PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   zamjena integrirane grafike? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=93896)

Foxman 07.01.2008. 22:57

Ii konzole i Ci imaju svojih mana i prednosti isto tako stvar je u raznovrsnosti stvari koje možeš raditi na jednom/drugom...

U svakom slucaju u ovom topicu je prica o konzolama presla granicu pa preporucam ljubiteljima istih odlazak na: www.cro-ps3.com a nama ljubiteljima PC-a neka ipak ostane pcekspert bez ovakvih usporedbi..

Hvala!

CYA

Foxman 07.01.2008. 22:59

Ii konzole i Ci imaju svojih mana i prednosti isto tako stvar je u raznovrsnosti stvari koje možeš raditi na jednom/drugom...

U svakom slucaju u ovom topicu je prica o konzolama presla granicu pa preporucam ljubiteljima istih odlazak na: www.cro-ps3.com a nama ljubiteljima PC-a neka ipak ostane pcekspert bez ovakvih usporedbi..

Hvala!

CYA

fanATIk 07.01.2008. 23:05

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 918547)
Konačno jedan pametan čovjek na ovom forumu!

A kaj smo mi ostali, glupi? Što se tiče ostalog, konzolu bi još možda i prihvatio da neko odluči stavit mogućnost prikopčavanja miša na nju. Igranje cod4 s kontrolerom? Mda, baš....

Dizel 07.01.2008. 23:06

Citiraj:

Ajde nemoj lupetati. Na PS2 sam se sto puta više zabavljao nego na računalu. Nema trzanja, nema low detalja, nema bučnih coolera / diskova / napajanja, ne moram biti prikovan za stol, nema BSOD, nema glupih windoza, nema grafičkih kartica koje treba mijenjati svakih 6 mj... Pravi raj!

Ti nisi normalan. Samo srotanje DVD-a u PS2, a pogotovo onom tankom je glasnije od 90% kompova, hehe. Na PlayStationu spram kompa i 256bitnih grafickih su sve low detalji, ne zaboravi to ;)

Ivanozo 07.01.2008. 23:10

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 918533)
Tako je i PS2 dizan u nebesa kad je izasao i tresnuo u prasinu gdje mu je i mjesto :)

Vidim ti si se nešto stvarno zamjerio konzolama. Ali dobro svatko ima svoje mišljenje. Da, možda ps2 nije bio nešto posebno jer nije bilo velike razlike između njega i ps1 ali sada kad pogledaš ps3 i ps2 razlike je gotovu u svemu. Ps3 ima operativni sustav, mogucnost igranja online, grafiku jedno 10 puta bolju, bežični joystick..... i da sad ne nabrajam dalje jer bilo bi tu podosta redaka.

EDIT: ps3 ima mogucnost ukljucivanja misa i tipkovnice na njega samo ne u igrama. A da znas kad odigras cod4 jedno 24h na joysticku postane ti lagano za igrati s pomocu onoga analoga. I stvarno tko ne prova nemože ni znati a ja sam provao i igrao jedno 15h čisto i mogu reci da je bolje od compa za igre.

EDIT 2: da ukjucis misa u ps3 kako bi igro na televiziji to ajde mi molimte objasni moro bi ili imati neki dodatni stol i bezicni mis ili stajati metar od televizije. A ps3 je potpuno necujan to mozete viditi i ovdje. Kako sam zaboravi oreci da ps3 nikada nema hebenih blue screen of death niti ti se ikad ama baš ikad ugasi sam od sebe usred igra kao što često čine pc-evi s kojima svi imaju probleme jer je to ipak microsoft a ovo sony.

http://www.youtube.com/watch?v=TVUtzpnYzko

Dizel 07.01.2008. 23:22

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 918571)
I iz kojeg razloga je na toj rezi???

Dobil mu je geometrija malo "po tamburi" pa ga sad drzim na divljim rezama da izgleda kako-tako :)

Baja 001 07.01.2008. 23:29

PS3 je po mnogima promašaj godine, ima 7 jezgra koje ni komp ne koristi a taman neka konzola će koristit, i sama činjenica da nema čipa za piratske igre kod dosta korisnika izaziva suze na licu. Što se tiče konzola one se kupuju ako ti baš ne treba komp, a na kompu su mogućnosti puno veće, sama pomisao da bez nekih user playera ne možeš pogledat DIVX na PS2 diže mi se kosa. PS3 možda može neznam, ali što se tiče investiranja moraš kupit i veliku Telku da može prikazivat 1080i ako se ne varam!

