PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   ATI+S-kabel+scart+TV=crno-bijela slika? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8525)

tin. 12.06.2004. 19:55

Citiraj:

Originally posted by zgrga
imam sličan problem, na XP slika crno-bijela, a pod Win Millen. u boji.Kabel najprije ide u kućno kino a onda na TV..
a jel ti TV podrzava S-VHS signal. Neki TV-i imaju S-VHS prikljucak samo kao video petlju ( tzv. "flyby" konektor). Mislim da sad svi TV-i moraju po standardu imati i S-VHS konektor (zbog DVD-a) ali to ne mora znaciti da moraju podrzavati i sliku te specifikacije...ili probaj u meniju televizora upaliti S-VHS funkciju. Na Sonijevim TV-ima ( novim, do 2 god. starosti !) radis slijedece : na daljinskom stavis TV u standby, onda utipkas kombinaciju :

? 5 vol+ TV (onaj prazni ekrancic na daljinskom) ...TV ce se upaliti u "factory professional mode-u"...

kada ti se upali TV u preset modu nadji podesavanja ulazno izlaznih signala ( 4. stranica menija, druga linija odozdo je S-VHS sig.in mode on - off)...stavis na on. restartas TV. i to je to.nemoj nista drugo dirati ako nisi siguran kaj je kaj !! Tu mozes i iskljuciti skartove i ostalu periferiju (!) i zato OPREZ!.. i nemoj se splasiti kad vidis hrpu funkcija...

Gabre 12.06.2004. 21:17

Citiraj:

Originally posted by tin.

? 5 vol+ TV (onaj prazni ekrancic na daljinskom) ...TV ce se upaliti u "factory professional mode-u"...

daj mi reci jel znaš kako doć do tog menija na Samsung televizorima?

slika mi stoji malo nakoso, pa su mi rekli u trgovini da odnesem TV na servis, da oni pomoću nekog daljinskog poravnaju sliku?!

jel postoji mogućnost doć do tog menija kod kuće? jer nemam auto, a servis u Sesvetama....

tin. 12.06.2004. 22:29

Citiraj:

Originally posted by Gabre2
daj mi reci jel znaš kako doć do tog menija na Samsung televizorima?

slika mi stoji malo nakoso, pa su mi rekli u trgovini da odnesem TV na servis, da oni pomoću nekog daljinskog poravnaju sliku?!

jel postoji mogućnost doć do tog menija kod kuće? jer nemam auto, a servis u Sesvetama....

mogu ! takva ti uputstva koriste serviseri ! rekao mi je Masnjak dolje u Ilici da oni 90% slucajeva rjesavaju preko daljinskih.kad se pokvari DVD ili TV veli da je vecinom stvar u "zbunjenoj" elektronici..Ali ti to mogu tek u ponedjeljak, zato kaj mi frend isto ima servis elektronike pa kad bum isel kod njega budem si od njega na 1 dan "posudil" skriptu za Samsung TV. ali mi moras reci koji je model. TOCNO MODEL ! trebam sve oznake ; model broj slova i brojevi...jer slabiji modeli imaju mogucnost modifikacije samo preko serviserske elektronike.Moraju spajati starije TV-je na elektroniku a kod novih,jacih modela se radi samo o kodovima.Meni je razbio DVD regiju preko daljinskog na mojem Sonyu, a drugi su govorili da se to nemoze,pa da treba neki chip,pa neke fantazije i sranja...posalji mi koji model imas.ima sigurno. frend mi to neda,iz razumljivih razloga, ali cu mu popaliti na 1 dan,ili ak tam lovim priliku bum si fotokopiral...

Gabre 12.06.2004. 23:06

e ovako:

model je: Samsung CZ21A083

a na jamstvu sam dobio da je to CZ21A083N

sad, nisam siguran da ima neke velike razlike, nešto mi je tip spomenuo da ova moja ima hr meni, a one druge nemaju.

