PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Uljno hlađenje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=87425)

panoramix 15.11.2007. 12:55

Ima ovdje http://www.trgonom.hr/index.html za kupiti, 1 litra je 16,90 kn

Moglo bi se naći negdje i još jeftinije.

Codiac 15.11.2007. 13:02

Citiraj:

Autor horza (Post 869851)
ova tema se već godinama svako malo pojavi, ali brzo nestane jer još nitko nije pokazao dovoljno hrabrosti za to napraviti :-/
a po pitanju teorije mislim da ju je ekipa već na veliko prožvakala... bilo bi lijepo da nekome napokon narastu... orasi :)

ja bi vec napravio da imam akvarij :)

Osta 15.11.2007. 13:17

@panoramix

imam abiticu, 2500+ bartona, te ram memoriju koja pase...ako zelis isprobati za vikend :) mos skuriti, sprziti i prebiti susjeda s doticnim stvarima kasnije ,ali zelim vidjeti pokus, donesem hd kameru pa sve snimimo :)

panoramix 15.11.2007. 13:25

Citiraj:

Autor Osta (Post 870266)
@panoramix

imam abiticu, 2500+ bartona, te ram memoriju koja pase...ako zelis isprobati za vikend :) mos skuriti, sprziti i prebiti susjeda s doticnim stvarima kasnije ,ali zelim vidjeti pokus, donesem hd kameru pa sve snimimo :)

Imam ja sve osim akvarija, matične S 478 i naravno, ulja. Moram vidjeti s lokalnim staklarom pošto je 6 mm staklo za složit nekaj u dimenziji kućišta ili manje, a silikon za akvarije je 25 kn. Ne gori, budemo nekaj skemijali do Božića...:goood:

Matesonik 15.11.2007. 13:36

Osta ja sam zainteresiran za bartona i abiticu... ako si iz ZG.

I panoramix, budem danas/sutra pogledao za plocu...3 komada imam al ne znam jel sljakaju.

panoramix 15.11.2007. 14:14

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 870288)

I panoramix, budem danas/sutra pogledao za plocu...3 komada imam al ne znam jel sljakaju.

Bilježim se sa štovanjem, ako ti se ne gnjavi sa isprobavanjem, mogu ja isprobati pa ti ostatak vratim ili s njima u Sarajevsku ( oporabilište ).

tech 15.11.2007. 15:25

Panoramix imam ja neku Asrokicu sck.478 treba vidjeti dal radi(mislim da sve radi osim PS/2 konektora):goood:

panoramix 15.11.2007. 15:35

Citiraj:

Autor tech (Post 870396)
Panoramix imam ja neku Asrokicu sck.478 treba vidjeti dal radi(mislim da sve radi osim PS/2 konektora):goood:

Ljudi smo, dogovorit' ćemo se :zdero2: ili :kafa:

Osta 15.11.2007. 16:58

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 870288)

je za posuditi/dati za eksperiment ili? da iz zg sam, samo kaj su mi doticne stvari doma kod staraca na tavanu pa nista prije vikenda...

Matesonik 15.11.2007. 21:47

Citiraj:

Autor Osta (Post 870479)
je za posuditi/dati za eksperiment ili? da iz zg sam, samo kaj su mi doticne stvari doma kod staraca na tavanu pa nista prije vikenda...

Svetogrdje je i teska hereza ukenjat bartona uljem pa bih ga mogao kupit to od tebe za sitne pare (ako bi se toga vec rjesavao), a onda se pobrinuo da Panoramix ima sve potrebne komponente. :)

PS: Istestirao sam one ploce danas, dvije ne daju znake zivota, a druga se izgleda ponasa sasvim OK, grije proc, ledice na tipkovnici svijetle, jedino ne daje sliku. No budem jos sutra detaljno provjerio, nisam 100% ziher da sam testirao s ispravnom grafom.

fanATIk 16.11.2007. 18:44

A ako slučajno hlađenje ne bude funkcioniralo kako ste zamislili te se ulje bude jako grijalo, uvijek možete pržit pomfrit u tome. :D
Zeka. Nestrpljivo isčekujem rezultate.

panoramix 16.11.2007. 19:37

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 871514)
A ako slučajno hlađenje ne bude funkcioniralo kako ste zamislili te se ulje bude jako grijalo, uvijek možete pržit pomfrit u tome. :D
Zeka. Nestrpljivo isčekujem rezultate.