Baja 001 07.01.2008. 23:36

Citiraj:

Konačno jedan pametan čovjek na ovom forumu
Što se tiče svijeta igara, mislim da prava budućnost leži u konzolama. PC nikad nije imao arhitekturu prilagođenu igranju, nego je njegova primarna namjena bila unos i obrada podataka itd itd. Druga je priča što su se igre uspjele probiti i što nam proizvođači hardvera mažu oči sa kojekakvim nebulozno skupim komponentama koje za 1 god možeš baciti u smeće jer zastarijevaju...

:lol2::lol2::lol2::lol2:
Kakve ***ene konzole, je li ti imaš pojma koliko se para zaradi sam na gamerskoj industriji za kompove? Kako misliš da komp nije prilagođen izvođenju igara? Misliš ako na Celeronu i 256MB, GF2 FarCry ne ide da komp nije predviđen za igre! Zašto onda izlaze nove konzole? Moglo bi se sve na PS1 igrat, neće trokirat... :D još jedan put :lol2:

Ivanozo 07.01.2008. 23:41

Ma mos ti igrati na kojoj oces telki ps3 samo sto ti je malo losija grafika ako nije hd redy. Sony je na ps3 koliko ja znam ostavio mjesto za čip jer bolji njih racku oce li čipa biti ili ne samo će im se povečati prodaja ako ima čipa, ionako kupiš jednu igru za 500 kn i možeš se igrati na njoj koliko oces, a ono da imaš 30 piratskih onda neznaš koju bi i dosadi ti... A ovo za corove, pa što jedan pokrece os a 6 igru ipak nije lako pokrenuti igru na velikom ekranu u hd rezoluciji s savršenom grafikom, sada trenutno mislim da nije ni pola snage Playstationa 3 iskorišteno ali pocinju se praviti igre u kojima ce snaga ps3 doci do izrazaja.

Playstation 3 :goood:

Ivanozo 07.01.2008. 23:45

ma daj morate priznati da je playstation 3 za igre i igranje bolji od compa po grafici i svemu a ova da mozes igrati na ps1... na tu sam ti se fakat nasmijo

p.s. cestitam na 1000 postova

Baja 001 07.01.2008. 23:55

Citiraj:

Autor hacker 007 (Post 918647)
ma daj morate priznati da je playstation 3 za igre i igranje bolji od compa po grafici i svemu a ova da mozes igrati na ps1... na tu sam ti se fakat nasmijo

p.s. cestitam na 1000 postova

Hvala na 1k postova. A to se tiče grafike i komp možeš odvrnit preko 1600*1200 (4:3) i čak više rezolucije, a igrivost opada na PS3 o vrsti igre. Ja npr ne bi moga igrat COD ili Kill Zone jer jedostavno ne mogu preboliti miš! U biti igram samo PS2 radi team PES matcha ili GT3 multiplayera!

Jest li primjetili da je PS3 gurnuo ovu temu u veliki OT i da će je tor (ili bilo koji drugi mod locknuti) pa taj Sony uvjek napravi problem!

fanATIk 07.01.2008. 23:57

Citiraj:

Autor hacker 007 (Post 918589)

EDIT: ps3 ima mogucnost ukljucivanja misa i tipkovnice na njega samo ne u igrama. A da znas kad odigras cod4 jedno 24h na joysticku postane ti lagano za igrati s pomocu onoga analoga. I stvarno tko ne prova nemože ni znati a ja sam provao i igrao jedno 15h čisto i mogu reci da je bolje od compa za igre.

EDIT 2: da ukjucis misa u ps3 kako bi igro na televiziji to ajde mi molimte objasni moro bi ili imati neki dodatni stol i bezicni mis ili stajati metar od televizije.

Probao igrat cod na plejki par dana. Ti to za ozbiljno govoriš da je lakše s kontrolerom nego s mišom?
Što se miša tiče, ak su napravili bežični kontroler, mogu i miš.

Ivanozo 08.01.2008. 00:51

Da mogu i miš ali na kojem ces **rcu držati miš. A teško ti je na kontroler igrati koliko i drugima moraš se naviknuti, moraš biti vješt, a ne na compu može svaki kreten precizno gađati i nanišaniti te sniperom u glavu za sec a ovdje je realno i malo teže.
Ali dobro opet kažem svatko ima svoje mišljenje ti više voliš miš ja kotroler i o tome se nemože raspravljati niti ću ja tebe ikad uvijeriti da je ps3 bolji, niti ti mene da je pc bolji.

