![]() |
Citiraj:
zato sam napisao da je HDMI kao dva DVI-a |
To očito ovisi o više faktora, jer sam ja posudio od frenda DVI kabel i razlika je 0 bodova!
|
Bubba je rekao da ovisi o kvaliteti kablova...eto ti razloga :)
|
e našli ste meni pametovat, a sami ne znate razliku između DVI i HDMI kabla.
jedina razlika između njih, osim naravno drugačijeg izgleda konektora je što HDMI kabel prensoi i zvuk, a DVI ne. i da, postoje kablovi koji su s jedne strane DVI a s druge HDMI, isto kao što postoji adapter vga na dvi, tako je i ovo, eto primjer, da bi spojio Komp na plazmu ili LCD... ;) |
Nije samo to razlika - HDMI ima i veću propusnost od DVI-ja, ali otom potom kad će se to moći iskoristiti...
|
propusnost u kojem smislu? gdje je potrebna, mislim kod čega?
|
Kod velikih rezolucija... DVI mislim da staje na 2560 × 1600 dok HDMI ide više tako da je danas to još praktički isto.
|
Hvala što ste pojasnili, eto sad znam i to :)
|
I prenosi zvuk...
|
Citiraj:
|
Misliš komponentnih?
|
:stoopid:
Citiraj:
uglavnom sad ispada da svaka fuckin žica može prenositi hd kvalitetu a pokušavaju nam prodavati hdmi kablove po 100 kn ili više po metru |
pa naravno da može, masu konektora i kablova su samo raličiti marketinški trikovi i način da se ljude natjera na kupovinu nečeg novog... ;)
|
ustvari je i kompozitni kabel točan naziv (eng. Composite)
|
Gdje kupiti DVI-I dual link na DVI-D dual link kabel?
|
Citiraj:
Ako šalješ s DVI-D onda ti netreba -I na drugom kraju jer šalješ digitalni signal. Također ako monitor ima samo -D onda ti s druge strane ne treba -I Razlika u -I i -D je u količini pinova, te -D ide na -I, ali ne obrnuto. Znači, ako je jedna od komponenti -D, onda nema smisla da kabel bude -I. |
http://www.lyberty.com/encyc/article...-DVI-types.jpg
Grafička kartica mi ima ovaj drugi konektor, a monitor četvrti. Koji kabel? |
Citiraj:
Mislim da ti može i single link poslužiti ako ne koristiš neke ekstremne rezolucije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:13. |