PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Probijanje svijetla na 2232bw (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98185)

stripY83 13.02.2008. 11:44

Citiraj:

Autor Fleks (Post 950371)
ja neznam zasto vi sa tim pozadinskim problemom ne reklamirate monitore...

..brijem da odneses na servis da bi ti rekli da je monitor ispravan i nikom niš'. Ja sam imo sreću da nije prošlo 7 dana pa sam mogo tražit novi proizvod..

@B3mt1 aj sliku neku uploadaj
@Fleks aj pogledaj koja je tvoja matrica

rokoko 13.02.2008. 21:01

Citiraj:

Autor Fleks (Post 950478)
Pa sta ga nisi tamo upalio?

A je*iga, bio sam usred puta i svi su rekli da su svi S panel i da se nemoze fulat.

Gabre 14.02.2008. 03:37

fleks, poslikaj bolje, jer onako crnu sliku nemaju ni daleko bolje matrice, a kamoli TN...

nagledao sam se svakakvih monitora, i tvoja slika zavarava malo previše,

hoću reć, stavi malo veću ekspoziciju, pa onda slikaj...

gnomisa 14.02.2008. 09:23

Citiraj:

Autor Gabre (Post 951631)
fleks, poslikaj bolje, jer onako crnu sliku nemaju ni daleko bolje matrice, a kamoli TN...

nagledao sam se svakakvih monitora, i tvoja slika zavarava malo previše,

hoću reć, stavi malo veću ekspoziciju, pa onda slikaj...

hehe, konačno je netko prokljuvio....ovo je sada čak i smiješno

NortonCommander 14.02.2008. 09:34

Jasno da treba stavit vecu ekspoziciju, ali koliku? Ja sam istu podesava tako da na slici dobijem rezultat najslicniji onom realnom, kojeg vidim. Na kraju je ekspozicija ispala 1/22.

stripY83 14.02.2008. 11:22

ekspozicija?

Fleks 14.02.2008. 12:13

Gnomisa nemoj biti ljubomoran na covjeka. Nije lijepo.

@Gabre: ajde dodji pa vidi. 100€ oklada? Zainteresiran?

EDIT: stripy: S panel.

Gabre 14.02.2008. 12:34

fleks - ja dolazim do tebe već dugo, sam ti ne moš nikako... ;)

što se tiče tvog monitora, i nepostojanja probijanja pozadinskog svjetla, to je moguće (i moj samsung 940BW ga nije imao), ali što sam htio reć je da ti monitor NEMA onako crnu boju kao na slici, jer bi to onda bio neki fenomenalan TN, pošto ni plazma nema onako crnu boju u mraku.

doć ću ja sa svojim fotićem pa ćemo napravit sliku, pa ćeš vidjet o čemu pričamo...

slikati u mraku, kao PRVO. a onda ćemo pričati dalje.

slikanje monitora i pozadinskog svjetla se ne može raditi po danu i u osvjetljenjoj prostoriji...

NortonCommander 14.02.2008. 12:43

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 951821)
..vidim da si kupio vrhunski komp i utrošio brdo para na njega...i onda kupiš jeftinjolu od monitora...i to uredno radi većina ljudi kod nas...meni to nije jasno...

Nekome (a vjerovatno i tebi) je monitor tj. kvaliteta istog prioritet. Meni nije. Nije bitno koliko mi je vjeran prikaz boja, koliki je backlight bleed (naravno, u granicama normale). Meni je konkretno bitno da imam dovoljno prostora na njemu. A trenutno mi je 1680x1050 + 1280x1024 i vise nego dovoljno. A sad te vjerovatno zanima zasto onda nisam uzeo neki jeftiniji 22" monitor. Jbg, volim lijepe stvari i tu i tamo sam spreman dat koju kunu više samo radi dizajna. :chears:

Fleks 14.02.2008. 12:46

pa slikao sam u mraku.

Ajde budem veceras ti jos jednu sliku okinuo. Sto da ti kazem imam dobar monitor :) .

