PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Šatrovizam i silovanje jezika na PCE forumu (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81590)

mitzek 26.09.2007. 09:45

živi i pusti druge da žive,ne cjepdlaći brate oko svakog zareza....žasu danje...

Momir 26.09.2007. 09:59

Ma pricajte vi sta ocete, ali ima tu nesto. Ja nevolim koristiti č, ć, đ, dž, š, ž i sta ja znam. Ali neke rijeci koje neki ljudi bubnu su za poludit. Ajd grafulja to razumijem i protiv toga nemam nista. Ali brate kad opali nesto sa marsa sto meni nebi palo napamet ni u najvecoj krizi kad sam bez alkohola u krvi. Kad mi kaze: Jesi cmani. To cmanio mi je neko provali na PM i ja jos uvjek nemam pojma sta je to niti pokusavam saznati nit me zanima. Steta sto sam to obrisao taj PM.

tor 26.09.2007. 10:13

Posve je uobičajeno i normalno da određene grupacije ljudi, nevezano radi li se o internetskoj ili "fizičkoj grupaciji", tijekom vremena počnu upotrebljavati određene izraze i riječi koje nisu niti književne, niti uobičajene. Komunikacija na forumu je takav ogledni primjerak, u svrhu jednostavnijeg i bržeg sporazumijevanja koriste se kratice, izvedenice i sve ostale *.ice i to je sasvim normalno. Uvijek se nađu osobe kojima više ili manje smetaju takvi izrazi, no ne vidim razloga da se takvom mišljenju mora prikloniti ostatak forumaša, pa i u obrnutom smjeru. Niti je takvo nešto i izvodivo, baš i ne možemo potegnuti akciju na PCE forumu "dajmo im da pišu književno". Izgledali bi smiješno....

rendula 26.09.2007. 10:20

Citiraj:

Autor jabuka (Post 824274)
pa to ja i govorim da nije bitno jer mi lik prigovara zbog 56 postova, kao nekompetentnog da komentiram bilo šta na forumu

"lik prigovara" na onih mjesec dana na forumu, nakon kojih se vec zalis na postojece stanje i smetaju te ovakve gluposti.
ajmo banati sve stare clanove koji su napisali grafulja tak da jabuci bude lijepse za citati!

Ladybug 26.09.2007. 12:14

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 824321)
A grafulja je makedonski zargon za graficku karticu

LOOOOOL Owned!!

Swarm dude 26.09.2007. 12:16

Žišku em cofa, tako se tu radi, ono e razbu :D

I ima puno drugih izraza koji nisu samo na ica, ca, recimo prockas, matičnjača? :zdero2:

Newmie 26.09.2007. 12:17

Eto da se i ja malo ubacim u raspravu jer vidim da je dosta zanimljivo.
Nisam bas predugo na forumu, eto ima godina dana, i nemam previse postova tako da se ne bi htio previse mjesati u raspravu.Htio sam samo reci da stvarno ne vidim zasto bi nekome smetao izraz "grafulja" ili "proc". Po meni je to sasvim ok za forum. Pa ne pisemo knjigu ovdje...

Zunzara 26.09.2007. 12:36

Citiraj:

Autor Router (Post 824411)
Svi novi u zadnje vrijeme puni kritika - ovome smeta nacin izrazavanja , nekim drguima moderatori i Zasto se moraju postivati pravila , a moja poruka za sve - ako Vas toliko smetamo , iritiramo i pogadjamo u centar zivca , onda imate druge forume slicne ili site tematike i odite tamo i uzivajte bez nas nepismenih control freekova.

Potrudite se bar malo biti dio zajednice a onda pljuvati po nama i napadati nas .

Uostalom , VI koji prigovarate VI ste dosli tu a ne MI kod Vas .

