![]() |
Citiraj:
|
u svakom slucaju odnos ulozeno/dobiveno je na strani durona, ak oces stroj za sicu kuna, on je najbolji izbor
btw. ja sam zagrizeni intelovac koji nema kesa za p4 tak da sam sad na athlonu, tak da ne mislite da favoriziram amd :beer: |
Slabo si zagrižen ak si na AMD-u. Duron je za tu lovu više nego dobar proc, celera tuče u svim testovima (osim mp3). Cijenim Intel i P4 ali smatram da traže previše love za svoj proc, odnos cijena/perfomance je debelo na strani AMD-a, i zato sam do daljnjega izraziti zagovornik AMD-a. Što se tiče celerona, on je samo za ured i služi trgovcima da ga dobro uvale neznalicama pod P4 i usreće ih u njihovu neznanju! Testove celerona durona imate u zadnjem broju PC-chipa ako se ne varam i mislim da dovoljno govore!
|
Rasprava je opet tipa AMD ili Intel ima veći racku!
Bar malo probajte istražiti o čemu pišete prije nego se proserete. Duron ima 64kb L2 keša. To mu je puno manji nedostatak nego celerov sakati keš radi same arhitekture čipa. Ne zaboravite na AMD-ovih 128 L1 keša i da se isti na AMD-u zbraja sa L2. Zato je i razlika barton-athlon-duron manje izražena. Ja vam samo mogu reći da je mali durončić 1600 koji košta 300 kuna i radi na 2 gige sa 166 fsb na default voltaži jaaako brz proc. A i celeri preko 2 gige su itekak brzi za normalan rad i igranje. Ostalo su priče za prištave pubiće. |
na njuzima briju da duron na 2400 ubiaj bartona 3200+ u nekim testovima!ma daj koje su to brije!ti nikad nisu vidli kak barton 3200+ radi!
|
bljuv, celer! frend je kupil celera 2,2 GHz i po sandri je bio u rangu s mojim 2200+ oc @ 2,1 GHz tek kad sam mu ga digao na 2,8! istina, maticna mu je zaqrac, matsonic, ali cisto sumnjam da bi i na nekoj pametnijoj ploci za intela bili bolji rezultati, a novi durex je vrlo slican athlonima (dakle ak mu je radni takt 1800 onda je "isti" 2200+), jedino kaj mu je l2 skresan na 64k, ak se ne varam.
i sad opet idemo na ono "ulozeno/dobiveno" celer 2,2 (gledam cijenik od elka, 9.3.2004., generalnog zastupnika intela za hr, vpc) kosta 482 kune, a duron 1800 (ve-mil, mpc, kesh) kosta 344 kn. treba li sta vise govorit? |
samo vi imajte durona i pametujte kak je on zakon!
|
Duron je još OK proc, pogotovo ovi kojima se može otključati keš, a i bez toga je ok.
Celeron je pak po meni jako loš proc, iz više razloga, drže ga na 400mhz sabirnici (navodno će sada doći prescott celeri na 533), ima jako malo L2 cache i to se osjeti, i neisplativ je skroz, P4 barem ima(dobro nema baš) ispriku za cijenu jer su performanse ok, ali celer stvarno nije dobar proc. :beer: |
slažem se s tim da je Duron jako isplativa kupnja, jer kome trebaju solidne performanse, a za malo novaca, koji se ne planira bavit OC-om, (iako sam gledao po netu da ide na 2ghz bez problema, a i više), i još radi na 266FSB.
Evo ja prodajem svoju ploču i 256ddr rama za 400kn, i na nju stavi durona 1800, i imaš solidan komp, koji će vrtit sve igre, sadašnje i nadolazeće. |
ma vi brijete stalno o celeronu i duronu a ja procam o tome da nije do koljena bartonima,thortonima i palamino itd!kak moze bit duron bolje na 5Ghz od bartona 3200+!
|
Moj Duron, kojeg sam uzeo od gige, na 1,53 Ghz i FSB od 320 je razvalio Bartona 2500+ na istoj ploči, tj. na DFI LanParty NF2 Ultra u jednom od testova u AIDI.
|
ma pazite Duron je govno.
