PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Vlada predlaže da DTK pripadne T-HT-u (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=72349)

crniskot 18.06.2007. 21:21

Citiraj:

Naime, Vladinim prijedlogom vlasništvo nad DTK ne bi pripalo investitorima, već izvođačima radova
:D :D :D Ja se sve nadam da je ovo neka šala,jel citirani dio nema veze s zdravim razumom. Ko nama vlada,nemožeš vjerovat. Stoka sitnog zuba.

Zvijerko 18.06.2007. 21:21

Ja se isto moram složiti s Mladenxy, nije kriv T-com, oni samo rade ono što im Vlada RH dopusti, ništa više. Vjerujem da je naša Vlada manje mafija, a više normalni ljudi da bi T-com bio ko malo maće umiljat.

FERRYS 18.06.2007. 21:34

stvarno imamo krasnu drzavu...

Tek za informaciju, u mom mjestu kad se prije cca 20god uvodio telefon trebalo je priključak platit 5000 DM + dat 3 stupa. (nisam 100% siguran jel bilo 3k ili 5k dm al znam da je tad tobilo stvarno puno)
Zapravo smo sami platili gradnju centrale kupnju opreme i postavljanje vodova. Naravno obecavane su nam dionice od tog ali nikom nista...
Imam 5 ht kablova zakopanih u dvoristu ukljucujuci i onaj opticki za europu...(padaju mi svakakve ideje na pamet :D)

virus1 18.06.2007. 21:35

Lopovi. Kako mogu prodavat ono šta nije njihovo. Mislim stvarno, sramota. Tu vladu treba svrgnut s vlasti. Natjerat ih sve da daju ostavku ili ih sve :rambo: i :amen:.
To je moje skromno mišljenje. :fiju:

Mladenxy 18.06.2007. 21:36

Ma stvar je vrlo jasna .DT je platio za 51% udjela u HT-u.U našoj vladi se nitko tada nije sjetio da napiše što je točno i koji dio unutar HT.Znaći svega je vlasnik HT a ako sam kupio 51% onda sam ja večinski vlasnik svega.
Visoka je politka ponekad ili vrlo često krajnje trivijalna i glupa.

frANZi 18.06.2007. 21:50

Nažalost, mislim da mladenxy ima pravo. Nitko ne zna što se zapravo prodalo prilikom prodaje HT-a, jer nije bilo striktno definirano putem ugovora. Moje mišljenje je da je T-com iskoristio priliku i pokušava iskamčiti vlasništvo na DTK-om, što će, po svemu sudeći, i uspjeti.

Ništa, minjaj vlast!

Mladenxy 18.06.2007. 21:54

Hm,da samo kaj svaka nova vlast mora poštivati dogovore stare vlasti.Pokušajte svi zajedno gledati malo šire na stvari.

Mad_Duke 18.06.2007. 22:04

Nije sve crno na bijelo kako ti pokusavas tvrditi.

Prema tome, s pravne strane bi se intel i amd mogli ujediniti. A zasto ne mogu? Jer bi to napravilo monopol. Ali s druge strane ako se gleda onda se moze reci da nije oke braniti prava jedne i druge firme koje su sami svoji vlasnici da se udruze zajedno. E, tako to ne ide, zato postoji zakon o monopolu itd.

Na tu strana vlada si moze prisvojiti taj DTK, ako hoce moze diktirati najnize cijene naplacivanja rente u tom DTK-u. Isti nacin kako EU tjera mobilne operatere na nize cijene roaminga, isto tako kako su se neki ustali protiv DT-a u njemackoj. Isto tako kako kako DT ima vece cijene u HR nego u Njemackoj s obzirom na standard...

Ima mnogo faktora, jedini razlog zasto drzava to odgadja unedogled je zato sto ona na ove cijene svejedno naplacuje PDV!

Mladenxy 18.06.2007. 22:15

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 749641)
Nije sve crno na bijelo kako ti pokusavas tvrditi.

Prema tome, s pravne strane bi se intel i amd mogli ujediniti. A zasto ne mogu? Jer bi to napravilo monopol. Ali s druge strane ako se gleda onda se moze reci da nije oke braniti prava jedne i druge firme koje su sami svoji vlasnici da se udruze zajedno. E, tako to ne ide, zato postoji zakon o monopolu itd.

Na tu strana vlada si moze prisvojiti taj DTK, ako hoce moze diktirati najnize cijene naplacivanja rente u tom DTK-u. Isti nacin kako EU tjera mobilne operatere na nize cijene roaminga, isto tako kako su se neki ustali protiv DT-a u njemackoj. Isto tako kako kako DT ima vece cijene u HR nego u Njemackoj s obzirom na standard...

Ima mnogo faktora, jedini razlog zasto drzava to odgadja unedogled je zato sto ona na ove cijene svejedno naplacuje PDV!

Da zato imamo duopol .Našli su načina kako se širiti(ATI).Isto tako mogu staviti soli na rep jednom i jedinom Microsoftu.

Kod nas su na vlasti bili bivsi politički disidenti i zatvorenici koji nisu bili vićni poslovnim dogovorima ili su bili jako vićni po vlastitu korist.Kompletna je država opljačkana a HT je samo još jedan slučaj u nizu.Sve ostalo su samo varijacije na temu.

speedy-3 18.06.2007. 22:29

ma i*** nas sa s vih strana i Vlada i T-crime...... uzhas naravno da ako ovo prode i vlada i T-crime ce fino profitirati a mali korisnik ce najvise naje*** pa odmah za njim ide i ova slabasna konkurencija,,,,,

Jelc 18.06.2007. 22:37

Malo sam pustio da vidim kako će se thread razvijati, ali neki ovdje očito ne mogu bez jeftinog politiziranja:baad:

Pa gospodo-pravila na PCE znate.
Ovdje nema takvih izdrkavanja bez obzira da li su na vlasti ovi ili oni...za takve stvari ima siteova gdje možete razvezati o politici koliko vam duša hoće...

Još jedan zatvoreni thread zbog par usera kojima je važnije kenjat nego se posvetiti temi:puke:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:02.