To je inače 55cm, Plano, ravni ekran, stereo.

Koštao je nešto manje od 2000kn prije 2-3 mjeseca.
Pa ako bi uspio poravnat sliku, bilo bi super. Najviše se kuži kad gledam DVD-e, ili nešto na TV sa titlovima, jer onda stoje ukoso, pa nervira...

Hvala unaprijed!

tin. 12.06.2004. 23:40

Citiraj:

e ovako:

model je: Samsung CZ21A083

a na jamstvu sam dobio da je to CZ21A083N

sad, nisam siguran da ima neke velike razlike, nešto mi je tip spomenuo da ova moja ima hr meni, a one druge nemaju.

To je inače 55cm, Plano, ravni ekran, stereo.

Koštao je nešto manje od 2000kn prije 2-3 mjeseca.
Pa ako bi uspio poravnat sliku, bilo bi super. Najviše se kuži kad gledam DVD-e, ili nešto na TV sa titlovima, jer onda stoje ukoso, pa nervira...

Hvala unaprijed!

A znam da to zivcira. a znas kaj napravi do ponedjeljka ? ak ti ekran visi na jednu stranu daj onda pod drugu stranu televizora podmetni par knjiga ili nekaj drugo tak da ga izravnas !

Gabre 12.06.2004. 23:49

Citiraj:

Originally posted by tin.
A znam da to zivcira. a znas kaj napravi do ponedjeljka ? ak ti ekran visi na jednu stranu daj onda pod drugu stranu televizora podmetni par knjiga ili nekaj drugo tak da ga izravnas !

will do! :D

da ga malo "podkajlam", pa će bit ravno... :beer:

tin. 13.06.2004. 00:27

Citiraj:

will do! :D

da ga malo "podkajlam", pa će bit ravno... :beer:

:clap:

ćiber_manija 14.06.2004. 17:38

Ja sam spojio grafu 9600Xt na Tv koji je star 15god i slika mi je blizu crno bijele (ima nešto boje).Spojio sam preko skarta.Probaj promjenit kabel

ćiber_manija 14.06.2004. 17:49

1 privitaka
Nisam baš puno pročitao o ovom članku no koliko sam shvatio govorili ste neš to o RGB-ju i S-composte konetktorima. Na netu sam našao ovu shemu pa možda pomogne.
Nisam siguran da je potpuno ispravna no 95% jesam!

tin. 14.06.2004. 20:50

Citiraj:

Originally posted by ćiber_manija
Nisam baš puno pročitao o ovom članku no koliko sam shvatio govorili ste neš to o RGB-ju i S-composte konetktorima. Na netu sam našao ovu shemu pa možda pomogne.
Nisam siguran da je potpuno ispravna no 95% jesam!

je...to je VGA - MULTI konverter shema, samo kaj je problem onaj čip AD722...ne vidim ga na listingu Chipoteke pa bi vjerojatno bilo dosta skupo naručivati ga.Tko zna di ga je taj frajer našao.A si vidio kak je mudro napravio bridge-sklopku između PAL i NTSC-a ? tu mu sigurno bude došlo do interferencije...i ne kužim zakaj nije stavio "point" uzemljenje nego je masu vodio po cijelom sklopu...od VGA terminala do composite izlaza...a možda mu je ovo samo "radna shema" prije one finalne...

tin. 14.06.2004. 20:53

GABRE.....nisam bil danas s frendom. njegova žena mi veli da je otišel po nekaj u Opatiju i da nezna kad se bu vratil...ali čim se vrati bum ti nabavil kodove za TV. sad se ne usudim tam kemijati po njegovoj radioni kad njegova 2 šljakera imaju oči doslovno svuda...ali...čim ugrabim priliku.....

Gabre 14.06.2004. 21:58

4 Tin

OK. Nema problema. Nije jako hitno, ali uglavnom da znam da će bit nešto.

tnx

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:06.