![]() |
Imam kveščn...
U BIOS-u mi je namješteno 16x, 1x, 1x za PCIe... I sad ja stavljam u zadnju PCIe TV karticu, al komp uopće ne boota. Kartica je PCIe x1. Samo je crni ekran. Dal treba još šta podesit? |
Citiraj:
|
Nije ti obavezno montiranje transpipera.
Isto tako možeš ga montirati i sa i bez bakarne pločice. Postoje dva načina montiranja transpipera: 1. Da ga montiras na SB hladnjak i da ti onda stoji u kućištu (lošiji izbor) 2. Da ga montiraš na hladnjak mosfeta i da ti onnda stoji van kućišta pri čemu ga hladi vazduh iz napojne jedinice (bolji izbor) |
Stavil ga budem samo na hladnjak od mosfet-a.
Hvala na brzom odgovoru. |
Koji CPU hladnjak imas?
Ja onu bakarnu pločicu nisam ni pokušavao stavljati jer imam ST kojeg je ultra tesko montirati i ovako, a mogu samo zamisliti kako bi bilo kad bi se jos dodala debljina ove pločice. EDIT: Popuni "Moj Komp" ;) |
Trenutno onaj kojeg sam dobio sa procom, dok ne kupim Tru 120 ex.
|
Kakve su vam temperature na čipsetu.
|
Chipset 34
PWM 41 Mada ovo nije mjerodavno posto sam izvadio utrobu. Sve mi stoji van kucista tako da... |
Zašto mi ne radi lan lampica iza kad je ugašen komp?
Onda mi ne radi ni Lan 1 lampica na modemu Kasda i kad palim komp nekad mi piše čim uđem u Win Xp da mi kabel nije spojen. |
To tako od kako imas plocu ili je skoro pocelo da se desava?
|
Citiraj:
|
pogledaj da ti nije limic od backplatea usao u lan port pa nema dobar kontakt. meni se jednom tako dogodilo... :bonker:
|
I probaj drugu mreznu.
|
Samo da se prijavim da sam dobio i ja p35 T2R i ploča je genijalna. Baš mi je falila neka ploča o kojoj moram čitat da bi shvatio bios :)
Samo mene muči wall od mog q6600 na 3400mhz (G0 SLACR) 1,31 a da se stabilno radi dalje onda ga treba jako napojit. |
ja svog nisam ni pokusavao dizat na vise od 3.3 i na tome je relativno stabilan nema potrebe za vise max koji mozes dobit je 3.6 i to sa 1.5 ili cak 1.6v tako da znas... :) razer to najbolje zna :) ali ploca je odlicna jedina zamjerka je sto utor za sata kablove je dosta slab i nedaju se bas dobro ucvrstiti kablovi ja imam one zute kablove od gigabaytovih ploca :) i manjak u bundleu dobijes samo 4 sata kabla a ja ih koristim 6 komada :) ostalo je sve u najboljem redu!
|
Citiraj:
kako misliš max. 3.6ghz,meni radi stabilno na 3.8ghz na ovoj asusici.odvrtim 3dmark,30min znojenja u primeu,30min u proe-u i 30 min u crysisu.Za mene je to stabilno bez obzira što ne vrtim prime 12h. inače radi na 3 ghz 24/7 |
Citiraj:
Meni je npr. prije par dana bacio nakon 18h grešku :smoke: |
Citiraj:
hmm moguće,:D .Ali meni ga je žao pržit tako dugo na toj voltaži,nemam ni potrebe. |
Citiraj:
Ja sam ovom dao 1.575 na 4.14GHz, pri čemu je bio 3D stabilan. A oko 1.65v je trebao za suicide run na ~4.5GHz. Tako da, baš što si rekao, novo štivo u ruke, jer s ovom pločom nema rezultata dok ju ne ''upoznaš'' kako treba. @JurbAs - ovdje se radi o G0 verziji, tako da se radi o malo drukčijoj situaciji ;) |
@razeru nemoj mene tu zezat pise lijepo kod mene da je moj suicidalan na 3.6 radi dobrog poznatog problema B3 revizije traze soka ko blesav :) 3.3ghz radi 24/7 stabilno sad sam na defaultu jer nema potreba da ga toliko przim kad nista nekodiram :smoke: tako da se zna
btw bios je perverzan do jaja trebas bibliju da ga skuzis |
Citiraj:
Ovdje se javio čovjek sa Q6600 steppinga G0, zar ne? I ja sam pričao o iskustvu sa jednim iz dotične serije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koje ti zivotne probleme imas... |
Moj G0 radi genijalno 3400mhz na skoro deafolt voltaži 1,3. i tako radi non stop.
Na ploči sam stavio sve postavke za fsb 500, ali ne znam koliko da mu dajem voltažu. Ne bih ga želio previše furit iako je na njemu polirani ST. I glupo mi je za 100mhz više davat 0,1V više. Daj ispiši ako znaš koliko ti je max na kojoj voltaži išao, razer. Ali naravno stabilno a ne samo za uć u windooze. Clock nije clock ako nije stabilan. |
Citiraj:
I opet, velika je vjerovatnost da su vam Kvadeki na razlicitim plocama, sto te dovodi na zakljucak...moj je veci od tvog :D |
Nažalost toga ima puno ovjde, ljudi pod overclock smatraju samo da buta i to je to... Overklokiranje je pronalaženje maksimalne stabilne frekvencija procesora uz minimalnu potrrošnju struje tj. učinkovitost potrošnje lektrične energije.
Sad od ploče do ploče su male razlike ukoliko je isti čipset. Mislim da kolega također ima p35 gore. p35 recimo čipset ima razliku u par fsb od ploče do ploče. |
Jos da vidis koliko razlike ima izmedju AssRock i DFI P35 ploce...samo znaj da na nekim plocama pipa sluzi za ukras, na ovim boljima nesto i radi ;)
|
Citiraj:
Lijepo sam gore napisao da je 3d stabilan na 4.14GHz na 1.575v. Pod time podrazumijevam da je prolazio sve game testove, uključujući i cpu testove barem 20-ak puta bez ijednog rušenja... Procesor više nemam, a u danom trenutku mi nije bila namjera provjeravati koliki je max na nižim voltažama, no ovo ti može poslužiti kao neki okvir... |
Citiraj:
Razer nisam mislio na tebe :respekt: nego na neke njubie što sam čitao ponekad u postovima koji napišu da su kloknuli nešto pa se ruši, nestabilno je u igrama a čude se zašto. |
965 i P35 za ganjanje mrcinskog FSB-a na dualcima, a X38/X48 za quada, dušu dao...
Dakako ne mislim pritome da je P35 loš za quada ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:13. |