![]() |
Ja stvarno ne znam kako vi uspijete čuti Hiper TypeR 580W, ja ga imam i stvarno je tih. U rangu je bio s Typhoonom na 800 rpm, što ćete se valjd složiti je tiho.
|
moj je typeR isto bio totalno necujan kada je bio nov, tj kad sam ga kupio, stvarno stavio bi uho na njega i nis se nije cuo, sada je malo glasniji jer vjerojatno ima dosta prasine u ventu, mislio sam neko vrijeme to ocistit al sam odlucio kupit Corsair 520W krajem mjeseca pa mi se neda, nek cisti sljedeci vlasnik...:D
|
Citiraj:
imao sam dva 580W TypeR i to je sve samo ne nečujno napajanje Ako ti ne čuješ Hiper TypeR 580W onda bi mogao otić na pregled sluha :D |
Hm, ne znam, onda smo vjerojatno gluhi i ja i još nekih 5-6 osoba. I da, govorim o tom koji ima jedan 120mm i jedan 80mm ventilator.
|
Ajde dečki, topik je lepi i koristan. Nemojte sad jedni druge zvati gluhima i šta ja znam. Nastavite dalje kako je i do sada bilo - svoja iskustva i međusobno pomaganje kada netko nešta priupita :)
Svatko ima drugačiji pojam tišine, tako da - nemojte se častiti :) |
Ja sam zamjenio svog fortorna 400w za seasonic 430, i mogu reci dan i noc po pitanju tisine.Ali da se necuje nije istina, ali sam svejdno zadovoljan.Eh,da zaboravio sam reci da se malo previse grije za razliku od fortrona.
|
Citiraj:
|
PNF.
|
A čuj, vent se čuje naravno, jer nema auto-regulaciju. Ja neznam kakav je Seasonic, ali ako je on tiši od njega i još se čuje, kak je onda razlika nebo i zemlja ?
Jesi pogledao dal je na tvojem Yate Loon ili neki drugi vent ? |
Citiraj:
@zvijerko osim ta 2 typeR 580 sam imao i typeM 730 w no bio je katastrofa glasan i nemogu reč da je typeR 580 bučno ali je seasonic stvarno tiši |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nažalost, očito da si ili ti dobio defektan vent unutra ili je neki drugi vent osim Yate Loona unutra. :( |
Citiraj:
Ja sam imao plavi i crni i oba su bila podjednako bučna |
Citiraj:
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=20273 |
Citiraj:
Mislim, ne kažem da je to najtiše napajanje na ovom svijetu niti da nije glasnije od Seasonica (nisam imao priliku vidjeti/čuti ga u radu pa ne znam), ali ono što sa sigurnošču mogu reći je da se nije čuo u mom slučaju niti napajanje niti typhoon. Još se i frend čudio kako se ništa ne čuje dok se skoro ne prisloni uho na ventilator. |
Citiraj:
|
Citiraj:
dobri 12cm ventovi na 800rpm-a su meni zadovoljavajuce tihi... |
vent od typhoona je nečujan tek na 5V, ako ima dobre ležajeve, no onda ništa i ne puše.
|
...
Citiraj:
|
Citiraj:
|
najbolje bi bilo kada bi svatko mikrofonom sa udaljenosti od 1m snimiio glasnoću svoga napajanja i onda bi vidili koje je najtiše :D
al ima problem što nisu svi mikrofoni jednaki... |
Citiraj:
u ostalom TT je zadovoljavajuce tih na 7V..osobno sam ga drzao na 12V dobrih godinu dana :) @srv. hehe ja sam svoju deltu platio 250kn bila je neka akcija u linksu. stvarno precool napajanje :) |
Vent na BT se jako razlikuje od bilo kojeg drugog TT venta. Radi ga (nije dokazano, tako se smatra) isti OEM koji radi legendarne Nexus-e.
TT inace ima Everflow ventove koji su u pravilu losi, ali vent na BT ne nesto drugo. No, odosmo u OT :D @Hamm: koja je kod tebe tocno Delta? Odlican ulov za 250kn :D Heh, uvijek kazem, najbolji ulovi glede HW-a su mi ova Delta i Benq 1655 za 250kn. :D |
dakle da zakljucimo...
pobjednici bi bili?: Seasonic Chieftec "Delta" Hiper TypeR 480W EDIT: citao sam za deltu 450W i vent je od 900rpm-2200 tako da bi ja to izbacio, ali eto... neka bude tu jer neznam kakvo je stanje na "manjevatnim" modelima hehe |
Seasonic S12 i S12E+ serije su tihe (također i Corsair HX), M12 je glasniji jer ima dodatni vent. Da nebi bilo nismo znali.
BTW NeoHE i TypeR 480W bi stavio ispred Seasonic S12 no evo i ovo možda pomogne http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html |
Citiraj:
tih je 7V, al na 5V je nečujan, no kako rekoh onda ništa i ne puše. |
Chieftec 410W - tišnjak :)
Chieftec 360W 2x80mm (Enhance) - čuje se Fortron 350W PNF - tiho |
Citiraj:
|
Citiraj:
Crna kromirana zvijer.Fakat me je posralo s tim napajanjem.Nazalost vec ih dugo nema. http://www.imagesforme.com/thumbs/8711PICT0014.jpg http://www.imagesforme.com/thumbs/9274PICT0017.jpg Te bi na drugo mjesto jos dodao NeoHE 500 koji pridodajem svojoj ergeli. |
Pa taj Hiper je najtiše napajanje koje sam imao prilike vidit i ne_čut kako radi
mislim da je ćak i mrvicu tiši bio od NeoHE ali to su stvarno male razlike |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:00. |