PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Nedoumice oko kućišta (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=96123)

pipe 29.01.2008. 11:05

Citiraj:

Autor Oblak (Post 938174)
CM690 nedostupan tamo gdje je jeftin, a i nema reset tipku (mislim stvarno)

Naravno da ima!

Matesonik 29.01.2008. 11:09

Citiraj:

Autor Oblak (Post 938234)
Ok za materijal, ionako sam se poceo predomisljati ako uzmem Antec SOLO, da mi nece ni trebati. Racunalo prvnestveno koristim za surf i rad, manje za gejm, a ovoga cujem i kad izadjem iz sobe van, zato sam ga htio utisati jer ponekad radim i do 2-3 u noci (nije da bas trazim fanless hladjenje i zero noise reduction).
Stvar se pogorsala otkad sam kupio WD-a od 320GB.

Po specifikacijama i NSK6000 i Solo imaju nekakvi ovjes za diskove, Solo ima sistem jako slican onom s gumom od gaca: http://www.xsreviews.co.uk/reviews/c...i-tower-case/4 . NSK6000 ima to drukcije rijeseno, nisam nasao dovoljno detaljnu sliku...

Kod oba kucista je malo zez sto naprijed nije 120mm nego 2 92mm venta (makar, ak iams hladne diskove, nece ti naprijed vent ni trebat). Kako god, dat ce se i od NSK6000 napravit tih komp (mozda i tisi od stock Sola) samo ces trebat lijepit spuzvu i mozda jos negdje kemijati. Solo je tih out of the box.

Treca opcija je Rebel fino natrpan spuzvom (za primjer pogledaj kuciste clana domy_os), najjeftinije, mozda i najtise, ali s definitivno najvise prtljanja. U rebelu se da lako izvesti krasan nacin ovjesa za disk - sa zracnicom od bicikla. Ugl, izrezes prsten od gume, zasarafis na jednom mjestu za disk, a onaj drugi dio proguras kroz rupu na 5.25" nosacu i osiguras recimo olovkom. Pogledaj za detalje na podforumu tvrdi diskovi.

Nisam ti rekao koje uzeti nego sam probao skupiti sve pro et contra faktore na jedno mjesto...pa razmisli. :chears:

Oblak 29.01.2008. 12:04

Sve stoji da, i ja sam tako razmisljao sto se tice 2x92 (posto vec imam stodvadesetke), pa sam mislio ubost samo jedan. Prvo sam i ja mislio uzet nesto tipa sharkoon, i oblijepit ga, no vidim da se ljudi ne pouzdaju previse u trecepartijske spuzve...
Btw, CM690 zbilja ima reset? Gdje? Ja ga nisam vidio, mozda mi je promako :stoopid:

yedwy 29.01.2008. 12:12

Pa ispod power tipke bogte... Ide odozgo prema dolje - power tipka, power led, hdd led, reset tipka... :stoopid:

Matesonik 29.01.2008. 12:13

Najbolja bi bila dvoslojna izolacija, recimo guma+recena spuzva ili stiropor+spuzva (na stranicu se nalijepi stiropor pa na stiropor spuzva). Ali mislim da ce i ta relativno porozna spuzva (uz cepljenje berspotrebnih rupa recimo kartonom) biti bolja od sendvic - stranica...

Oblak 29.01.2008. 12:53

Nije ni cudo sto nisam vidio, pogledao sam 3 reviewa i ni u jednom nisam vidio sliku tog dijela kucista... Anblivbl!

yedwy 29.01.2008. 13:51

Pa imaš na coolermasterovim stranicama galeriju od casea sa slikama sa svih strana, što nisi tamo pogledao za početak... :stoopid:

Oblak 29.01.2008. 14:48

Citiraj:

Autor yedwy (Post 938594)
Pa imaš na coolermasterovim stranicama galeriju od casea sa slikama sa svih strana, što nisi tamo pogledao za početak... :stoopid:

Da, slike su velike - ne. :kafa:
Btw nisam navikao da kuciste ima s glupe strane tipke, pogotovo stoga sto mi je kuciste s desne strane kompa. Ali prvo sam pogledao na toj stranici slike i moram reci da bas nisu uocljive kad ih nisam vidio isprve, no nvm... Hdd activity led na strani gdje ga ne vidim, eto jos jedan razlog za neuzimanje. :D

yedwy 29.01.2008. 15:11

:hitthewal: pa niko te ne tjera da uzmeš CM690 uzmi kaj god oćeš...

Oblak 29.01.2008. 21:39

Citiraj:

Autor yedwy (Post 938678)
:hitthewal: pa niko te ne tjera da uzmeš CM690 uzmi kaj god oćeš...

A sta's, tipicna ljudska mana... Imas kao nedoumicu a zapravo si se vec odlucio i onda zapravo samo trazis potvrdu svojeg izbora da ti savjest bude cista... Nadam se da to nisam ja radio :stoopid:
No ipak ukazali ste mi na anteca, pa zahvaljujem.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36.