Mar 14.02.2008. 12:56

Te fotografije su dosta subjektivne i ovise o ekspoziciji tako da se ne mogu uspoređivati 2 nastale drugim fotoaparatom/u drugim okolnostima i postavkama.

@Gnomisa i Jurbas - da li svaka tema koja je vezana za TN monitore nemože proći bez vaših popratnih komentara kako je "TN smeće"... ???
Ovo vam je zadnje upozorenje, ako još jedan put vidim takve ispade idete na hlađenje.

Ako imate yayca odite na AMD podforum napadati AMD kako ima shit procesore pa da vidim koliko sekundi će te poživit tamo dok vam ne dođe Chiquita šleper...

jurbAs 14.02.2008. 12:59

Citiraj:

Autor Fleks (Post 951904)
E pa to je onda problem u tebi ne u monitoru. Odi kod doktora trazit pomoc. To moze biti svasta i nije se bas za igrati sa takvim problemima, moze biti do ociju, CNSa, na psihickoj bazi... Tko zna mozda si ti i umisljas da te bole oci od monitora jer je TN matrica. Odi potrazi savjet od liječnika.

Nadam se da ces rijesiti problem.

ja sam svoj problem rijesio vec odavno... kupnjom ne tn monitora... :) a sada o psihickim problemima bi se tu dalo i vise nego raspravljat...

Gabre 14.02.2008. 13:00

da pojasnim o čemu govorim, pronašao sam na disku slike od bivšeg Samsung 940BW :)

1. najduža ekspozicija (2/10 sekunde) http://img138.imageshack.us/img138/6533/lcd1ud7.th.jpg
2. malo kraća http://img138.imageshack.us/img138/50/lcd2fh9.th.jpg
3. mislim na automatsko slikanje bez blica http://img138.imageshack.us/img138/5641/lcd3sq6.th.jpg
4. ovako je otprilike izgledao uživo, prilično realna slika, u mrklom mraku
http://img138.imageshack.us/img138/6232/lcd4kr1.th.jpg

uzmite u obzir da su slike smanjene i izgubile na kvaliteti zbog resize-a.

toliko od mene i priči o "nepostojanje" backlight bleeda, i slično... NIJEDAN LCD nema CRNU boju onakvu kao što ispada na Fleksovim fotkama.

Fleks 14.02.2008. 13:04

Moj ima.

Nemoras mi vjerovat, al eto ima.

B3mt1 14.02.2008. 13:07

wtf fleks ti imas 226bw, zar nije na dvadvasesticama obicno manji backlight bleed ?

edit: kod mene je bleed kao kod gabre-a (prije mi nije slike prikazao)

Fleks 14.02.2008. 13:44

Evo upravo smo Gabre i ja telefonski razgovarali 28 minuta.

dosli smo do 3 zakljucka:

1. moj fotić je smece.
2. moj monitor je tolko dobar da njegov nemoze realno prikazati sliku koju sam ja slikao.
3. Dinamic contrast je smece.
4. monitor je onolko dobar kolko user iskoristava njegove mogucnosti.
5. dobar je onaj monitor kojim je njegov user zadovoljan.

I sa time smo zavrsili ovu raspravu na obostrano zadovoljstvo i nadamo se kraju prepucavanja.

evo ga.

EDIT:

Jos bi htio napisati jedno osobno misljenje. Tek tolko da se malo smanji ova vatra na forumu...

Stvar je defitivno sljedeca. Monitori su ko HiFi. Imas usera koj je zadovoljan sa 2k kn monitorom i onog usera koj je nezadovoljan sa 20k kn monitorom. Ovaj prvi sigurno gleda film sa gustom (ko onaj koj slusa muziku na tranzistoru i slusa muziku, a ne tranzistor) i imas onoga koj gleda ponasanje monitora za vrijeme gledanja filma (to je ekvivalent onim hifi frikovima koji umjesto muzike slusaju svoje kablove od 100€ po metru). E sad jedne veseli film, druge monitor i to je to. To je osnovna stvar. Cinjenica je da su monitori danas definitivna vecina dobri i samo je stvar osobnog odabira i na tome bi stvarno mogli zavrsiti i prestati sa ovime.

