PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Case Modding (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Stackered Quad Hardcore (novi komp) :) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83063)

^SuperUnknown^ 08.10.2007. 23:35

Citiraj:

Autor Lord_Calidor (Post 835149)
Kiler, pumpu i res mozes staviti na pod kejsa, imas mjesta ko u prici. Ili, PSU dolje, ispred njega res i pumpu, a kiler na vrh, zatvoren u svoj vlastiti airbox koji uvlaci zrak kroz gornji dio prednje maske.

Razmisljao sam slozit ili tako ili kiler okomito naprijed da upuhuje u kuciste (slicno kao na Kandalfu), ali jednostavno ne stane, jer ce mi svi 5.25" bay-evi bit puni (sto diskova, sto ostatka - DVD-RAM, Floppy, I/O panel), isto to sprecava da ga stavim i na dno, jednostavno je preveliko dzubre...
Citiraj:

Autor rib@ (Post 835180)
Samo da te pitam, tebi se pokrenu xilenci (120mm) na

Jok, Xilencei su na 12V, prilicno su tihi, ali razmisljam ipak da ih bacim na 7V. Inace, moji Xilencei startaju na tocno 6.66V :)
Citiraj:

Autor TomRi (Post 835191)
jos samo da skemijas nesto sa radijatorom i pumpom,
negdje pored stola da ih puknes(ili na zid ucvrstis rad?), da bas nisu na radnoj povrsini...

Iskreno ne smetaju mi na stolu uopce, jer je stol prilicno dubok (80cm), tako da taj dio radne plohe uopce ne koristim, osim za prasinu :D
Citiraj:

Autor Hamm (Post 835206)
sveu svemu..kada cuti vracati ovu 6200 dolazim do tebe doma..moram to vidjeti :D

Pa bilo bi i vrijeme :chears:
Citiraj:

Autor Codiac (Post 835269)
komp je onak bolestan :D duduse fali neka perverzija od rama i sva ispunjena mjesta za hard i onda nemas vise sta pozeljeti :D

RAM je OK, ne treba mi jaci, s obzirom koliko sam ga platio (200kn/stick) bit ce dobar :D U kuciste ide jos jedan HDD modul i naravno da ce sve bit do vrha puno diskova. Ne znam jesi primjetio, ali vec su pripremljeni SATA naponski kablovi (vise u zraku), a SATA kablovi vec imaju svoja mjesta na ploci i samo cekaju moje lijeno dupe da se otpelja do ducana :D
Citiraj:

Autor buljo (Post 835280)
Nice slaganje ma da ja opet vidim jednu manu na ovoj matičnoj, napisao si da ima iskoristiva 3 PCI slota a ja vidim samo 2, i onda niš od malog PCI-E...

Bogami ja vidim 3 PCI slota full iskoristiva i 3 PCI-E 16x slota full iskoristljiva. Problem je jedino onaj mali ako imas dual-slot hladjenje, ali zato imas onaj najdonji PCI-E 16x :) Di ces bolje?
Citiraj:

Autor Wolverine (Post 835282)
naravno da se priključujem ostatku u pohvalama
no ono što bi pitao jest kako to da nisi radije otišao na Asus Blitz Formula

Losiji layout, manje SATA portova, Asus (izasao mi na qrac sa proslom plocom)... tri cimbenika koji kazu "ne", meni dovoljno :) A 2-fazna regulacija RAM-a mi ne treba, posto ne brijem na divlje ramove...

Optik 08.10.2007. 23:49

Slab ti je pojam tisine jer xilence se ipak cuje na 12v :) (al opet diskovi tu cine svoje)
Kad sam gledao slike i vidim da si crijeva spojio plasticnim vezicama prva pomisao je bila
Citiraj:

Autor zvan pomisao
Ovdje ce biti sranja

i tako je bilo :D

Smisli nekako da radijator ubacis na dno ili cak ga okacis na kraj kucista
Link [BIG 56k warning]
sta vise reci nego odvuci se u ducan po jos diskaca :D

buljo 08.10.2007. 23:58

Ako ti je kučište malo ko meni, od donjeg niš :)
A ako ide u drugi onda otpadaju 2 PCI, ugl nema dobre CF/SLI s775 ploče. :D:amen:

Lord_Calidor 09.10.2007. 16:50

Citiraj:

Autor Optik (Post 835314)
Link [BIG 56k warning]

Ovo je uzas, ne bih nikada ovako montirao. Em sto fanovi vriste, em sto skuplja prasinu, em sto izgleda za troku*ac.
Bio je tu neki lik (takodjer stavio worklog na bit-tech) koji je u P180 ubacio triple rad u donju komoru, i dosta je dobro ispalo.

bego2 09.10.2007. 18:38

prekrasno:D

:goood:

MAHER 09.10.2007. 22:59

ti stvore,moram to vidjeti live,a sada iskreno koliko je razlika u odnosu na staru konfu?

naravno congrats :chears: ,btw kada idemo na neku pivu?

