PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   dobri kutevi - malo love (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95735)

gnomisa 23.01.2008. 23:24

Citiraj:

Autor Zynaps (Post 933986)
Spominju:
Test odziva je prošao zaista dobro, kašnjenja je teško primetiti, mada su ipak prisutna.

IMHO, review je čisti amaterizam....dovoljno je pročitati zadnji dio gdje veličaju jednog prastarog TN-a...btw, na 8ms GTG nema šanse da ćeš primjetiti ghosting...smiješno

Zynaps 25.01.2008. 13:06

Ako ga uzmes, bilo bi fino da napises dojmove, pozdrav!

gnomisa 25.01.2008. 14:10

Citiraj:

Autor Zynaps (Post 935162)
Ako ga uzmes, bilo bi fino da napises dojmove, pozdrav!

svakako, ide detaljan review čim ga ubodem....btw, jučer sam gledao u appleov cinema koji ima isti glare "premaz" preko ekrana i nema refleksije koja bi smetala...vrlo slično kao kod CRT-a....s time da taj premaz još poboljšava kontrast i boju (vizualno)...sad, možda je drugačije ako prelaziš sa LCD-a koji nema glare pa nekom može smetati...

Gabre 25.01.2008. 14:13

pa da, taj premaz ili staklo po meni puno utječe da je slika kontrastnija i boje bogagtije, izgleda mi slika jednostavno bolje.

nećeš pogriješiti s kupnjom.

nego pitanje, što čekaš, zašto ne kupuješ? :)

gnomisa 25.01.2008. 14:27

Citiraj:

Autor Gabre (Post 935202)
pa da, taj premaz ili staklo po meni puno utječe da je slika kontrastnija i boje bogagtije, izgleda mi slika jednostavno bolje.

nećeš pogriješiti s kupnjom.

nego pitanje, što čekaš, zašto ne kupuješ? :)

1) početkom 3 mj. ću imati lovu za cijeli komp...
2) još gruntam između asusa i lenova :D

Zynaps 25.01.2008. 15:02

M-san presušio sa ovim asus-om. Izgleda da ce to brzo nestati.
Onda ce mi jedino ostati hp 1965 (i ja moram neko vrijeme cekat sa kupnjom, a ne daje mi se puno para).
Kakvo je ovo cudo:
http://www.laptopsdirect.co.uk/Samsu...FV/version.asp

gnomisa 25.01.2008. 15:23

Citiraj:

Autor Zynaps (Post 935252)
M-san presušio sa ovim asus-om. Izgleda da ce to brzo nestati.
Onda ce mi jedino ostati hp 1965 (i ja moram neko vrijeme cekat sa kupnjom, a ne daje mi se puno para).
Kakvo je ovo cudo:
http://www.laptopsdirect.co.uk/Samsu...FV/version.asp

i u vrijeme CRT monitora si morao dati "puno para" za kvalitetni monitor...a "čudo" je jedan precijenjeni i dobro izreklamirani TN (bug i vidi između ostalih plaćenika :D)..ako gledaš takva "čuda" uzmi nekog TN philija za manje para...

Shark89 25.01.2008. 19:03

ja cu kupiti pw201 najvjerojatnije pocetkom veljace pa napisem neki review, ako me nitko ne pretekne ... :chears:

Zynaps 25.01.2008. 23:52

Citiraj:

Autor gnomisa (Post 935276)
i u vrijeme CRT monitora si morao dati "puno para" za kvalitetni monitor...a "čudo" je jedan precijenjeni i dobro izreklamirani TN (bug i vidi između ostalih plaćenika :D)..ako gledaš takva "čuda" uzmi nekog TN philija za manje para...

Već 5 godina na 757nf pa je vrijeme da se ide dalje, ali strpit cu se pa uzet pravu stvar, ako bude asus-a za mjesec dana mislim da ce to biti to.

kundak 26.01.2008. 00:59

Ja ga iman vec odavno i dobar je. Bia san napisa review - potrazite na forumu. Za tu lovu boljega nisan moga nac. Odsjaj mi nije problem, slican je premaz kao i na novijim laptopima. Najvise me zivciraju ove splendid postavke jer poniste moje. Ostalo je sve odlicno, kao sto su kolege forumasi vec istaknuli.