Treba prvo nabavit akvarij ( ili samogradnja ) a onda investirati u ulje. Volio bih kad bi to uspjeli napraviti na Žderonjama...:goood:

LouisCyphere 17.11.2007. 15:09

mislim da je akvarij od auto-stakla puno bolji zbog temperature....

yedwy 17.11.2007. 16:53

Nisu tu takve temperature u pitanju - ništa toplije neće biti "kućište" nego kod normalne uporabe sa zračnim hlađenjem a akrilni ceseovi postoje odavno...

LouisCyphere 23.11.2007. 10:04

Još uvijek nigdje jeftinijeg ulja!
OT: Očekujem prinovu u obitelji pa sam rad stavio na čekanje da ne mislite da sam odustao!
poz

tech 25.11.2007. 03:12

@panoramix ce biti kaj od ovoga???kolki treba akvarij???imam ja neki na tavanu nije pretjerano velik....

Gabre 25.11.2007. 03:47

imam par pitanja, na koja izgleda nitkonije mislio...

1. to ulje će se u radu ugrijati, s čime ga mislite ohladiti?
2. čemu uopće imati ventilatore unutra?
3. zašto i hard ne ide unutra?
4. koja bi uopće bila prednost ovoga, da nekim divnim čudom i uspije raditi duže vrijeme a da temp ulja ne dođe na radnu temperaturu za peć pomfrit?

meni jedino što pada na pamet,a da bi moglo funkcioniati i to jako dobro, je ZIMI, kada je vani ispod nule, i onda fino komp van na balkon na zrak, unutra ulje koje bi sprečavalo kondenzaciju, a istovremeno bi bilo hladno..

panoramix 25.11.2007. 06:52

Citiraj:

Autor Gabre (Post 878842)
imam par pitanja, na koja izgleda nitkonije mislio...

1. to ulje će se u radu ugrijati, s čime ga mislite ohladiti?
2. čemu uopće imati ventilatore unutra?
3. zašto i hard ne ide unutra?
4. koja bi uopće bila prednost ovoga, da nekim divnim čudom i uspije raditi duže vrijeme a da temp ulja ne dođe na radnu temperaturu za peć pomfrit?

meni jedino što pada na pamet,a da bi moglo funkcioniati i to jako dobro, je ZIMI, kada je vani ispod nule, i onda fino komp van na balkon na zrak, unutra ulje koje bi sprečavalo kondenzaciju, a istovremeno bi bilo hladno..

1. Da bi to sve moglo raditi dulje vrijeme, tj. bez gašenja, trebalo bi dodati malu pumpu i radijator za hlađenje s ventilatorom ( pogledaj link )

2. ventovi služe za cirkulaciju ulja oko zagrijanih dijelova

3. hard ne ide, kako kažu autori projekta, zbog pomičnih dijelova, iako me mentor uvjerava da je sklop s pomičnom glavom za čitanje podataka hermetički zatvoren.

4. prednost je tišina ( samo vent na radijatoru ) , nema čišćenja prašine, a kad bi ga postavio na balkon bilo bi savršeno. Uostalom, svi žele za HTPC što tiši uređaj, evo rješenja ! Ispod / pored televizora akvarij ( bez ribica ) a nutra "kuha" MUC ® tj. Multimedijski Uljni Centar.

fanATIk 25.11.2007. 07:39

MUC:lol2:
ili možda HTOC; Home Theater Oil Computer

Matesonik 25.11.2007. 11:07

Panoramix ceka te ispravna MSI 645 Ultra-C :)

Samo moram jos izmislit 256-512DDR.

panoramix 25.11.2007. 11:09

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 878945)
Panoramix ceka te ispravna MSI 645 Ultra-C :)

Samo moram jos izmislit 256-512DDR.