Lihto 09.10.2007. 23:17

SU fino to izgleda :beer: za trud.Sva sreća pa nije jako procurilo:D

^SuperUnknown^ 12.10.2007. 08:11

Citiraj:

Slab ti je pojam tisine jer xilence se ipak cuje na 12v :) (al opet diskovi tu cine svoje)

Jao jao, a sta ako ja kazem da je tebi slab pojam citanja s razumijevanjem?
Citiraj:

Kad sam gledao slike i vidim da si crijeva spojio plasticnim vezicama prva pomisao je bila i tako je bilo :D

J*ebiga, brzopletost i pomanjkanje shelni. I ja sam imao filing da ce procurit, ali morao sam ic probat.
Citiraj:

Link [BIG 56k warning]

Ma no faking way, ovo kako je sad slozeno ne diram barem 3-4 mjeseca (osim uvaljat jos diskovlja naravno i sekundarnu grafu, Hamm KHM KHM!!!!).
Citiraj:

Autor buljo (Post 835323)
Ako ti je kučište malo ko meni, od donjeg niš :)

Qpi si posteno kuciste :D
Citiraj:

Autor MAHER (Post 836088)
ti stvore,moram to vidjeti live,a sada iskreno koliko je razlika u odnosu na staru konfu?

U nekim stvarima razlika je ogromna, sto je i razumljivo :) Ali nisam imao vremena detaljno testirati jos sve, ovaj tjedan mi je katastrofa na poslu, tak da.. za vikend opalim koji testic...
Citiraj:

Autor Lihto (Post 836113)
SU fino to izgleda :beer: za trud.Sva sreća pa nije jako procurilo:D

Thx :) Ma nis strasno, pa mora se i jedna poplava dogodit, kaj sad :)

Uber Gosu 12.10.2007. 08:59

Samo da se nadovezem malo na stackera, to kuciste ima neke ozbiljne mane u vidu BOXa oko napajanja(WTF?!? napajanje se motira "malo" kompliciranije nago na obicne kante), vadjenje HDDova traje barem 3x duze nego na konkurenciji(+cinjenica da se mora izuzetno pazit kod okretanja HDD blocka sto nije slucaj na chieftecu recimo di postiji samo 1 nacin kako se moze umetnut) + naj gori detalj je(samo za crno) da maska pre savrseno skuplja i prezentira prasinu.
:stoopid:
Dobre strane su prostor, relativna kvaliteta, stabilnost i izgled(dok je cisto).
:lol2:
bottomline:
osrednje kuciste uglavnom za NU-ME ekipicu iz fancy skupine ;), jer istini za volju na prvom mjestu im je bio dizajn a sve ostalo je zanemareno(manje vise).

Poz

buljo 12.10.2007. 09:03

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 838134)
Qpi si posteno kuciste :D

Onaj novi Stacker mi je zapeo za oko, ali i cijena još više :lol2:

Hamm 12.10.2007. 09:09

@Supersmrad...kak sam ti i na icqu rekel..grafu dobijes kada mi se jave ovi iz Diskonta da mogu doci po svoju novu grafu. A do tada...cuj ja ti je mogu javiti samo neces moci gledati moj prekrasan nick na online listi icqua :)

gunther 12.10.2007. 10:20

Kako si skinuo dole front panel sa Stackera?

Optik 12.10.2007. 14:19

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 838134)
Jao jao, a sta ako ja kazem da je tebi slab pojam citanja s razumijevanjem?

Mislio sam na ovo ;)
Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 835303)
...
Jok, Xilencei su na 12V, prilicno su tihi, ali razmisljam ipak da ih bacim na 7V...

Da nebi bilo nesporazuma

sve 5 :chears:

^SuperUnknown^ 13.10.2007. 00:15

Citiraj:

Autor Uber Gosu (Post 838153)
Samo da se nadovezem malo na stackera, to kuciste ima neke ozbiljne mane u vidu:

Generalno se slazem, izvedba nekih stvari bi mogla biti puno bolja, npr. vadjenje MBO tray-a zahtjeva zezanciju sa 15 (!!!) sarafa, nikakva podrska za vodena hladjenja (barem rupe za crijeva), tesko vadjenje 5.25" maskica, no imam nekoliko ALI:
Citiraj:

BOXa oko napajanja(WTF?!? napajanje se motira "malo" kompliciranije nago na obicne kante)