Delta S4 30.01.2008. 12:00

Evo i mojeg mišljenja o Asus PW201 nakon par dana korištenja.

Kutevi gledanja su loši. Možda ne kao kod TN-a, ali za svakoga tko je prešao sa CRT-a ovo će biti veliko, ako ne i najveće razočaranje kod ovoga monitora.

Crna boja je siva, no možda bi se stvar malo popravila kada bi se brightnest dao smanjiti. No do sada to nisam uspio. Čini se da predefinirane postavke sprječavaju bilo kakvo mijenjanje brightnest, kontrasta i ostaloga... Ako je netko skužio kako se ovo može promjeniti, neka slobodno kaže :D U očajno lošem priručniku nema ni spomena o tome.

Imho, rezolucija 1680x1050 je prevelika za 20". A to podosta komplicira surfanje i bilo kakvo čitanje teksta(font 10).

Moj primjerak nema krepanih ili bright pixela (kucam o drvo :D). Probijanje backlighta je zamjetno u kutevima.

Toliko spominjani glossy premaz mi u praksi zapravo uopće ne predstavlja problem.

Unatoč svemu, preporučio bih ovaj monitor nezahtjevnim ljudima kojima treba solidan monitor za "po doma"(igranje, filmovi). Ima ugodne, tople boje i gejmanje na njemu je užitak. Dok nema tamnih scena :D Ali ne očekujte čuda.

Smatram da se za ~2000 kn ne može kupiti bolji LCD, što je u biti jako žalosno. Cijelo ovo iskustvo sa suvremenim monitorima tjera me na jednu misao: "Kad će taj OLED?!" :D

necko 03.02.2008. 23:35

Nedavno sam nabavio ovaj monitor i zbilja sam zadovoljan. Ne bih se složio da su kutevi gledanja loši.

Gabre 05.02.2008. 16:36

nisu mi jasni ljudi koji kukaju kako nijedan LCD nije kao CRT, ovo ono.. pa ostani onda na CRT-u.

pa normalno da nije, niti će ijedan LCD ikad dostići kuteve gledanja kao CRT monitori.. a isto tako i kontrast..

vidio sam sve i jednu matricu danas na tržištu i nijedna nije ko CRT, jedina prednost je oštriji prikaz i to je to.

ali popljuvati jedan ASUS PW201 koji predstavlja trenutno najbolji 20" wide monitor (BEST BUY) je isto glupo.

Shark89 12.02.2008. 09:28

pa gdje ste nabavili taj pw201 ? ja sam prosli tjedan zvao vise od 30 ducana, cak i u zg, kod svakog je odgovor bio da ga nemaju, niti neznaju kad ce doci ili da ga vise nebude ...

marq20 12.02.2008. 09:45

Citiraj:

Autor Shark89 (Post 949662)
pa gdje ste nabavili taj pw201 ? ja sam prosli tjedan zvao vise od 30 ducana, cak i u zg, kod svakog je odgovor bio da ga nemaju, niti neznaju kad ce doci ili da ga vise nebude ...

pa nabavili su ga dok ga je bilo

Gabre 12.02.2008. 20:48

monitor je nestao, i vjerojatno ga više neće ni bit... kad dođe novi model, sigurno više neće toliko koštati (2000kn)...

subtex 12.02.2008. 21:19

Najavio je Asus i 24" LCD, 1900x1200, opet sa brdo điđa, web camera, zvučnici, mikrofon, PiP, HDMI....neke fensi nove tehnologije za kvalitetu slike...nekaj slično ovom samo veća dijagonala

subtex 03.03.2008. 14:48

Vidim da je Links dobio monitor, samo cijena je 2700kn :)

Delta S4 03.03.2008. 15:07

Citiraj:

Autor subtex (Post 965994)
Vidim da je Links dobio monitor, samo cijena je 2700kn :)

Da, baš gledam...to je cca 500-600 kn više nego što sam ga ja platio pred mjesec dana. Nije jeftino s obzirom da se radi o monitoru kome su kontrole radili sadisti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:03.