Kaj se tu ne može sdram prištekat ? Btw, kak je prošlo kolinje ? :zdero2:

Matesonik 25.11.2007. 11:11

Nazalost ne...DDR only ploca. A od svih ploca nijedne SDR. :/

Kolinje - proslo super. :) Prezvurst je odlican. Si pogledal slike na Zderonjama?

panoramix 25.11.2007. 11:13

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 878950)
Nazalost ne...DDR only ploca. A od svih ploca nijedne SDR. :/

Kolinje - proslo super. :) Prezvurst je odlican. Si pogledal slike na Zderonjama?

S obzirom da popodne idem u Zelinu pretakati vino, se može to negdje kušati ? :goood:

Swarm dude 25.11.2007. 11:16

Citiraj:

Autor panoramix (Post 878850)
3. hard ne ide, kako kažu autori projekta, zbog pomičnih dijelova, iako me mentor uvjerava da je sklop s pomičnom glavom za čitanje podataka hermetički zatvoren.

Mislim da ovo nije točno, za ovo što mentor kaže! Diskovi imaju onu rupicu za "disanje", lako ju je prepoznati jer kraj nje piše "Do not cover this hole". Doduše ta rupica ima svoj ventil koji ju otvara i zatvara tijekom rada tj. kad disk ne radi. Rupica se otvara kada temperatura unutar diska poraste. Služi za termalnu rekalibraciju, ako se to tako zove...
Tako da disk ne stavljati u ulje! :)

Matesonik 25.11.2007. 11:16

@panoramix: Jok, sve smo vec dofurali u Zgb. Kad sljedeci tjedan nadjem RAM, onda dobis i prezvursta kao bundle ;)

Ubleha 25.11.2007. 11:24

Vrijeme vam je da se zenite, ili nadete ozbiljnije cure poceli ste da se zamajavate glupostima.

panoramix 25.11.2007. 11:30

Citiraj:

Autor Ubleha (Post 878966)
Vrijeme vam je da se zenite, ili nadete ozbiljnije cure poceli ste da se zamajavate glupostima.

Il' me ženi il' tamburu kupi...:goood:

Šalu na stranu, želiš li se priključiti projektu da dobije internacionalnu dimenziju...:goood:

Uostalom, kaj ti znaš kaj je to prezvuršt :zdero2:

Gabre 25.11.2007. 11:54

da, kužim da je zbog tišine, no razmišljam isto da će oni ventilatori u ulju brzo crknuti pošto se vrte pod opterećenjem. no da se stavi kakav kiler onda unutra ne bi trebalo ventova unutra.

imam ja jedan celeron u finkciji, mogao bih njega utopit, kako se točno zove to ulje?

trebam točni naziv. znači, ime proizvoda, a ne neki narodni naziv koje tu spominjete.. :9

panoramix 25.11.2007. 12:07

Citiraj:

Autor Gabre (Post 878992)
da, kužim da je zbog tišine, no razmišljam isto da će oni ventilatori u ulju brzo crknuti pošto se vrte pod opterećenjem. no da se stavi kakav kiler onda unutra ne bi trebalo ventova unutra.

imam ja jedan celeron u finkciji, mogao bih njega utopit, kako se točno zove to ulje?

trebam točni naziv. znači, ime proizvoda, a ne neki narodni naziv koje tu spominjete.. :9

Nigdje se u prethodnim postovima ( ako si pažljivo čitao :fiju: ) nije spominjao narodne nazive, već parafinsko ili vazelinsko ulje. Isto se koristi u vinarstvu i prodaje u poljoapotekama i vrtnim centrima. Imaš link gdje sam pronašao najjeftinije ( za sada ) :goood:

Ubleha 25.11.2007. 13:32

bi ja ali ovdje ulje poskupilo 200%, sto se tice akvarijuma nekada davno prije rata sam se bavio akvaristikom (divan hobi) pa sam sam napravio jako mnogo akvarijuma tako da znam da to nije neka posebna pamet.
Neko je vec napomenuo da kad se ulje zagrije onda neces moci koristiti racunar bar tri dana dok se ta masa ne ohladi sto je dobro stedi struju a tiho je.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:43.