Matesonik |
29.01.2008. 11:09 |
Citiraj:
Autor Oblak
(Post 938234)
Ok za materijal, ionako sam se poceo predomisljati ako uzmem Antec SOLO, da mi nece ni trebati. Racunalo prvnestveno koristim za surf i rad, manje za gejm, a ovoga cujem i kad izadjem iz sobe van, zato sam ga htio utisati jer ponekad radim i do 2-3 u noci (nije da bas trazim fanless hladjenje i zero noise reduction).
Stvar se pogorsala otkad sam kupio WD-a od 320GB.
|
Po specifikacijama i NSK6000 i Solo imaju nekakvi ovjes za diskove, Solo ima sistem jako slican onom s gumom od gaca: http://www.xsreviews.co.uk/reviews/c...i-tower-case/4 . NSK6000 ima to drukcije rijeseno, nisam nasao dovoljno detaljnu sliku...
Kod oba kucista je malo zez sto naprijed nije 120mm nego 2 92mm venta (makar, ak iams hladne diskove, nece ti naprijed vent ni trebat). Kako god, dat ce se i od NSK6000 napravit tih komp (mozda i tisi od stock Sola) samo ces trebat lijepit spuzvu i mozda jos negdje kemijati. Solo je tih out of the box.
Treca opcija je Rebel fino natrpan spuzvom (za primjer pogledaj kuciste clana domy_os), najjeftinije, mozda i najtise, ali s definitivno najvise prtljanja. U rebelu se da lako izvesti krasan nacin ovjesa za disk - sa zracnicom od bicikla. Ugl, izrezes prsten od gume, zasarafis na jednom mjestu za disk, a onaj drugi dio proguras kroz rupu na 5.25" nosacu i osiguras recimo olovkom. Pogledaj za detalje na podforumu tvrdi diskovi.
Nisam ti rekao koje uzeti nego sam probao skupiti sve pro et contra faktore na jedno mjesto...pa razmisli. :chears:
|