Baja 001 08.01.2008. 01:14

Citiraj:

Autor hacker 007 (Post 918718)
Da mogu i miš ali na kojem ces **rcu držati miš. A teško ti je na kontroler igrati koliko i drugima moraš se naviknuti, moraš biti vješt, a ne na compu može svaki kreten precizno gađati i nanišaniti te sniperom u glavu za sec a ovdje je realno i malo teže.
Ali dobro opet kažem svatko ima svoje mišljenje ti više voliš miš ja kotroler i o tome se nemože raspravljati niti ću ja tebe ikad uvijeriti da je ps3 bolji, niti ti mene da je pc bolji.

Kao da u stvarnosti ciljaš sa mišom ili analog stickom??? I po meni se čini miš realniji jer u stavrnosti (bar ja) jako brzo ciljam!

Quick22 08.01.2008. 01:36

Citiraj:

lol ... pa držiš ga na na nekoj podlozi kraj sebe npr ak sjediš na recimo trosjedu .... ili pak sjedneš za stol (pri tome ne trebaš biti pol metra od ekrana).
a kaj se tiče da je upravljanje kontrolerom realnije to je glupost ... s mišem si brz u ciljanju kao što bi bil i u stvarnosti .... glavna razlika u odnosu na stvarnost je kaj u stvarnosti imaš samo JEDAN život pa nebi okolo jurcal ko budala i pucal kud stigneš... pa ak te ubiju, kaj onda idem opet u juriš:D:D

Baja 001 08.01.2008. 01:41

Citiraj:

Autor Quick22 (Post 918744)
lol ... pa držiš ga na na nekoj podlozi kraj sebe npr ak sjediš na recimo trosjedu .... ili pak sjedneš za stol (pri tome ne trebaš biti pol metra od ekrana).
a kaj se tiče da je upravljanje kontrolerom realnije to je glupost ... s mišem si brz u ciljanju kao što bi bil i u stvarnosti .... glavna razlika u odnosu na stvarnost je kaj u stvarnosti imaš samo JEDAN život pa nebi okolo jurcal ko budala i pucal kud stigneš... pa ak te ubiju, kaj onda idem opet u juriš:D:D

E to je, da se malo više boje protivnici i da je teže igrat (da imaš jedan život unutar 24h). A ne neke misije u COD4 ima jedna kuća: ja pucam na nju ekipa ubijem cca 4 čovjeka a ono svako malo iz kuće drugi, malo ne realnao ali šta je tu je!

fanATIk 08.01.2008. 02:01

Citiraj:

A teško ti je na kontroler igrati koliko i drugima moraš se naviknuti, moraš biti vješt, a ne na compu može svaki kreten precizno gađati i nanišaniti te sniperom u glavu za sec

Pa i na mišu je teško igrati koliko i drugima. Što se tiče toga da svaki kreten može pogodit za sec, otom potom. Hoćeš reć da ti netreba vještina za igranje mišom??? Jesi probao ikad igrat cod u mreži?
Citiraj:

a ovdje je realno i malo teže.

I daj mi reci po čemu je realno?
U potpunosti mi je nezamislivo igrat FPS s kontrolerom nakon višegodišnje upotrebe miša. IMHO.

Crash009 08.01.2008. 02:17

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 918762)
U potpunosti mi je nezamislivo igrat FPS s kontrolerom nakon višegodišnje upotrebe miša. IMHO.

Potpis

Probao cod na dvojici rekoh, no way, uzas...

Ivanozo 08.01.2008. 02:54

Pa neznam provao sam igrati na oboje i lakse je na misa ali nezna nekako analog mi je isto bolji.

Baja 001 08.01.2008. 03:06

Citiraj:

Autor hacker 007 (Post 918781)
Pa neznam provao sam igrati na oboje i lakse je na misa ali nezna nekako analog mi je isto bolji.

Po čemu je bolji teže je igrat, ali ne znači da je zato relanije!

marko_1 08.01.2008. 03:46

E nebi se vratio na joystick vise nikako, miš + tipkovnica je zakon! I ako je konzola tako dobra zasto ne postoji nijedan mmorpg na konzoli? Ali ajde ljudi smo, griješimo, čak i ako postoji mmorpg za konzolu (neda mi se guglat sada) na koji bi ti joystick smjestio sve one silne spelove, shortcute i kaj ja znam kaj... FPS na konzoli > katastrofa, ako zelis igrat neka smeca tipa NFS pro street, razne košarke i nogomete, tenise i sportske gluposti, te druga arkadna smeča onda kupi konzolu + neki dobar tv... Prisjetimo se dana kada je grafika na ps2 bila bogovska, danas je tesko smeče, isto tako ce biti i na ps3... Funkcionalnost PC-a je daleko bolja nego na bilo kojoj konzoli, vise je user friendly, citam ovaj forum, jedem, pijem, igram, skidam mjuzu i uređujem je, filmove ne gledam, za to imam dvd i televiziju. Sada jedan veoma metaforički dio, usporedi razliku u cijeni ps3 igara, i "cijenu" igre na kompu...