Ja ovo na svom primjeru vidim kao prednost. Neka mi iz bilo kojeg razloga krepa napajanje (makar Corsair nebi smio), maknut cu ga puno jednostavnije jer se da izvadit na van, a posto imam modularca, samo odstekam sve kablove i izvucem napajanje van (naravno ATX kabeli su spojeni, ali opet je lakse izvuc napajanje sa 2-3 puta manje kablova, pogotovo ako su svi zbuksani, svezani i skriveni. Druga stvar, doticni "box" se moze iskoristiti za buksanje nepotrebnih kablova ukoliko se ne radi o modularnom napajanju :)
Citiraj:

vadjenje HDDova traje barem 3x duze nego na konkurenciji(+cinjenica da se mora izuzetno pazit kod okretanja HDD blocka sto nije slucaj na chieftecu recimo di postiji samo 1 nacin kako se moze umetnut)

Opet kako kome, ovdje mozes izvaditi kompletni HDD modul te zamijeniti diskove po potrebi, ocistiti ventilator itd... i sve ide po potrebi na prednju stranu van, dakle kablove po kucistu opet ne moras dirati.
Citiraj:

+ naj gori detalj je(samo za crno) da maska pre savrseno skuplja i prezentira prasinu.

Sto znaci da je dobro filtrira. Dovoljno je preci krpom preko prednje strane i prasine nema, a cirkulacija zraka je odlicna - opet u mojem slucaju prednost, jer ce kanta bit puna diskova.
Citiraj:

Dobre strane su prostor, relativna kvaliteta, stabilnost i izgled(dok je cisto).

Stoji... dodao bih - izmijenjivost pozicije I/O panela, prostranost, robusnost, prilagodljivost svakakvim formatima ploca, podrska za 2 napajanja, kotacici, prilicno dobri box ventilatori...

@gunther: odsarafis ga sa gornje pozicije, pomaknes u koji god bay zelis i zasarafis nazad. Princip je poput sarafljenja CD-cigana...

Uber Gosu 13.10.2007. 10:37

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 838913)
Generalno se slazem, izvedba nekih stvari bi mogla biti puno bolja, npr. vadjenje MBO tray-a zahtjeva zezanciju sa 15 (!!!) sarafa

E, to sam zaboravio...je**** nemoze covjek vjerovat, valjda su mislili da ce nego sa buldozerom pokusat iscupat sve van pa su se osigurali....;)

Nego, za BOX oko PSUa, ja recimo imam Hypera typeR modularnoga koje izgleda preje**** (;)) i steta ga je drzat unurtra...;( , ak si primjetio da vecina matica na kanti ima "tvrde" navoje sto je pohvalno jer se nece izlizat brzo dok je na PSU panelu to zanemareno unatoc cinjenici da je to najnapregnutiji dio za navoje...;(

Kuciste ima super zavrsnu obradu i steta ga je drzat na podu(moj sused).

OT
pratim te po njuzima vec godinama i imam pitanje za tebe u vezi mog chieftec BIG dragon towera(koje btw IMHO ima 2 i pol losije stvari od stackera(dizajn, 120mm mounts i kotacice+front panel):fuming: a po ostalom je bolje) neznam ak znas di kupit PSU panel da mi PSU dodje u gornji slot(ima 2 mjesta), slika:
http://www.virtual-hideout.net/revie...da01bld/02.jpg
posto ovaj oiriginal panel nije simetrican, + svima koje muci 120mm VENT mounting na ovaj tower evo jedno malo otkrice: mjesto na pozadini gdje dolaze 2x80mm ventovi je udubljeno s ljeve i desne strane u lim i to ni vise ni manje nego 120mm ;) dok je gore-dole prostor 190mm sto omogucava IDEALNO pozicioniranje venta po visini(npr u ravninu CPUa ako se kotisti recimo 9700LED ;)), :goood:
:offtopic:

crn 13.10.2007. 12:12

stacker uopće nema mbo tray :D (bar ne u klasičnom smislu) a tih 15 vijaka u stvari služi za adaptaciju kućišta u BTX varijantu a to nije nešto što se radi svaki dan... (inače i samim okretanjem ploče naopako mogu se dodatno spustiti temperature (provjereno) a diskovi (kavezi) se mogu montirati tako da gledaju prema vani pa ne treba uopće otvarati kućište da bi im se pristupilo dovoljno je samo skinuti prednje mrežice (koje se BTW najlakše skidaju sa kreditnom karticom odnosno nečim sličnim)...

