![]() |
Da imaš bolje hlađenje, mogo bi šajbnut napon na 1,6V pa da vidiš dokle može...al pošto ti je na 60 stupnjeva na 3,2GHz...Ništ od tog
|
Trebam promjeniti pastu i staviti neku bolju od ove orginalne, mislim da bi to moralo smanjiti temp. Stavio bi ja i vodeno ako bi tako mogao izvući neku ludu brojku tipa 3.6+
|
Nova pasta ti možda smanji temp za stupanj, dva, nemoj očekivat previše...Ja sam držao svog na 3.5GHz do prije 2 tjedna, pa sam ga spustio na 3.2 jer je vanjska temp skočila i nijedan zračni cooler ga nemre držat ispod 55 stupnjeva... I razlika između 3,3 i 3,6 je u igrama nezamjetna, osim ako ne briješ na 3dmark
|
ne brijem uopće na igre i neku zahtjevnu grafiku. Htio bi 3.6 ili preko toga čisto iz znatiželje koliko ide. I može li mi netko objasniti zašto je core temp recimo 60 stupnjeva a temp cpu u biosu 30-ak stupnjeva? Nekako mi se više sviđa ova od 30.
|
Core temp je tolika jer svaki ovaj noviji procesor, bilo od AMD-a bilo od intela, ima senzor direktno u jezgri koji služi za najtočnija očitavanja temperature. Ovaj pod CPU u BIOS-u je senzor od matične koji je pak negdje ispod socketa i ovisno o algoritmima koje koristi i kako je dotični baždaren, toliko pokazuje. Znači, sve ovisi kolika je preciznost njegovih mjerenja. Očito, kod tebe baš i nije precizan...
Taj CPU u BIOS-u više služi danas za FAN regulaciju ventilatora... |
aha, hvala na objašnjenju, dakle prava temp je u core tempu. Ima ko ideju kako da ga natjeram preko 3.4?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:21. |