PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Web server - sto je u low end segmentu isplativije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=90860)

Codiac 16.12.2007. 00:17

ova gly je uber ploca :D sve u jednom :D

Demon Hunter 16.12.2007. 17:12

Citiraj:

Autor Juggernaut (Post 897014)
Preporuka svakako. Imao sam prilike sastavljati stroj s tom pločom, i pokazala se kao jako dobar izbor.

Onda pitanje... Gdje si ju našao u Hrv?

Citiraj:

Autor Overvide (Post 897015)
Kad si ju vec spomenuo, zna li netko gdje ima toga za nabavit u RH?
Znam za stariju GLY, ali nije u potpunosti pasivna te nema SATA...

U Hrv, koliko sam upoznat - nigdje.
Uz navedeno je i najbitnija razlika cpu (215 kod gly, 220 kod gly2).

Još jedna informacija... GLY dolazi u dve izvedbe (makar nije navedeno ni na Intelovoj stranici). GLY sa Celeronom 220 i GLYT koja ima S-video izlaz, no na njoj je Celeron 215.

Navedena ploča je pun pogodak za svakoga tko tek ulazi u mini-ITX svijet. Pogotovo radi 2 SATA porta, 1GB DDR2 te najbitnije od svega - konačne cijene.

@Bubba - Usprkos tomu što ju Intel vodi kao Fanless (passive) ploča u zatvorenom okružju nemože radit bez airflowa. Keep it in mind ;)
I bio bi grijeh uparit je sa ATX napajanjem kada imamo toliki izbor picoPSU-a koji jednostavno zadivljuju svojim dimenzijama i mogućnostima :)

Bubba 16.12.2007. 17:22

Citiraj:

Autor Demon Hunter (Post 897806)
@Bubba - Usprkos tomu što ju Intel vodi kao Fanless (passive) ploča u zatvorenom okružju nemože radit bez airflowa. Keep it in mind ;)
I bio bi grijeh uparit je sa ATX napajanjem kada imamo toliki izbor picoPSU-a koji jednostavno zadivljuju svojim dimenzijama i mogućnostima :)

Ovo ti je malo kontradiktorno s onime sto si napisao povise... :)

U tome i jest point, tj., ako ce i biti ovakvo minijaturno rjesenje, tada ce ici neko napajnje s 12cm ventilatorom da hladi to sve...

Juggernaut 16.12.2007. 17:31

[QUOTE=Demon Hunter;897806]Onda pitanje... Gdje si ju našao u Hrv?

Sastavljao sam ju za jedan dućan ( kasu ), došao kao i svaki dan, i kraj stolice me čekala kutija s njom, na njoj kućište, disk, i nosači za disk ( jer je bio 2.5" ). Sastavio komp, instalirao Win, provjerio kako radi, ugasio, upakirao, i potvrdio daljnju prodaju.

Demon Hunter 16.12.2007. 17:57

Citiraj:

Autor Bubba (Post 897812)
Ovo ti je malo kontradiktorno s onime sto si napisao povise... :)

U tome i jest point, tj., ako ce i biti ovakvo minijaturno rjesenje, tada ce ici neko napajnje s 12cm ventilatorom da hladi to sve...

CPU pasivac na navedenoj ploči postane POPRILIČNO vruć. I neznam koliki bi efekt imao jedan 120mm out-take vent na napajanju...

Osobno mini-ITX platformu ne bi stavljao u išta osim ITX kućišta :)
A tamo bi jedan 80mm vent radio navedeni posao bez problema (pogotovo radi layout-a ploče).
Jer ako već ideš na mITX - grijeh je da to bude u nekakvom (m)ATX kućištu sa ATX napajanjem :D

Old Iggy 17.12.2007. 11:07

Citiraj:

Autor Bubba (Post 896075)
Nisam mislio da cu morati to raditi ovako javno, ali razocarao si me. :(

:(

Citiraj:

Tu nudis ljudima brda i doline, a ja ti citavo vrijeme podilazim preko maila, govorim ti da je burek zapravo iskonsko zlo i da cu prihvatiti cevape kao TheMeal za trunku tvoje naklonosti, mitim te ajvarom s probranim sastojcima i ne pada mi napamet podmetnuti ti pindjur umjesto, vodim sveti rat protiv iskrivljenih nazivlja (IDE i ekipa) a ti tako? :(

:(

A sto ces, promijenih odjel i tako to... Sad sam manje u doticaju s HW-om, a kad nesto trebam saljem dalje... :(

A nesto si mi slao u zadnje vrijeme? :stoopid:

Citiraj:

[jeca pored NetServera e60 i pokusava doci k sebi]

Dobro dobro... Dabog da ti se FUP PURGE omakao, da znas... :(

:goood:

Citiraj:

Naravno, ne pristajem na nista manje nego da me zoves na inventura party. Do tada cu svakih 5 minuta smaknuti zlicu ajvara, pa si ti misli da nisam ozbiljan! :D

Nemam pojma ni kad je inventura, dobro si me sjetio... :D

Old Iggy 17.12.2007. 11:09

Citiraj:

Autor Striček (Post 897225)
Naravno, cijena?:chears:
E, pa imaš li tamo stare Alphe???

Na lagerima u Njemackoj, Danskoj i Norveskoj ih stalno ima (rabljenih), a ni cijene nisu nesto.

Ako bas hoces, idem provjeriti kroz mailove. :D

Striček 17.12.2007. 21:26

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 898431)
Na lagerima u Njemackoj, Danskoj i Norveskoj ih stalno ima (rabljenih), a ni cijene nisu nesto.

Ako bas hoces, idem provjeriti kroz mailove. :D

E može, može! Ako ti nije problem pa javi!

Old Iggy 18.12.2007. 12:20

Citiraj:

Autor Striček (Post 898982)
E može, može! Ako ti nije problem pa javi!

Ajd mi javi na PM sto te tocno interesira, ima toga podosta...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46.