![]() |
bravo maax, lijepo sročeno.
no moram se još vratiti na mad duke-a. veliš govno iPhone 2g? a što da ti kažem da ih je prodane 4 miliona primjeraka u 200dana, a to ti ispada 20000 komada dnevno. ;) pa mislim da je dovoljan pokazatelj koliko je govno ;) |
Apple se ugledao na Microsoft. Izbacio novi proizvod koji lijepo izgleda i ne služi ničemu.
Šalu na stranu, gledajući iz PC-jaške perspektive ovo čudo jest bezvezarija na kvadrat, no Macovcima je ovo, vjerujem, čisto simpatična stvarčica, bez obzira na sve. Jedino je interesntno da Air nema firewire, čini mi se da je to trenutno jedini Mac bez istoga. Ako su PC-jaši naviknuti na praktički bilo čemu imati bar dva USB-a, nedostatak firewirea na Macu je prilično neobičan. |
Citiraj:
jedini minus u cijeloj priči je definitivno baterija. |
Citiraj:
|
to je, ali sa druge strane kolika masetina ljudi kupuju generalno overkill mobitele? bojim se jedno 90% tržišta... dam ruku u vatru.
|
Istina kupuje se sve i svašta, znaju ljudi da im sve to ne treba, ali ne mogu si pomoći. Meni su na mobitelu dosta pozivi i poruke (masu toga kaj nepotrebno dolazi u paketu tak i tak brišem prilikom prvog paljenja), a modele nakrcane sa 1001 stvari, megapixelnim kamerama i par GB mjesta za mp3/video tak i tak ne gledam. Isto kak i ne gladam quad mašine, bijesne grafičke i ostatak veselog društva. Druga je stvar kaj si mogu to priuštiti, ali nema toga koji bude me uvjeril da dam pare za nekaj kaj mi ne treba.
|
Citiraj:
|
ma znam i ja sam istog mišljenja, ali gledaj na iphone kao i svaki overkill mobitel bilo kojeg branda prodan kod nas, ali na svjetskoj razini... eto :)
|
Citiraj:
Nema QSLI/CF, C2Q @ 5 GHz, 2+1TG @ RAID0, 8*USB, 2*BluRay, 32 GB RAM-a, i nije težak 10 grama! Kolika je okvirna cijena i kada statra u nas? |
Ja iskreno volim tehnologiju. I da imam para ko pljeve imao bih doma i Air i iPhone i iMac i PC-Uber-KVAD^14-overkill-ultimate-machine-of-all-time-to-come = Skynet, unatoc tome sto mi ne treba jer sam Fetišist na tehnologiju. A sa druge strane iste cipele furam godinama... Svatko ima svoj ćeif i tako će to uvijek biti. I isto tako svi mi za svoj gust nadjemo para, ma koji on bio :)
Martin |
uuuu ovo sa cipelama si pogodio u srž problema... to je to, dok ne puštaju vodu - dobre su :D
ali doma mora biti bežične tehnologije, audio/vizualne, glasne, tihe, obojane, etc. :) |
Citiraj:
Za bateriju koja se ne može izvaditi nemam riječi. Uglavnom, školski primjer kako je ljepota rijetko u službi funkcionalnosti. |
Citiraj:
Što se tiče kvalitete i izgleda ovo je baš dobar proizvod. |
Mislim da je kvaliteta najmanje upitna kod Apple-a, bar koliko sam ja bio u doticaju sa njihovim proizvodima (jedino ako je tvornicka greska sto se dogodilo sa Ipod-om Nano).....
Ma da sve sto ja trebam od prijenosnika dovoljan bi mi bio i jedan EEE PC od Asusa... |
true. i sve bi radio kako treba :)
|
Citiraj:
|
Optički uređaj mi ni ne treba. Ne znam kad sam zadnji put gurnuo nešto u tu rupicu :)
Ja radim sve preko prijenosnog diska i image. To nije minus, možda da su stavili još koji USB port jer teško da se usb hubom može dati dovoljno struje da napoji više diskova i LAN jasno. Ja ovo vidim kao prvi put kad je došla motorola V3 prekrasan mobač, ali sa lošom baterijom, groznim tipkama, malom meorijom. Sve na dizajn. Ali da ga j.... lijep je. Cijnu sam na telki čuo oko 9000kn mislim. |
Recimo sto se bas tih USB portova tice...