Swarm dude 13.10.2007. 13:01

Mislim...gotovo svaki komentar se svodi na "Svaka čast ^SU^", pa bome ni moj neće odstupati od pravila. Svaka ti dala majstore :chears:

NJUNJO_HR 13.10.2007. 15:39

@Uber Gosu ja sam svoj kavez od napajanja maknul. smetalo me kaj je sakrivalo predivnu
plavu boju Hipera dok se otvori kučište. :)

^SuperUnknown^ 14.10.2007. 10:47

Citiraj:

Autor crn (Post 839184)
stacker uopće nema mbo tray :D (bar ne u klasičnom smislu)

Pa otprilike tako nekako, ali kako ga drugacije nazvat? "Komad kucista na koji je usarafljena ploca, a moze se prebaciti i u BTX polozaj"?
Citiraj:

Autor crn (Post 839184)
a tih 15 vijaka u stvari služi za adaptaciju kućišta u BTX varijantu a to nije nešto što se radi svaki dan...

Da, ali ako malo bolje pogledas, stvarno nije bilo potrebe za svih 15 komada. Mislim, nije mi bio neki problem to sve odsarafiti, ali covjek se zapita..
Citiraj:

Autor crn (Post 839184)
diskovi (kavezi) se mogu montirati tako da gledaju prema vani pa ne treba uopće otvarati kućište da bi im se pristupilo dovoljno je samo skinuti prednje mrežice (koje se BTW najlakše skidaju sa kreditnom karticom odnosno nečim sličnim)...

Sve to stoji ukoliko ne sarafis diskove u kavezu, u protivnom svejedno cijeli HDD modul mora van.
Citiraj:

Autor NJUNJO_HR (Post 839362)
@Uber Gosu ja sam svoj kavez od napajanja maknul. smetalo me kaj je sakrivalo predivnu plavu boju Hipera dok se otvori kučište. :)

Mogao si jednostavno montirati napajanje u donji "pretinac", al nije to to :)

NJUNJO_HR 14.10.2007. 11:17

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 839945)
Mogao si jednostavno montirati napajanje u donji "pretinac", al nije to to :)

da, ali kak znam biti ponekad nespretan puno stvari bi završilo u napajanju :D

Neo-ST 14.10.2007. 11:46

Čestitke ! :goood:
Mene bi prestravila ona poplava

Ph03n1x 14.10.2007. 11:55

jako lijepo složeno :chears:

dobar izbor komponenti ;)

a na onu sliku di je "nesto slicno kiti" sam se polomio. :D:D

Baja 001 14.10.2007. 12:15

Pohvala majstore.Super složeno i kabeli i vodeno(ako više ne curi,:D).Nego kako je CPU tako topal pod vodom???:care:Ja isto mislim sada napravit watercooling pa me to malo čudi!?!
Inače kako ga isplaćivaš jer je to opasan stroj???

^SuperUnknown^ 14.10.2007. 12:42

Za temp CPU-a jos moram provjerit, mislim da mi blok ne nasjeda dobro na CPU, jer su 2 jezgre uvijek osjetno toplije od druge 2 :) A otplacujem ga, tako, mjesecno po par soma kn, mislim da sam i isplatio vec sve... nije mi stiska za lovu, kad se kupuje sve novo onda se kupuje posteno :)

@Neo-ST: a cuj, dogadja se, ja sam se isto malo uspanicio, ali cisto zbog tepiha i laminata, ali eto, brzo je sanirano :)
@phoenix: thx :D

Renesis 14.10.2007. 17:27

ma nisu poplave problem, dokle god komp ne radi... meni je plavalo i pod strujom... :D

šta se tiče montaže bloka, svakako probaj malo mrdat. najefikasnije mi se pokazalo postavit kantu bočno, rukom stisnut blok na proc, i onda stegnut vide samo da blok malo stisne, ništa jako... tako će stajat ravno, a i neće se ništa uvijat :)

^SuperUnknown^ 14.10.2007. 19:30

Tenks, probat cu ga skinut, pogledat oblik razmazane paste, pa ga montirat ponovno bez puno zatezanja :)

Renesis 14.10.2007. 19:42

a čuj, meni je trebalo i triputa skidat i stavljat da legne kako treba... al kad legne, onda se vidi da je to to, drastično manje temp znaju bit :)

Neo-ST 14.10.2007. 20:19

Ja sam svoj waterblock skidao jedno 5 puta i nikako postić da se temp. u idleu vrate na 24 :( stalno je na 30-33

FREAKenstein 19.10.2007. 13:56

E,stari de objasni sta je to kod onih usb-eova(liči ko ku*ac) lol

mislav_os 19.10.2007. 14:11

Citiraj:

Autor FREAKenstein (Post 844678)
E,stari de objasni sta je to kod onih usb-eova(liči ko ku*ac) lol

Ovo??

http://fodi.frubar.net/files/33A0D77...BDE64666A8.jpg

Pa ruka jbt...

A vidis da je i SU napisao "mozda uocite nesto slicno kiti" :lol2::lol2::lol2::D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:19.