Uvezi ovog backlight bleeda bi se trebalo jos malo pozabaviti. Uzeti fotic od gabreta koj je manualac i poslikati par desetaka monitora i stavit u jednu temu da se vidi malo. Ovako DEFINITIVNO nemozemo nista pametno zakljuciti.

stripY83 14.02.2008. 13:45

EDIT: stripy: S panel.[/quote]

...di si ga kupio??...jao, bash imas sreće, jer brijem da su nama ostalima do daljnjeg ostale CMO matrice sa različitim backlight bleedovima......

..ja još čekam svoj novi pa uploadam fotku..

Fleks 14.02.2008. 13:52

Ma ima preko pola godine da sam uzeo taj monitor. Nisam uzimao to u hr. Izabran je medju više komada , jer nije nista pisalo otraga, nego tek kad se otvori se vidi.

Gabre 14.02.2008. 13:58

Citiraj:

Autor Fleks (Post 951984)

Stvar je defitivno sljedeca. Monitori su ko HiFi. Imas usera koj je zadovoljan sa 2k kn monitorom i onog usera koj je nezadovoljan sa 20k kn monitorom. Ovaj prvi sigurno gleda film sa gustom (ko onaj koj slusa muziku na tranzistoru i slusa muziku, a ne tranzistor) i imas onoga koj gleda ponasanje monitora za vrijeme gledanja filma (to je ekvivalent onim hifi frikovima koji umjesto muzike slusaju svoje kablove od 100€ po metru). E sad jedne veseli film, druge monitor i to je to. To je osnovna stvar. Cinjenica je da su monitori danas definitivna vecina dobri i samo je stvar osobnog odabira i na tome bi stvarno mogli zavrsiti i prestati sa ovime.

aj da i ti nešto pametnog napišeš :p, i stvarno se moram složit s tobom u napisanom. :care:

B3mt1 14.02.2008. 14:02

Citiraj:

dosli smo do 3 zakljucka:

koliko vidim rijec je o 5 zakljucaka :D
Citiraj:

1. moj fotić je smece.

vjerovatno
Citiraj:

2. moj monitor je tolko dobar da njegov nemoze realno prikazati sliku koju sam ja slikao.

sta ? ovo bas ne kuzim, ciji monitor nemoze realno prikazat koliko je tvoj monitor dobar ... :D
Citiraj:

Uvezi ovog backlight bleeda bi se trebalo jos malo pozabaviti. Uzeti fotic od gabreta koj je manualac i poslikati par desetaka monitora i stavit u jednu temu da se vidi malo. Ovako DEFINITIVNO nemozemo nista pametno zakljuciti.

gabre mi je blizu (na gredicama sam) pa moze slobodno doci pa da vidimo i to, samo treba definirat vanjske uvjete slikanja :D

Gabre 14.02.2008. 14:06

gdje su gredice, ne znam ja Ličan te zagrebačke kvartove :D nosim svoj Allmighty Canon, pa budemo slikali :D

a ono Fleks malo trabunja da moj monitor ne može pokazati, šala.

B3mt1 14.02.2008. 14:11

Citiraj:

Autor Gabre (Post 952010)
gdje su gredice, ne znam ja Ličan te zagrebačke kvartove :D nosim svoj Allmighty Canon, pa budemo slikali :D

a ono Fleks malo trabunja da moj monitor ne može pokazati, šala.

nasuprot srednjaka (brace domany), tj. s druge (juzne) strane tramvajske pruge

ma to sam si i mislio da fleks trabunja ionako samo to i zna raditi ... :D

Gabre 14.02.2008. 14:51

hehe, lol, onda zivimo nasuprot jedan drugom :)