:respekt:

zvonac 26.09.2007. 13:07

nevjerojatno,novi član,a gle ga,kak je ljude privukel na raspravu,događa se al ne tak često prek soma pregleda u nepuna 24h,to čak starijim članovima ne uspijeva privuč takvu pozornost:D

marko_1 26.09.2007. 16:10

Evo da i ja prokomentiram sve ovo... Stvarno ne vidim razlog otvaranja ove teme, tako i tako ce svi ljudi nastaviti pisati kao prije.
Kada cujem strucne rijeci iz dragog nam "Hrvackog Pravopisa" dode mi slabo... Očvrsje ***ote (isprike na jeziku koga smeta nek napusti forum), a tek da ne komentiram hrvatski prijevod windowsa, kada sam vec kod toga zanima me koliko vas koristi to uopce i zasto :S??? Što se tiče pravopisa vjerojatno vec vidite da ja dijakriticke znakove koristim kak mi odgovara polozaju ruke (kada pricam sa bilo kime ko nije iz HR i okolnih zemalja ne koristim ih, u igrama sigurno necu paziti na pravopis jer dok sve to napisem kak treba dobit cu metak u glavu 3 puta... To šta ne pišem pravopisom ili neznam gramatiku najbolje ne znači da sam manje hrvat :D...

Na ovome forumu me za sada nista ne, uvijek se mogu dobro nasmijat (M&D, grunf mod onaj neki i takve stvari natjeraju vas na suze bilo od tuge bilo od smijeha), uglavnom je ekipa aktivna i stvarno pomaze, i bez ovog foruma nebi imao znanja o racunalima pardon kompovima ko sta imam danas, al fakat je istina da zapaprim jos malo sa ovim fakat hehe...

I da se na poslijetku vratim ovim hr. izrazikma tipa zrakomlat i međunožno guralo, uglavnom ljudi koji to koriste mogu se odma upucati SAMOKRESOM :)...

p.s. ak sam nekog uvrijedio... a nije bilo namjerno NHF

Quick22 26.09.2007. 16:57

Citiraj:

Autor zvonac_1 (Post 824606)
nevjerojatno,novi član,a gle ga,kak je ljude privukel na raspravu,događa se al ne tak često prek soma pregleda u nepuna 24h,to čak starijim članovima ne uspijeva privuč takvu pozornost:D

to ti je zato jer ova tema izgleda interesantno pa svako svrati pogledati ... pa je normalno da će takva tema imati više posjeta od npr. svake pojedine teme u kojoj neko traži savjet za slaganje konfiguracije ... to je logično ak se mene pita...:chears:

A sad kaj je slučaj kaj je to otvoril "novi" član nebi smjelo imati nikakve veze ... ali očito to dosta ljudi primječuje:D
Tako neko sad može i mene komentirati da tu pametujem (jer se i mene još uvijek smatra novim članom), a to nije istina, ja samo pišem svoje mišljenje ...:goood:
Sad bi naravno i moje razmišljanje moglo nekoga navesti na komentare i to je normalno ... ali NIKAKO ne ljude prozivati "gle pa ti si novi, imaš xx postova i već te nešto smeta, prigovaraš ili kaj već":offtopic:

Jedina greška je raspravljati o ovakvim stavarima jer uvjek nekome nešto ne odgovara pa prigovara ostalima ... jabuku smetaju neki izrazi, a nekoga pak smeta kaj on prigovara zbog toga :lol2:

Ma da se tu mudrovati na razne načine .. 100 ljudi 100 čudi ... pa dosta o tome :dobartek:

I da još na kraju spomenem .. izraz "proc" još prolazi ali "prockaš" je već silovanje izraza :lol2::lol2:

frANZi 26.09.2007. 18:09

Jabuka zagrabia slučajno proljev, pa je mrzovoljan... :D

Matth€w 26.09.2007. 18:14

Lijepa naša hrvatska jezik. :D

Codiac 26.09.2007. 19:14

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 824321)
A grafulja je makedonski zargon za graficku karticu

imas pivu kada se sretnemo :D

inace autor mojne tisra e :D ja jedino sto nerazumijem kada mitzek napise post inace nis me drugo nesmeta :)

Amdejac 26.09.2007. 19:18

Jabuka ne laprdaj

Prekrasna hrvatska riječ.
Laprdati = pričati gluposti

Citiraj:

Autor jabuka (Post 824336)
aj nek nisam jedini

Jedini si koji se buniš.

Ak' si čitao dvije godine ovaj forum onda si vidio kako se ovdje piše i nisi se trebao REGISTRIRATI.

Svako malo se registrira jedan takav mudrijaš kao TI.