Ja na Toshibi imam 4komda a korstim samo dva... Druga dva su mi tako glupo postavljena sa donje desne strane tipkovnice odmah do DVD-a i ne korstim ih jer mi tamo stoji mis... jednostavno jako glupo mjesto za USB port. Tako da imam dva HUB-a jedan spojen na drugi s time da main ima svoje vanjsko napajanje... Da si kupim Air, razmisljam u sto bih sve morao investirati da ne narusim radnu atmosferu zakrcenog stola... 1. Wireless ADSL router. 2. USBhub sa 8 ili vise portova i vanjskim napajanjem. 3. Mrezni disk - to mi je vec previse... Za sada nije meni isplativa investicija ma koliko primamljivo "izgledala" |
apple-a se bojim, jako, jobs je odurni vjestac i gadi mi se da ako hoces biti dizajner moras imati meka pa tek odna nauciti bilo kaj raditi. mek je statusni simbol i jako lijepi komad hardvera, naupitne kvaliteta. ali ja nist njihovo NIKAD necu kupiti. mogu si ga priustti ali zbog gadljhivost i preka jobsu nece me oni nikad vidit medu svojim kupcima. glupo razmisaljanje? mozda, ali ga se mislim drzat. a i da imam meka gore bi se linux vrtel, ***i ti os x. pf:)
|
Meni jedino nije jasno zašto se baterija ne može izvaditi? Neizrecivo glupo. U enciklopediji bi uz pojam "glupost" trebala biti slika Apple proizvoda koji imaju fiksiranu bateriju.
|
apple je standardan dio opreme u studijima grafičkog dizajna,pripreme...itd. zbog toga ga moja draga i kupuje,ali onaj pro...macbook pro
svi strojevi su prirođeni za rad na apple-u,programi...itd...tu je apple najviše cjenjen |
Citiraj:
Citiraj:
no meni nije jasno što toliko pljujete po nekim doslovno sitnicama, a ne gledate koliko je ovo zapravo heben proizvod. Nije ni namjenjen balavcima sa foruma, ili ekipi koja MORA imati 4gb rama, quad core, IAKO TO NE ISKORIŠTAVAJU NI 1% ovo je ultra prijenosnik, nešto što će ljudi koji su svaki dan u avionu, automobilu, hotelu cijeniti više nego neku mrcinu od lapa 4 puta opremljeniji. Baterija mu po izjavi traje 5 dana. ;) i, moram pitati, zašto bi baterija trebala biti odvojiva? daj me prosvijetlite. |
zato kad ti padne na 20% kapaciteta, a past će i vjerovatno ćeš ti i dalje biti vlasnik tog vrlo-vrlo skupog lapa, onda ćeš dat 1000-2000kn za bateriju + još 500 serviseru ;)
american style ;) |
Apple je vec rekao - 125$ baterija i besplatna zamjena. Sad koliko ce to biti prevedeno u kunice, ne znam. :)
|
Citiraj:
e ovo je najbolja izjva na ovom forumu ikad valjda. iskreno, sere mi s e od ekipe koja ima 8800gtx zato jer moze. ili 2 cak. to ko da si ja quadro kupim(nvidijin, jel) a o stavrima koje ga iskoritsvaju ne da nema pojma nego ni enznam kak se zovu. lepo je biti tatin sinek i sve ja to kuzim ali ono, ima ljudi koji rade nekaj na kompu(i znaju radit nekaj na istom) i ne igraju se stalno(ili opce), e oni znaju da nist vise od intelove integrirke ne treba na bilo kojem ultra prijenosniku. znam da bi mnogi tu hteli 8800 sli u ultra prijenosniku. ono super ste. ovaj air je predivan proizvod koji mi se gadi:) ali ga priznajem. no opet od applea mi se vise gade tatini sineki koji su mahom kompjuterski enznalice. i da ovo je totalno offtopic |
nije ot, u duhu je rasprave... samo kako će se klokat taj airbook? to mene zanima.
:D :D @matta... sam dodaj nulu (koliko god mi šutjeli o tome). |
Citiraj:
Citiraj:
|
Unutra je li-polimer baterija koja dosta brzo gubi kapacitet.
Bit ce dobrog okretanja love na zamjeni baterija :) Lijepa masina, ali nedovoljno funkcionalna, mislim ovo nema ni LAN konektor... Radije bi 12", ali deblji, sa optikom, ethernetom itd... ali takva masina vec postoji, mali powerbook :) |
ne kužim svrhu rasprave...., apple je izdao novi proizvod koji ima svoju ciljanu publiku (gadget freekove, lovaše i ine, a mislim da će se čak naći ljudi kojima je takav lap stvarno potreban). I mislim da Jobsa tako zaboli neka stvar što mi mislili o tome jer mi nismo oni koji će ga kupiti tako da on neće tu zaraditi
|
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:38. |