Fleks 14.02.2008. 15:30

Fleks ne trabunja. Fleks znanstveno filozofski elaborira svoje zakljucke koji su uvjek tocni. Tak da... :)

A gle za taj backlight cemo se malo poigrati, pa poslikati par monitora i neki sticky napraviti da se zna ko tu koga. Do tada je sve ovo naklapanje... :)

jurbAs 14.02.2008. 16:45

Citiraj:

Autor Fleks (Post 952106)
Fleks ne trabunja. Fleks znanstveno filozofski elaborira svoje zakljucke koji su uvjek tocni. Tak da... :)

A gle za taj backlight cemo se malo poigrati, pa poslikati par monitora i neki sticky napraviti da se zna ko tu koga. Do tada je sve ovo naklapanje... :)

ajde nesto pametno :)
cuj nemojte zaboravit i druge monitore treba otic u neki ducan poslikat sve sto se da... :) jer imam feeling da to sve vise utjece od monitora do monitora koliko do modela monitora...
cak sam uvjerenja vec neko vrijeme da odredeni Tn.ovi danas imaju bolju sliku od nekih VA monitora(ne modeli nego monitor protiv monitora) ... da da da bit ce sad svega ali morao sam to reci... jer u jednom ducanu sam gledao jedan pokraj drugog dva tn.a jedan ima cist okey sliku dok drugi pun mana a isti proizvodac isti model i sve... hmm mislim da tu imaju ulogu proizvodaci sto malo previse skratare na panelima vec neko vrijeme.. ili se u lijepu nasu uvozi teski skart.... pa ono neki put se zna zalomit koji super dobar monitor... Mislim da cemo morat vani kupovat monitore tipa njemacka austrija svicarska.

gnomisa 14.02.2008. 16:48

pa samsung 226bw sa samsungovim panelom je sasvim drugi monitor nego 226 sa npr. c panelom...ili 2232bw koji su svi kod nas sa lošijim panelom...i ja još nisam vidio monitor bez backlightbleedinga...on se da solidno "zamaskirati" sa nekim štelanjem al onda to nije to kod reprodukcije bilo čega...

@Mar - neznam zašto mene imaš na piku, tim više jer nisam nikoga vrijeđao niti sam u ovom topicu spominjao neka TN smeća...dapače, TN tehnologija je dosta uznapredovala i sasvim je dovoljna za gamere...ali je jasno ko dan da oni koji žele raditi nekakvu profesionalnu obradu slike pa čak i videa nemaju kaj gledat ispod s-pva...isto tako je jasno ko dan da ljudi koji su navikli raditi na kvalitetnom CRT-u nakon par dana imaju glavobolju od jednog TN-a (moj slučaj sa burazovim Lg-em)...vama dobro meni nije...gotova rasprava...i btw, ovo nije forum proizvođača TN matrica...ili je?

@Flekso - neznam kak netko tko kupuje 24" s-pva može zavidjeti nekome tko ima TN samiya..sa ili bez samiyevog panelića

p3tar 14.02.2008. 17:12

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 951685)
hehe, konačno je netko prokljuvio....ovo je sada čak i smiješno

Citiraj:

Autor p3tar (Post 950102)
Gotovo pa savršeno, ovo se rijetko vidi, ni trunke probijanja, crno ko mrak:D.

Me first...:D

Citiraj:

Autor Gabre (Post 951936)
toliko od mene i priči o "nepostojanje" backlight bleeda, i slično... NIJEDAN LCD nema CRNU boju onakvu kao što ispada na Fleksovim fotkama.

Slažem se, poprilično sam ih vidio i nijedan nije imao takvu noć crnu boju.
Svakako je dobra ideja napraviti neki sticky o BLu.

SunBlade 12.03.2008. 00:14

Evo pogledao sam i ja svoj....pise nesto ovako M PE22B0CDA-1005.
Za sada mi se cini ok i nisam primjeto neko vece probijanje svjetla.
Nego, na koliko otprilike drzite brightness i contrast?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:50.