Jedino je dobro kaj takvi kao TI prije ili kasnije dobe PEDALU.

IcyTexx 26.09.2007. 19:21

Mene jedino zivcira kad ljudi masivno pisu ono h.

Graficha, ja chu kupith ovo... Itd. Ako che oni bla bla bla.

SPLiFF 26.09.2007. 19:23

Citiraj:

Autor marko_1 (Post 824793)
To šta ne pišem......

Meni je recimo ovo "sta" jako ruzno. Nekada jednostavno ne ide "sto", ali ovdje stvarno ide :D Ali ne zalim se! :p
Jabuka, nadji neki post od clana "IceFisherman" :fiju: :D

Newmie 27.09.2007. 14:23

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 824984)

E to i mene malo iritira.. al dobro, ak je nekom tako jednostavnije neka piše...:fiju:

syss 27.09.2007. 16:10

izuzevši činjenicu da je veliki dio foruma nepismen u osnovama, mislim da šatra i izmišljene izvedenice predstvaljaju malen problem.

MIK 27.09.2007. 16:41

Na ovom forumu većina ljudi ima tehničku naobrazbu. Tako da se niti ne zamara sa ć,č, ije, je i ostalim (tu je uvijek check spelling ako zagusti).

Ako će biti po autoru posta treba izbaciti smajliće, jer to nije u duhu jezika.
Vidim da ih i sam koristi a to mnoge živcira, naročito kad se nakote.

Pozz

Renesis 27.09.2007. 19:37

judi moji, ča se sekirate, remo si popit ča god, pa na brige pozabit... ;)

TomRi 27.09.2007. 22:06

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 824984)

slika: http://www.imagesforme.com/images/488ideshh.JPG

Kristijan_7 27.09.2007. 23:23

Ma idite u spolovilo. Općiš temu. Autor, sjedi 1.

Vuco 27.09.2007. 23:56

Citiraj:

Autor Renesis (Post 825993)
judi moji, ča se sekirate, remo si popit ča god, pa na brige pozabit... ;)

Ren, možeš ti i bolje :D

Sjeti se samo kad si došel ono prvi puta u Zagreb, pa te Sam Fisher i ja nismo niš kužili dok si pričao nekakvim vozačima i dvocijevkama :stoopid: :D

bobe 28.09.2007. 00:01

ma cek malo, koji je ovo *ebeni *urac??:wtf2::spam:
coeku smeta sta neko pise grafulja, ili ovome lol, onome pozz...asti srca pa ovo je forum a ne sjednica sabora, koje ste vi cjepidlake...

btw, pozz:D

Mr.Ex.President 28.09.2007. 00:05

Da buden prost, boli me ku*ac kako će ko pisat...

Ja ovako malo pišen po dalmatinski, svako druga rič mi završava na N, i tako to.
Je*e me se, nisan na forumu da deren pravopis, nego da se opustin i za***ajen.

Ne smeta mi ničiji stil pisanja dok razumin šta je čovik tija reć ;)

Da buden iskren više me smeta ovo cenzuriranje nekih riječi, glumimo neku lažnu kulturu i bezveze se zaje*ajemo sa zvjezdicama, al u drugu ruku, ko mene šta pita? Admini su to stavili, oni znaju zašto je to tako i gotovo

kalixius 28.09.2007. 00:19

Ko da je važno kako tko piše.
Važno je da se svi razumijemo oko čega govorimo. :beer:

tutix 28.09.2007. 00:25

Znate koja mene riječ smeta - kompjutor - ova tri suglasnika bez samoglasnika između mpj. Ne znam šta ću s time.

bobe 28.09.2007. 00:30

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 826258)
Je*e me se, nisan na forumu da deren pravopis, nego da se opustin i za***ajen.

nije ti ovo Fo*um.hr:lol2::D

Citiraj:

Autor tutix (Post 826276)
Znate koja mene riječ smeta - kompjutor - ova tri suglasnika bez samoglasnika između mpj. Ne znam šta ću s time.

otvori novu temu prije ces dobit savjet:kafa:

atha 28.09.2007. 08:18

Kae ovo, koa kipa....kuish...ono...o cemu oni raspravljaju. Da...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:01.