![]() |
Citiraj:
OK, pricekajmo one sto prate svaki detalj, pa tako i da li P35 nudi opciju za stelanje NB strapa :) |
eto, jutros sam dobio e4300 i kako sam pretpostavio ponovo imam fsb wall na 358 fsb. 3.222 ghz, To mi je zasad ok, za vise cu morat mijenjat pocu.
Dodao sam jos jednu plocicu kingmax 1 gb 667 i stavio sam latencije na 4-4-4-12 jeli tko probao stavit manje latencije i koliko ste uspili izvuc iz stroja, meni je super pi san 18.3 sek, jeli to ok ili moze bolje (za 3.2ghz?) |
Pa zasto ne uze E4400???
|
koliko god to glupo zvucalo, jedva sam natega lovu do 4300,
prva ideja mi je bila uzet 3600+ am2... ali super pi je presudio :D ako bude love, nije problem zaminit za e4400 :D |
Citiraj:
moze se bolje sa 3.2ghz, ali uglavnom sa ramima, dakle dignut multy za rame sa pretpostavljam 2.0 na 2.5 pa ako idu onda ce ti bit i bolji rezultat :) no vrlo vjerojatno ces morat dizat voltazu za rame |
evo sad sam uspio na 366*9 memorija na 732 mhz 4-4-4-12 super pi 1mb oko 17.9
ne radi bi bas stabilno kad stavim memoriju 2.5 proba sam stavit napon +0.5(2.3v) ali nece da digne windowse, proba sam i opciju fast za memroiju, isto nece da radi... moram os malo procackat jeli ostale opcije za memoriju (ispod latencija) imaju ucinka na performanse? |
ha cuj, meni bas i ne, ja ih stavim na vrijednosti koje pisu zagradama i dobim iste rezultate ko da su na auto
sad neznam tocno sta te vrijednosti znace (citaj=lijen sam procitat sta znace :) ) pa neznam jel bolje da su nize ili vise vrijednosti, moguse da i s tim mozes dobit nesto na performansama, al ne bas puno |
Citiraj:
Citiraj:
|
Procitah negdje da ce Gigabyte u BIOS-e ubacit opciju za strap. No, ne znam je li se to odnosi samo na P35.
|
moze link?
|
Citiraj:
Od 31. posta pa nadalje. |
tnx, nekako sumnjam za to, al bilo bi zanimljivo skuzit kak radi memset
|
A valjda bude nesto od tih strap postavki, kako god odlucih uzet P35. Nije neka razlika u cijeni (~70kn), makar je hladniji i podrzava 45nm procesore. jos ako FSB sa E2160 mogao na cca 400MHz, eto veselja :)
|
heh, problem je ako vec imas 965
nista, izgleda da moja ds3 uskoro ide na prodaju :) |
A pogle ovo:
http://www.legionhardware.com/document.php?id=653 Ljudi su lakocom digli E2160 na 3.4GHz na Asus P5N-E SLI maticnoj. Hm, ovo me je zaintrigiralo... |
a gle...ja to nisam vido tak cesto, ako pogledas malo okolo vidjet ces da su dosta ljudi imali srece i digli e4300 na 3.6+ghz na DS3...dok se mi ovdje vecina mucimo da dobimo 3.3ghz
|
Da, kuzim te. Realno se moze dobit oko 360MHz FSB i to je to. Uz malo srece i vise. Bas steta...
|
yep, da nema prokletog strapa, ova kombinacija ds3+e4300 bi roxala, da sam bar znao prije neg sta sam kupovo :)
mislim...nemam se sta zalit, ~80% oc je odlicno, ali znam da to nije puni potencijal ni proca ni ploce i to me zivcira... |
Koliko bi otprilike mogao e4300 sa stock coolerom i da stabilno radi?
Naravno da nise prevelike temeperature. |
3GHz.
|
I kolika bi otprilike bila temp pri 3 GHz
|
Ne znam jer nisam to imao :D, ali sigurno je podnosljiva ako ti je kuciste iole provjetreno. Jedino sto je tad buka veca.
|
Meni buka ne smeta. Kad mi svejedno stalno svira glazba :). Meni je dosta i kad ga nateram na nekih 2.8 GHz.
|
tesko bas 3ghz, oko 2.8 - 2.9ghz sada kad je vani stvarno vruce, temp ce ti bit 60c pod load cak i ako je dobro provjetreno
|
Dakle, jako je preporucljivo da uzmem i neki cooler. Samo koji onda, da je oko 200 Kn i da je iz Ve-mila, jer nemam priliku ici u Links tj. u ZG.
|
eto, jos uvijek nemozes fulat sa arctic cooling freezerom 7 pro za nekih 170kn u linksu
|
Ma ako se box nabije max koliko ide, ne vidim razloga zasto ne bi bio dosta. Jer za 3GHz ne treba ni dizat voltazu.
|
za e4300? sanse su da treba...
vecina dobi 2.7-2.8ghz na stock voltazi, oni malo sretniji uspiju do 2.9ghz nagurat, al 3ghz stvarno rijetko |
Moj se boota i odvrti Super PI 32 M na 3.24 GHz s 1.325 V (default) odnosno 1.28 V prema CPU-Z jer ploča undervolta, ali nisam testirao ništa detaljnije, to ću kad se vratim s mora.
|
ma...to sta boota nista ne znaci, ja isto bootam na toj frekvi sa default voltima, a stabilno je tek do 2850mhz sa tim istim default voltima
probaj stavit orthosa pa ce ti puknut unutar 2min :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:53. |