Ako se mene pita imam feeling da konzole odumiru, ili ce propasti ili ce se evoulirati u neki gaming sustav nalik kompu... Sa povecanjem kompjuterske pismenosti sve manje ljudi ce koristiti konzolu jer ce uvidjeti kakvo je to smeče :D... gladan sam, umoran, žedan, nisam se sa curom vidio 1 dan :fiju: i nemogu se suzdržavati da ne pljujem konzole kada si na njima tako ogranicen... pitam se kako izgleda cod4 na tome, sigurno kao arkada na "automatu" (ako te ubiju samo ubaci medvjeda i imas 5 zivota :goood:)...

Jasno je da i pc ima mane, kao sto su sada poceli izmisljat sa Physix karticom al ajde tehnologija ide dalje (plejka nikada zato nece imat takvu fiziku lol :p)...

Ivanozo 08.01.2008. 11:39

Usporedi ti razliku pc-a i ps3. Ps3 -> 3200 kn Dobar gaming pc 7000 kn

I daj molim te call of duty je potpuno isti indentičan potpuno kao i na pc-u samo što je bolja grafika jedno deset puta ti ga nisi provo igrati pa neznaš a ja sam igro i na pc i na ps3. Kladim se da ti neko da sad ps3 i joystick u ruke i neku dobru igru na ekran da nebi to pustio bar jedno par sati ma koliko ti mrzio konzole. Tako sam i ja prvo mislio koji ce mi k konzola kad imam comp dovoljno mi je dobar za igre i za ostalo, ali kad sam vidio ps3 koliko on ima funkcija, sitnih detalja...
I mogu ja i na ps3 slušati muziku, gledati filmove, surfati internetom jer i ps3 ima hdd.

Lakše mi je na joystick zato što su mi sve tipke tu na okupuni nemorm ih tražiti po tipkovnici pogotovo ako neka igra ima puno funkcija i tipki. I da, kako ces ti igrati npr. pes 2008 bez analoga to mi je glupo nemozes se kreteati kako oces.

RisingPower 08.01.2008. 12:17

Citiraj:

Autor marko_1 (Post 918791)
Sada jedan veoma metaforički dio, usporedi razliku u cijeni ps3 igara, i "cijenu" igre na kompu..

A ti usporedi troškove održavanja PC-a ako želiš biti u toku sa najnovijim naslovima. Stalno neki qrac zastarijeva rekordnom brzinom, niti jedna grafička neće biti aktualna duže od 1 god (u najboljem slučaju). To kaj ti uštediš na igrama za PC je obična iluzija zato jer istovremeno daješ masne pare na hardver.

Lakše je uzet konzolu, malo više platit za igru i pobjeći od rupe bez dna koja se zove hardver.

Citiraj:

Funkcionalnost PC-a je daleko bolja nego na bilo kojoj konzoli
Zato su problemi na PC-u su daleko veći nego na konzoli. Hakeri / zlonamjerni korisnici, virusi, problemi s driverima, beskonačno updejtanje svega živog... Ako nemaš sreće onda će tu i tamo iskočiti neki BSOD, komp se smrznuti, pojaviti se Mirkosoft error report i tako to.:D

Citiraj:

Ako se mene pita imam feeling da konzole odumiru, ili ce propasti ili ce se evoulirati u neki gaming sustav nalik kompu...
Kakve su ovo fekalije? Vjerojatnije je da će prije PC imati revoluciju jer njegova arhitektura u početku uopće nije bila predviđena za igranje i te poslijedice osjećamo do dana današnjeg. Da niti ne spominjem kako je suparnički Mac odavno imao grafičko sučelje dok je najbolja stvar koju je PC u to vrijeme nudio bila komandna linija. Ok, ovo nema veze sa konzolama, ali dovoljno govori o tome koliko je koncept PC-a nespretan.