Mislim zastarjela arhitektura,mali takt,malo keša .... Slazem se i da je Celeron isto govno ali jebga radi na 2.8 GHz, i nalazi se u s478 i omogucuje lagani upgrejd na P4. Ulaziti u dileme tipa ''moj Duron gura sve u 1024'' je glupost jer ja to mogu isto reci za svoj bivsi celer, a netko ce reci za PII i kome vjerovati i tako unedogled. |
Duron je dobar ak se nema para za bolje. Ja bi radije uzel Duron 1800 nego Celerona na 2600. P4 je totalno druga kategorija i to se ne smije uspoređivati.
|
netko je spomenuo da su celeroni dobri za igre...LOL koja glupost
imam 7 kompjutera abziranih na celeron 1.7 gig i mogu rec da je to sve skupa jadno i sporo |
Ma ni celeron na 2800 nije dobar za igre kad njega ubija spora sabirnica i malo cachea. Bilo koji P4 na 533FSB je brži od njega.
|
Citiraj:
|
Po meni se sada isplati uzimat samo mobile Barton 2500+, običan Barton 2500+ i P4 2.4C i niš više
|
pa jasna stvar. Danasnje igre redovito koriste 160-180kb cache memorije a celer ima 128 i to ga gusi. Sta ce mu takt od 2.8?
I onda kad mi kazu da su OC-ali Celera na 3.5, pa isti qrac i da ima 5GHz kad mu fali keš. P4 je zaista druga prica, svima nedostizan san. Da je malo jeftiniji:( |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zato sam i Mobile Bartona stavio na prvo mjesto jer je to trenutno najisplativija kupnja, pogotovo ak ti se potrefi dobra serija
|
Celeron je totalno ne isplativ procesor, evo baš sad gledam u ve-milu celer2,6 714 kn, barton 2500+ 641 kn, ko bi onda kupio celerona kad je barton 10puta bolji.
|
Upravo tako. Frend mi je neki dan rekao da je kupil mrcinu od komp, a ja ga pitam koji proc (mislio neki ludi P4 ili Barton) kad ono celer na 2.6. Samo sam ga bljedo pogledal. :smoke:
|
Citiraj:
Ali mu možda sad prodam svoj p42.6 za 1100kn rekao je da če razmisliti!!!! A moze dobit bolje za 700 kn :eek: |
Celer je samo za ured i amen. P4 C je odličan ali skup i nije fora dokle god možeš kupiti Bartona klasičnog ili još bolje mobile za sitnu lovu , nabriješ ga (E, TO JE GUŠT!!) i vozi miško! Duron je dobar proc ali samo za nekoga tko zaista ima totalka ograničen budžet, i naravno ljudi ne sastoji se komp samo od procesora, kad se sve dobro posloži može se sa prosječnim komponentama dobiti solidan komp zar ne?
|
ja baš na tome radim kod sebe.....
nema se para, pa se držim one stare: Snađi se druže! Ali ja ne uzimam sebi Durona, već imam Thortona 2000+, koji će kad uzmem epox rda+, tek da zasvijetli punim sjajem! :D Nego, znate nekog tko zna otključat onaj dodatni cache kod ovog mog proca? a da je u Zagrebu... aj živjeli bećari! :beer: |
Citiraj:
|
Stvarno ste totalni brijači!
Pa koji racku vi na kompjutorima radite! Koje vi to svemirske ultra turbo kalkulacije radite da vas jebe spori duron ili spori celer?! Kak može duron >1.6 ili celer >2.5 biti spor?! Kaj vama opće znači riječ "spor"? |
pa ako je tebi ok brzina celera ti ga koristi i sa njim ripaj DVD,igraj se,i renderiraj 100MB file u Maxu,mene boli briga.
Ali ja cu biti zadovoljan tek kada budem imao 10GHz jer sve ovo je sporo |
Stormeye, to je već druga priča! Svi su u stvari spori kad recimo kasniš u videoteku pa za 2 i pol minute hoćeš od DVD-a napravit divx i u istih 2 i pol minute ga stić zapržit na CD jer ti se neda poslije kad se vratiš iz videoteke!
Ali bez veze je tvrditi da su duron i celer smeća s kojima se niš nemre raditi osim worda a bart i p4 su strašne pile sa kojima sve leti! Osim toga, nemojte mi vrijeđat celera jer tak se zove i moj tulac u drugom kompu. Znam da je to celer izrod ali ipak! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53. |