.2008. 07:08

Citiraj:

Autor Misek_Chipsy (Post 1005331)
imam svoj key i svoju licencu ;) i koliko znam distribucija je zabranjena po pitanju tog key-a a ne same instalacije windowsa.....

Ne zabranjena je distribucija obojega, rekoh čak i neki patchevi se nesmiju distribuirati kad su standdalone ako nisi licencirani OEM partner, npr oni za koje moraš validaciju na MSU radit su ti uglvnom te kategorije...

A piratiziranje CD keya će ti dovesti do njegove deaktivacije kad dođe na crnu listu... :kafa:

Misek_Chipsy 19.04.2008. 12:18

cd key imam legalni od WinXP Profesional SP2 koji je legalno kupljen ;) i trazio je validaciju preko interneta taj win....sad to je jedina caka sto ovaj ne trazi validaciju,al radi na ovom....

SilentException 22.04.2008. 21:25

no, evo ga konacno.

april 29 je sluzbeni datum :)

http://forums.microsoft.com/TechNet/...4173&SiteID=17

rak21 23.04.2008. 10:18

ne znam da li admini dopuštaju objavu ovoga na rapidu, ako da ja stavim adrese (mada ne vidim zašto bi to bilo zabranjeno).

Znači izašao je SP3 FINAL (!!) koji za single usere izlazi tek 29. travnja (radi se o istom file.u), post stiže kad netko od nadređenih da zeleno svjetlo...

p.s. ne radi se o krekanim windozama sa SP3 već samo o SP3 (koja se nliteom stavi na XP a to nije zabranjeno) build 2600.5512 što je oznaka za finalnu verziju..

Odojak 23.04.2008. 10:35

Koji je MD5 od verzije koji ti imaš :)

Kod mene je "bb25707c919dd835a9d9706b5725af58" :D

segregator 23.04.2008. 11:36

Zbilja ne vidim nakon čekanja od par godina koji je problem pričekati još par dana :D

rak21 23.04.2008. 11:46

a gledaj, 29. ti izlazi identično isti sp3 samo za krajnje korisnije, ovo je TRM tj. namijenjena je velikim korisnicima (firmama) tako da ti je isto skinio sad i instalirao ili čekao još tjedan dana..

Odojak 23.04.2008. 11:54

Citiraj:

Autor segregator (Post 1009506)
Zbilja ne vidim nakon čekanja od par godina koji je problem pričekati još par dana :D

Nije problem ali je melem za oči kad nakon instalacije XP-a s integriranim SP3 nema još 5 dana instalacija i skidanja zakrpi. I još je ljepše što windir više nije krcat nadogradnjama te je i manje zauzetog prostora :)

Za sad u virtualnom okruženju sve radi :D, budemo dalje vidjeli :)

A.J. 23.04.2008. 18:02

dali se treba sve iznova instalirat radi SP3 il samo integrirat i repair? pretprosli vikend sam instalirao na novo cijeli komp i neda mi se to opet sve instalirati

rak21 23.04.2008. 18:12

može se stavit posebno ali mislim da je ipak bolje nlite.om sljepit i nanovo instalirati..

segregator 23.04.2008. 18:38

Citiraj:

Autor Odojak (Post 1009518)
Nije problem ali je melem za oči kad nakon instalacije XP-a s integriranim SP3 nema još 5 dana instalacija i skidanja zakrpi. I još je ljepše što windir više nije krcat nadogradnjama te je i manje zauzetog prostora :)

Za sad u virtualnom okruženju sve radi :D, budemo dalje vidjeli :)

Nisam ni pitao ZAŠTO SP3, nego zašto ODMAH a ne za 3 dana

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:47.