![]() |
napokon su se na tržištu pojavili 640gb diskovi serije F1 koji koriste 2 334gb ploce i koji daju rezultate ravne 1tb braci,i to za poprilicno prihvaljivu cijenu(izvan hr, naravno):-(
http://www1.hardwareversand.de/artic...20983&agid=689 |
super, nije ni skup kolko vidim
|
kad ce to kod nas .. zna netko ?
|
gdje su sve dostupni samsung i seagate single platter 320 gb diskovi? i dali se iz ovih silnih tema o tim diskovima moze zakljuciti da su pozeljna kupovina?
|
koliko vidim na netu, average read im je 97MB/s, a RAT 14ms, što predstavlja jako dobar rezultat i mene zanima jel ima gdje za nabaviti
|
Svi diskovi sa 320GB plocama imaju cca 100MB/s read. ;)
|
i koji je zakljucak na kraju? znam da bumpam malo stariju temu al bas ova me zanima.... planiram neka dva diska od 320gb, i neznam da li uzet ovog F1 ili 7200.11... vidio sam temu tu na forumu o ovim seagate-ima i svi se zale
na neki velki RAT, crkavanje, itd. ili mozda da uzmem neki od 250gb? zanima me najvise brzina, nikakva buka/temperatura (imam ukupno 7 ventova u kucistu i svi rade na 12v, tako da sigurno necu cut disk, a i propuh je dovoljan da nebudu vruci...) |
Meni ovaj od 500gb Seagate iz 7200.11 serije radi fantasticno sto neides na njega a ne na 320gb.
|
Manja gustoca zapisa :smoke:
|
Mada je jako mala razlika u brzini, barem prema testovima.
|
nebi 500 gb jer bi, po meni barem, manji trebali bit brzi ili?
tu bi pao kao neki raid 0, i brzina mi je bitnija od kapaciteta. za storage imam wd64000AAKS, i imat cu sextora, ovog od 500gb, (7200.10, 32mb) koji je sad sistemski, to mi je dovoljno prostora, pa da ne trosim 200kn vise za 500gb modele diska.. |
Da ne otvaram novu temu.. isto kao i kolega gore bih htio bocnuti dva samsunga od 320gb islo bi u raid. Mislio sam uzeti samsunga F1 (njih dva zapravo), no prije nego bocnem da pitam za misljenje i prijedloge. neznam kakava je razlika između T166 i F1 samsunga? htio bih da mi diskovi budu tihi i da pristojno brzo rade (f1 je brz koliko sam citao). Ako imate kakvih prijedloga samo recite.
E i za storage koji disk bi bio ok? Vidim da svi hvale ovaj WD640AAKS . |
Speedy Gonzales(Seagate 250gb) mi je počeo praviti probleme pa je danas predan na reklamaciju u Linksu.
Zanima me da li je "HDD 320.0 GB SAMSUNG Spinpoint F1" brži od njega pa da tražim taj umjesto novog Speedy-a? |
Itko??
Moram javiti u Links a na netu svaki test kaže drugačije :( |
Samsunzi su općenito poznati kao sporiji od ostalih, ali izuzetno tihi i hladni. F1 serija je novija od T166 i ima ploče većeg kapaciteta pa ih je potrebno manje za velike diskove.
Za storage WD6400AAKS je odličan izbor iako imaš u linksu sutra akciju za 1Tb disk. |
Ma imam ja storage(1TB) ali ovaj je za Windowse,pa ne znam da ipak uzmem Seagate-a ili da tražim Samsung?
|
Budući da ću i ja skoro imati u planu novi disk od 1TB-a koji je najtiši i najhladniji od WD-a, Samsunga i Seagatea - brzina mi je manje bitnija....pretpostavljam da je samsung najtiši, pa WD, pa Seagate...jel tak?
|
hvala coconut... kupio sam dva spinpointa f1 od 320gb.. makar su poskupili u linksu sa svim diskovima za (barem)nekih 50kn. Tako da me ovo kostalo vise nego da sam isao kupovati to prosli tjedan :( (i skoro me kostalo kao da sam kupio ovih 1T na akciji)
I ova akcija im zbilja nije losa.. prvom prilikom kada skupim pare.. i bude slicna akcija, kupiti cu tih terabajt. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:12. |