Citiraj:

Prisjetimo se dana kada je grafika na ps2 bila bogovska, danas je tesko smeče, isto tako ce biti i na ps3...
Opet lupetaš. Hacker 007 ti je dovoljno napisao u vezi toga, pa neću sve to prolaziti još jednom. Uostalom, koja korist od krasne grafike na PC-u kada za to treba imati karticu koja košta barem kao dvije trećine konzole, a gdje su tek ostale komponente...

marko_1 08.01.2008. 12:54

Citiraj:

Autor hacker 007 (Post 918954)

puno manje od 7000 kn (sa grafickom 8800gt) + ne sluzi samo za igre, dodaj cijenu televizije na ps3...

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 918993)
Zato su problemi na PC-u su daleko veći nego na konzoli. Hakeri / zlonamjerni korisnici, virusi, problemi s driverima, beskonačno updejtanje svega živog... Ako nemaš sreće onda će tu i tamo iskočiti neki BSOD, komp se smrznuti, pojaviti se Mirkosoft error report i tako to.:D

hakeri me nikada nece napadati osim ako im trebaju mp3-ce ili nesto drugo, zlonamjerni korisnici isto imaju pamentijeg posla, sa virusima nemam problema jer znam koje stvari smijem a koje ne instalirat, sa driverima nemam hvala bogu problema, beskonacno updateanje jako rijetko i ne smeta, bsod nisam vidio na svom kompu od winME, error report iskljucis i vjerovao ili ne nije mi se pojavio vise od pola godine... :chears:

ja ostajem odan pc-u, tko zna mozda jednog dana budem i na konzoli ali tesko...

isprike na enormnom OT-u :respekt:

Roso 08.01.2008. 12:57

Ovdje očito ljudi nisu čuli za Wii.

Gore ima neki thread o glupoj strani igara. I komp i ps3 se tu uklapaju. Wii je nešto novo i dobro, ne daje super ultra grafiku sa 500 shader procesora ali zato daje replay value i IGRIVOST.

Nintendo je uvijek na tome polju, po meni, bio ispred konkurencije.

Što se tiče vaše dvojbe konzola ili pc, uvijek PC, konzola za arkade kao PES i tučnjave, za ekipu, ali PC za neke ozbiljnije simulacije, pucačine i ne mogu se sjetiti šta već.

Ali ovaj Wii mi je potpuno poremetio koncepciju. Ja isto trošim barem 2K kuna godišne na hardware. Sad mi je Wii ozbiljno u razmatranju. Ne znam kako bi to objasnio, PC bi bio za igre a Wii... Hm, on bi bio za zabavu :D Tko nije vidio i probao ne zna o čemu je riječ. Mislim da Mario Galaxy tuče sve COD4 i Crysis po igrivost, većina online magazina ga stavlja za igru godine.

Pozdrav

fanATIk 08.01.2008. 13:51

Mislim da je ovo debelo otišlo u off topic...

Roso 08.01.2008. 14:50

Tek sam poslije vidio naslov... Ali bilo je zanimljivo čitat

Baja 001 08.01.2008. 16:07

Citiraj:

Autor hacker 007 (Post 918954)

Ovo je veli OT mogli bi modovi premjestit temu i preimenovati je da se možemo svađat.
NHF, ali mislim da je PS ****c. Zašto?
Tko je kupio prvi PS2 je li evolucijom grafike mogao dobit takvo nešt na PS2 a na PC je bilo bolje, isto je bila paprena cijena.
Sada TV i PS3 nije bolje od kompa i razvoj je zaustavljen. Što se tiče grafike kada se ona poboljša na komp i PS3 sucks a i ovako je bolja!Toliko o isplativost PS3 u odnosu na komp, BTW zašto ne napišeš nešto na PS (kao u Word na komp) prema tome komp je svestraniji i prema tome bolji!

Dizel 08.01.2008. 16:52

...a najjace od svega sto je Sony ispusio na sudu za upotrebu vibracija u kontoroleru i novi uber -kontroler called Sixaxis uopce nema force feedback, LoooL. Bas ce krasan biti GT5 na uber-plazmi sa uber-konzolom bez vibracije :) Koji shit.

Da rezimiram, za PS3+uber plazmu ili LCD treba izblejat cca 8k-9k krznasa....i zastarit ce i teve i kozolitis za godinu dvije...i nadogradit ces je s qurcem kao i PS2, ako prije toga ne otrese o pod u naletu ludila poslije cijelonocneog udaranja vulgaris Tekken, heheh...i ode laser u vjecna lovista i konzola u kontejner :) Cheers :)

RisingPower 08.01.2008. 16:55

Zašto bi TV zastario za 2 godine?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:59.